Testissä bikinitreeni

Takana jälleen normaalista poikkeava viikonloppu, lauantaina meidän salilla vietettiin avoimia ovia ja omat jumppailut olivat hieman erilaiset kuin normilauantaisin. Kirjoittelin täälläkin, että tulen ohjaamaan Bikini Bootcampin ja näin tuli tehtyä. Jos joku ihmettelee treenin nimeä, se juontaa juurensa viime keväältä, kun tein ohjelmat/ruokavalion juurikin kesän bikinkuntoa tavoitteleville. Toisaalta, miksei bikinikuntoa, tai ylipäätään hyvää fiilis – kuntoa voi tavoitella ja säilyttää vuoden ympäriinsä?

Viime keväänä saavutettu kunto

Viime keväänä saavutettu kunto! Bikinit saatu Triangl Swimwearilta

Olen ohjannut bikinitreenin joskus aiemminkin, mutta silloin teimme hieman eri tavalla. Tunnilla olijat tekivät kukin omaan tahtiin ja laskivat itse toistot. Mä huutelin liikkeet ja tsemppailin. Tällä kertaa, päätin tehdä treenin ryhmäliikuntana niin, että suoritimme liikkeitä yhdessä, musiikin tahdissa. Valitsin liikkeet, joita mahtuu tekemään paikalla, steppilautaa ja käsipainoja käyttäen. Musiikilla oli roolina toimia vain taustalla antamassa rytmiä. Valitsin tahdiksi Aeromixin 140 bpm levyn, eli suoritustempo oli aika reipas.

IMG_6171

Bootcamp on aika tehokas ja raskas treeni ihan sellaisenaan ja mulla oli sitten alla vielä spinning ja body, jotka ovat myös itsessään hyvin hapokkaita jumppia, etenkin tuo spinning. Vaikka mulla oli hyvät energiat päällä koko aamun ja kahden ekan tunnin jälkeen ei tuntunut vielä hirveesti missään, niin viimeistään ekan circuitin aikana alkoi sitten tuntua ihan huolella. Muistan, kun katoin sekunttikelloa ja se näytti, että aikaa oli mennyt vasta 3 minuuttia (jokaisen circuitin kesto 7 min) ja mietin että ei helevetti, mitähän tästä tulee. Sen lisäksi, että tekee itse täysillä ja on melko puhki, pitää silti huudella liikkeitä, toistomääriä ja tsempata muita. Jumppareiden ilmeistä päätellen, minä en ollut ainoa jolla tuntui, vaan kaikki tsemppasi aikalailla omilla rajoillaan.

Meitä oli salissa noin 40 henkilöä ja sainkin kivasti palautetta tunnin jälkeen. Monet toivoivat tätä viikottaiseen ohjelmaan mukaan ja monet sanoivat treenin olleen rankin pitkiin aikoihin. Kaikilta en tietenkään palautetta saanut, joten en voi tietää oliko jokainen yhtä tyytyväinen kuin nämä jotka tulivat kertomaan mielipiteensä. Treeni on tosiaan haastava, ja jotta siitä selviää läpi, on hyvä olla jonkinlainen liikuntatausta ja jonkinlainen kunto, jotta treenin idea toteutuu.

DSC01844

Liikkeiksi ensimmäiseen circuittiin valitsin:

 • kyykky + pystypunnerus x 16
 • hyppy etunojaan + stepille hyppy x 16
 • 4 ponnistus + 2 jalkojen ojennusta sivuille x 4
 • haarahyppy laudalta x 24

Vaikka molemmat circuitit olivat melko hapokkaita, omasta mielestä tämä ensimmäinen oli haastavampi ja rankempi kuin toinen. Toiseen valikoitui seuraavat liikkeet:

 • Askelkyykky laudalta painojen kanssa tai ilman  x 16 per jalka
 • Hyppy etunojaan + yhden jalan ponnistus stepille x 16
 • Rullaus selinmakuulle + ponnistus x 16
 • 8 vuorikiipeilyä + 2 punnerusta x 8-10

Jos joku on missannut, mistä ihmeestä tässä treenissä on kyse. Voi käydä tsekkaamassa tarkempaa infoa täältä.

3 tunnin sykkimisen jälkeen, olin ensin aivan ylikierroksilla, mutta suihkun ja ruokailun jälkeen olo veti ihan löysäksi. Hommaa ei auttanut yhtään, että piti olla töissä vielä 18 asti illalla, ja välillä päivän aikana tuntui kuin olisin ollut humalassa, jutut kun alkoi olemaan sitä luokkaa, ettei tiennyt itkeäkkö vai nauraakko. :D Avoimet ovet – tapahtumat ovat kuitenkin loppupeleissä aina hauskoja päiviä, tapaa paljon uusia ihmisiä ja päivä poikkeaa kuitenkin normaalista duunipäivästä.

