Anabolinen ikkuna

Ehkä kyseinen otsikko on tuttu monille? Anabolinen ikkuna on käsite ajasta treenin jälkeen jolloin palautuminen=kehittyminen lähtee käyntiin jos keho saa tarvittavat ravinto-aineet!
Anabolinen ikkuna on auki noin 1,5 h treenin jälkeen jolloin olisi tärkeää syödä monipuolisesti etenkin proteiinia ja hiilarii. Energiat menevät suurimmaksi osaksi lihaksien vauroiden korjaamiseen sekä glykogeenivarastojen täyttöön. Vaikka treenaisi myöhään illalla voi, saa ja pitää syödä vielä tarpeeksi ravitseva ateria. Jos tietää ettei treenin jälkeen pääse ruokailemaan 1-2 tuntiin on palautumisjuoma erittäin tärkeä..Jos ei palaria ole saatavilla on esim. banaani ja vaikka maitolasi/proteiinijuoma yhdistelmä myös toimiva.

Mässäilyhetket olisi myös ideaalista ajoittaa kovien treenien jälkeen anabolisen ikkunan ajalle jolloin energiat eivät pääse varastoitumaan rasvaksi yhtä helpolla. :)

Mun ikkuna on auki parhaillaan ja nautin päivän lemppari ruokaa: teetä & merilohi-kanamuna leipiä :) Vaihdoin kirjolohen meriloheen koska kirjolohi on istutettu kala ja haluan syödä aitoo fisuu ;D


No Responses to “Anabolinen ikkuna”

 1. Avatar Lapa sanoo:

  Tiedätkö, että myös Norjan merilohi on istutettu ja kasvatettu kala?Itämeren villi merilohi taas on uhanalainen ja esimerkiksi wwf ei suosittele sen ostamista. :)http://wwf.fi/jarjesto/viestinta/uutiset-ja-tiedotteet/WWF–Itameren-villin-lohen-ostamista-tulee-valttaa-1389.aKirjolohi taas on wwf:n mukaan näistä kolmesta se eettisin.Profiiliasi tulee luettua usein ja paljon hyödyllistä tietoa olen siitä saanutkin!

  • Avatar Aino sanoo:

   Noniin syteen meni sitten se ajatus :D Kiitos tiedoista. Merilohi on mielestäni paremman makuista nyt kun oon sitä viime aikoina ostanut, kallista ku mikä mutta mitä sitä ei hyvän ruuan eteen tekis :)

  • Avatar Lapa sanoo:

   Olet ehkä ostanut juuri tätä itämeren villilohta?Länsirannikolla sitä juuri nyt kalastetaan, kun on nousemassa kutemaan pohjoisen jokiin.Itsekin sitä kyllä joskus syyllistyn ostamaan, kun on parempaa ja jotenkin parempi koostumuskin.Norjan ”merilohi” on ainakin koostumukseltaan paljon rasvaisempaa.

  • Avatar Aino sanoo:

   Ei kyllä se oli norjan merilohta mitä oon ostanut :)

 2. Avatar Anonymous sanoo:
 3. Avatar Anonymous sanoo:

  Etkö pidä bodysteppiä perjantaina 17.30? :'(

  • Avatar Aino sanoo:

   En pidä :( haluaisin kovasti,mutta ollaan lähdössä kuusamoon mökkireissulle ja matka sinne on niin pitkä että pitää lähtee aikasin ajelemaan.

Kommentoi