85% kevyempi peanut butter

Maapähkinävoi, se herkkujen herkku! Kuuluu ainakin minun lähes jokapäiväiseen ravintoon. Maapähkinävoihan on periaatteessa terveellistä, se on valmistettu maapähkinöistä, jotka sisältävät proteiinia,vitamiineja ja hyviä rasvoja. Maapähkinävoi sisältää myös todella paljon kaloreita, jonka vuoksi sitä ei kannata ahmia jäätäviä määriä….Tai ehkä kannattaakin, ainakin nyt! 😀

DSC00760

Kyseessä on siis ”powdered peanut butter”. Jauhe on valmistettu maapähkinöistä ja on täysin luonnolinen. Pähkinät on paahdettu ja niistä on puristettu 85% rasvaa ja öljyä pois. Jauheessa ei ole mitään keinotekoisia aineita, tuotteen muoto on vain toisenlainen. Jauheeseen lisätään tilkka vettä, sekoitetaan ja kevyempi peanut butterisi on valmista.

DSC00758_Fotor_CollageOmasta mielestäni maussa ei ole mitään eroa tavalliseen. Rasvan puuttumisen huomaa todella lievästi, tosin jos en tietäisi, en tiedä huomaisinko asiaa. Tuotteesta voi lukea lisää täältä. Tilasin purnukan iherbiltä.

Mielessäni viilettää jo uusia reseptejä, joihin kyseistä jauhetta voisi käyttää. 🙂 


14 Responses to “85% kevyempi peanut butter”

  1. essiessi sanoo:

    Tuohon on lisätty sokeria ja suolaa :/

    • ainor sanoo:

      Huomasin saman äsken. Typerää! Suolan tosin maistoin ja suolaa on ollut myös muissa PB-purkeissa joita olen käyttänyt. Tosin sitä sugaria oli onneksi vaan 1 g per annos ja kalorit jää silti aika paljon alemmas kuin vastaavassa. Vaikka en ole sitä mieltä että kalorit ratkaisee kaiken niin joissain asioissa ja joskus niitäkin voi hieman miettiä =)

  2. jennny sanoo:

    O-OU, aikamoinen himo iski! Katsoin, että täällä Briteissä maksaa lähemmäs 8 puntaa, joka on aika kova hinta tuon alle 200g purkista :/ vai koetko, että tavara on riittoisaa?

    • ainor sanoo:

      Oho, aika kallista! Iherbissä tuo oli n. 3-4 € purkki. Kyllähän se aika riittoisaa oli, vastaa varmaan saman kokoista purkkia tavallista tahnaa (purkki n.184g)

      🙂

  3. Anna sanoo:

    meinasin hypätä riemusta kattoon kun näin tämän! aamupuurossani pilkottaa nimittäin taas määpähkinävoisilmä joka voisi olla suurempikin mutta sen verran tujua kamaa tuo normi pb on että ei pysty… vielä kun saisi ton ilman sitä sokeria ja suolaa niin olisin myyty!

    t. maapähkinävoiaddikti

    • ainor sanoo:

      Itsekin ihmettelin tuota sokerin lisäämistä, why oh why kaikkeen pitää aina tunkee sokeria! 😀 Mutta kalorillisestihan silti tosiaan kevyempää kuin aito tavara 🙂

  4. Aliisa sanoo:

    Kiitos vinkistä Aino! Piti muutenkin tehdä tässä tilausta iHerbille 🙂 olen miettinyt maapähkinävoin ostamista, koska se on pirun hyvää mutta koska koitan pudotella painoa, niin ajattelin että parempi olla ilman nyt ainakin jonkin aikaa. Tälläinen kompromissituote tuli siis todella hyvään saumaan 🙂 Ja luulen, että tuo lisätty suola ja sokeri ei maailmaa kaada, yleensähän maapähkinävoin annoskoot ovat varsin pienet… toivottavasti!

    • ainor sanoo:

      Oleppa hyvä Aliisa! 🙂 Maapähkinävoi on kyllä todella addiktoivaa, se maistuu aluksi oudolle ja seuraavaksi ei pysty enää olla ilman 😀 Tämä tuote sopii varmasti hyvin juurikin painoa pudottaville.

  5. Ryde sanoo:

    Mä en oo koskaan maistanu maapähkinävoita. Haluisin kyllä, mutten oo vielä löytäny sellasta, missä ei ois lisättyä sokeria. Tai kerran löysin, mut siinä ois sitte ollu kovetettua kasvirasvaa, joten ei tullu kauppoja… 🙁

    • ainor sanoo:

      Mun mielestä nykyään saa ihan normaaleista kaupoistakin naturellia maapähkinävoita, johon ei ole lisäilty mitään 🙂 Esim urtekramilla on puhtaita penut buttereita!

  6. Iina sanoo:

    Ois kiva kokeilla tota! Varmasti hyvää!! 🙂 Tuli mieleen katellessa noita nettisivuja, että paljonko tossa yhdessä purkisssä on/ paljonko siitä tulee? 🙂

    • ainor sanoo:

      184 g kokoinen purkki ja vastaa varmasti aikalailla samaa määrää peanut butteria 🙂

Kommentoi