D-vitamiinin tärkeydestä

DLux D-vitamiinisuihke

HUIPPUVAHVA JA HUIPPUIMEYTYVÄ
DLUX D3-VITAMIINISUIHKE.

MIKSI D-LUX SUIHKE:

-Tuote on mikroemulsoitu, jonka vuoksi se imeytyy välittömästi ja tehokkaasti suun limakalvoilta
-Ainoa D3-vitamiinivalmiste, joka on mikroemulsoitu
-Tuotteesta saadaan paras ja nopein hyöty
-Imeytyy myös niille, joiden suolisto ei priimakunnossa
-Miellyttävän makuinen
-Helppo käyttää
-1 suihkaisu/pvä riittää
-sopii myös vegetaristeille

http://www.manninen.info/shop/index.php?route=product/product&product_id=1474

Ostin kyseisen pullon muutamia viikkoja sitten. Näitä on olemassa eri vahvuuksilla ja otin testiin tuon hieman ”laimeemman” Dlux-1000. Suihkeena vitamiinit imeytyvät tehokkaammin kuin tabletista. Maku on hyvä, purkkamainen ja freshi. Pullo oli aika tyyris n. 10 e? ja se vahvempi taisi olla parikymppiä.

D- vitamiini on todella tärkeä vitamiini! Tärkeimmät ravinnosta saatavat D-vitamiinin lähteet ovat kala, kuten lohi, kuha, silakka ja siika, sekä D-vitamiinilla täydennetyt maitovalmisteet, margariinit ja kevytlevitteet. Luomutuotteita lukuunottamatta kaikki maidot ja piimät sekä useat jogurtit sisältävät D-vitamiinitäydennyksen. Myös osaan soija- ja viljapohjaisia juomia ja jogurtteja on lisätty D-vitamiinia.

D- vitamiinia saa myös auringosta ja D-vitamiinin pääasiallinen lähde onkin auringonvalo ja sen UVB-säteily. Auringon UVB-säteilyn vaikutuksesta iholla käynnistyy D3-vitamiinin tuotanto. Siihen ei paljon tarvita: 10–15 minuuttia kesäaurinkoa käsiin, käsivarsiin ja kasvoihin tai muualle samankokoiselle ihoalueelle muutaman kerran viikossa takaa D-vitamiinin riittävyyden. Aamuaurinko sisältää enimmäkseen UVA-säteitä, jotka eivät juurikaan edesauta D-vitamiinin muodostusta iholla. Paras aika D-vitamiinimuodostuksen kannalta on Suomessa klo 11-15 välillä. D-vitamiini ei imeydy aurinkorasvan tai vaatteiden läpi.
Olen tosin lukenut että jos käyttää kookosöljyä aurinkovoiteena, myös D-vitamiini imeytyy eikä ihon pitäisi palaa kuitenkaan. Ehkä kokeilen tätä turkissa jos sielä paistaa! =)

Suomessa on kuitenkin aika harvakseltaan aurinkoisia päiviä ja ravinnosta saatu D-vitamiini ei yleensä riitä. Tämän vuoksi D-vitamiinia olisi hyvä ottaa vielä ravintolisänä, etenkin pimeänä vuodenaikana! 
D-vitamiinin puutoksen on todettu liittyvän moniin vakaviinkin sairauksiin mm. osteoporoosi, infektiosairaudet, diabetes, aivo ja sydäninfarktit, syöpätaudit, nivelrikot ja myös masennus. 
Monesti syksyllä/talvella mieliala laskee ja monilla esiintyy myös masennusta. 
Muistakaa napsia tarpeeksi Deetä niin suupieletkin kääntyy ylöspäin ;)


No Responses to “D-vitamiinin tärkeydestä”

  1. Avatar Anonymous sanoo:

    mistä voi ostaa tota ?

  2. Avatar Anonymous sanoo:

    Mulla on tota samaa, auttaa kyllä selviämään kaamoksesta. :)

Kommentoi