Hunajapaahdetut cashewpähkinät

IMG_4205Hyvää huomenta ihanat! Mulla oli eilen kotipäivä ja loikoilin ainoastaan kotosalla telkkarin ja läppärin ääressä :) Siinä makoillessa, aloin miettimään uusia reseptikokeiluja ja päähäni putkahti ajatus kokeilla tehdä itse suolapähkinöitä. Tykkään erityisesti kaupasta löytyvästä Taffelin ”honey roasted nuts” pussista ja sen sisällöstä. Taffelin pussissa on maapähkinöitä, mutta päätin kokeilla tehdä itse cashewpähkinöitä, koska niitä löytyi sopivasti kaapista. Tavanomaisista kaupan tuotteista löytyy usein mm. tälllaisia ainesosia pähkinöiden lisäksi: sokeri, hunaja, kasviöljy, perunatärkkelys, suola, sakeuttamisaine jne..

Itsetehtynä pystyy taas vaikuttamaan hieman siihen mitä kaikkea sinne suuhun pistää:) Tästä ei paljon resepti helpotu:

 • 100g pähkinöitä (cashew, maapähkinä tms)
 • 1/2 dl oliiviöljyä
 • 1-2 rkl hunajaa
 • suolaa ( himalajan kristallisuolaa)

Sekoita kattilassa miedolla lämmöllä öljy ja hunaja. Lisää pähkinät sekaan ja sekoita. Kaada pähkinät uunipellille ja ripottele päälle suolaa. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia, niin että pähkinät ovat saaneet kullanruskean värin. Anna jäähtyä talouspaperipalan päällä hetki. Jos hunajan maku ei ole tarpeeksi vahva voit laittaa valmiit pähkinät kulhoon, kaataa päälle vielä pienen lorauksen hunajaa ja sekoittaa! nam nam :)

Pähkinöiden terveellisyys perustuu pehmeisiin, tyydyttymättömiin rasvoihin sekä muutenkin hyvään ravintoarvoon. Pähkinöistä ja siemenistä saa paljon proteiineja, välttämättömiä rasvahappoja, E-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineja ja useita kivennäisaineita, kuten rautaa, kalsiumia, sinkkiä, magnesiumia, mangaania ja fosforia. Cashewpähkinä sisältää paljon magnesiumia, rautaa, sinkkiä ja seleeniä, jotka ovat tärkeitä etenkin urheileville ihmisille. Maapähkinässä taas on niasiinia, jolla on yhteyttä aineenvaihdunnan toimintaan.

Vaikka pähkinät sisältävät paljon energiaa, on kaikki energia hyvistä lähteistä. Kuten aiemmin mainitsin, pähkinät sisältävät tärkeitä ravinto-aineita, hyvää rasvaa ja proteiinia mitä keho tarvitsee! En tarkoita että niitä kannattaisi mättää kilokaupalla päivittäin, mutta todellakin kannattaa ottaa mukaan omaan ruokavalioon sopivissa määrin :)

Seuraavaksi mulla on kehitteillä terveellisempi versio valkosulkaa kuorrutteisista pähkinöistä :D 

 


6 Responses to “Hunajapaahdetut cashewpähkinät”

 1. Avatar Noora sanoo:

  Sulla on ollut sama ajatus kuin mulla! Kirjoitin tossa vähän aikaa sitten omassa blogissani itse paahdetuista cashewpähkinöistä. Tosin hoidin koko homman pelkästään paistinpannulla oliiviöljyllä ja suolalla. Namia oli silti! Niitä tulikin sitten syötyä sellaisenaan, ruuan kanssa, salaatin päällä, jäätelöannoksissa…. ;)

  • Avatar ainor sanoo:

   Hyvä idea! Ensi kerralla voisin tehdä isomman satsin ja lisäillä tosiaan eri ruokiin :) Kiitos tipsistä!

 2. Avatar Mari sanoo:

  Kiitos ohjeesta! Kokeilin, tosin päälle merisuolaa ja ovat todella hyviä. Kevyt iltapala :)

 3. Avatar Suvi sanoo:

  Huono resepti, meni pähkinät pilalle..

Kommentoi