Karppimielipide

Moikka!
Viime päivinä on mediassa pyörinyt paljon keskustelua Karppaamisesta eli vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta, joka on tällähetkellä aika suosittu ”trendi” etenkin laihduttajien keskuudessa.
Ajattelin kirjoittaa tästä aiheesta lyhyesti oman mielipiteen, koska musta tuntuu että aina aiheesta kirjotetaan todella ”mustavalkoisesti” eli joko tämä on ainoo mahdollinen keino laihtua/elää tai sitten joku vauhkoaa tyyliin ”karppaukseen voi kuolla” – meiningillä.
Mulla ei oo henk.koht mitään hiilareita vastaan, tarvitsen niitä koska urheilen paljon kovalla teholla jolloin hiilihydraatit ovat kropan ensisijainen energianlähde. En kuitenkaan näe siinä mitään väärää että sellainen henkilö joka ei liiku hirveästi/lainkaan vähentäisi HH nauttimista tai vaihtaisi esim. pastan,perunan,riisin yms kasviksiin, vihanneksiin… Liikkuvien ihmisten kannattaa mielummin miettiä hiilarien lähteitä, kuin niiden pois jättämistä.
Mun mielestä tärkeetä on miettiä minkälainen ruokavalio sopii itselle ja omiin tarpeisiin eikä mennä kuin päätön kana kaikkien trendien ja ”uusien tutkimuksien” mukana. Jos ajattelee liikaa mitä saa ja ei saa syödä niin siitä tulee ihan varmana ongelma ja homma voi lähtee käsistä jolloin tuloksena on syömishäiriöitä, painon jojoilua ja muita ongelmia.
Kaikkien asioiden ei aina tarvitse olla joko tai, tärkeintä on löytää kultainen keskitie ja kulkea sitä. Tämä pätee yhtälailla  ruokaan, urheiluun, ja vaikkapa laihduttamiseen.
Oon itse ollut juuri sellainen että ajattelin että joko treenaan tyyliin 4h päivässä tai en ollenkaan, ja jos vaikka jonain päivän ”alitin riman” jonka olin itse asettanut niin epäonnistuin. Nykyään oon edelleen tarkka ruokavaliostani ja treenistäni, mutta en kuole siihen jos suunnitelmat muuttuu tai treenimäärät ei ole aina juuri niin suuret kun olin ajatellut :)

Relax, take it easy…


No Responses to “Karppimielipide”

 1. Avatar Katrina sanoo:

  hei Aino! Siis saako gymillä ruokaohjelma jos haluaa? ja keneltä voi sitä pyytää? maksaako se? ja mitä? ja teeks sä sellasia vai? :)

 2. Avatar Aino sanoo:

  Moikka! Joo multa saa sellasen jos haluaa.Tossa on hintoja noihin yksittäisiin palveluihin jos ei halua koko pakettia ottaa :) –>Personal Training 1x 74€ / LL jäsen 59€Kuntosaliohjelma + opastus 49€Rasvaprosentin mittaus pihdeillä 20€ / LL jäsen 15€Ravinto-ohjelmat alk. 30€Ravinto-analyysi 59€

 3. Avatar Aino sanoo:

  Eli kannattaa melki varata aika mulle ladyn vastaanotosta. Se on ihan ilmanen ja katotaan sitten jos halut ottaa ruokaohjelman tms :)

 4. Avatar Aino sanoo:

  siis se tapaaminen on ilmanen =)

 5. Avatar katrina sanoo:

  okei, joo kiitti! pitää tehä se :)

Kommentoi