PARHAAT TREENIKENGÄT? KANNATTAAKO PÄTKÄPAASTO – VASTAUKSIA KYSYMYKSIIN!

Moikka! Teiltä tippuu säännöllisesti paljon kysymyksiä ja ajattelin pitkästä aikaa koota niitä samaan pakettiin ja vastailla ihan näin yleisesti postauksen muodossa. Tässä tulikin mieleen, että voitaisiin pitää ihan kunnollinen Q&A-setti ja joku tuola kommenteissa ehdottelikin, että uutena hommana voitaisiin laittaa tuo meikän mies piinapenkkiin ja kysellä myös häneltä? Ootteko messissä? Pistäkääs kyssäreitä tippumaan tämän postauksen alle, niin toteutan vastaukset sen mukaan miten paljon niitä tulee!  🙂

Moi! Mitkä piilarit sulla on noissa uusimmissa Insta-kuvissa? 🙂

V: Mulla ei ole piilareita! 😀 Piti oikeen itekin käydä katsomassa että näyttääkö siltä.

Eikös lantionnosto matolta (tangolla) ole yhtä tehokas kuin penkiltä? Itse en penkiltä pysty/halua liikettä tehdä selkärangan ongelmien vuoksi.

V: Se on tehokkain juuri sillä versiolla millä saat sen parhaiten tuntumaan! Kaikille ei tosiaan sovi aina kaikki liikkeet / liikeradat, joten silloin on tietysti viisainta jättää ne tekemättä. 🙂

Tää ei nyt liity tähän postaukseen mitenkään, mutta voisitko tehdä postauksen siitä millaisia treenikenkiä käytät milläkin tunneilla? Välillä oon nähny sulla kuvissa Nike Freet ja välillä taas Addun ultra boostit, mitkä on ainakin vaimennukseltaan aika ääripäitä 🙂

V: Mä käytin monta vuotta putkeen Niken free 5.0 kenkiä, mutta koska sen mallin valmistus loppui, oon alkanut käyttää Adidaksen nmd_r1 ”sukkamallia” joka on toiminut yllättävän hyvin jumpissa. Mulla on ollut aina ongelmana, että jos kenkä on hiemankaan vääränlainen, mulla puutuu jalanpohja vasemmassa jalassa. Sen takia hyvän mallin löytyessä, oon pysynyt siinä. Mulle ei esimerkiksi käy Niken muut mallit tuon puutumisen vuoksi. Oon siis mennyt enemmänkin se edellä että kenkä tuntuu hyvältä, kuin sen vaimennuksen vuoksi. Tällä hetkellä käytän kaikilla (paitsi spinning) tunneilla tuota addun kenkää.

Osaisitko antaa vinkkejä sumomaveen? Mulla siitä ei ikinä kipeydy peppu, vaan lähes poikkeuksetta sisäreidet. Saan kyllä liikkeen aikana tuntuman pakaraan tästä huolimatta. Olen nyt kokeillut tehdä todella hyvällä tekniikalla ja vähentänyt painoja (niin että saan tehtyä n. 15puhdasta toistoa, ei siis ole liian kevyet nytkään) , mutta sekään ei näytä auttavan.

V: Näkemättä on aina vaikea opastaa, sillä usein sieltä saattaa löytyä jokin pieni asentovirhe tms minkä korjaamalla tuntuma löytyy helpommin. Kokeile jännittää pakarat ”rusinaksi” joka kerta kun lantio suoristuu noston aikana. Itselläni oon huomannut suuren merkityksen juuri painojen määrällä, kun nostelen lähempänä maksimia, saan ehdottomasti paremmin pakarat mukaan.

Hei mitä mieltä oot intermittent fastingista? Onko se susta järkevää 😀 mua epäilyttää se aamulla syömättömyys. Ainahan on sanottu että aamulla olisi tärkeää syödä se aamupala ja nyt se onkin kääntynyt niin päin että eka ateria olisikin hyvä syödä vasta tyyliin klo14 iltapäivällä. Eikö tollanen oo huonoa aineenvaihdunnalle? Kiinnostaisi kokeilla mut mietityttää onko tollanen ees terveellistä.

V: Mä oon sitä mieltä, että jos tapa (oli se mikä tahansa) toimii sulle ja sun on sitä helppo noudattaa niin silloin se on hyvä juttu. Ajattelen kuitenkin myös, että erilaisten ”keinojen” etsiminen on jotenkin turhaa, sillä ei ole olemassa ”parasta dieettiä” tai vaikka parasta treeniä, vaan kaikessa on kyse kokonaisuudesta, ihmisestä, elämäntilanteesta jne. Pätkäpaastolla on varmasti ihan hyviäkin vaikutuksia ja uskon, että tietynlaiseen elämäntyyliin se sopii oikein hyvin. Ihmisen keho ei ole niin heikko että aineenvaihdunta menisi jotenkin sekaisin tällaisesta samantien, mutta jatkuva jojoilu ja huonot elämäntavat toki vaikuttavat pitkällä tähtäimellä. Voithan aina kokeilla hetken ja katsoa miten se toimii sun kohdalla. 🙂

Osaatkohan Aino sanoa, mistä johtuu että mulla sairaana mieluumminkin ruokahalu kasvaa kuin laskee? Kaikki tuntuvat aina voivottelevan kun sairaana ei mikään uppoa ja väkisin saa jotain kevyttä tungettua suuhunsa. Itse olin juuri viikon sairaana ja mulla taas (ennestäänkin kohtalaisen suuri) ruokahaluni tuntui vain kasvavan ja olisin voinut syödä vaikka kuinka paljon! Herkutkin alkoivat himottaa hieman tavanomaista enemmän ja yhtenä päivänä herkuttelinkin, mutta pääosin kyseessä oli siis ihan ns. ruokanälkä. Eikä ole ensimmäinen kerta kun mulle käy näin sairaana.

V: Luulen että osaan sanoa mistä se johtuu! 😀 Sinua lainkaan tuntematta, veikkaan, että elät normaalisti kulutuksen ja ruokailujen suhteen siinä rajoilla tai jopa hieman miinuksilla, ainakin joinakin päivinä. Mahdollisesti urheilet melko paljon ja kun lepäät (sairastat), keho alkaa vaatia puuttuvia energioita. Keho haluaa usein energiat mahdollisimman nopeassa muodossa, jolloin juuri herkut himottavat erityisesti.

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


One Response to “PARHAAT TREENIKENGÄT? KANNATTAAKO PÄTKÄPAASTO – VASTAUKSIA KYSYMYKSIIN!”

  1. Sanna sanoo:

    Kiitos Aino vastauksesta liittyen treenikenkiin! Itellä sama vika, että jalat puutuu joissain malleissa ja erityisesti kans vasen koipi..

Kommentoi