KIINTEYTYS-OHJELMA koko vartalolle, olkaa hyvät!

Tästä aiheesta ei varmaan voi kirjoittaa tarpeeksi? Tiedän että monia kiinnostaa lukea postauksia siitä kuinka muokata vartaloa toivotun näköiseksi. Tämä aihe on aina kiinnostanut myös itseäni ja kiinnostaa edelleen, enhän muuten olisi tällä alalla :) Käsittelen tässä tekstissä lähinnä ulkoisia seikkoja, en psyykkisiä, kuten minäkuva, sairaudet yms. Kirjoitan ohjeet ensisijaisesti kohdistettuna naisille.

Yleisin kysymys mitä multa kysytään on ”miten voin kiinteyttää vatsaa,pakaroita tai reisiä.. te tiedätte. Toinen on ”onko vinkkejä kuinka saisin painoni putoamaan niin ja niin paljon.”

Ihmisiä on erilaisia ja joskus tuntuu, että jotkut ihmiset kysyvät vaikka tavallaan tietävät itsekin vastauksen :D Tuntuu että he toivovat mun vastaavan jonkun maagisen salaisuuden millä pääsee helposti tuloksiin. Joskus tuntuu, että jotkut luulevat pelkästään sen auttavan että suunnitelen heille ravinto-ohjelman. Ei ajatella niin pitkälle, että ohjelmaa tulee myös noudattaa. Se taas ei ole mitään huikeeta ilotulitusta ja makeita juttuja, vaan ihan tavallista ruokaa ja suoraan sanottuna aika tylsää hommaa lukea paperista mitä saa syödä ja milloin.

Fakta on se että helppoa oikotietä tuloksiin ei ole olemassa. Mikään pilleri, saunabelt tai valmiste ei tuo tuloksia! Jos toimiva tuote olisi keksitty niin miksi maailmassa olisi edelleen niin paljon ylipainoisia ihmisiä…Joillakin rasvanpolttotuotteilla voi saada pientä apua jos muut asiat ovat kunnossa. Vihreä tee on yksi jonka toimivuudesta on tehty tutkimuksia.

fitspo

Kertaus on opintojen äiti, joten täältä pesee vinkkejä ja neuvoja ihan ilmaiseksi kaikille niitä tarvitseville :) Ihan ensimmäisenä kannattaa kysyä itseltäsi oletko oikeasti valmis tekemään muutoksia? Muutoksia on pakko tehdä jos nykyinen olomuoto ei tyydytä.  Nykyisellä tyylillä olet päässyt siihen mitä olet nyt ja muuttamalla tapoja voit saada jotain erilaista. Muutoksien tekeminen ei ole helppoa, ihminen on rutiinien orja ja omista tavoista luopuminen voi tuntua todella haastavalta.

Olen itse huomannut että vaikenta on vaan se ajatus muutoksesta ”en ikinä pysty olemaan viikonloppua ilman karkkia”..Mutta kun ottaa vaan itseään niskasta kiinni ja tekee sen mitä päättää ei se olekaan sen kummempaa. Uudet tavat rutinoituvat aivan samalla tavalla kuin ne vanhatkin ja vielä yllättävän nopeaa :)

Kun päätös on tehty niin tarvitsee fiilata 3 asiaa!
Oletteko valmiina? Täältä tulevat ne maagiset taikasanat ;)

1.RAVINTO
2.LIIKUNTA
3.LEPO

Jokainen näistä on tärkeä osa kokonaisuutta, jos skippaat yhden koko pyramidi murenee ja tulokset eivät ole toivottuja.
1. RAVINTO
Ravinto on tärkein osa kun haluaa kiinteytyä! Syömättömyydellä ei pääse mihinkään. Se on yhtä paha kuin ylisyöminen, joten ihan ensimmäisenä kannattaa unohtaa itsensä kiduttaminen ja nälässä eläminen. Se ei ole tarpeellista, mikä on mielestäni aika mukavaa :)
Tässä vaiheessa kannattaa kysyä itseltään että mitä haluaa? Valitettavasti laihduttaminen ja lihaksien kasvattaminen samanaikaisesti ei ole käytännössä mahdollista. Lihas tarvitsee energiaa kasvamiseen ja miinuskaloreilla tämä ei onnistu. Oletan kuitenkin että useimmat meistä ja teistä haluavat KIINTEYTYÄ (oi että mä rakastan tuota sanaa;) ) joka käytännössä tarkoittaa kuitenkin ns. laihtumista = Rasvat tippuu, jolloin lihaserottuvuus paranee ja tadaa: olet kiinteämpi.
Jokaisella ihmisellä on vatsalihakset ja tarpeeksi pienellä rasvaprosentilla jokaisen vatsalihakset tulevat näkyviin. Niitä ei tarvitse treenata päivin öin jotta saisi sixpäkin.
Rasva% saa tippumaan syömällä tarpeeksi usein pieniä annoksia. Syö 5-6 ateriaa päivässä sisältäen aamiaisen, lounaan, välipalan, päivällisen ja iltapalan. Jos heräät todella aikaisin syö toinen välipala aamiaisen ja lounaan välissä. Ideaali tilanne olisi syödä 3 tunnin välein.
Tässä tulee nyt esimerkki pohja, miten voi syödä päivän aikana :) (HUOM! Tämä on vain pohja. Ruokien määrät tulisi aina suunnitella yksilöllisesti painon, sukupuolen, iän ja aktiivisuuden mukaan)
PS. painot ovat kuivapainoja ja öljyt lisätään valmiiseen ruokaan, ei paistamiseen.
Aamiainen:
45 g kaurahiutaleita/leseitä
100g raejuustoa
marjoja
1 rkl kookosöljyä  ..tai muuta rasvaa
omega 3 + vitamiinit (ainakin C ja D-vitamiini)
Lounas:
150g kanaa/kalaa/lihaa (vähärasvaista) 
paljon kasviksia ja vihanneksia 
5 g oliiviöljyä (mielellään extra virgin) tai esim avocadoa
Välipala (esimerkkejä) :
* Maitorahkapurkki + marjoja/ 1 hedelmä
* Proteiinipatukka max 250 kcal
* Raejuustoa + ananasta
* Luonnonjugurttia + marjoja + 20g pähkinöitä
* Puuroa (sama kuin aamupala)
* Palautumisjuoma/proteiinijuoma
Päivällinen:
150g kanaa/kalaa/lihaa
paljon kasviksia ja vihanneksia
40g täysjyvä pastaa/riisiä , couscous, qvinoa tai n. 150-200g perunaa,bataattia 
5 g oliiviöljyä
Iltapala:
Joku välipalavaihtoehdoista
 
