PALJONKO VIHANNEKSIA PÄIVÄSSÄ?

Oikeen mukavaa perjantai-iltaa kaikille! Tänään mulla on ollut vähän lyhyempi päivä töiden osalta ja aika onkin mennyt pyöriessä eri (ruoka)kaupoissa, hakemassa ravintoa jääkaappiin. Lihat ja kahvin hain Ekosopista ja muut ruuat ihan tavallisesta putiikista.

Tiedätte, että mulla kuluu melko runsaasti kasviksia, vihanneksia, marjoja ja hedelmiä päivittäin ja ajattelinkin laskeskella normaalin päivän vihannes-kulutuksen. Kaikki päivät eivät tietenkään ole identtisiä, mutta aika samanlaisella rytmillä mennään. Sen lisäksi, että pureskelen vihanneksia omilla leegoilla, juon niitä myös smoothien ja mehun muodoissa. Otetaas pieni katsaus, paljonko näitä sitten menee päivässä? Kyseessä on siis pelkästään marjat/vihannekset/hedelmät. Näiden lisänä syön vielä paljon muutakin. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamulla

  • n. 100 g lehtikaalta, eli 3-4 isoa lehteä
  • 100 g mustikoita
  • 1/2 banaani
  • 2 rkl nokkosjauhetta
  • annos viherjauhetta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lounaalla

  • 450 g parsakaalia / kukkakaalia
  • ruukullinen tammenlehtisalaattia
  • tomaatti
  • 10 cm pala kurkkua

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iltapäivällä

  • 3 porkkanaa
  • n. 100 g lehtikaalia / baby pinaattia
  • 300 g punakaalia/ parsakaalia
  • omena
  • sitruuna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

illalla

  • ruukullinen tammenlehtisalaattia
  • 1 tomaatti
  • 10 cm pala kurkkua
  • n 5 dl sosekeittoa/muusia (kukkakaali, bataatti, porkkana, parsakaali)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En tietenkään syö joka päivä samoja aineita, mutta osa kuuluu kuitenkin säännöllisesti mukaan. Tuotteet vaihtelevat hieman sen mukaan, mitä kaupassa on tarjolla. Lähikaupassani ei valitettavasti ole yhtä suosikkiani; romainesalaattia, joten aika usein sieltä lähtee tuota tammenlehtisalaattia mukaan. Aamulla käytän useimmiten mustikoita, mutta niitäkin vaihtelen silloin tällöin vadelmiin, mustaherukoihin, tyrniin tai puolukoihin.

Olisihan tässä vielä paljon erilaisia vihanneksia kokeiltavana, mutta aika usein sitä nappaa ne tutut jutut mukaan. Käytän myös avocadoa säännöllisen epäsäännöllisesti, riippuen muusta rasvansaannista päivän aikana. Lähikaupassani on loistava valikoima luomutuotteita ja ostankin kaikki hedelmät aina luomuna. Vihanneksista suurin osa on myös luomulaatuisia, tosin esim. lehtikaalia tai pinaattia harvemmin.

Mites teillä? Onko kulutus samaa luokkaa kuin täällä? 😀


52 Responses to “PALJONKO VIHANNEKSIA PÄIVÄSSÄ?”

  1. miia sanoo:

    Moi!

    Oon aina miettinyt tätä lautasmallin mukaan syömistä ja kuinka paljon on esim. se yks neljäsosa lautasesta, montako desiä. Ihan vaan jo siksi kun sen yhden osuuden voi tehdä isoksi keoksi melkeinpä! 😀 Yritän nyt syödä siis lautasmallin mukaan ja saada tästä elämäntavan, koska ruokavalio on ollut mitä sattuu ja ikää on jo se 24-vuotta, kohta 25 ja huomaa, että paino nousee salakavalasti kun nuorempana ei ollut mitään väliä mitä söi! Kiitos jo etukäteen 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      On vaikea sanoa mitään tiettyjä määriä lautasmalliin, mutta ensimmäisenä voisit pyrkiä syömään vähintään sen puoli kiloa kasviksia päivässä 🙂 Pieniä muutoksia pikkuhiljaa!

