MITÄ ENSI VUONNA?

Vuosi alkaa vedellä viimeisiään ja on aika kääntää katseet vuoteen 2015. Mun mielestä on mukavaa, kun vuoden vaihteessa voi ns. alkaa puhtaalta pöydältä, asettaa uudet tavoitteet sekä haaveet ja lähteä eteenpäin. Olen myös sitä mieltä, että välillä voi ottaa loivempia kausia, kun vaan rentoilee, eikä haasta itseään sen kummemmin. Tälaisen ajanjakson jälkeen on taas uutta virtaa ja ennenkaikkea motivaatiota lähteä tavoittelemaan uusia juttuja. Koska kyseessä on treeniblogi aion jakaa omia tavotteita treenin ja ruokavalion tiimoilta.

Muutaman viikon rennosti ottaminen ei vaikuta kehoon kovinkaan radikaalisti, mutta mulla tulee aina psyykkisesti sellainen löysä olo, eikä paljon huvita vetää mitään kireitä kuteita niskaan. Yleensä löysä olo lähtee yhtä nopeasti kun se on tullutkin, eli jos on syönyt viikon huonosti, täytyy syödä ja liikkua viikko hyvin, jotta on takasin normaalissa. Pätee ainakin omalla kohdalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tammikuussa aion vetästä kunnon puhdistuksen, eli jätän pois lisätyn sokerin, minimoin vilja- ja maitotuotteet. Sokerilakkoon lukeutuu myös kaikki muukin epäterveellinen, kuten sipsit ja rasvainen ruoka. Aion edelleen nauttia runsain määrin kasviksia ja ravinnerikkaita ruokia. Myös vedenjuonnissa petraan, sillä huomaan että nyt kun ei ole liikkunut hirveästi viikon aikana, on myös veden määrä vähentynyt. Viime vuonna laitoin Facebookkiin statuksen, jossa tykkäyksien määrä mittasi sokerilakon pituuutta. Sain muistaakseni saldoksi 63 päivää ja se toimi erittäin hyvänä motivaattorina, koska oli lupautunut julkisesti johonkin. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Treenirintamalla jumppahommat määrää taas menon pääsääntöisesti, mun viikko-ohjelmaan tulee vain pieniä muutoksia. Tiistain jumppasetti alkaa nyt hieman aikaisemmin, joka helpottaa ihan kivasti. Normaalisti mun tiistain työpäivä on kestänyt aamu kympistä ilta kymppiin. Keväällä Bodycombat alkaa 17:30 ja perään RPV 18:30. Toinen muutos on perjantaina, jolloin alan ohjaamaan blogistakin tuttua Bikini body bootcamppia ryhmäliikuntatuntina. Kiva nähdä kuinka sitä kehittyy 5 kuukauden aikana, kun tekee säännöllisesti circuitteja läpi. Muuten määrät oysyvät edelleen samana, eli ohjaan n. 13-15 h/vko.

Aion lisätä omat treenit jälleen mukaan. Tavoitteena olisi ottaa 3 treeniä viikkoon. Osa näistä tulee olemaan salitreenejä, mutta koska asumme nykyään hieman kauempana, olen miettinyt jos keksisin jotain puuhaa ihan ulkona tehtynä. Kestävyyttä tulee muutenkin jo runsain mitoin, joten juokseminen ei siinä mielessä tunnu kovin järkevältä, mutta loikkatreeni/mäkivetotreeni kerran viikossa voisi olla ihan ok. Tavoitteena olisi siis saada lihaserottuvuutta paremmaksi, joka tarkoittaa rasvaprosentin pudottamista alemmas. Voiman ja kestävyyden lisäys tulee luonnollisesti mukana ja edellisvuoden tapaan, pakarat saa lisää treeniä salitreenien parissa. Kaikkeen on vaikea keskittyä yhtäaikaisesti, ja koska olen melko tyytyväinen omaan lihasmäärään, päätavoitteena on nyt alkuun se kiristely.

