Fitnessnuudelit: mitä, miksi ja miten?

Onko täällä vielä joku, jolle fitnessnuudelit ovat uusi juttu? Olen kirjoittanut kyseisistä nuudeleista useasti, mutta silti ne jaksavat ihmetyttää joka kerta. Mitä ihmeen kalorittomia nuudeleita, häh!? 🙂

DSC00683

minä ja 24-päkki nuudeleita. kuva: eve© 

Fitnessnuudelit ovat täysin luonnolinen tuote ja ne koostuvat ainoastaan vesiliukoisesta kuidusta (glukomannan) sekä kalsiumista. Nuudelit sopivat erinomaisesti niille, jotka haluavat tuntea itsensä kylläiseksi ilman kaloreita tai hiilihydraatteja. Toisin sanoen nuudelit sopivat erinomaisesti laihduttajille, karppaajille tai ihan kenelle tahansa, joka haluaa silloin tällöin korvata normaalin pastan kevyemmällä vaihtoehdolla. 

DSC00425

Konjak-juurta on syöty Aasiassa tuhansia vuosia ja se on luonnostaan kaloriton, rasvaton ja myös lisäaineeton. Korkean kuitupitoisuutensa vuoksi se edesauttaa kylläisyyden tunnetta vaikuttamatta verensokeriin. Nuudelit sopivat myös silloin jos treeniin tai urheilusuoritukseen on vain lyhyt aika, mutta silti haluaa syödä jotain ennen. Olosta ei tule tukala tai ähky, mutta nälkä lähtee kyllä. Yksi paketti on 200g ja suositeltu annoskoko on 100g. Vaikka puhutaan kalorittomasta, niin yhdessä annoksessa on 4 kcal. Tosin tämäkin energiamäärä tulee kuidusta, joka on ns. imeytymätöntä energiaa.

DSC00426

Nuudeleita voi käyttää aivan samaan tapaan kuin normaaleitakin. Nuudelit on solmittu pieniin solmukkeisiin ja ne ovat paketin sisällä nesteessä. Neste kaadetaan pois, solmut aukaistaan tai leikataan auki. Itse tapaan lämmittää nuudeleita minuutin ajan kiehuvassa vedessä, sen jälkeen paistan ne kanan ja vihanneksien kanssa. Nuudelit imevät makua itseensä, joten maustaminen on erittäin suositeltavaa. Olen tehnyt myös jauhelihakastiketta ja käyttänyt nuudeleita pastan sijaan, ja se maistui myös erittäin nirsolle poikaystävälleni 😀

IMG_2624

Olen saanut nuudelit Fitnessgurulta ja niitä voi tilata täältä. Nuudelipäkkiä voi käyttää moneen muuhunkin kuin ainoastaan syömiseen! Kun haet paketin postista voit hyötykäyttää sitä lisäpainona esimerkiksi tähän tyyliin… 😀 

DSC00688

 


13 Responses to “Fitnessnuudelit: mitä, miksi ja miten?”

  1. Anosnyymi sanoo:

    Haha oot funny 😀 mist noi pöksyt on peräsin ? tosi mageet !

    • ainor sanoo:

      Kiitti, ainakin yritän olla 😀
      Ne ovat Vaasan Sportia – liikkestä. Tulen kirjoittamaan niistä tarkemmin vielä tällä viikolla!

  2. Eve sanoo:

    Afrikkaan vaan heimopäällikön morsiameks! Sujuu niin pakettien ku vesiruukkujenki kuljetus päänpäällä 😉

    • ainor sanoo:

      Täytyy harkita! Sen verran hyvin sujui tuo kallon päällä kuljetus 😀

  3. Sara sanoo:

    Mä en ymmärrä mitä järkeä tavallisen urheilevan ihmisen on syödä fitnessnuudeleita? Urheilijahan tarvitsee energiaa jota noista nuudeleista tarvitse pelätä saavansa:D Ainakaan lihas ei niilla nuudeleilla kasva! Itse käyttäisin 2, 90 e kyllä johonkin paljon järkevämpään elintarvikkeeseen kun tyhjään. 😀 Eri asia jos saan nuudelit ilmaisena! Mä en ymmärrä perustetta urheilijana syödä tuollaisia, dieetti/painonpudotus tietty eri asia, mutta jatkuvasan käyttöön – en kyllä ostaisi!