UUSI RUOKAPYRAMIDI
Pysy noin kuukausi erossa kaikista herkuista ja sen jälkeen voit pitää yhden vapaamman päivän viikossa jolloin voit syödä kohtuudella vapaammin :)
2. LIIKUNTA:
Liikunnan tulisi olla monipuolista ja huom! mielekästä. Samassa jumpassa ramppaaminen päivästä toiseen kuluttaa vaan kehon (ja pään) loppuun. Kuulen usein kysymyksen ”Mikä olisi tehokkain treeni polttaa rasvaa” ja ensimmäiseksi sanottakoon että kaikki liikunta eli liikkuminen kuluttaa energiaa = kaloreita. Keho ei pysty liikkua ilman energiaa, luonnolisesti.
Kaloreita ja rasvaa kuluu sitten hieman eri tavalla eri suorituksissa. Matalatehoisessa treenissä (esim. reipas kävely tai kevyt hölkkä) ensisijainen energianlähde on rasvavarastot. Tämän vuoksi olet ehkä kuullut juttuja rasvanpolttolenkeistä.
Kovatehoisessa suorituksessa (esim. nopea juoksu, spinning, intervallitreenit) ensisijainen energianlähde on hiilihydraattivarastot, MUTTA tällaisen suorituksen jälkeen aineenvaihdunta jyllää vielä tunteja treenin jälkeen jolloin rasvaa palaa vähintään yhtä paljon tai jopa enemmän kuin kevyemmällä treenillä.
Kannattaa siis tehdä 1-2 inervalli/hengästy kunnolla treeniä ja 1-2 peruskuntotreeniä viikkoon.
Pelkällä aerobisellä ei pitkälle pötkitä, joten myös lihaskuntotreeniä tarvitaan kiinteytysprojektissa! 3-jakoinen saliohjelma on aika soppeli useimmille.  Useasti kysellään neuvoja tietyn lihasryhmän ”kiinteyttämiseen”, mutta kannattaa treenata kokonaisvaltaisesti koko vartaloa, jolloin lihastasapaino säilyy ja kokonaiskuva näyttää paremmalta.Voit jakaa lihasryhmät esimerkiksi näin:
1. Jalat
2. Rinta, Olkapäät, Ojentajat
3. Selkä, Hauis
Jokainen ohjelma tulisi tehdä ainakin kerran viikossa (voi tehdä myös useammin).
Googlailemalla löydät paljon liikkeitä joista voit koota oman ohjelman. Liikkeitä voi olla esim 6 kpl per ohjelma ja toistomäärät 3-4 x 15. Painoja niin paljon että viimeiset toistot ovat todella tiukkoja. Jos et kokeile et tiedä mitkä ovat omat maximipainot, eli uskalla käyttää kunnon painoja! Ei haittaa vaikka et jaksaisi tehdä sarjaa heti loppuun.
Lihakset kehittyvät nopeasti varsinkin alussa, jolloin pitää muistaa lisäillä painoja heti kun tuntuu että edellisillä menee helposti. Muista valmistaa keho treeniin lämmittelemällä huolellisesti ennen treeniä!
Jos haluat yhdistää 2 treeniä niin aerobisen voi tehdä salitreenin jälkeen. Jumppapirkkojen esimerkki: ensin 2. tai 3. ohjelma ja sen jälkeen vaikka spinning/rpv tai kävelylenkki. Jalkatreenin jälkeen ei pitäisi pystyä enää jumppailemaan ;D
Palautumisjuoma salitreenin jälkeen auttaa lihaksia kehittymään ja vähentää kataboliaa, jolloin saat paremman hyödyn treenistä. Naisille sopii kevyemmät palarit kuten FASTin Diet Mix missä kalorimäärä ei ole huima.
Näiden treenien lisäksi tulisi muistaa kehonhuolto. Kevyempiä päiviä jolloin harrastaa kevyempiä liikuntamuotoja ja venyttelyä.
 
3. LEPO
Kroppa ei kehity treenin aikana vaan sen jälkeen. Lihasta rasittaessa syntyy mikroskooppisia vaurioita lihakseen ja kun keho saa tarpeeksi ravintoa ja lepoa vauriot korjaantuvat ja lihas on vahvempi kuin ennen vauriota –> kehitystä tapahtuu. Levon määrä on yksilöllistä, mutta sanoisin että vähintään 2 lepopäivää viikkoon olisi mahdutettava. Toinen päivistä voi olla myös huoltopäivä jolloin käy hierojalla tai venyttelee lihaksia kevyesti :)
Palautuminen ja lepopäivät ovat erittäinen olennainen osa tätä kolminaisuutta.
 
Jos luit koko tekstin läpi mietit varmaan että huh! Jos haluaa tehdä kaiken niin pitäisi treenata aika useasti viikossa? Tämä oli vaan esimerkki ja saliohjelman voi jakaa myös yhteen tai kahteen osaan, riippuen henkilöstä ja kuntotasosta. 
Treeniohjelma voi olla myös aivan erilainen kuin tämä. Jos rakastat jumppia niin jumppaa! Itse en käy salilla kuten tiedätte. Jumpat ovat mun treenimuoto, mutta niitäkin teen monipuolisesti: Ohjaan paljon erilaisia tunteja, samaa tuntia max. 2 krt viikossa. 
Monipuolisuus pitää kehon sekä mielen virkeänä. 
 
Suunnitele itsellesi sopiva ohjelma ja kirjoita se ylös! :)
Kyllä jumppaamallakin voi saada jotain aikaiseksi ;)
Mietitte varmaan, että onko se tullut hulluksi kun jakelee ilmaisia ohjeita netissä? Fakta on kuitenkin se että PersonalTrainerin avulla treeneihin tulee paljon paljon enemmän tehoja kuin mitä itse useimmiten saa tehtyä. PT myös suunnitelee yksilölliset ohjelmat ja suunnitelmat juuri sinun keholle sopiviksi. Nämä olivat siis esimerkkejä, enkä väitä että tämä tyyli olisi ainoa oikea tapa syödä ja treenata.

91 Responses to “KIINTEYTYS-OHJELMA koko vartalolle, olkaa hyvät!”

 1. Avatar Katri sanoo:

  Kiva postaus, vaikkei tuossa mitään uutta tullutkaan! Esimerkkiruokavalio aika samanlainen kuin fitfarmin gofatgo-projektin vastaava, joka oli joskus myös avoimesti netissä saatavilla.Ja teoriassahan tuo on aika helppoa. Monella ongelmana ruokavaliossa (+treeniohjelmassa) pysyminen, ja se on hyvin pitkälti korvien välistä kiinni, kuten on superdieeteissäkin nähty. Nimenomaan siinä kohtaa se PT on paikallaan. Tietää, että itsekin söisi vähän erilailla, jos olis jollekin muullekin tilivelvollinen kuin itselleen:)Jee! Selvisinpä hengissä eilisestäkin:) ja suht kunnialla vieläpä (kai:D)!

  • Näinhän se menee, asiat tiedetään mutta toteutus on se haastavin homma. Perus ruokavaliotkin on usein aika saman/tietyn tyyppisiä, ei sitä pyörää tarvitse uudelleen keksiä :DKiva että meni hyvin eka ohjaus, jeejee! :)

   • Avatar Suvi sanoo:

    Voi kumpa joku tekisi minulle ruokalistan miten syödä ja jonkun ohjeen esim salille. Ruokatemontti pitäs tehä ja vähän laihtua ja saada kiinteä hyvä kroppa.