  2. Ritu sanoo:

    Moi!

    TOiveissa olisi asiaa rasvaprosentin mittaamisesta, ja siitä, kannattaako se.

    On tässä vähän omakohtaisia kokemuksia nääs… Kävin 2,5kk sitten ekan kerran mittauksessa, ja eilen uudelleen. Mun kuntosalilla käytetään sellaista Omronin laitetta missä on kädet suorana eessä sellaisilla ”kahvoilla”. Liityin salille myöskin tuolloin 2,5kk sitten.

    Niin nää mittaustulokset oli yllättävät. Sen mukaan rasvaprossa on noussut 1%, lihaksen osuus vähentynyt, ja paino tippunut 0,6kg. Ennen kuntosalia siis en mitenkään aktiivisesti oo tehnyt salitreeniä moneen vuoteen, mitä nyt kotona vatsoja ja käsilihaksia. Mutta huom, juoksin paljon, niin kuin olen tehnyt viimeiset 3 vuotta. Ruokavalioni on rasvaprossan mittauksien välillä ollut puhtaampi kuin koskaan. En ole ollut kitudieetillä, vaan syönyt ns normaalisti (mutta en yli kulutuksen!), protskua on saatu tarpeeksi, karkki+muu sokerimössä on ollut poissa, alkoholia en juo muutenkaan. Mittailen lisäksi itseäni kerran viikossa, ja vaikka alavartalosta ei juuri rasvaa ole lähtenytkään, niin ylävartalosta on, esim rinnoista -4cm.

    Olen käynyt salilla kuin pieni eläin..ja tässä tulos!! En odottanut mitään mielettömän radikaalia muutosta, kun ylimääräistä ei ole mitenkään kauheasti, mutta sitä kyllä ehdottomasti odotin, että luvut olisivat menneet oikeaan suuntaan!

    Miten tällaisen voi selittää? Pieni masennus iski nyt 🙁

    • Lily sanoo:

      Vaikka rasvaprosentti olisi noussut, rasvan määrä on voinut vähentyä, mutta jos samalla lihasmassaa on lähtenyt, on rasvaprosentti silloin saattanut mennä ylöspäin. Kannattaa myös käydä ammattilaisella ruokavalion makrot, ettei lihasta lähde suuria määriä suhteessa rasvaan. 🙂

      Yksinkertaistettu esimerkki: Tiina Treenari

      Tiinalla on päättänyt aloittaa salilla käymisen sekä puhtaan ruokavalion, tavoitteenaan 5kg painon pudotus. Hänellä on jonkin verran jo urheilutaustaa.

      Tiinan tiedot
      Paino 65kg
      rasva% 26 -> rasva(kg) 16.9
      lihas% 30 -> lihas(kg) 19,5
      Muu kehon osuus (vesi, elimet jne.) 44%

      Muutaman kuukauden päästä, treenaamisen ja erittäin puhtaasti syömisen tuloksena Tiina on onnistunut tavoitteessaan ja saanut pudotettua 5kg.

      Tiinan päivitetyt tiedot
      Paino 60kg
      rasva% 27, rasva(kg) 16,2
      Lihas% 29, lihas(kg) 17,4
      Kehon muu osuus 44%

      Vaikka Tiinalta on valitettavasti lähtenyt lihasta kehosta 2,1kg, on häneltä lähtenyt myös rasvaa 0,7kg. Tiina ei kuitenkaan lannistu, vaan päättää korjata asian kartoittamalla ruokavalionsa makrot uudelleen ja lisäämällä kuntosaliharjoittelukertoja aikatauluunsa.