    • ainor sanoo:

      Moi Sara! No periaatteessa ei olekaan mitään hyötytä, jos siis on normaalipainoinen treenaava ihminen, eikä tavoitteena ole painonpudotus. Mainitsinhan tekstissä, että ne sopivat etenkin laihduttajille, karppaajille ja miksei myös vaikka keliaakikoille. 🙂

      Jos viittasit kommentilla minuun, niin itse syön kyllä hiilareita, mutta saatan joskus korvata ne nuudeleilla. Jos minulla on esimerkiksi kevyempi päivä, tai vaikka lepopäivä. En syö niitä päivittäin, mutta omalla kohdallani niistä on ollut myös hyötyä silloin tällöin käytettynä 🙂 Juohan monet esim. pepsi maxiakin vaikka siinä ei ole kaloreita, periaatteessa samalla idealla näitäkin voi käyttää jos ja kun ei halua tai tarvitse extrakaloreita.

  4. Jenny sanoo:

    Mites, kun iltahiilareita pyritään välttämään niin näitä voi siis syödä ihan hyvällä omalla tunnolla myös ilta-aterialla kun ei noita hiilareita oo?
    Ja mitä mieltä oot jos korvaa näillä kalorittomilla nuudeleilla normi pastan vaikka treenin jälkeen, vaikka hiilareita pitäis saada silloin?

    • ainor sanoo:

      Hei Jenny! Fitnessnuudeleita voi käyttää ilta-aterialla jos pyrkii vähentämään hiilareita tai ei halua syödä ”raskaasti” illalla.

      Tuo pastan syöminen treenin jälkeen, riippuu hieman sun tavoitteista. Palautumisen kannalta olisi hyvä saada myös hiilareita treenin jälkeen, riippuen taas mitä on treenannut ja kuinka kovaa. Esim hölkkälenkin jälkeen ei tarvita suurta hiilaritankkausta, mutta kovan salitreenin jälkeen lihakset tarvitsevat sekä proteiinia että hiilaria jotta palautuminen lähtisi käyntiin ja sitä kautta tuloksiakin syntyy.

  5. eve sanoo:

    Heippa! Saako noita nuudeleita muualta kun netistä tilaamalla, tai siis että voiko jostain kaupasta ostaa? 🙂 Tai tiiätkö jotain muita saman tapaisia mitä ei tarttis tilata mistään? Kun olen alaikäinen eikä vanhemmat suostu tilailemaan kauheesti mitään… 😀 Huippublogi!

    • ainor sanoo:

      Heippa ja kiitos Eve! Hmmm ainakaan näitä fitnessnuudeleita ei saa mielestäni mistään kaupasta. Fitnesstukulla on vastaavia, jos kaupungissasi on heidän liike niin sieltä pitäisi löytyä 🙂

  6. Peppi sanoo:

    Moikka! Kuullostaapa

    • Peppi sanoo:

      ..hmm jotenkin jumitti tämä kirjoitus/lähetys 😀 eli teksti olisi jatkunut että kuulostaa ihan kokeilun arvoiselta nuo nuudelit. Mutta osaatko sanoa kuinka pitkälle niissä menee parasta ennen päiväys? Kiitos jo etukäteen ja aivan mahtava tämä sinun blogi! Jatka samaan malliin! 🙂

      • ainor sanoo:

        Moi! Nuudeleissa on kyllä aika pitkä käyttöaika, olisiko ollut n. 6kk eteenpäin aina kun oon niitä saanut kotiin. 🙂 Kiitos ja jatketaan!

Kommentoi