  • Avatar Johnny sanoo:

   Eikai siinä nyt mitään uutta pidäkkään tulla vai ajatteleeko joku että kirjoittaja keksi juuri itse ihmeen, miten ihmiskeho toimii uudella tavalla? Onkohan netissä mistään aiheesta jotain täysin uutta jollekin joka kulloisestakin aiheesta jo jotain tietää? Ei, mutta kaikki kun eivät entuudestaan tiedä. Silloin tässäkin jutussa oli lähes pelkkää uutta.

 2. Avatar Anonymous sanoo:

  Minua mietityttää kovasti tuo aerobinentreeni lihastreenin jälkeen…Polttaako se rasvaa? Olen myös kuullut, että se veisi lihastreenin tehoja. Mikä on totta? Ja kiitos vinkeistä:D

  • Avatar Anonymous sanoo:

   no toi ei kyllä pidä paikkaansa, vaan itseasiassa jos luet joitakin tutkimuksia niin se on jopa tehokkaampaa tehdä lihastreenin jälkeen kun ennen!:)

  • Aerobinen kannattaa tehdä lihaskuntotreenin jälkeen jotta salitreenissä olisi mahdollisimman hyvät voimat ja paljon energiaa. Aerobisen jälkeen voimat voivat olla jo lopussa jolloin ei saa kaikkea irti salitreenistä, myös tekniikka kärsii jos on valmiiksi ”väsynyt”.

 3. Avatar Eve sanoo:

  Hyvä teksti taas Aino! :) paljon hyvää asiaa

 4. Avatar LOST sanoo:

  Hei!Hyödyllinen postaus, tosin itselleni ei kauheasti uutta, samantyyppiset ohjeet kun voi lukea yhä useammasta paikasta/sivuilta:) Mulla olisi kuitenkin yksi kysymys.. Syön kutakuinkin noin, mutta aamiaiseksi aina 3 puolikasta minihiilari ruis-leipää 17% juustolla ja avokadolla. Onko ok?:)Ja sitten toinen asia, treenin jälkeen syön aina uudestaan saman setin kun aamulla eli 3 puolikasta minihiilaria juustolla ja avokadolla. Oon tehnyt sitä kauan ja en vaan jotenkin saa itseäni syömään uutta ”kunnon ruoka-annosta” niin myöhään.. (tulen siis n. 19-20 aikaan salilta useimmiten) Olen tottunut syömään noi leivät treenin jälkeen ja ällöttää ajatus ns. raskaammasta ruoasta. Huolehdin kuitenkin, että saan proteiinia tarpeeksi. Summa summarum: Onko siitä jotain isoakin haittaa, jos tuon päivällisen korvaa esim 3 leivän puolikkaalla? Saatan usein siinä samassa syödä jotain vihannesta/tai esim kotijuustoa(9%).En haluaisi mokata hyvässä vauhdissa sujuvaa kehitystä:)Kiitos tuhannesti jos jaksat vastata:)

  • Ymmärsin että olet saanut nykyisellä tyylillä kehitystä ja tuloksia? Miksi siis muuttaa toimivaa tapaa? =) Kuten kirjoitin tämä oli vain yksi malli monista.

 5. Avatar Loving Life sanoo:

  Aina puhutaan, että tehdään salilla treenit erikseen jaloille ja käsille tms. niin kuin sinunkin mallissa. Onko tyhmää tai väärin tehdä koko kropalle kerralla treeni (kesto n. 1-1½h/treeni) ja se 2-3 krt/vk? :) Kiitän :)

  • Kuten kirjoitin loppuun salijaon voi tehdä myös kaksijakoiseksi tai yhdeksi ohjelmaksi. Tapoja on yhtä paljon kuin treenaajiakin :)Jaossa on se hyvä puoli että pystyy keskittyä kunnolla muutamaan lihasryhmään, ja tehdä useampia liikkeitä per lihasryhmä, mutta voi toki tehdä vaikka koko bodin kerralla jos aikaa on rajoitetusti.

 6. Avatar Sinilintu sanoo:

  Hyvää kertausta, kiitos tästä! Jos sais vaikka vähän uutta puhtia :)

 7. Avatar Heidi sanoo:

  Saunabelt, heh :D Ehkä pitäis vuokrata pois salikortti ja ostaa se vyö tilalle ;)

 8. Avatar Tarppu sanoo:

  Kiiiitos, ihana Aino!

 9. Avatar Suvi sanoo:

  Hyvä postaus Aino :) Ja tosiaan, kuka tahansa noista kyselijöistä olis varmasti löytänyt hyvin samanlaisen rakennelman ihan mistä tahansa muustakin yhteydestä ilmaiseksi :D Sä vain jaksoit nähdä vaivaa :)

 10. Avatar Nelly sanoo:

  Kiitti hyvästä kirjoituksesta!Minua mietityttää kuitenkin se, miksi aerobinen treeni tulisi tehdä nimenomaan salin JÄLKEEN? Itse käyn usein spinningissä tai reippaalla kävelylenkillä ja suuntaan sen jälkeen salille vetämään salitreenin. Ajallisesti se on toiminut minulla paremmin näin, koska käyn salila eri paikassa, mutta millä tavalla tämä järjestys on huonompi ja kuinka paljon huonompi vaihtoehto?

  • Avatar Iina-Maria sanoo:

   Itse oon lukenut, että se vie tehoja lihastreenistä! Ja kun järkeilee, niin niinhän se taitaa olla. Ainakaan itse en jaksaisi kovaan vedetyn spinningin jälkeen tehdä kuntosalitreeniä yhtä kovaa, kuin ennen spinningiä. :-)

  • Vastasin jo ylempänä samaan kysymykseen ja kuten Iina-Maria asian ilmaisi niin tehot olisi parempi jättää salitreeniin koska aerobisen pystyy aina vääntää vaikka olisi hieman puhki jo!

 11. Avatar Ilona sanoo:

  Mikä noiden vitamiinien merkitys on? Onko oikeasti painon pudotuksen kannalta vai ylipäätään terveyssyistä?Hmm pitäisi kyllä ryhdistäytyä niiden kanssa..

  • Ei ole painon pudotuksen kannalta sinänsä väliä, mutta etenkin talviaikaan olisi hyvä ottaa D-vitamiinia purkista sekä Ceetä jotta vastustuskyky pysyisi iskussa :) Ihan terveyssyistä siis!