Yritän myös keksiä uuden treenihaasteen tänne blogin puolelle. Pieniä ideoita on jo mielessä, mutta kokonaisuus vaatii vielä hetken ajatustyötä. ideoita saa heitellä, jos sellaisia tulee mieleen. :)

IMG_6878

 


19 Responses to “MITÄ ENSI VUONNA?”

 1. ulla sanoo:

  Oikein rentoa tätä loppu vuotta. Ja kiitos mukavista kirjoituksista. :)

  Ja oikein, oikein makoisaa ja reipasta aLkavaa vuotta 2015 :) … Uskomatonta miten äkkiä taas pyörähtää uusi vuosi käyntiin.

 2. Maija sanoo:

  Mulla tuli ensin vähä outo fiilis, kun mun mielestä oot nyt jo huippu kunnossa (kuvista päätellen) ja sitten haluat esim rasvaprosenttia alemmas. Mutta kun mietin kuluvaa vuotta ja kun kerroit tavoitteistasi ja niiden edistymisestä; kaikki vaikutti ns. Normaalilta ja terveeltä. Tiedät varmasti mitä teet ja uskon sen tuovan hyvää oloa. Olipas outo kommentti, mutta tällasia ajattelin. :D Ja kuitenkin haluan olla mukana haasteissasi ynnä muissa joten mikä minä olen sanomaan!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Nojoo, oon ihan ok kunnossa, mutta tässä viime aikoina on tullut plösähdettyä omaan makuun liian löysään kuntoon. :D
   Kyseessä ei ole mikään suuri muutos, pientä pinta viilausta vain. :)

 3. Elina sanoo:

  Päätin luvata itselleni vuoteen 2015 paremman ihon. Eli putsaan ruokavaliosta sokerit ja turhan höttöhiilarin, pidän huolta että saan hyviä rasvoja ja juon paljon vettä! Lisäksi päätin satsata hieman arvokkaampiin ihonhoitotuotteisiin (tällä hetkellä käytössä perus Nivea) :D Ja lisäksi olen asettanut pikkuruiset painotavoitteet joka kuun loppuun ja tehnyt jokaisen kuukauden loppuun palkintolistan eli esim jos tammikuun aikana saan tippumaan 2kg menen kasvohoitoon yms. Kroppakin tässä sitten hoituu naaman lisäksi kuntoon! :D

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. Ruokavaliolla on tosiaan iso vaikutus ihoon, jopa suurempi kuin noilla ulkoisesti käytettävillä voiteilla :)
   Tsemppiä tavotteiden saavuttamiseen!

 4. Mandi sanoo:

  Mulla itsellä on ainakin ajatuksissa toteuttaa tällanen idea: Tee joka päivä jotain -haaste. Sulle tai joka päivä treenaaville tämä ei taida olla ongelma, mutta ainakin mulla saattaa käydä niin, että niinä päivinä kun en treenaa, en tee paljon mitään fyysistä. Eli ajatuksella,että lepopäivinäkin tekee edes vähän jotain, vaikka kolaa lunta, kävelee kauppaan tai vetää 10min tehovatsalihassetin :D tavoitteena siis, että ei ole päivää jona veri ei lähtisi kunnolla kiertämään!

  • Reamary sanoo:

   Tää on hyvä! :) Mulla itselläni on itse asiassa sellainen periaate, siis ollut jo niin kauan kuin muistan, että joka päivä on lähdettävä ulos. Vaikka se tarkottais kauppareissua tai sitten ihan vaan korttelin ympäri kävelyä jos ei muuta. Sillä mulla on sellanen ajatus että jonain päivänä voi olla niin että et enää pääsekään ulos, tai jos tulee pahasti kipeäksi tai muuta vastaavaa, niin siks mietin että jokaisena niinä päivinä kun saa olla terve, niin ulos ovesta on lähdettävä ja ulkoilmaan mentävä. :D Selitinkö ymmärrettävästi? :D

   • ainorouhiainen sanoo:

    Tämä on tosi hyvä idea, sillä pienistä jutuista tulee se iso kokonaisuus. :) Kannattaa hankkia koira niin on pakko lähtee ulos joka päivä ;) heheh.

