IHMISET HALUAVAT MUUTOSTA MUTTA EIVÄT MUUTTUA

If you do what you’ve always done you’ll get what you have always got. Tuo lause summaa aika pitkälle mun ajatukset aiheesta muutos ja muuttuminen. Valmennus jossa olen mukana, sisältää myös FB-ryhmän, jossa osallistuja saavat jakaa ajatuksia, inspiraatiota ja kysyä kysymyksiä tarvittaessa. Ryhmässä on lähemmäs tuhat jäsentä, joten postauksia tipahtelee jatkuvaan tahtiin ja olen mielenkiinnolla seurannut ihmisten ajatuksia valmennuksen aikana.

Yksi asia, jota olen miettinyt ennenkin, on se että monesti jengi haluaa kovasti muutosta ja tuloksia, mutta ei ole kuitenkaan valmiita muutamaan tapojaan. Ymmärän sen, että myös ravinto – ja treenijutut pitää saada sopimaan omaan elämäntyyliin, jotta niistä tulee pysyviä, mutta siltikin täytyy olla valmis yrittämään uusia juttuja ja ennenkaikkea antaa uudelle mahdollisuus.

Kun valmennuksen treeniohjelmat tulivat, osa suhtautui hieman epäilevästi, kuten aina. Kun kyseessä on suuri ihmisryhmä, on toki mahdotonta miellyttää kaikkia ja täyttää kaikkien odotukset. Yksi mikä jäi mieleeni oli kun eräs osallistuja kirjoitti, että ”nämä treenit eivät ole yhtään sellaisia kuin olen tottunut tekemään, joten muokkasin niistä sellaisia.” Tuo kiteyttää aika hyvin sen, mihin itsekin olen törmännyt esimerkiksi näissä blogini ilmaisissa treenihaasteissa. En halua syödä sitä ja tätä, millä voin korvata tuon ja tuon. Asioita voi korvata ja muokata, mutta ensin pitäisi edes yrittää uutta, ennen kuin on torpannut sen, vain siksi ettei ole ennen tehnyt, syönyt tai treenanut niin.

Myönnän, että itsekin olin epäileväinen treenien tehokkuuden suhteen, koska olen tottunut treenaamaan voimapainotteista treeniä salilla. Päätin kuitenkin heittää epäilyt sivuun ja vain tehdä kaikki kuten ohjeissa oli ja onneksi tein niin. Jo lyhyessä ajassa olen saanut ahaa elämyksiä ja oppinut uutta, jota voin hyödyntää tulevaisuudessa sekä omissa valmennuksissani. Täytyy vielä mainita, että tuolla FB-ryhmässä on kyllä tosi hyvä ilmapiiri ja ihania ihmisiä. Moni muuttikin mieltään alun skeptisyyden jälkeen!

Ja mikäs se siinä lapun alla seisoo 😀 😀

Jos siis sun toiveena on saada muutosta aikaan, pysähdy hetkeksi ja mieti, oletko sinä se joka etsii muutoksesta heti ne negatiiviset puolet ja alat selitellä itsellesi, miksi et voi tehdä noin tai näin? Kuten postauksen alussa kirjoitin, jos teet kuten olet aina tehnyt, saat juuri sitä mitä olet aina saanut. Mukavuusalueen ylittäminen voi olla pelottavaa, mutta voi että se on siistiä, kun uskaltaa joskus hypätä tuntemattomaan ja huomaakin, että se oli niin oikea valinta. Mikään ei ole ilmaista ja tavoitteiden eteen täytyy myös olla valmis luopumaan joistain asioista, kuten siitä että vappu vietettiin tänä vuonna kiltisti treenaten, syöden ja nukkuen. 😀

Kivaa viikkoa ystävät, antakaa uusille asioille mahdollisuus!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


2 Responses to “IHMISET HALUAVAT MUUTOSTA MUTTA EIVÄT MUUTTUA”

  1. Eikku sanoo:

    Pääseekö fb n lean and toned ryhmään enää? Ohjelma kyllä löytyy iteltä!

  2. Larre sanoo:

    Word!

Kommentoi