 12. Avatar emsskka sanoo:

  Eksyin tähän blogiin ja mun mielestä tää teksti oli hyvin kirjotettu, ite jaksoin lukee ja ymmärsinkin lukemani. Yleensä kun kunto-ohjeita tai ruokavalio-ohjeita lukee niin ei millään meinaa kaikki tieto pysyä päässä, mutta tässä oli selkeesti kerrottu koko homman idea =) Mietin vaan, että kun mittailee noita grammoja, niin miten tiiän laitanko lautaselle 100g raejuustoa?(nojoo se nyt voi olla vähän helmpompi arvioida) kun sitten taas joku liha. taidan olla vähän tyhmä.. :D

  • Kiva kuulla! :)Jos haluaa punnita ruokia tarkasti niin ruoka-aine vaakoja saa ihan marketeista 5-10 euron hintaan. Kun aluksi punnitsee ruokia niin pikkuhiljaa oppii katsomaan silmämääräisesti paljonko on esim se 100g raejuustoa yms :)

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Tuo raejuustokysymyshän on ihan pöljä:D Jos ostat 200g purkin niin puolet siitä kkun laitat lautaselle se on 100g? Tai ostat jauhelihaa 400g niin 1/4 siitä on 100g?:D

  • Näin on :D mutta jos haluaa olla yyber tarkka niin silloin vaaka on hyvä apua ja kaikissa pakkauksissa ei oo ihan yhtä helppo arvioida määrien painoja :)

 13. Avatar Anonymous sanoo:

  Tuo lepo on asia mikä on mietityttänyt, kun elämäntyyli on sellainen ettei voi mennä urheilun ehdoilla. Itsellä on ollut tapana sijoittaa ”lepo”päivät niille päiville viikossa, kun tiedän etten vaan kertakaikkiaan missään välissä ehtisi salille/lenkkipolulle. Tämä taas tarkoittaa sitä, että huidon helposti menemään yhtä soittoa helposti aamukuudesta puoleenyöhön. Yleensä tällaset päivät on reissaamista ym ja esim kävelyä tulee helposti se 10+ km, vaikkei varsinaisesta hikijumpasta ole kyse. Tällasten päivien jälkeen ei todellakaan oo mitenkään latautunut olo! Pitääkö siis lepopäivän olla ihan oikeeta lepoa vai riittääkö ettei hiki lennä ja rauta kolise? Olisiko ehkä fiksumpaa tinkiä yhdestä treenikerrasta että sais johonkin väliin ihan kunnon latauspäivän?PS. sun blogi on paras ja oon alkanu olemaan harmissani että en asu Vaasassa ni en pääse kokeilemaan sun tunteja :D

  • Kyllä kannattaa ottaa päivä jolloin saa oikeesti levätä kunnolla! Eihän kroppa tiedä hypitkö steppi tunnilla vai huidotko menemään omilla asioilla. Rasitus vaatii aina lepoa jolloin bodi palautuu ja palaat vahvemapana takaisin treeneihin ja muihin menoihin! Eli kyllä, tingi treeneistä yksi päivä ja anna pään ja kehon levätä.Jos joskus satut vaasan suuntaan niin tervetuloa kokeilemaan tuntejani :)

 14. Avatar Anonymous sanoo:

  Moikka Aino!Käyn teillä jumpassa 6 kertaa viikossa eli pidän normaalisti sen yhden lepopäivän. Viikon jumpat aika vaihtelevia (attack, combat, steppi, tbc, rpv, pumppi, balance). Voinko siis kiinteytyä/laihtua ilman salin puolella treenaamista? Mielestäni raudan nostelu yksin on tylsää, niin onko ok, jos pidän lihaskunnosta huolta vain bodypumpissa kerran tai kahdesti viikossa?Kiitos jo etukäteen vastauksesta! :)

  • Heippa! Tottakai voit, kuten kirjoitin niin kannattaa tehdä sellaisia liikuntamuotoja joista nauttii =) Ravinnolla on suuri merkitys joten laita se puoli kuntoon ja jatka jumppailuja niin pääset varmasti tuloksiin!

 15. Avatar -tiina sanoo:

  Oi kiitos, juuri eilisen päivän etsiskelin tälläistä tietoa netistä ja nyt se tuli kuin tarjottimella kaikki kerralla :)

  • Avatar Anonymous sanoo:

   Kuinka pian tulokset näkyy, jos syön näin 2 kk? Lounaan tosin joudun korvata kouluruualla koulupäivisin. Käyn viikossa 7 kertaa tanssitunnilla ja 2-3 kertaa salilla, joista 1 lihaskuntoa ja 1-2 aerobisella tunnilla/juokseemassa. :)

 16. Avatar Nimetön sanoo:

  Oon laihduttanut 22 kg noin 4 kuukaudessa syöden vain alle 1000 kaloria, mutta kuitenkin 5 kertaa päivässä (tiedän kyllä syöväni liian vähän mutta haluan nopeita tuloksia). Liikuntana olen käyttänyt pääasiassa juoksua tai jotain muuta aerobista. Vielä olis 5-10 kg pudotettavaa ja ajattelin ruveta tekemään jotain kotitreenejä kuten vatsalihaksia, kyykkyjä jne… Kysyisin siis, että onko näistä mitään apua kiinteytyksen suhteen, sillä syön niin vähän, että lihaksia lähtee joka tapauksessa? Onko sillä siis vartalon ”muotoutumisen” suhteen merkitystä teenkö esim. vatsalihaksia vai sen sijaan käyn juoksemassa ?

  • Avatar ainor sanoo:

   Kyllä kannattaa tehdä myös lihaskuntoa vaikka kalorit olisivatkin alhaalla :)

 17. Avatar Nimetön sanoo:

  Jee! Toivottavasti jumppaaminen riittäisi, koska en pidä saleista yhtään. Varsinkaan, kun ei osaa käyttää laitteita, on kynnys lähteä suuri. Haluaisin vielä kysyä, kuinka paljon personal trainer maksaa? :)

  • Avatar ainor sanoo:

   Personal trainereilla on paljon erilaisia paketteja ja palveluita, joten jotain yhtä tiettyä hintaa on vaikea sanoa. Pelkän saliohjelman ja opastuksen siihen saa meillä n. 50 eurolla! :)

 18. Avatar Satu sanoo:

  Hyvä kirjoitus, ja niin totta.
  Se on kuitenkin niin jännä juttu miten useille nämäkin asiat tulee yllätyksenä. Useimmat aina haluaa nopeita tuloksia ja kyllästyy sitten kun niitä ei tulekaan ja palataan normaaliin… Pikatietä onneen ei tosiaan ole. nim. 1,5vuodessa -14,5kg on ollut kyllä usko koetuksella muutamaan kertaan..

