Viikon kohokohta

Kaikilla meillä on varmasti jokin lempparipäivä viikossa. Päivä, jolle suunnittelee ne parhaat jutut ja jota salaa odottaa koko viikon. Suurimmalle osalle se päivä sijoittuu viikonloppuun, ehkä jo perjantaille. Mä oon töissä lauantaisin aamulla, joten mun The Päivä on se lauantai. Jumppien jälkeen tapaan ottaa vaan rennosti, ehkä käydä lounaalla jossain tai pyöriä kavereiden kanssa kaupoilla. Iltaisin on parasta tehdä hyvää ruokaa, varata herkkuja erilaisiin kulhoihin ja lötköttää sohvalla. Olin ihan superfiiliksissä, kun kuulin päässeeni mukaan Indiedaysin ja Havin yhteistyökampanjaan. Tämä mahdollisti sen, että voisin nauttia mun lauantaista vieläkin paremmin. Havin kynttilöitä on valmistettu jo 185 vuotta. Tämä jo kertoo mielestäni siitä, että on onnistuttu kehittämään tuote, joka toimii. Mun lapsuuden kodissa on aina palanut kynttilät, ja siitä ehkä juontaa juurensa se, että ne liittyvät edelleen jotenkin siihen relaamiseen ja tunnelmaan. Kodikkaaseen oloon.

DSC03072

Lauantaisin mun pitkä ja melko rankka treeniviikko on takana, ja tapaan ottaa sen kunniaksi päiväunet sohvalla telkkarin pauhatessa taustalla. Mielestäni on jotenkin ihanaa, kun voi nukkua ilman herätyskelloa tai ajatusta siitä, että täytyisi lähteä jonnekin. Vaikka kuinka tykkäänkin mun työstä ja jumpista, on sellainen päivittäinen kellon kyyttääminen välillä aika raskasta. Jumpat on yleensä illalla, jolloin koko päivä menee ”valmistautumiseen” ja kaiken oikein ajoittamiseen. Näitä vapaita päiviä on tämän syksyn aikana ollut aivan liian vähän, joten kun sellainen sattuu kohdalle, sitä osaa arvostaa ihan eri tavalla.

Yleensä nokosien jälkeen mun sisäisen leipuri herää ja alan kehittelemään uusia reseptejä, tai sitten luotan vanhoihin toimiviin juttuihin ja tekaisen jotain, minkä tiedän olevan hyvää. Ruuanlaitto ja leivonta on mun mielestä jollain lailla terapeuttista, ja joskus leivon tai kokkaan ihan muuten vaan, vaikka lopputulosta ei edes jaksaisi syödä. Lauantaisin, ja viikonloppuisin yleensäkin, syntyy aina parhaat uudet reseptit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC03059

Iltasella sytytän kynttilät palamaan ja makoillaan toisen puoliskon kanssa sohvalla. Sohvan valinnassa mulle oli tärkeetä juurikin se, että se on tarpeeksi suuri. Sohvalle täytyy mahtua kaksi ihmistä makaamaan kunnolla. Kuvista ehkä huomaa, että tämä ei tosiaan ole mikään sisustusblogi ja voin rehellisesti myöntää, että sisustaminen tai ylipäätään mikään tyylitaju ei ole mun vahvuuksia. Meikäläinen on tottunut kuvaamaan ruoka-annoksia ja ihan muita juttuja. 😀 Mulle kuitenkin kaikista tärkeintä on, että koti on kodikas, sellainen paikka missä viihtyy ja missä on hyvä olla. Sellainen oma turvapaikka. Syksy on aika tunnelmallista aikaa ja sen vuoksi siihen on aina liittynyt kynttilät. Tämän kamppiksen myötä oon päässyt sisustamaan meidän kämpästä kunnon kynttilämeren. Rakastuin kuvissa näkyviin eri kokoisiin pöytäkynttilöihinja niitä löytyykin meillä nyt melkein jokaisesta huoneesta.

DSC03073

DSC03068

Oon joskus kertonut, että oon melkoinen kotirotta ja viihdyn parhaiten ihan vaan omien seinien sisällä. Tässä ammatissa on kuitenkin aina ”esillä” ja elämä on täynnä sosiaalista kanssakäymistä, jonka vastapainona on siistiä vaan olla ihan hiljaa kotona. Toki höpötellään (tai yleensä minä höpöttelen ja mies ”kuuntelee”) miehen kanssa niitä näitä ja kuvissa esiintyvä Obelixkin saa kuulla aina mun ajatukset kaikesta mahdollisestä mieltä askarruttavasta. 😀 Lauantain yksi parhaista puolista on myös se, että seuraava päivä on viikon ainoa lepopäivä ja vapaapäivä kaikesta. Saa siis valvoa jos huvittaa, tai nukahtaa sohvalle jos niin sattuu käymään, sillä seuraavana aamuna ei ole velvollisuuksia mennä mihinkään.

DSC03060

Meidän uudessa kodissa on takka, joka luo tietty oman tunnelmansa. Takan lisänä oon tykännyt asetella noita tuikkuja ympäri takan reunusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC03056

Suuren treenimäärän ja sykkimisen vastapainona on siis erityisen tärkeetä osata myös rentoutua ja ottaa iisimmin. Omalla kohdalla toimii nämä ihan perusjutut, ja oon tullut siihen tulokseen, ettei relaamiseen oikeesti tarvita mitään ihmeellisyyksiä. Oma tunnelmallinen koti, kiireettömyys, rakkaat ja se hyvä ruoka vie jo aika pitkälle! Miten te tapaatte ottaa iisimmin? Onko muita kotirottia, vai vaatiiko rentoutuminen aina kylpylöitä, hoitoja tai matkustamista muualle?