    • ainorouhiainen sanoo:

      Sieltä tulikin jo hyvä vastaus, mutta haluan vielä sanoa että henkilökohtaisesti en kyllä luottaisi tuollaiseen mittausvälineeseen. Jos haluat tarkemman tiedon kehonkoostumuksesta, kannattaa suunnata inbody-mittaukseen, tai pyytää ammattilaista ottamaan pihtimittaus 🙂

      • ritu sanoo:

        Kiitoksia kummallekin vastaamisesta! Netistä löysinkin joitain keskusteluja omronista ja moni piti sitä epäluotettavana. No, kumminkin. Eikö olisi oletettavaa, että lihaksien määrä kuitenkin kasvaa saliharjoittelun alkaessa? Ei siis mitenkään radikaaleja, mutta jos mietitään että olen harrastanut pitkän matkan juoksua jossa lihasta palaa herkästi ja nyt olen treenannut lihaskuntoa 3kertaa viikossa vähintään ja päälle hiit ja muut aerobiset ja kuluttavat jumpat?

  3. Martsa sanoo:

    Ei kyllä saa oikein millään noin paljon menemään. Johan saisi kaupasta tuoda monta monta kassillista 🙂

    Mulla menee yleensä:
    aamulla
    -viherjauhe, sitruunaa, inkivääriä pieni biitti, marjoja, hedelmiä, lehtikaalia/pinaattia (riippuen mitä näistä on, yleensä ei ole kaikkea)
    -välipalana hedelmä esim. mandariini töissä
    -lounaalla mitä sattuu, yleensä kuitenkin jokin hiilari/tärkkelyslähde ja kasviproteiinia esim. kik-herneet ja kasviksia jossain muodossa mukana ruoassa
    -iltapäivällä toinen ruoka esim. salaatti

    Koen, että ruoat pitäisi suunnitella hyvin pitkälle etukäteen, että saisi noin paljon kulumaan. Tosin smoothieen on niin helppo lykätä mitä vain 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Kyllähän tässä saa hieman suunnitella noita kauppareissuja, mutta aika rutiinilla menee hommat jo nykyään. 🙂 Kyllähän tuo sunkin määrä on jo hyvällä mallilla!

  4. Henni sanoo:

    Hei!
    Osaisitko neuvoa mua kun oon hieman pihalla tuosta ruokahommasta vielä… Kävin läpi superdieetin keväällä ja siitä jäänyt ruokamalli aika pitkältikin. Kaloreita tulee päivittäin noin 1800-1900 (laskin vähän yläkanttiin). Olen 168 / 61 ja tavoitteena on kiinteytyä ja pudottaa muutama kilo vielä. Teen fyysistä työtä ja vuorostaan riippuen töissä kuluu 1000-1500 kaloria (mulla oli sykemittari ja vyö ). Oon tässä miettinyt että syönkö liian vähän? Syön paljon kasviksia ja lihaa jotain 300g päivässä, lisäksi proteiinia välipalana ja puuroa joka aamu. Käyn lähes päivittäin kävelylenkillä ja teen 4-5 kertaa viikossa noin 20 min kotitreeniä, tiettyinä päivinä jalat ja pakarat, toisena vatsat ja kolmantena kädet ja ylävartalo. Tuntuu että kehitys on tosi hidasta ja en etene niin hyvin kuin olettaisin… Kiitos jo vastauksestasi!:)

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi. En usko että syöt liian vähän, joskus tuloksia tulee vain todella hitaasti, eli tulee ns taantumia, jonka jälkeen pudotusta tulee reippaammin. Kannattaa vaan jatkaa sitkeästi luovuttamatta. Kalorilaskuri on hyvä apu, sen avulla pysyt kokoajan kärryillä kuinka paljon olet miinuksilla ja laskuri auttaa myös laskemaan oikean vajeen.

