Suklaata kolmella tavalla

Moikka! Täällä ollaan vietelty erittäin rentoa lauantaita. Olin ajatellut siivoavani tänään, mutta nyt ei vaan jaksa. Mulla oli aamulla spinning sekä body ohjaukset ja en tiedä mistä johtuu, mutta etenkin body-tunnilla oli vähän raskasta. :D Ihan hyvään saumaan tulee siis lepopäivä huomenna! Jumpparumban jälkeen käytiin Even kanssa syömässä paikallisessa Raawka ruokapaikassa, joka on luomukahvila ja erikoistunut raaka-, kasvis- ja vegaaniruokaan. Kaikki tuotteet ovat luonnonmukaisia, gluteenittomia ja sokerittomia. Hassua kyllä, tämä oli vasta ensimmäinen visiittini kyseissä paikassa. Mä en syö kovinkaan paljon ”ulkona” vaan tykkään valmistaa itse sapuskani. Välillä on kyllä kiva syödä muuallakin kuin oman ruokapöydän ääressä! Ruoka oli siis hyvää ja sitä oli riittävästi. ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valmistin taas eilen raakasuklaata ja tällä kertaa syntyi jopa kolme eri makua. Pohjana käytän aina samaa reseptiä, mutta pienillä jutuilla saa vaihtelua makuihin. Uusin lemppari onkin tuo vaniljainen-valkosuklaa. :) Teen aina sillä tavalla, että sulatan ensin (vesihauteessa) kaakaovoin, sen jälkeen makeutus ja minimaalinen ripaus ruususuolaa. Seuraavaksi alan lisäillä jauhoja. Maca ja lucuma tasapainottavat toisiaan, niitä voi laittaa saman verran. Muuten lisäillä, maistella, lisäillä, toimii parhaiten! Tämä pohja siis kaikissa, paitsi vanilja-valkosuklaassa jää raakakaakaojauhe luonnolisesti kokonaan pois.

 • kaakaovoita
 • vaniljasteviaa
 • ruususuolaa
 • raakakaakaojauhetta
 • tocoa
 • lucumaa
 • macaa

Vanilja-valkosuklaa:

Lisäsin sekaan Fitnessgurun ”french vanilla” heraisolaattia ja koristelin luomulaatuisilla cashew-pähkinöillä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lakritsi-chiasuklaa:

Lisäsin massaan Feel Vividin lakritsijuuriuutetta  sekä chiasiemeniä. Tiesittekö, että lakritsikasvia on käytetty perinteisesti lievittämään yskänärsytystä ja irroittamaan limaa? Flunssaa parantava suklaa? Ei paha. ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolmanteen versioon sekoitin Fitnessgurun ”blueberry-cheesecake” kanamunaproteiinia ja koristelin mulperimarjoilla! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Massa hyytyy pakkasessa noin 10 minuutissa!:)

Kommentteja on taas päässyt kerääntymään reippaasti ja ajattelin huomenna vastailla kaikkiin, nyt meinaan nimittäin palata takaisin sohvalle tuon pikkuvauvelin kanssa. Se on niin söpö, makaa mun kainalossa ja tuhisee menemään :D

10748910_10154731053210577_360881809_n


8 Responses to “Suklaata kolmella tavalla”

 1. anita sanoo:

  Namnamnam, kuolasin noita sun suklaakuvia jo eilen instassa. Näyttää niiiin herkulta! Vissiin pitää raaskia ostaa taas kaakaovoit sunmuut romppeet että pääsee herkuttelemaan. :)
  Ja asiasta toiseen, onhan tuommosten ruttukuonojen kuorsaaminen söpöä mutta kertoo ainoastaan koiran hengitysvaikeuksista jotka ihminen on liikajalostuksella mm. ranskiksille aiheuttaneet.. :( toivottavasti tässä(kin) asiassa päästäis joskus eteen päin ja nämä sairaammatkin rodut näkee joskus terveemmän tulevaisuuden.
  Ps. Sun blogi on yks parhaista lukemistani, jatka samaan malliin! (:

 2. Tii sanoo:

  hei, raakasuklaan valmistus onkin kummitellut mielessäni jo tovin. kertoisitko vielä simppelin peruspohjan, siis ainekset jotka ovat raakasuklaan valmistuksen perusta. Kaapistani ei löydy juurikaan superfoodeja kaakaonibsejä ja kookosöljyä lukuunottamatta enkä haluaisi ostaa kaikkea kerralla. Kiitos etukäteen.

  • ainorouhiainen sanoo:

   Helpoin tapa on ostaa raakasuklaan valmistuspaketti, mutta mielestäni se ei ole läheskään niin hyvää kuin itse alusta asti tehty! Tässä perusohje:

   80g kaakaovoita

   2 rkl kaakaojauhetta

   1 rkl riisinlesejauhetta (tocoa)

   1 tl macaa

   1 tl lucumaa

   ripaus suolaa

   makeutukseen hunajaa/steviaa tms

 3. Eeva sanoo:

  Hei saisko noihin aineksiin määriä? :) valkosuklaata haluaisin koittaa mutta ei hajuakaan mistä aloittaisi :)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Mä tein tosiaan ison satsin josta tuli 3 vuokaa, mutta tässä pienempi perusohje: Peruspohja suklaalle:

   80g kaakaovoita

   2 rkl kaakaojauhetta

   1 rkl riisinlesejauhetta (tocoa)

   1 tl macaa

   1 tl lucumaa

   ripaus suolaa

 4. Emmi sanoo:

  Onhan se koira söpö, mutta tuo kuorsaus kertoo vain siitä, että rotu on jalostettu liian pitkälle ja koiraparalla on vaikeuksia hengittää. Verrattavissa siihen että sulkisit itse sieraimesi sormilla ”puoliksi”:/ Ei tunnu mukavalta! Itse olen lukenut tästä aiheesta paljon viime aikoina enkä kyseisestä syystä voisi ruttunaama-koiraa koskaan hommata.

 5. Frida sanoo:

  Ihana söpö koiravauveli! Ranskikset on niin ihania luonteeltaan :) Minkä ikäinen se on?
  Munkin koira kuorsaa ja sillä ei lyttykuonoa ole :)

Kommentoi