 19. Avatar Soh sanoo:

  Iltapalaksi vehnäleseitä?
  Mielestäni kauraleseet ovat parempi vaihtoehto. Monia ihmisiä vehnä turvottaa tosi paljon.. Onko venhällä jokin erityinen tarkoitus tässä hommassa? :) Kysyn ihan vaan siks, että onko mulla jäänyt ittelläni joku homma tajuamatta. :D

  • Avatar ainor sanoo:

   Vehnälese valmistetaan vehnänjyvän uloimmista kuorikerroksista ja leseet sisältävät n. 50% kuitua (vrt kauralese n .18% kuitua) , eli niitä voi käyttää kuitulisänä tarvittaesa. Vehnälese ja vehnäjauho eivät ole sama asia :)

 20. Avatar Mrsk sanoo:

  Sen verran vaan mainitsen, että nuorien naisten kannattaa näissä liikunta ja ruokailu-asioissa pitää mielessä hedelmällisyys. Liikunta on hyvästä tietysti mutta ravinnossa kannattaa kiinnittää huomio vähärasvaisten maitotuotteiden syöntiin. On tutkittu, että vähärasvaiset maitotuotteet huonontavat hedelmällisyyttä, sillä ne vaikuttavat insuliinintuotantoon ja jäävät hyvissä rasvoissa alakanttiin. Rasvan saanti on erityisen tärkeää hedelmällisyyttä ajatellen. En tiedä sitten, onko se niinkin helposti kompensoitavissa – että lisää hyvien rasvojen saantia. Jokainenhan sitten päättää itse voisiko hiilareista karsia ja lisätä tilalle rasvan määrää (kookosöljy, oliivi- avocado, jotkin pähkinät (ei maapähkinä).) Luin tästä Chriss Kresserin Healthy Baby Code – sarjasta! Esim. tässä jotain: http://chriskresser.com/the-healthy-skeptic-podcast-episode-7

  • Avatar ainor sanoo:

   Moikka! Kiitos hyvästä kommentista, olen jakanut tämän postauksen n. Vuosi sitten ja myös omat ajatukset ja tiedot ovat hieman muuttuneet tästä tektistä, lähinnä ruokavaliota koskevat ajatukset. tämä postaus on vain jostain syystä pysynyt pinnalla todella pitkään:)

 21. Avatar Nimetön sanoo:

  Eli onko tuollainen ruokavalio nyt hyvä ihmiselle jolla on aikeissa pudottaa painoa? Vai sopiiko tuo ruokavalio niin laihduttajalle kuin lihasten kasvattajalle? :’)

  • Avatar ainor sanoo:

   Tässä oleva ruokavalion pohja on lähinnä painonpudotukseen sopiva. Huomioithan että ruokavalio on vain esimerkkipohja jota voi muokata omiin tavoitteisiin sopivaksi. Sama ruokavalio ei tietenkään sovi ihan jokaiselle :)

 22. Avatar lumi sanoo:

  Mua mietityttää että mikä on sinä yhtenä vapaana päivänä se ”kohtuus”.. onko esim liikaa jos nauttii suklaalevyn kerran viikossa/kahden päivän sisään, kun yhtenä sitä jaksaa tuskin vääntää? Vai miten paljon herkkuja voi syödä määrällisesti kohtuudella? :)

 23. Avatar Charlotta sanoo:

  Hei! Kiitos tästä :) Samantyyppisellä pohjalla mennään. Kysyisin vain, että mikä hyöty-/haittavaikutus on fyysisellä työllä ruokavalioon? Minulla on salitreenien ja aamulenkkien lisäksi tosiaan melko fyysinen työ, joten kannattaisiko esim lisätä hiilareita vai paahtaa samalla ruokavaliolla, jotta kulutus olisi VIELÄKIN korkeampi päivän kalorimäärään nähden ? :D
  Ja vielä, että kuinka suuri vaikutus on esimerkiksi yhdellä kahvikeksillä ? Jos vääntää keksin menemään, onko päivän rasvanpoltto jo ihan sekaisin :D ? Kiitos etukäteen!!!!!!!!

 24. Avatar Minna A sanoo:

  Kannattaako jumppatreenin tai ihan minkä tahansa muun kuin salitreenin (lihaskuntotreenin) jälkeen juoda palautusjuoma? Ja mikähän on paras palautusjuoma?

  • Avatar ainor sanoo:

   Jos syö tarpeeksi monipuolisesti ja riittävästi niin se riittää ihan perus jumpparille jumpan jälkeen :)

 25. Avatar tiina sanoo:

  Moikka! Näyttäisi olevan jo vanhempi kirjoitus mutta eksyin lukemaan blogiasi ja itselle osui ja kolahti tämä juttu.
  Melkein koko ikäni vähemmän ja enemmän ylipainosena ihmisenä jokin herätti minussa tämän vuoden alkaessa kipinän että nyt riittää. Aloitin käymään reippailla kävelylenkeillä jolla halusin kohottaa peruskuntoani. Vaihtelua olen nyt lähtenyt hakemaan pari viikkoa sitten kuntosalista ja hommasin PT:n tekemään minulle lihaskunto-ohjelman. Tällä hetkellä tuntuu ettei mikään pysty lannistamaan intoani liikuntaan ja pidän tästä tunteesta! Sain kirjoituksestasi paljon irti ja olit selkeällä kielellä selittänyt asiat, joten suuri kiitos siitä!

  • Avatar ainor sanoo:

   Mahtavaa kuulla että olet noin motivoitunut! Toivotan sulle rutkasti tsemppiä projektia varten :)

 26. Avatar Enni sanoo:

  Hei!

  Olen nyt suunnittelemassa itselleni oikeanlaista ruokavaliota ja tulin ajatelleeksi, että mitä mieltä olet ateriankorvikkeista? Itselläni on lounaan syöminen oikein aina se hankalin ateria, koska olen äärettömän laiska tekemään eväitä mukaan yliopistolle. Olisiko ok, jos korvaisin lounaan esimerkiksi näillä nutrijuomilla? Ne kun ovat suht edullisiakin ja sopivat siksi köyhälle opiskelijalle ;)

  Kiitos kivasta blogista!

 27. Avatar Anna sanoo:

  Vau, taas mahtava kirjoitus! Laitoit tosi selkeästi ja ymmärtävästi kaikki kolme kohtaa esille :)
  Sellaista kysyisin, että onko tuo ruokaohjelma suunnilleen minkä kalorinen per pvä, n. 1500kcal?
  Kiitos mielenkiintoisesta blogista!!

  • Avatar ainor sanoo:

   Hei! Kiitoksia, postaus alkaa tosin olla jo vuoden vanha, mutta edelleen todella suosittu :)
   Ohjelma on juurikin n. 1500 kaloria hieman valinnoista riippuen.