  5. Sara sanoo:

    Heippa

    Hyvä postaus 🙂

    Voi ku maistuiski HeVit hyvin, aina yrittäny kokeilla, maistella kaikkia, mutta ei vaan millään uppoo. Pinaatti, avocadot, rucolat on vaan jotenki ihan hirveetä, vaikka kuinka yrittää totutella.. ei viittis aina samaa vihersalaattiakaan syödä 😀 Hedelmät menee, ja
    onneks marjatki uppoo sentään smoothiessa 🙂

    Aina pitäs yrittää kuitenkin sen puoli kiloa päivässä.. 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Ootko kokeillut smoothiessa? Helpottaa huomattavasti jos vihannekset ei maistu 🙂

  6. Laura sanoo:

    Erittäin hyvän näköinen kasvis- ja hedelmämäärä! Itsellä menee noin puolet tuosta määrästä päivittäin, mutta enemmän hedelmiin painottuen, koska mehustinta tai super tehokasta blenderiä (jolla saisi sileää smoothieta lehtikaalillakin) ei ole ja joka aterialla ei vaan jaksa puputtaa salaattia vaikka se hyvää onkin! Raastin on kumminkin kovassa käytössä ja nyt varsinkin porkkanoita ja punakaalia menee paljon! Olisi muuten kiva, jos tekisit postauksen siitä, paljonko hyvää rasvaa päivässä on tarpeeksi (jos et ole jo sellaista tehnyt) Itse kun syön suht paljon rasvoja päivässä (yksi tai kaksi kourallista pähkinöitä, reipas ruokalusikallinen maapähkinävoita, chia-siemeniä ja noin joka toinen päivä ruokalusikallinen öljyä salaattiin ja avokadoa välillä) Paino ei ole noussut eikä se ole huolenaihe, mutten haluaisi syödä kumminkaan ihan kauheasti yli rasvojen tarpeen! 😀

    • ainorouhiainen sanoo:

      Jep, noilla smoothieilla ja mehuilla saa aika paljon helpotusta kun on tosiaan aika haastavaa syödä noin suuria määriä kerralla.
      Kiitos postausvinkistä, laitetaan korvantaakse!

  7. Nanne sanoo:

    Ihanaa, että löytyy muitakin joille vihanneksia uppoo kunnon määriä! 🙂 Itsellä kuluu vihanneksia päivittäin parisen kiloa ja sen lisäksi tulevat sitten vielä kaikki marjat, hedelmät ja viherjauheet yms. muut jauheet. Ainut huono puoli vihanneksissa on se, että ei niistä kovin helposti saa riittävästi energiaa ellei sitten halua/ole valmis laihtumaan! Joten nyt kun juurekset ovat sensongissa, saa niitä huoletta vedellä ainakin kolmisen kiloa päivässä, yummie. 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Totta puhut! Mä syön aina vihanneksien lisänä myös erikseen hiilari- ja proteiinilähteestä jotain, joskus jos huvittaa kevennellä, on kasvissosekeitot hyvä tapa siihen:)

  8. Ines sanoo:

    Missä kaupassa käyt?? Rasittavaa kun tuossa keskustan Cittarissa ei saa kauhean montaa tuotetta luomuna.. 🙁 Noista tuoreista vihanneksista ja hedelmistä siis ainakaan!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Käyn pääsäntöisesti Gerbyn S-marketissa. Muistan kans että citarissa ei ollut kovin hyvät nuo luomuvalikoimat, pitäis laittaa palautetta 🙂

  9. Tiina sanoo:

    Aivan mahtavaa miten paljon syöt kasviksia ja hedelmiä. Itse jään kyllä tuosta setistä jälkeen, mutta kyllä syön silti reilusti yli suositusten, joka aterialla jtn!
    Terveellisetherkut.wordpress.com

  10. Veera sanoo:

    Itselläni peruspäivä näyttää suunnilleen tältä hedelmien ja vihannesten osalta; Aamulla marjoja ja mahdollisesti hedelmä, Lounaalla puoli lautasta salaattia, välipalana hedelmä, välipalana hedelmä/vihannes, iltaisin lautasellinen salaattia. Tämä siis normaali ruuan lisäksi. Eniten kulutan porkkanaa, tomaattia, kurkkua, paprikaa, banaania, omenaa, parsakaalia, salaattia…..taateleita…;-)

    • Maija sanoo:

      Näyttää myös mun normipäivältä. 🙂

      Pitäis kyllä vaihdella enemmän kasviksia, mutta jotenkin sitä jämähtää tuttuihin turvallisiin.. 😀

