Kaunis rusketus luonnollisella aurinkosuojalla

Tänään paistaa jälleen kivasti ja sääennuste lupailee aurinkoisia kelejä koko loppuviikolle. Itse ajattelin heittäytyä auringon alle hetkeksi, heti mun aamupäiväjumppien jälkeen. Aurinko antaa energiaa ja sen säteistä saa luonnolista D-vitamiinia, joka vaikuttaa positiivisesti mielialaan. Auringosta voi kuitenkin aiheutua myös haittaa ja niistä tutuimpia ovat ihosyövät, ihon vanheminen (rypyt), pigmenttiläiskät, aurinkoihottuma ja silmäongelmat. Ihoa ei siis missään nimessä saisi päästä palamaan, sillä jo yksi palaminen aiheuttaa soluvaurioita syvemmällä ihossa. Palaminen on näkyvä osoitus siitä, että UV-säteilyn aiheuttamat soluvauriot ovat ylittäneet ihon sietokyvyn. Joskus ajatellaan, että kun on kerran palanut, kestää paremmin aurinkoa. Oikeastaan siinä käy päinvastoin. Aikaisemmin saadut suuret UV-annokset ja ihon toistuva palaminen lisäävät riskiä sairastua ihosyöpään myöhemmin. Muistetaan siis käyttää aurinkosuojaa ja myös silmät tulisi suojata aurinkolaseilla!

DSC02417

Nykyään ollaan hyvin tietoisia siitä mitä laitetaan suusta alas. Monet välttävät ravinnossa olevia lisäaineita, mutta oletteko miettineet kuinka paljon erilaisia kemikaaleja on hiusten -ja ihonhoitotuotteissa?  Tavalliset aurinkovoiteet sisältävät yleensa paljon erilaisia kemikaaleja ja lisä-aineita. Tähän löytyy myös luonnolinen vaihtoehto – kookosöljy sekä kaakakovoi.

DSC02518Kookosöljy on jo monille tuttu juttu ravitsemuspuolelta, mutta sitä voi tosiaan käyttää ihovoiteena tai aurinkosuojana. Kaakaovoi toimii kookosöljyn tavoin, molemmissa suojakerroin on noin 3, eli tuotetta tulee lisätä useamman kerran, jos oleilee pitkään auringossa.

Meitsi ottaa nyt opiksi maanantaisen mokan ja heitän kunnon kreemit päälle, ennen aurinkoon astumista! Tänään testaan kookosöljyn ja seuraavana tuon kaakaovoin. 

Aurinkoista päivää kaikille! :)

aamuaino

 


No Responses to “Kaunis rusketus luonnollisella aurinkosuojalla”

 1. Avatar hannah hoijar sanoo:

  Minä käytän kookosöljyä, mutta luulen että se suojakerros on niin korkea kuin 15 :) Voin olla väärin, mutta näin olen ymmärtänyt! eli sun ei täyty laita se niin usein sitten :)

 2. Avatar Mpouta sanoo:

  Kokeilee ken uskaltaa. Luin Kukan blogista, että kookosöljyn suojakerron (SPF) on 3-4 (http://kukkalaakso.com/2013/07/11/kookosvoi/). Siis hyvin alhainen. Esimerkiksi Ruohonjuuresta saa monenmoisia luonnollisempia vaihtoehtoja korkeammalla suojakertoimella. Riippuu tietysti henkilöstä, mutta harva taitaa nykyään käyttää alle SPF 15, eikä varmaan kannatakkaan jos aikoo olla koko päivän auringossa :)

 3. Avatar jenna sanoo:

  Moikka! Ensinnäkin kiitos mahtavasta blogista! :) Ja sitten kysymys, joka ei liity mitenkään aiheeseen. Tunnut tietävän paljon urheilusta ja ravitsemuksesta, joten haluaisin kysyä, millaisen ruokavalion avulla voisi kiinteytyä? :D Olen melko hoikka, mutta en mitenkään kiinteässä kunnossa. Minulla ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta kuntosaliharjoitteluun, joten voiko kotijumpalla saada itsensä kiinteämmäksi? Kiitos jos jaksat vastata! :)

 4. Avatar J.Le sanoo:

  http://www.hs.fi/kotimaa/Ihotautil%C3%A4%C3%A4k%C3%A4ri+Ihmisten+on+viisasta+v%C3%A4ltt%C3%A4%C3%A4+aurinkoa/a1400480938716

  Suosittelen lämpimästi lukemaan ylläolevan linkin. Lisäaineita tai ei, suojakerroin 3 ei Suomessa riitä KELLEKKÄÄN, jos aikoo auringossa olla. Ja aurinkovoidetta SPF 50+ täytyy myös lisätä usein, ja paljon, jos oleilee pidempään auringossa, vähintään reilu ruokalusikallinen kerralla esim. tunnin välein ja aina uimisen jälkeen.

 5. Avatar coco sanoo:

  Pisti myös mulla silmään tuo suojakerroin 3. Se on täysin olematon suoja auringon uv-säteitä vastaan, jos noissa nyt edes sellaisia suojaavia ominaisuuksia löytyy. Nykyään ylipäätänsä auringossa oleilua suositaan välttämään, mutta suojakertoimen tulisi aina kesällä Suomessakin olla noin 20. Uusi kerros rasvaa ei lisää sallittua auringossa oleilun aikaa. UV- säteilyn aiheuttama syöpäriski kannattaa ottaa vakavasti.

Kommentoi