 28. Avatar Sini Spark sanoo:

  Hyvä perusohjelmahan tuo, mutta jos haluaa aikaan pysyvän painonpudotuksen, uskon että olisi hyvä varmistaa saavansa ainakin lepoaineenvaihduntansa verran energiaa (eli jos 60 kiloinen dieettaa 1400kcal päivässä, yli 80 kiloisen olisi hyvä syödä pari sataa kaloria enemmän), jotta pudotus olisi turvallista eikä ns. nälkävelkaa kertyisi. Lisäksi mua kummeksuttaa näissä valmiissa ohjelmissa aina kasvisten ja hedelmien määrän säätely – periaatteessa en ole ikinä kuullut kenenkään lihoneen parsakaalia syömällä. Vihanneksia ja marjoja rajoittamatta ei esim. C-vitamiinin saantiakaan tarvitsisi välttämättä varmistaa purkista.

  http://trainingspark.blogspot.fi/

  • Avatar ainor sanoo:

   Hei! Tuo ruokaohjelma on tosiaan ihan perus pohja mistä voi lähteä rakentamaan omaa ruokavaliota. Olen kirjoittanut postauksen vuosi sitten ja myös oma tietämys sekä mielipiteet ovat hieman muuttuneet, etenkin ravintopuolella. Tosiaan, en lähtisi kopioimaan tätä suoraan vaan enemmänkin ideaa esim. ruokailujen rytmitykseen! Pitäisi varmaan kirjottaa päivitetty versio tästä aiheesta. :D

   • Avatar aloittelija sanoo:

    Hei kirjoitit tuossa että tämä on vanha postaus mutta oletko muokannut myöhemmin?Ja onko tämä tämän hetkisen tietojesi mukaan myös hyvä pohja laihdutukselle?Itsellä homma alussa vasta ja ruokavaliot hakusessa tarkoituksena kyllä tehdä kokonaisvaltainen elmäntapamuutos ruokavalion ja liikunnan osalta :) Tähän asti lukemani perusteella sinulla on huippublogi :)

 29. Avatar Minttu sanoo:

  On hyvä postaus vaikka tosiaan ei paljon uutta tietoa tullut. Itsellä treenit mennyt välillä kausittain, mutta nyt olen viimeisen reilun vuoden treenannut kunnolla. Viime kevään olin Nizzassa vaihdossa ja siellä lähti painoa lähes 10kg juoksemalla ja pumpissa. En siis mikään himo ylipainoinen ollut mutta läskiä oli päässyt tulemaan lihaksien tilalle. Myös yksi vakioherkku sipsit jäivät sen jälkeen kokonaan ja niitä olenkin esim. tämän vuoden puolella maistanut vain kerran. Nyt sitten harrastan pumppia 2-3krt viikossa ja sitten aeroobista vaihtelevasti, juoksua, combattia, joskus 30min intervallia, niin että lepopäiviä kuitenkin jäisi se 2. Ruokavalio on aika lailla kunnossa; aamulla puuroa marjoilla, hedelmä, jogurtti/leipää justolla, lounas ja illallinen yleensä kanaa/lihaa/kalaa, salaattia, raejuustoa ja silloin tällöin pastaa, bataattia, perunaa…2 välipalaa, toinen yleensä pähkinöitä ja hedelmä/jogurtti ja iltaisin rahka marjoilla. Kalorimääräisesti noin 1600-1900 per päivä. Jopa Pepsi Maxin jätin pois. Silti tuntuu että paino ei vaan enää tipu. Hierojan mukaan reidet on rautaa että lihaksia on tullut lisää mutta silti haluaisin sen muutaman kilon pois ja kiinteämmäksi. En harrasta herkkupäiviä mutta syön n. 20g Fazerin pähkinäsuklaata lähes päivittäin, muuten herkuttelu on aika harvinaista. Missä vika voisi olla? Ei kai nyt muutamalla suklaapalalla voi olla niin iso vaikutus kun muuten kaikki ok? :/ Voiko se olla että kun kropan rakenne sen verran iso että vaatisi sitä salitreeniä pumpin ja muun rinnalle että kehittyis? Se on ollut nyt viime kesästä tauolla.

 30. Avatar haba sanoo:

  Mä menen tällä hetkellä suurin piirtein tuolla ruokavaliolla kun noudatan gofatgo-diettiä, mutta mua mietitittää se, että kun on 5 ateriaa päivässä ja se on normaalisti ihan ookoo, mutta jos menen 6.30 töihin niin onko ookoo syödä vasta 8 vai olisiko parempi syödä jtn jo kotona, lounas on sitten taas klo 11? Toinen ongelma muodostuu sillon kun pääsen töistä klo 17 ja olisi ruoka aika ja pitäisikin treenata. Syönkö silloinki sitten iltapalan, ja treenin jälkeen vaan päivällisen ja jätän iltapalan pois? GFG:SSA jutta on monesti sanonut että ei saisi puolitella niitä annoksia mutta mitäs sitten? Mikä on sun kanta?

  • Avatar ainor sanoo:

   Tuo ruokavalio minkä olen laittanut on tosiaan ihan vain peruspohja, jota tulee muokata omien aikataulujen ja lähtökohtien mukaaan. Jutan dieteeistä en osaa sanoa, mutta mä lisäisin toisen aamupalan, eli söisin esim smoothien tms heti aamulla ja uudelleen 8 aikaan ja sitten ihan normaalisti…Ehkä voit syödä välipalan ja iltapalan ja päivällisen viimeisenä treenin jälkeen. :)

 31. Avatar Mervi sanoo:

  Hei Aino.Kysyisinkin sinun mielipidettä. Olen 169cm ja 55kg.Olen kahden lapsen äiti ja tiedän olen hoikka,mutta ongelmana on keskivartalo…. :( se on käysä ja siinä on rasvaa. Miten luulet sopisiko laatimasi ruokavalio minulle?syön suunilleen noin mutta aamupala on vain puuro ja raejuusto. :) ja ana en syö välipalaa.. Miten kannattaisi minun mielestäsi syödä? käyn viikossa 3 kertaa salilla ja vedän silloin minulle laaditun ohjelman läpi..tarviinko jotain rasvanpoltto liikuntaa. tavoitteissa ei ole lihoa mutta saada lihasta. :)

  • Avatar ainor sanoo:

   Moikka! Sinuna alkaisin syödä reilusti enemmän ja tekemään voimatreeniä jolloin saat lisää voimaa/lihasmassaa ja kehokin tulee kiinteämmäksi. Noin matalalla painolla on turha lähteä enää miinuskaloreilla vetämään. :)

 32. Avatar maratoonari sanoo:

  Heippa!

  Treenaan maratonille ja haluaisin pudottaa samalla muutaman kilon rasvaa pois. Pelkällä treenillä ei se tunnu onnistuvan vaikka syönkin jo melko terveellisesti. Käykö tämä ruokaohjelma tällaisenaan myös minulle vai pitäisikö hiilarien määrää lisätä? Juoksen 48-60 km/vko (kevyillä viikoilla joka kolmas viikko vähemmän) ja teen yhden koko vartalon lihaskuntotreenin viikossa.