      • ainorouhiainen sanoo:

        Joo sama täällä, tosin aika monipuolista tämäkin on jo =)

    • ainorouhiainen sanoo:

      Hyvältä kuulostaa 🙂

  11. aura sanoo:

    Moikka! Olen lukenut blogiasi jonkun aikaa ja sain sen käsityksen, että et itse syö viljatuotteita kovinkaan paljon. Itse en niitä halua jättää pois ja syön mm. puuroa ja ruisleipää päivittäin. Kuinka hyvä/huono asia tämä on, kun haluan syödä mahd. terveellisesti ja esim vaalen leivän olenkin jättänyt pois? Vihanneksi ja hedelmiä olen lisännyt reilulla kädellä, mutta tuntuisi oudolta syödä pelkästään niitä 😀

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi! En tosiaan käytä juurikaan viljatuotteita, sillä en koe että tarvitsen niitä. Kauraa menee joskus puurona tai leivonnassa 🙂
      Sehän on khan sun oma päätös syötkö niitä, siis tarkoitan että terveellisesti voi syödä vaikka viljat olisivat mukana, ellei ne aiheuta mitään negatiivisia reaktioita sulle. Ei ole yhtä ainoaa tapaa syödä, täytyy vaan löytää se itselle sopivin!

  12. Jenna sanoo:

    Heissan!
    Täällä ei millään tule tuota määrää heviä syötyä. Ainakaan vielä 😉 Lisäilen määrää tässä koko ajan pikkuhiljaa, samalla kun opettelen syömään oikein ja terveellisesti.
    Samalla tulee uusia makuja kokeiltua kun ostaa uusia tuotteita ja maustaa, välillä tulee niitä inhokkejakin ostettua että jos vaikka sattuisinkin tykkäämään.
    Tällä hetkellä esim. kestoinhokkini punajuuri maistuu, tosin se menee uunin kautta. Purkissa olevat on edelleen karmeita. Samaten parsakaalista on tullut suosikki. 😀

    • ainorouhiainen sanoo:

      No tuo määrä onkin jo aika paljon, saa käydä kaupassa harva se päivä 😀 Mutta tosiaan, pikkuhiljaa hyvä tulee! Maustaminen on munkin mielestä tosi tärkee juttu, muuten monet vihannekset voi maistua puulle. Parskaali on mun suosikki ja selleri inhokki..ehkä opin syömään sitä vielä joskus!

      • Jenna sanoo:

        Oli pakko tulla vielä kommentoimaan. 😀
        Itellä selleri on aina taas ollut mun lempivihanneksia, ihan penskasta asti. Oonki sitten saanut asian osalta pitkiä katseita osakseni todella paljon.

        • ainorouhiainen sanoo:

          Apua, siis selleri on jotain ihan kamalaa! Tämän kommentoinnin ansiosta kävin eilen hakemassa selleriä ja tein siitä mehua 😀 Masokisti mikä masokisti!! Se maistuu kyllä ihan suolalta ja kamalalta edelleen.

  13. Miina sanoo:

    Ihan huikea määrä kasviksia! Tuota kohti pitäisi itselläkin pyrkiä, harmi ettei kaalit oikein uppoa ja porkkanakin maistuu pitemmän päälle aina samalta 😀 syön kyllä ainakin kerran viikkoon kesäkurpitsaa ja munakoisoa, joka päivä appelsiineja, marjoja ja tomaatteja. Perunan tilalta syön aika usein bataattia ja melkein joka ruuassa on sipulia ja/tai paprikaa, joten ei tää nyt ihan toivotonta ole 😉 lehtivihreää mun pitäis ehdottomasti lisätä! Tämä postaus sai mut pohtimaan jälleen kerran syömistapojani, kiitos 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Pikkuhiljaa lisäilemällä sitä on itsekin tultu tähän! 🙂 Kannattaa kokeilla lehtikaalia ja muita kaaleja smoothien seassa, mielestäni helpoin tapa on juoda ne alas 😉

  14. Emilia sanoo:

    Hurjia määriä vedät 😀 pakko myöntää et syön tosi vähän kasviksia koska äitikään ei koko ajan suostu ostamaan kaupasta näitä ”turhia” pupunruokia ja jotenki tuntuu hurjalta et söis kerralla sellasen kruunusekotuksen joka on 500g ja hirveen iso pussi 😀 mitä toi viherjauhe on? onko se kallista ja miten sitä vois käyttää? siinä on vissiin aika hyvin kaikkea vitamiineja yms?

