Koska hyvää ruokaa on kivempi syödä

Heippa! Kiitos kaikille huimasta kommenttivyörystä kahteen edelliseen postaukseen. Tätähän se vuorovaikutus on parhaimmillaan, toiset on samaa mieltä ja toiset eri mieltä. Mä pyrin aina lukemaan ne eriävät mielipiteet siltä kannalta, että voisin ehkä oppia jotain uutta, tai saada uuden näkökulman asiaan, jota tekstissä pohdin. En tosiaan oo sitä mieltä, että kaikkien pitäis ajatella kuin minä, vaan tässä blogissa saa reippaasti kertoa myös oman kannan asioihin. Maidoton marraskuu – kirjoitukseen on tullut sen verran paljon kommentteja ja kysymyksiä, että mun pitää käydä ne ihan ajan kanssa läpi, sillä olette jo ahkerasti vastailleet toistenne kysymyksiin myös – hieno homma!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

bataatti-porkkanamuusi, 450 g (!) kasviksia sekä possun lehtipihvi

Blogiani lukiessa, ei ole varmasti jäänyt huomaamatta, että rakastan ruokaa ja siitä puhumista. Suuret annokset, värikkäät ruuat ja vahvat maut ovat mun mieleen. Ikeassa käydessä nappasin mukaan noita jättilautasia (leveys reilu 30 cm) jotta ei tarvisi enää tiputella ruokaa liian täydeltä lautaselta. :D Sama pätee vesilaseihin ja kahvikuppeihin – kaikki on jättikokoista! Sen lisäksi, että tykkään syomisestä ja hyvästä sapuskasta, haluan syödä terveellisesti. Miten tämän yhtälön voi saada toimimaan?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bataattiranuja ja lohkoperunoita = lohko perunat ja pilko bataatti, suihkuta oliiviöljyä ja mausta. Paista 250 asteessa rapeiksi.

Kuluvina viikonloppuina on tullut matkusteltua ja syötyä erilaisissa noutopöydissä. Miksi noutopöytä? Sieltä saa itse valita riittävän määrän salaattia/kasviksia ja valita myös muut ruoat eri vaihtoehdoista. Buffeessa tai noutopöydässä (onko ne sama asia?) syömisen ei tarvitse tarkoittaa 3 lautasellista safkaa ja jäätävää ähkyä, vain siksi että voi syödä niin paljon kun haluaa. Itse pyrin aina täyttämään lautasen suurimmaksi osaksi salaatilla sekä kasviksilla, ja olen huomannut, kuinka mauttomia kasviksia ja huonoja salaatteja on tarjolla! Ei ihme, jos jengi on sitä mieltä, että kasvikset maistuu pahalle ja salaatti on pupujen ruokaa. Seuraavaan reissuun otan oman Herbamaren messiin. ;)

DSC03084

kalkkunan fileetä tomaattikastikkeessa

Tästä päästääkin itse aiheeseen, eli ruoan makuun. Monilla on kuvitelma, että ruoka maistuu hyvältä, vain jos siinä on kermaa, suolaa, juustoa tai voita, tai niitä kaikkia yhteensä. Väitän, että näin ei tarvitse olla. Yleensä ei ehkä osata valmistaa ruokaa kuin käyttämällä vehnäjauhoja ja oivariinia, mutta tiedättekö mitä? On niin paljon muitakin tapoja.

DSC02934

riisi-kvinoa spaghettia, herkkusieniä, katkarapuja, porkkanaa ja lohta kookosmaidossa

Itse pelailen hyvin pitkälle mausteilla! Mausteilla saa ihmeitä aikaiseksi, ja jos haluat lukea niistä hieman enemmän, suosittelen vilkaisemaan mun vanhan postauksen: terveellisestä ruuasta herkullisempaa. Kannattaakin rohkeasti kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä. Maistella, kokeilla ja maistella lisää. Mulla on tapana vaan heitellä erilaisia makuja yhteen, useimmiten lopputulos on onnistunut, mutta ei toki aina. Ymmärän, että moni voi ihmetellä mun hehkutuksia herkullisista kasviksista, mutta niistä voi oikeesti saada todella maukkaita. Oma lemppari on paistaa pannulla/uunissa ja maustaa runsaalla kädellä herbamarea ja muita mausteita. Herbamare on myös oiva lisä salaatin päälle, se sopii kuin nenä päähän raikkaan tomaatin ja kurkun kanssa.

DSC03009

Jauhelihaa, kanttarellejä sekä riisistä tehtyä pastaa.

Muita vakiolemppareita on chilin erilaiset muodot, ruususuola, valkosipuli ja cayennepippuri. Monia perinteisiä ruokia voi valmistaa hieman terveellisemmin, jättämällä kastikkeet pois, tai valmistamalla ne paremmista vaihtoehdoista. Itse valmistan kastikkeen yleensä luomulaatuisesta tomaattipureesta, tai jos tahdon kermaisempaa meininkiä, käytän kevyttä kookosmaitoa. Bataattimuusi on mun suurta herkkua, ja sinne on tosi helppo ”piilottaa” iso läjä porkkanaa tai vaikka kukkakaalia, ilman että niiden maku paistaa läpi. Juuresmuusit sellaisenaan ovat myös maukas vaihtoehto, nekin täytyy vaan osata maustaa!

DSC03005

Pointti taisi tulla perille? Käyttäkää mausteita, mutta kannattaa kurkata aina maustepurkin taakse, moniin on nimittäin lisätty sokeria. Suolaakaan ei tietenkään kannata käyttää liikaa, mutta ihan noilla suolattomillakin mausteilla pääsee jo pitkälle. :)


6 Responses to “Koska hyvää ruokaa on kivempi syödä”

 1. Avatar Marika sanoo:

  Hei!

  Kiitos hyvästä blogista!

  Mistä olet ostanut riisistä tehtyä pastaa? Pakko saada!! :)))

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hei! Kiitos, olen ostanut mm. ekosopista, joka on siis terveyskauppa, mutta löysin riisistä tehtyä fusilli pastaa myös omasta lähikaupasta joka on S-makerket :) Ainakin ruohonjuuri ja muut vastaavat myy!

  • Avatar eerika sanoo:

   Ite oon ostanut tuota samaa pastaa Prismasta! :) on ihan älyttömän hyvää!

 2. Avatar Sanni sanoo:

  Mausteet on kyllä pelastus! Kasvissyöjänä törmää valitettavan usein siihen, että kuvitellaan, ettei ruuan tarvi maistua miltään. Tylsistäkin raaka-aineista saa vaikka mitä herkkua yrteillä ja mausteilla. Ite oon curryn suurkuluttaja, sillä saa melkein mistä tahansa herkkua :D

 3. Avatar armi sanoo:

  mä rakastan tälläsiä ruokia mitä sä syöt ! :) monet reseptit on mennyt testaukseen!
  onko susta aino ruisleipä ihan hyvää perusruokaa (itse syön ruishapankorppuja sekä aitoa ruisleipää, jossa vain vettä, suolaa ja ruista)? mikä olisi siihen hyvä päälle et makrot ois kohdallaan? :)

 4. Avatar Linda sanoo:

  Ruoasta puhuminen on parasta – nää on siis hyviä postauksia ;) ootko muuten koskaan laskenut paljon sulla menee viikossa tai kuukaudessa ruokaan rahaa. Olisi mielenkiintoista joskus lukea postaus aiheesta :)

Kommentoi