 33. Avatar Heini sanoo:

  Olipas kerrassaan hyödyllinen postaus, kiitos tästä. :)
  Itse en oikein viihdy salilla ja olen miettinyt, että riittääkö pelkkä bodypumpissa käynti kasvattamaan lihasmassaa? Eli onko pumpin ohjelma tarpeeksi monipuolinen, jotta voisi hyvillä mielin jättää salitreenit pois, kun ne ei kerran maistu? Käyn pumpissa noin 2x viikossa, lisäksi spinningissä ja bodyattackissa. Kiitti, jos viitsit vastata! :)

  • Avatar ainor sanoo:

   Moi! Bodypump on enemmänkin kestävyystreeniä jonka vuoksi se ei ole paras mahdollinen tapa jos haluaa kasvattaa lihasta. Pumpissakin kuitenkin pientä kehitystä tulee ja haba kasvaa jonkun verran. :)

 34. Avatar paksupena sanoo:

  Hyvä teksti, tärkeimmät asiat tiivistetysti sisäistetty! Ne ketkä uskovat kaloriteoriaan, tulisi noita määriä laskeskella itselleen sopiviksi ettei ole liian kaukana päivittäisestä kalorimäärätavoitteesta, joko sen alle tai yli. :)

  • Avatar ainor sanoo:

   Kiitos :)
   Joo ehdottomasti, sama ruokavalio ei sovi kaikille ja tuo on ainoastaan raakaversio, pohja mistä voi lähtee rakentaa omaa suunnitelmaa.

 35. Avatar Minna Patonen sanoo:

  Asiathan olivat tuttuja, mutta kertaus tuli juurikin oikeaan aikaan. Hyvin ja selkeästi kirjoitettu. Kiitos <3

 36. Avatar niemanu sanoo:

  Moi Aino ja kiitos hyvästä blogistasi!

  Minua mietityttää rasvojen saanti kun tarkoituksena on kiinteytyä.
  Voinko syödä päivän aikana lohisalaattia missä on puolikas avokado ja kourallinen pähkinöitä vai tuleeko rasvoja liikaa vaikka ovatkin hyviä rasvoja?

 37. Avatar Selma sanoo:

  Hei! Eilen löysin tämän blogisi, ja kaikesta lukemastasi olen pitänyt.
  Vähän samaa mietin kuin edellinenkin kirjoittaja. Ovatko rasvat tärkeitä kiinteytymisessä? Onko avokado huono vai hyvä ja miten sitä kannattaisi käyttää? Itse sovelsin vähän nuita esimerkkiaterioita, ja söin juuri välipalaksi puuroa (about 45g), marjoja ja yhden avokadon. Onko tuo määrä avokadon liikaa?

  Mietin myös, että saako dieetillä olla nälkä? Tuntuu välillä että jää/tulee nälkä. Onko se ok vai pitäisikö syödä enemmän? Harrastan liikuntaa yleensä 6 kertaa viikossa (3 cheerleading, HIIT, bodycombat ja sali), joten se voisi olla ehkä osasyynä. Silti tuntuu että paino ei tipu/kiinteytymistä näy kropassa. Mitä kannattaisi tehdä? Tulisiko HIIT tai combat korvata mieluummin salitreenillä vai niiden lisäksi käydä useammin salilla?

 38. Avatar Mervi sanoo:

  Hei! Rupesin lukemaan blogiasi, se on mielenkiintoinen ja ajattelin kokeilla tätä ruokavaliota. Arveluttaa vain proteiinin määrä, joka on kalorilaskurin mukaan vähintään 140 grammaa päivä (syön aamiaisen ja lounaan välissä välipalan). Ongelmani on jatkuva nälkä, enkä siksi pääse laihtumaan. Kalorimäärä näyttäisi olevan sopiva painonpudotukseen.

  Mitä ajattelet näistä nykyaikaisista proteiinimääristä? Lehdistä saa lukea kaikenlaista juttua proteiinin liikasaannista. Virallisissa suosituksissa proteiinimäärä taas on mielestäni hieman alakanttiin.

  • Avatar ainor sanoo:

   Proteiinin määrä tulisi laskea oman painon mukaan. 1-2 g per painokilo on sopiva määrä, riippuen hieman treenityylistä ja tavoitteista. Liiallinen proteiinin saantikaan ei ole hyvästä. :)

   • Avatar Mervi sanoo:

    Mitä sitten jos ruoan määrä lisääntyy? Pitääkö myös proteiinin lisääntyä yli suositusten? Mitä mieltä oot, onko välttämätöntä appelsiini-ihon vähentämiseksi kävely- ja juoksulenkit, vai riittääkö pelkät aerobicit? Käyn tunneilla ja jumppaan kotona. Välillä tulee kausia, ettei jaksa ulkoilla ollenkaan.

 39. Avatar Krisse sanoo:

  Olen aloittanut salilla käynnin noin pari kk sitten pidemmän tauon jälkeen. Käyn salilla noin 3 x viikko, välillä enemmän tai vähemmän + aerobista/intervallia 1-3 x viikko siihen päälle. Mitä mieltä olet kun en varsinaisesti diettaa, vaan syön normaalisti ruokaa ajatuksella, että syön vähemmän kuin kulutan? Riesanani on keskivartalon pömpötys josta haluan palavasti eroon. :) Olen 165cm/54kg, josta haluaisin pari kiloa pois. Herkut olen jättänyt noin kerta/per viikko, ok? Toimiiko tämä periaate, kun tuntuu, että pitää syödä tarkasti, jotta kiinteytyminen onnistuu? Lisäksi, syön kerran päivässä lämpimän ruoan, loput koostuvat esim. leivästä, puurosta, hedelmästä eli ”välipaloista”. Pilaako tämä koko jutun? Kiitos jos viitsit vastata, tämä on inspiroiva blogi!

 40. Avatar Anitta sanoo:

  Miksi minulla ei ole vielä mitään muutosta? Koska muutoksen huomaa?

  • Avatar ainor sanoo:

   Tuloksien saaminen on melko yksilöllistä, joten on tois vaikea sanoa kuinka kauan kenelläkin menee, etenkin jos ei tiedä henkilöstä yhtään mitään :) Kyllä yleensä muutamassa viikossa tulisi huomata jo pieniä muutoksia.

 41. Avatar miisu97 sanoo:

  moi miksei näissä ravinto jutuissa mainita ikinä kasvissyöjän proteiineista aina vaan liha/kana/kala. Pähkinöissä, palkokasveissa linsseissä pavuissa ja soijassa on hurjasti proteiinia plus ei ollenkaa kovia rasvoja eikä eläimiä oo tapettu toisten ruokamieltymysten takia .

 42. Avatar esbaa sanoo:

  Hei aino!
  Löysin blogisi googlesta ja erinomainen kirjoitus kiinteytyksestä!
  Kysyisin yhden kysymyksen, johon et tietääkseni ole vielä vastannut (toki en jaksanut selata kaikkia kommentteja :D)
  Olen normaali painoinen ja kokoinen nuori nainen (163 cm/65kg) en ole varma painosta, en ole käynyt puntarilla moneen kuukauteen. Onko paino edes normaali/hyvä?
  Käyn salilla 3 kertaa viikossa ja teen 2 kertaa viikossa muun treenin vaihtelevasti vesijuoksusta jumppiin.
  Kysyisinkin ruokavaliosta, kirjoitit että tuo tekemäsi ruokavalio pohja on laihduttajille mutta käykö se myös minulaisilleni jotka haluavat vain kiinteytyä?
  Olen laiha mutta näkyviä lihaksia minulla ei ole esim. Sikspäkkiä. Haluaisinkin olla niin kiinteä että sikspäkki näkyisi!
  Kiitos kauheasti jos vielä vastaat näin vanhaan postaukseen!! :)

  • Avatar esbaa sanoo:

   P.s teen siis salitreenin jälkeen aina aerobisen (kirjoitinko edes oikein sen? :D) ohjelman!