    • ainorouhiainen sanoo:

      500 g tuntuu tosiaan paljolta, sen vuoksi teenkin niistä usein vihannesmuuseja, jolloin määrä on helpompi syödä 🙂 Nyt kuules sanot äitille, ettei kyseessä ole pupunruoka vaan omaan hyvinvointiin ja terveyteen satsaus! 🙂

      Käytän tällä hetkellä Voimaruokan ”total 25” – nimistä tuotetta, se on hyvänmakuinen ja valmis superfoodjauhe, joka on pakattu käteviin annospusseihin. Sisältää 25 eri voimaruokaa:

      Agave-nektarijauhe, spirulina, vehnänorasmehujauhe, ohranorasmehujauhe, klorella, nokkonen, omena, acerolauute, villijuotukka, villimustikka, villipuolukka, porkkanamehujauhe, punajuurimehujauhe, tomaattimehujauhe, persilja, pinaatti, lehtikaali, kaalijauhe, reishisieni, maitakesieni, siitakesieni, parsakaalin idut, kukkakaalin idut, lehtikaalin idut 😀

  15. Anne sanoo:

    Moikka!
    Kiva kuulla, että muillakin menee vihreää kiloja päivässä 😀 Itsellä täytyy tosin usein jopa rajottaa, sillä pakki menee helposti tukkoon siitä kuidun määrästä. Sen vuoksi oonkin vähentänyt kuitulisät minimiin(en syö anyway mitään viljoja)… Mikä blenderi sulla muuten onkaan? Olen uutta ettimässä, enkä osaa millään päättää… millä saisi lehtikaalinkin jauhettua silkkisen sileäksi? Vitamix olisi ehkä turhan tyyris.
    Ihanan raikkaita kuvia taas ja muutenkin kiva sun blogi, nimim. Seuraillut lähes alusta asti 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Mulla on ihan vaan smoothie twister, jolla teen nuo smoothiet. Mun mielestä se toimii aivan hyvin, silkkisen sileästä en tiedä, mutta ei maistu palat suussa ja blenderin hinta on 25 € 😀 Mulla on myös Wilfan suurempi blenderi, jota käytän kun teen isompia satseja tai jotain mikä vaatii enemmän voimaa ja tehoja murskaamiseen. Vitamix olis kyllä ihan huippu, ehkä se olis seuraavana hankintalistalla 🙂

      Kiitos paljon kommentista 🙂

      • Maija sanoo:

        Meillä on töissä käytössä toi Vitamix ja se on kyllä ihan mahtava! Se jauhaa kaikki vihersalaatit ja pähkinät hienon hienoksi tosi nopeasti. Lisäksi siinä on äänenvaimennin. Suosittelen. 🙂

        • ainorouhiainen sanoo:

          No hitto vie..Aloin just googlailemaan ja ajattelin klikata sellaisen kotiin. On kyllä aikamoinen hinta, mutta… 😀

  16. Suski sanoo:

    Huh miten paljon! 😀 Tuli mieleen paljonko teillä menee ruokaan kuussa rahaa? Pelkästään noihin kasviksiinkinhan menee hirveä summa? Tietenkin jos on varaa niin terveyteen panostamistahan se on.

