LesMillsFamily: BODYSTEP™

Hyvää Huomenta kaverit! Harvemmin tähän aikaan on tippunut postauksia tästä blogista, mutta kerta se on ensimmäinenkin 😉

Ajattelin kirjoittaa jokaisesta ohjaamastani LM tunnista pienen ”esittelyn” ja oman analyysin tunnin tehoista ja hyödyistä! Aloitetaan BODYSTEPillä koska sen ohjaus mulla on sopivasti tänään sekä huomenna.

BODYSTEP tunti koostuu 10 steppikappaleesta sekä 1 lihaskunto ja 1 venyttely kappaleesta = 12 biisiä. Jumpparit voivat päättää laittavatko laudan ylä vai alatasolle neljän ensimmäisen kappaleen ajaksi. Ensikertalaisille suositus on laskea  lauta alas heti alusta alkaen!
Alkulämmittelyyn menee kolme ensimmäistä kappaletta ja sen jälkeen kappaleet jakautuvat näin:

4. STEP ATHLETIC : Ensimmäinen sykepiikki nostaa nimensä mukaisesti sykkeet ylös. Sisältää yleensä paljon askel-polvi-ponnistuksia sekä juoksuja laudalle.

5. MIXED STRENGHT : Liikkeitä jotka muokkaavat alavartalon+keskivartalon lihaksia. Nykyinen vitonen on hieman poikkeava aikaisempiin verrattuna, mutta kappale sisältää yleensä kyykkyjä, polvivetoja yms liikkeitä jotka tehdään painopiste alhaalla jotta saadaan keskivartalon+alavartalon lihakset töihin. Nykyisessä myös ponnistuksia laudan yli sekä ”vuorikiipeilyliike”.

6. POWER PEAK: Toinen sykepiikki! Kutosessa tehdään lähes poikkeuksetta laukka-askelta laudan yli ja siihen liitetään erilaisia elementtejä kuten pähkinänsärkijä, polvivedot yms. Kutosessa hengästytään taas kunnolla!

7. STEP RECOVERY nimensä mukaisesti aktiivinen palautus. Rauhallisempaan tahtiin näpyjä, polvivetoja, askelkyykkyjä niin että syke pääsee laskemaan hieman

8. PARTY STEP party biisissä saa irrotella ja löysätä hieman, yleensä hauskoihin biiseihin tehty hieman ”tanssillisempi” koreografia jossa syke ja kroppa herää uuteen nousuun!

9. SPEED STEP on nopeaa askeltamista laudalla sekä lattian puolella. Juoksuja yms ja nykyisessä ohjelmassa on aivan loistava twistaus liike, i like! 😉

10. PEAK viimeinen sykepiikki tehdään lähes poikkeuksetta lauta pystyasennossa. Sivukosketuksia, laukka-askeleita, polvivetoja jotka nostavat sykkeen kunnolla ylös vielä kerran. Kympissä on yleensä aina huikee fiilis ja meno!

11&12 sisältävät lihaskuntoa eri vartalon osille ohjelmasta riippuen ja loppuun palauttavat venyttelyt!

Nykään numerot 8 & 9 on mahdollista vaihtaa AC eli ATHLETIC CIRCUIT kappaleeseen jonka kesto on yleensä noin 7 minuuttia. Kappaleen aikana tehdään noin 45 sekunnin pätkissä räjähtäviä liikkeitä; ponnistuksia ja hyppyjä jotka nostavat sykkeet ylös ja saavat reiskat hapoille 🙂 Liikkeen vaihtuessa on noin 30 sek aikaa palautua jonka jälkeen uusi liike. Liikkeitä on yleensä noin 3 ja kierroksia 6 🙂

BODYSTEP tunti on aivan loistava tunti kokonaisuudessaan!

  • Kuluttaa paljon energiaa! (LM:n tietojen mukaan n. 620kcal, mutta vaihtelee tietenkin ihmisestä riippuen)
  • Vahvistaa ja muokkaa tehokkaasti jalkoja: reisiä,pakaroita sekä vatsaa! 
  • Parantaa hapenottokykyä ja näin ollen vahvistaa keuhkoja ja sydäntä!
  • Vahvistaa lihaksien lisäksi myös luita!
  • On erittäin hauskaa, et edes huomaa treenaavasi 😉

BS on yksi mun lempparitunneista ohjata (kuten vissiin kaikki muutkin tunnit,haha) mutta se on erittäin monipuolista ja hieman monimutkaisempaa kuin esim. attack! Kuten aikaisemmin mainittua steppi on loistava alavartalon muokkaustreeni ja samalla saa kunnon hien ja hengästymisen aikaiseksi.
Koreografiat voivat olla alussa haastavia,mutta jo muutaman kerran jälkeen hommaan pääsee kiinni kun oppii termit ja liikkeet!

Löysin Hannen blogista hyvän klipin mistä kokeneemmatkin stepparit voi katsoo tekniikkaa vinkkejä muutamiin BODYSTEPin perusliikkeisiin! videoita löytynee lisääkin youtubesta.

Haastan nyt kaikki lukijat kokeilemaan BodySteppiä jos et ole sitä vielä koskaan kokeillut! Vaasalaiset voi tulla steppailemaan tänään WSC:lle 17:30 meikän kanssa 🙂 
PS. Vaasalaiset! Jos ette ole käyneet meillä keskustan LL/WSC ja olisitte kiinnostuneita kokeilemaan ja ehkä liittymään jumppajengiin niin mulle voi aina laittaa mailia ja kysyä lisää 🙂 Muutama on jo sen tehnyt ja ihan huippua jos saan tätä kautta inspiroitua ihmisiä treenaamaan!

12 Responses to “LesMillsFamily: BODYSTEP™”

  1. Anonymous sanoo:

    Jes vitsit tää tuli hyvään saumaan 😀 Oon käyny stepissä vasta 3 kertaa ja tänään taas menossa, olisin varmaan taas alkanut epäröimään meenkö vai enkö meen mutta kun luin tän niin en jaksa odottaa iltaan! Kiitos Aino:) ja toi muokkaa jalkoja kuulosti superhyvältä 😉

  2. mea sanoo:

    Ennen kävin stepissä 3 kertaa viikkoon, mutta sitten tuli penikkatauti + pelko että tipun laudalta ja murtuu jalka(mun menolla hyvinkin mahdollista), joten nyt oon ollu vuoden steppailematta, ehkä pian taas vois 😀

  3. Siiri sanoo:

    Parasta!!!!

  4. Hanne sanoo:

    Kiitti tästä postauksesta Aino 🙂 lähti jakoon FB:hen mun kavereille, meillä on näytetunti tulossa Järvenpään Salukselle tän viikon lauantaina.

  5. Anonymous sanoo:

    Linkissä perusaskel menee ihan liian kauas laudasta ja kannat ”pomppivat” lattialle askeltaessa eli ei nyt ihan kauhean hyvä linkki tekniikasta.

    • Huomasitko että linkissä näytetään sekä oikea että väärä tapa?

    • Vaikka tosiaan tuossa oikeessakin näkyy kyllä hieman pomppimista nyt kun uudelleen katoin 🙂

    • Anonymous sanoo:

      Huomasin ”oikean” ja väärän, mutta bs peruskoulutuksessa, jossa aikoinani kävin painotettiin nimenomaan sitä, että alas askeltaessa jalka tulee noin oman kengänmitan päähän laudasta ja tuossa on melkoinen matka lautaan:)

Kommentoi