 5. Piia sanoo:

  Kyllä sä huippu-urheilijan treenimääriä vedät. Eniten nostan hattua tuosta jumppamäärästä, siläl se vaatii henkisestikin jo aika paljon jaksaa tuollainen määrä energisen ja antaa itsestään :)

  • ainorouhiainen sanoo:

   No näin taitaa olla, määrät on aika suuret. :)
   Jumppien vetäminen ei tosiaan oo pelkkää treeniä kun se vaatii aika paljon ajatustyötä yms. mutta toisaalta jumpan aikana syventyy ja keskittyy niin paljon, että aika menee tosi nopeesti. :)

 6. Mariem sanoo:

  Moi! Uuden vuoden aikaan tehdään aina paljon ”treenaan enemmän”- ja ”syön puhtaammin/terveellisemmin” -lupauksia, ja erinomaisia suunnitelmiahan nämä ovatkin! Omalla kohdalla tsemppiä ja motivaatiota kaipaisin kehonhuoltoon ja henkiseen hyvinvointiin, näihin liittyen haasteita/projekteja! Esim. ensi viikolla 3h kehonhuoltoa, itselle varattu ilta kalenterista, konkreettisten hyvinvointitavoitteiden listaus tai jotain tällaista :)Olisi huippua saada ideoita ja kannustusta! Treeniä tosiaan tulee reippaasti viikon aikana ja safkapuolikin on hansakassa, tämä olisi vähän erilainen haasteidea :D

  • Kirsi sanoo:

   Tuohan on hyvä idea! 3h kehonhuoltoon. ä kyllä nappasen ajan liikunnalle, rääkkisellaiseen:) mutta mutta…henkinen puoli meinaa taas jäädä. Aloitin n. 2kk sitten tietoisesti ”rauhottumaan” mutta taas durasel jumputtaa:) Kalenteri esiin!:)

 7. Mari sanoo:

  Treenihaastetta odotellessa. :)

 8. Hanna-K sanoo:

  Suurkiitokset Aino sulle tästä blogista!
  Aiemmin olen ihmetellyt, miten ihmiset jäävät niin koukkuun johonkin tiettyyn blogiin. Ja minua on ehkä jopa harmittanut, etten ole löytänyt itselleni sopivaa blogia. Noin vuosi sitten satuin törmäämään blogiisi ja jäin selailemaan kirjoituksiasi. Siitä asti olen seurannut tätä lähes päivittäin! Tai jos ei ihan päivittäin niin sitten olen jälkeenpäin käynyt lukemassa edelliset kirjoitukset. Tuot esille paljon tärkeitä asioita, ruokavinkkejä ja motivaatiota treeniin. Ohjeet ovat olleet paljon käytössä. Ja mieskin jo tietää, kenestä on kyse, kun puhun Ainosta :D Ja siis pelkkää hyvää tottakai ;)
  Ens vuoden tavoitteena olisi kans vähentää tuota sokeria, saada paremmat vatsalihakset ja panostaa kehonhuoltoon.

  Uusia treenihaasteita odottaen! Hyvää uuttavuotta 2015!

 9. nelli sanoo:

  Hyvää uutta vuotta!!:) ihanaa kääntää uus sivu.. mä luinkin joltain muulta bloggarilta vähän tosta ’puhdistuksesta’ ja vois alottaa sillä sellasen puhtaan startin.. joten miten se kannattaus tehä? Toosi raskas olo joulun jälkeen koska tosiaan tavallisesti ayön 5krt päivässä perus kunnon ruokaa terveellistä toki ja pieniä annoksia.. nyt epäsäännöinnen syöminen ja herkut ja tosiaan ei niin terveellinen ruoka niin huh huh.. oisko jotain hyviä smoothie ja keitto reseptejä? Mä alotan ite 12vk circuit treenit ja sen ohella myös hieman yläkropalle ja alakropalle punttia ohessa.. ilmojen lämmetessä alkaa ulkona lenkkeilyt 3krt viikko sekä puntti :)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Pysy linjoilla niin tulossa on hyvät tipsit tällaiseen puhdistautumiseen! =)

 10. Anni sanoo:

  Minäkin odottelen uusia haasteita!
  Itselläni pääsi viimeiset pari kuukautta vuodesta 2014 lipsumaan treenien ja syömisten takia, mutta nyt jo olen pääsemässä kiinni vanhaan hyvään ruokavalioon ja heti tuntuu olo paremmalta ja energisemmältä. Vielä kun työt antaisivat hieman aikaa ryhmäliikuntatunneille, niin alkaisi olla oma pakettikin jo kunnossa tulevalle vuodelle!

  Kiitos mahtavasta blogista ja treeni-iloa uudelle vuodelle!!

Kommentoi