    • ainorouhiainen sanoo:

      No kyllä sitä rahaa menee aika paljon, just eilen päivittelin että kauppareissuun meni sellanen 150 € ja käyn kaupassa 2-3 krt/vko, tosin eilen siinä oli pari kiloa luomulihaa mukana. Mutta ajattelen sen niin, että säästynpä ainakin (toivottavasti) ostamasta lääkkeitä nyt ja myöhemmin. Mä en kauheesti ostele muuta, en edes muista koska oon viimeksi käynyt vaatekaupassa 😀

  17. Sofia sanoo:

    Mulla ei ole mehustinta (blenderi löytyy kyllä), joten joitakin kasviksia on vähän ”hankala” syödä kauheita määriä päivässä. Lisäks mulla turpoo vatsa todella monista kasviksista ja on muutenkin kovin täyteläinen olo… Ja kun sitä energiaakin pitäisi saada – ja kasviksissa sitä on usein kovin vähän.
    Normipäivä (tässä siis pelkät hevit) on ehkä tällainen:
    aamupala; n. 100g marjoja (mustikka, mustaherukka, mansikka tms), hedelmä (esim. omena tai päärynä), vihannessiivuja
    lounas; salaatti, jossa yleensä lehtikaalia, pinaattia, kurkkua, tomaattia, herkkusieniä, tammenlehtisalaattia ja paprikaa (usein myös avocadoa)
    välipala; hedelmä (esim banaani tai mandariini) TAI smoothie (banaani, lehtikaalia, varsiselleriä, viherjauhetta, sitruunaa/limeä)
    päivällinen; paistettuja kasviksia (porkkana, palsternakka/juuriselleri, kesäkurpitsa, herkkusienet, paprika), lisäski yleensä myös tomaattia ja kurkkua
    iltapala; hedelmiä (esim persimon ja melonia tai aprikoosia ja kiiviä)

    • ainorouhiainen sanoo:

      Mun mielestä tuo sun määrä kuulostaa kyllä aivan hyvältä! 🙂 Jatka samaan malliin vaan!

  18. jonnaajon sanoo:

    Heh, kattelin kans uusimmat plussasetelit ja oli menny taas K-kauppaan 933 euroa marraskuun aikana (ja asun yksin)…Täällä Helsingissä toi Postitalon K-Supermarket pesee S-Marketin ihan kaikessa suhteessa. Tähän päälle vielä tietty kaikki Ruohonjuuret, Punnarit, iHerbit, ulkonasyömiset, proteiinivalmisteet ja Questin tilaukset. Niin hullulta kun se tuntuukin niin mua ei kaduta yhtään! Se on sen arvoista. Voin pääasiallisesti hyvin ja mulla on elämässä mukana pitävät monipuoliset mielenkiinnonkohteet, joista jaksan innostua aina. LIsäksi tietty upeita ihmisiä elämässä (ja pleikkari ;D). Enkä pidä itseeni mitenkään parempana, että sijoitan näihin, mutta se vaan tuntuu niin paljon antoisammalta ja mielekkäämmältä kuin moni muu asia elämässä ja on helpottanut niin monia ”vaivoja”, joista olen ennen kärsinyt.

    Nyt etenkin jäätyäni työttömäksi joulun jälkeen, olen kokenut sen erittäin tärkeäksi, että on juurikin nää harrastukset ja ruokajutut elämässä, minkä lisäksi imen valtavasti energiaa (niin negatiivista kuin positiivistakin, enemmän kuitenkin jälkimmäistä) ympäristöstä ja ihmisistä plus musiikista, joten joka päivälle keksii jotain. Niin ihanan stressivapaasti oon onnistunut tähän suhtautumaan, että olen oikein ylpeä itsestäni.

    Sitä mun piti kysyä, kun näin jossain sun sopassa vilahtavan noita kuivattuja lehtikaalisipsejä niin ootko tehny ite vai ootko löytäny jostain valmiita? Mä rakastuin niihin Brad’s Leafy Kale sipseihin USA:ssa ja Suomesta sai vaan yhtä ”ei niin hyvää”-merkkiä. Nyt kuitenkin viime viikolla löysin Ruohonjuuresta The Rawlicious Food Co:n lehtikaalisipsejä ja rakastuin, vaikka melko tyyriitä ovatkin. Vedinkin heti kauheet överit 😀 Kiinnostaa vaan tietää mitä noi sun postauksessa vilahtaneet olivat 😛 Hyvää viikonloppua!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Juu ei muakaan ”harmita” ruokaan menevät rahat, kukin törsää tyylillään 😉
      Mulla on juuri noita rawlicious foodin lehtikaalisipsejä, niitä olen ripotellut soppaan ja joskus napsinut ihan sellaisenaan. 🙂
      Hyvät viikonloput Jonna!