  • Avatar ainor sanoo:

   Moikka! Juu kyllä sama pohja sopii kiinteytyjille myös, kiinteytyminenhän kuitenkin loppujenlopuksi tarkoittaa että rasvaa katoaa ja lihaserottuvuus paranee, eli on sekin periaatteessa laihtumista. :)

 43. Avatar Elena87 sanoo:

  Miten treenata ja syödä että saisi tuloksia ja en kuluttas itteeni loppuun salilla. Olen allerginen venhälle eli mitä voisin ottaa tilalle? Tavoite olisi saada upeat vatsalihakset ja pois se löysä mitä on lapsen saannista jäänyt. Onko sulla mitään treeni ja ruoka vinkkejä joilla sais tuloksia aikaseksi ja mahtusin taas lempifarkkuihin jotka mahtu viime viikolla nyt taas ei mahdu.
  Mitä treenia teksin että saisin vyötäröltä senttejä veks ja ton röllön pois.

  • Avatar ainor sanoo:

   Treenatessa täytyy aina kuunnella omaa kroppaa ja muistaa myös ne lepopäivät, kannattaa aloittaa maltilla ja lisätä treenimääriä pikkuhiljaa. Vehnän tilalta voi käyttää esim. kauraa? Laihtuminen ja kiinteytyminen on hyvin pitkälle matikkaa, eli kunhan syö vähemmän kuin kuluttaa niin röllötkin lähtee veks. :) Liikunnan avulla voi sitten vaikuttaa siihen kehonkoostumukseen! :)

 44. Avatar Elena87 sanoo:

  Painoa on tullut taasen kaksi kiloa lisää minulla tuo ei toimi vaikka söisin miten ei painoa ainakaan putoa vaan nousee koko ajan lähtö paino oli alussa 65kg sain tiputettua 60 kg alkukeväästä nyt syksyllä taas lähemmäs 65 kg painoa kertynyt en kyllä syö mitenkään älyttömästi enkä aina edes herekuttele käyn spinninnigissä , zumbassa ja salilla aloin kokeilemaan nyt syksyllä kaikkia uutta lisäsin myös ulkoilun ja marjan poiminnan mukaan tähän. Olen nyt treenannut vuoden ja aiemmin olen myöskin käynyt treenaamassa ennen tyttäreni syntymää. Vosinko vielä kysyä mikä olisi rasvanpolttoa ajatellen paras treeni muoto?
  Vapaata treenistä mulla on välillä sellaset 1-3 päivää riippuu kropan tuntemuksista. Kiitos muuten hyvästä blogista tää kyllä motivoi todella hyvin.

 45. Avatar Katja sanoo:

  Aivan ihanaa selväjärkistä ja ymmärrettävää tekstiä! :) kummasti potkas vauhtia meikäläiseenkin :D

 46. Avatar Missy sanoo:

  Hei! Tosi hyvä tiivistetty teksti tärkeistä asioista! :)
  Mietin, onko ohjelmassani tarpeeksi aerobista liikuntaa? Käyn 3-4 kertaa kuntosalilla viikossa, kävely salille 15min, alkulämmittelyt 5-10min (hiki tulee), loppuaerobiset 10min (hiki tulee taas) ja kävely salilta kotiin 15min eli n. 45-50min tulee aerobista jokaisella treenikerralla. Onko siis mielestäsi tarvetta enää erillisille kävelylenkeille tai aerobisille päiville?

  • Avatar Missy sanoo:

   Niin ja tosiaan en hae ollenkaan enää lisää lihaksia, niitä on kyllä tarpeeksi eli kiinteytys/laiduttaminen tavoitteena. Ajattelinkin vaihtaa salilla 15 toisto määriin pienimmillä painoilla, nykysin teen raskailla painoilla 10-12toistoa. Olen 21-vuotias nainen, 77.4kg ja 166cm pitkä. ^^

 47. Avatar AMALIA sanoo:

  Moikka! Haluaisin itse hieman kiinteyttää (olen vasta 15.vuotias) mutta mietin, että olenko kuitenkin vielä liian nuori käymään esimerkiksi salilla? Voiko tästä olla haittaa esim. pituuskasvussani? :I

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   salilla voi käydä nuorenakin mutta silloin tulisi olla erityisen tarkka tekniikan kanssa ja tehdä liikkeet oikeilla painoilla, eli suosittelisin että hankkisit esim. sinulle suunnitellun saliohjelman ja jonkun katsomaan liikkeet läpi. Toki kaikki muukin liikunta on hyvästä, eikä sali ole ainoa tapa ”kiinteyttää”

 48. Avatar Ida sanoo:

  Moikka! Ekaks pitää toivoo että huomaat tän kommentin, postauksesta kun onkin kulunut jo pari vuotta..mutta, parempi että löysin tämän nyt kun että en olisi löytänyt ollenkaan. Mutta nyt siis asiaan: mahtava postaus ja sain paljon hyödyllistä tietoa! Jäi kuitenkin pari asiaa hieman epäselväksi:
  1. 3-jakoinen treeni. Tarkoitatko tällä että 3x viikossa keskitytään siihen tiettyyn alueeseen, ja loppukerroila työstetään sitte koko kroppaa?
  2. Intervalli treeni ja aerobinen. Voiko intervalli-treeniä tehdä esim. Cross trainerilla, vai onko juoksu sekä pyöräily paras vaihtoehto? Entä kannattaako tasaista aerobista treeniä harrastaa? Elikkä siis että on sama vastus esim. cross trainerissa koko treenin ajan?
  3. Salitreenin kesto. Olen jossakin lukenut että salitreeni saisi max olla 1h 15min. Pitääkö tämä paikkaansa? Jos pitää, kuuluuko tuohon reilu tuntiin mukaan kaikki alkulämpät, venyttelyt jne, vai pelkästään se lihaskunto ja esim. pyöräily/juoku/cross training?
  Toivottavasti vastaat, ois plussaa jos näihin kysymyksiin sais vastauksen, vaikka tässä postauksessa olikin paljon jo. Pahoittelen jos näitä kysymyksiä on kysytty aiemmin ja olet jo vastannut, mutta nyt ei aika riitä kaikkien kommenttejen lukemiseen, vaikka pari tarkistinkin;)
  Ps. Hyvää kesän odotusta!

 49. Avatar Anitta s sanoo:

  Mitenkä saan sixpacin?

 50. Avatar Anitta Erenius sanoo:

  1Kilot kuriin Keho kiinteäksi

 51. Avatar Anitta sanoo:

  Rasvanpoltto muokkaus.

 52. Avatar Anitta sanoo:

  Keskivartalon kiinteytys.

Kommentoi