Täytyy sanoa, että olin aika väsynyt eilen ja vielä tänäänkin. Heräsin vasta kellon soittoon 11:00, yhdentoista nukutun tunnin jälkeen. Oltiin sovittu PT-asiakkaan kanssa treenit tuntia myöhemmin ja teki kyllä hyvää lähteä heti ulos urheilemaan. Käytiin juoksemassa tiukka mäkivetotreeni ja samalla sitä heräsi uuteen viikkoon. Nyt ajattelin vielä nukkua päikkärit ennen illan jumpparumbaa. Eat sleep train repeat. Näin se vaan taitaa mennä! :D

DSC02803


16 Responses to “Testissä bikinitreeni”

 1. Avatar Anni sanoo:

  Siis en kestä, sä oot kyllä niin inspiroiva ihminen!!! Elät rennosti kurinalaisesti ja vielä jaksat aina tsempata muita :) ihanaa <3

 2. Avatar saara sanoo:

  Aika samanlainen kuin Kayla Itsinesin ilmainen bikinichallenge, jonka saa tilattua hänen verkkosivuiltaan. Sattumaako? ;D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Ei ei, Kayla on tuttu tyyppi, seuraan häntä päivittäin instassa ja olen saanut inspiraation häneltä, eikä se ole mikään salaisuus. :)
   Meidän bootcampeissa on kuitenkin aika paljonkin eroavaisuuksia, esim omassani lisätään aikaa joka viikko. Mitään ilmaista ohjelmaa en ole koskaan nähnyt, mutta hän on laittanut paljon videomateriaalia mistä oon saanut ideoita, suurin osa liikkeistäni on kyllä ihan itse keksittyjä.

   En tiedä onko tässä maailmassa jotain treenimuotoa tai tapaa, mitä joku ei olisi jo joskus tehnyt.

 3. Avatar Sonja sanoo:

  Miten olis, uus bikinibootcamp keväälle? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Niin no mikä ettei! ;)

   • Avatar Maija sanoo:

    Jes mukana ollaan :D

   • Avatar Sonja sanoo:

    Apua, mä en kestä! Jäätävä innostus tuli kun näin sun kommentin Aino! :D Mä oon kyllä niin mukana jos ehdit vaan mitenkään järjestää :) Lupaan laittaa muutoskuvat jos niitä myös tällä kertaa keräät.

 4. Avatar malla sanoo:

  heippa! tää ei liity tähän tekstiin mutta ajattelin kysyä sulta olisko tietoä tai kokemusta tälläsestä jutusta..elikkä mulla näkyy vatsalihakset aika selvästi masusta, ylimmät varsinkin jopa paidan läpi mutta…sitten tulee tämä mutta..miksi niiden päällä oleva iho on kuin selluliittiä!:D en tiedä onko se sitä mutta ei näytä kivalta kun muhkurainen iho pilaa muuten kivasti näkyvät vatsalihakset. Aivan kun kaikki rasva kertyis juuri tuohon kohtaan.. iho on tosi muhkuraista ja ihan samannäköstä kuin selluliitti, selluliittiä mulla ei siis ole kropassa muualla..enkä nyt ihan varma oo onko tuo mahassa oleva sitä mutta pahasti siltä näyttää….mitä asialle vois tehdä? syön terveellisesti ja juon paljon vettä.. oon siis ihan normaalikokoinen ja aina urheillut paljon (162cm/56kg)ja 19v.

 5. Avatar Tuija sanoo:

  Loistavat vatsalihakset! :) Oletko tehnyt jotain erityistä treeniä vatsalle vai onko ne tulleet ihan koko kropan suunnatusta treenistä? toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitan :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos! =) En ole tehnyt mitään erityistä treeniä, vaan ne ovat vahvistuneet liikunnan aikana. Vatsalihakset osallistuvat lähes kaikkeen, joten kannattaa miettiä niiden aktivointia liikkuessa!

 6. Avatar Niina sanoo:

  Minkä kokoset noi sun bikinit on ja vastaako normi kokoja?:)

 7. Avatar Milla sanoo:

  Moikka!
  Kiitos inspiroivasta blogista! Pakko kysyä näin Vaasaan hiljattain muuttaneena, että missä täällä pääsee noita mäkitreenejä vetämään? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Kiitos :) Mä oon käynyt Öjbergetillä sundomissa ja nyt oltiin ihan täällä Gerbyssä rapatunturilla. Molemmat siis jonkunlaisia laskettelumäkiä, joten jyrkkyys ja pituus on tarpeeksi hyvä treenaaniseen. :)

Kommentoi