      • jonnaajon sanoo:

        Kiitti <3 No mä aattelin, että ne näytti just niiltä. Ihan superhyviä, vaikka katteet onkin tuotteessa kohdillaan 😀

        P.S: Sopii hyvin myös graavilohen väliin 🙂 Mä muuten aloin jo graavaan ite, kun aattelin jostain alkaa säästään. Tuli ihan superhyvää ja näin lohen suurkuluttajana jo viikossa säästetty sen verran rahaa, että sain ostettua itselleni kunnon fileerausveitsen 😛

        • ainorouhiainen sanoo:

          Joo ne on hyviä, mutta aika tyyriitä. Vois kokeilla tehdä itekin jollain mausteseoksella.

          Ai sä sitten aloit graavaamaan itse. Pitäis varmaan itekin, kun ei oo tosiaan ihan halvimmasta päästä toi graavilohi. 😀

  19. Petra sanoo:

    Olen tässä useasti miettinyt kun mainostelet sitä luomuruoka joka ostelet. Niin ostatko mielummin luomua joka on kulkenut puoli maapalloa kuin kotimainen lähituote joka on yhtä luomu ilman luomu leima?

    • ainorouhiainen sanoo:

      Mieluiten ostan tietysti kotimaista luomua, mutta en ole koskaan tainnut törmätä esim. kotimaiseen bataattiin (ei varmaan edes löydy), eikä tiettyjä hedelmiäkään saa kotimaisena. Jos vaihtoehtona olisi espanjalainen luomutomaatti tai kotimainen tomaatti, valitsisin kuitenkin kotimaisen. 🙂 Ehkä ymmärsit pointin!

      • Petra sanoo:

        Kiitos vastauksesta. Ymmärrsin kyllä pointin. Mulla ihan samat periaatteet. Yritän myös ostaa aika paljon luomu tuotteita mutta myös kotimaista ja lähituotteita. Mutta pitkällä tähtäimellä oon vällillä miettinyt että mitä vaihtoehto olisi järkevintä. Se että ostaa espanjalaisia tomaatteja joka ovat kypsyneet auringonvalossa mutta matkustanut tänne taikka kotimaisia jotka ovat kypsynneet lampunvalossa ja lyhyempi matka kaupan hyllyille? Vai onko niin väliä, ehkä se on se maku joka ratkaisee?

        • ainorouhiainen sanoo:

          Jep, samoilla ajatuksilla mennään. Sitä tulee usein mietittyä, mikä olisi sitten paras vaihtoehto kun tuntuu että nykyään ei oikeen voi enää luottaa mihinkään..No kotimaisiin tuotteisiin haluaisin ainakin pystyä luottamaan ja uskomaan, mitä paketissa lukee =)

  20. Sofia sanoo:

    Aika hurja määrä kasviksia! 😀 Olen viime aikoina itsekin lisännyt niiden määrää omassa ruokavaliossa ja hyvältä tuntuu. Juuresmuusia en ole vielä kokeillut, mutta toisaalta teen vauvalle säännöllisesti sitä – voisinpa syödä itsekin samaa! 🙂 Sinulta saa aina hyviä vinkkejä, kiitos siitä!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Jep, niitä on paljon. Mä oon lisäillyt pikkuhiljaa ja tähän on tultu. En tosin joka päivä syö just noita kaikkia samoja mutta yritän joka aterialla syödä jotain kasviksia! Kannattaa kokeilla juuresmuusia se on yllättävän hyvää. Esim bataatti-porkkanamuusi on todella bueno 🙂

      Kiitos Sofia!! <3

Kommentoi