Havilla on käynnissä huikea kilpailu, jonka pääpalkintona on 2 kpl 300€ ravintolalahjakortteja, 30kpl Havi-tuotepalkintoja sekä 15kpl Finlayson-tuotepalkintoja. Kilpailu on voimassa vuoden loppuun saakka. Kilpailuun pääsee osallistumaan täältä

Ihanan tunnelmallista sunnuntaita kaikille!! <3


14 Responses to “Viikon kohokohta”

 1. Maija sanoo:

  Ai et osaa muka sisustaa? 😀 Teillä on upea koti!
  Tuli ihan rentoutunut fiilis kun katteli noita kauniita kuvia ja tekstin edetessä rauhallinen tunnelma välittyi tännekin. Mä tykkään kans parhaiten rentoutua kotona. Erilaiset kylpylämatkat on toki kivoja, mutta joskus niissä alan stressata.
  Tää syksy on eka kerta kun tajusin nauttivani myös tästä vuodenajasta. On ihanaa tulla jumpasta kaatosateessa kotiin, kun kotona odottaa mukava sohva, lämmin fleecepeitto, tunnelmallinen kynttilävalaistus, hyvä terveellinen ruoka, poikaystävä, iloinen koira ja hyvä leffa. 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos paljon!
   Ihanaa jos tunnelma välittyy kuvien avulla, en ollut ihan varma osaanko kuvata ”sisustusta” oikein. 😉
   Just tollaset pienet asiat auttaa relaamaan ja on parhaita!! 🙂

 2. Mi sanoo:

  Teillä näyttää ihanan kotoisalta, lämmin ja mukava tunnelma huokuu kuvista. Kotipostaus oliskin kiva lukea, lisäksi Obelixistä kiinnostaisi myös lukea lisää, näyttää ihanalta ruttunassulta 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Heippa! Kotipostaus on suunnitteilla, kunhan saan kuvattua muitakin huoneita 🙂

 3. Jonna sanoo:

  Siis outsi vau, miten ihana takka 🙂 Ja miten kauniisti olet kynttilöillä luonut rauhallisen tunnelman!
  Kiitos Aino blogistasi <3

 4. emmu sanoo:

  Muutin syyskuussa toiselle paikkakunnalle opintojen perässä, enkä oikein ole vieläkään mieltänyt kämppääni kodiksi.. totaalinen rentoutuminen ja irtautuminen arjesta vaatii siis sen, että matkustan joka viikonloppu ’kotiin’ kolme tuntia suuntaansa.
  Ole onnellinen, että voit saavuttaa saman oman katon alla 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Olen todella onnelinen tästä. 🙂 Toivottavasti saat siirrettyä kotoisan tunnelman myös uuteen kotiisi! 🙂

 5. tiina sanoo:

  Mitä mieltä olet kylmpäpuristetusta luomurypsiöljystä ruoan valmistuksessa..? Itse taidat suosia oliiviöljyä, mutta en ole tottunut makuun..vai onko sinulla suositella jokin mieto hyvä oliiviöljy? Avokadoöljykään ei ole mieleeni. Lämpöinen koti sinulla 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Mä en itse käytä rypsiä, sillä yritän pitää omaa omegojen suhdetta balanssissa. Rypsissä on paljon Omega-6 rasvahappoja, jota monet saa ravinnostaan muutenkin liikaa. Jos haluat lukea tästä enemmän: http://a-rou.indiedays.com/2013/10/13/omega-rasvahapot/

   Oliiviöljyjähän on nykyään maustettuina, oma suosikki on valkosipulin makuinen. Öljyjä voi maustaa myös itse liottamalla öljyssä valkosipulin kynsiä tms mausteita. 🙂

 6. Reamary sanoo:

  Munkin oli pakko tulla kommentoimaan että no on kyllä ihanan näkönen sohva ja niin kodikkaan ja tunnelmallisen näköstä! Just tuommoisen kodin mäkin haluaisin. 😀
  Mulle myös lauantai on se ”the päivä”. 😀 Ite kun oon myöskin usein lauantaisin vielä töissä, niin perjantaista ei samalla tavalla osaa vielä iloita mitä joskus ennen, mutta lauantaisin voi olla varma että on se iltapäivä ja ilta vapautta ja seuraavana päivänä ei yleensä tarvitse lähteä yhtään mihinkään. 🙂 Lauantaisin tykkään siksi yleensä siivota päivällä, tehdä sitten usein kauppareissun ja tulla kotiin vain oleilemaan, tekemään ehkä jotain vähän erityisempää ruokaa ja illan viettää sitten telkkarin ääressä löhöillen. 🙂
  Ens lauantaita ootellessa… mukavaa uutta viikkoa! 😉

  • ainorouhiainen sanoo:

   No mutta kiitoksia 🙂
   Lauantai on kyllä paras päivä, ihan alkoi jo odottamaan seuraavaa viikonloppua…Eihän tässä ollakaan kuin vasta tiistaissa 😀

 7. Suski sanoo:

  Todella tunnelmallista teillä! Saako kysyä (tai saatko kertoa), mikä sohva sulla on? Oon itse etsimässä sohvaa meille, ja käynyt katsomassakin jo, mutta ihan en ole vielä löytänyt..

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos! Sohva on ostettu Maskusta, mä en yhtään muista mikä mallin nimi oli, mutta siellä on tosi paljon samanlaisia ja samantyylisiä 🙂

Kommentoi