ONNISTUMISTARINOITA

Viime aikoina oon taas saanut todistaa, kuinka ravinnolla voidaan oikeesti tehdä ihmeitä. Mun hehkutus tästä BioSignature-menetelmästä, sekä hormonitasapainosta on mennyt perille ja aika moni tuttu ja tuntematon on käynyt testissä, tai saanut ohjeet kuinka korjata oma ravinnetasapaino. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun ongelmat, jotka ovat vaivanneet jo pitkään, on saatu kuriin. On ollut nivelongelmia, särkyjä, kipuja, unettomuutta, vatsaongelmia, aineenvaihdunnallisia ongelmia, migreeniä yms. ja kaikkeen on riittänyt syvempi katsaus ravitsemukseen (+ lepoon) ja siihen että kroppa saa kaikki tarvittavat ravinteet mitä se tarvitsee. Joskus tähän on auttanut kaikkien vitamiinien lisäys ja ruokavalion uudistaminen, joskus pelkän kalaöljyn lisääminen tai vaikka hiilarien lisääminen. Kyse ei ole siitä, että aina tarvisi tehdä tarvisi tehdä suuria uhrauksia, kunhan ne tehdään oikein.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täällä kyseltiin joskus vegetaristin omegan saannista ja otinkin itse testiin nu3:n vegaanisen omega-3 lisän. Tässä on siis myös ne elintärkeät DHA ja Epat, mitä monissa kasvikunnan tuotteissa ei ole. Tuote on saatu blogin kautta.

Syy, miksi olen tästä niin paljon kirjoittanut on se, että sain myös itse paljon apuja omaan hyvinvointiin. Omalla kohdalla kyse ei ollut suurista jutuista, koska hyvinvointi oli jo melko hyvällä mallilla, mutta pienet parannukset tekivät olosta ja jaksamisesta priimaa. En tarkoita nyt pelkkää BioSig-mittausta, vaan yleisesti kaikkea, mitä olen oivaltanut asiaan liittyen. Hormonitasapaino saattaa kuulostaa oudolta hifistelyltä, mutta kyseessä on loppupeleissä paluu perusteisiin. Annetaan keholle kaikki mitä se tarvitsee ja se kulkee kuten kuuluu.

En tietenkään väitä, että kaikki sairaudet pystyttäisiin parantamaan pelkällä ravinnolla ja oikeilla mikroravinteilla (vitamiinit&mineralit),  mutta hyvin paljon kyllä. Oon ennenkin kirjoittanut siitä, kuinka nykyään halutaan mieluiten käyttää sitä helpointa tietä ja turvautua lääkkeisiin. Lääkkeitä tarvitaan, mutta joskus olisi hyvä miettiä voisiko ensin kokeilla korjata ongelman omilla elämäntavoilla? Olen myös saanut todistaa kuinka psyykelääkkeitäkin tarjotaan hyvin helpoin perustein. Niistä ei olekaan niin helppoa enää päästä eroon.

IDUnknown

Tiedän, että tämä kirjoitus ei tavoita oikeaa lukijakuntaa, sillä te tiedätte nämä jutut. Ravintoon liittyvät asiat on suunnilleen kunnossa, eikä ongelmia kehon toiminnan kanssa juurikaan ole. Silti haastan myös teitä miettimään erilaisia kehon ongelmia niin, että ne johtuvat usein jostain asiasta mihin voi mahdollisesti myös itse vaikuttaa? Koskaan ei kannata tyytyä ajatukseen, että mä nyt vaan oon huonouninen/väsynyt/ärtyisä/aina kipeä jne…Usein näiden ongelmien takaa löytyy jokin selitys. Tietysti on paljon myös ihmisiä, jotka tietävät että voisivat itse vaikuttaa teoillaan, mutta ei kiinnosta. Se onkin sitten tarina erikseen. 🙂

Kiitos kaikille, jotka on jaksaneet kertoa näitä positiivisia juttuja mailitse tai ihan kasvotusten, siitä saa aina fiiliksen että on tehnyt jotain tärkeää. 😀 Myös kommenttiboksiin olisi kiva kuulla tarinoita, joissa ravinto tai liikunta on auttanut erilaisiin ongelmiin?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Papupastaa, tonnikala-katkarapu-porkkana-kookoskastikkeessa. Melko eksoottista jos en sanois 😉


9 Responses to “ONNISTUMISTARINOITA”

  1. Myy sanoo:

    Mitä omegavalmisteita suosittelisit omien kokemustesi pohjalta? Mun suolisto ei kestänyt Möllerin kalaöljytabletteja. Tulisi olla suht puhdas valmiste eli ei hirveästi mitään ylimääräisiä lisä- tai apuaineita mukana.

    • Liisa sanoo:

      Moi:) Mie oon tykännyt Eskimo kalaöljystä, ihan öljymuodossaan:)

    • ainorouhiainen sanoo:

      Mulla on käytössä Poliquinin valmiste ja sit jos oon ostanu ihan luontaistuotekaupasta, oon ottanut eskimo-3 valmisteen. Mölleri ei loppupeleissä oo edes mikään kovin hyvä valinta. Kannattaa myös vähän tsiikailla aina niiden rasvahappojen määriä purkin takaa 🙂

  2. Tuija sanoo:

    Mun unihaaste kosahti jo heti ekana päivänä(yönä).. :/ Väsyttää, noh otetaan uusi yritys 😀

    • ainorouhiainen sanoo:

      No höh. Kokeile aikaistaa nukkumaan menoa vaikka puolituntia kerrallaan pikkuhiljaa?

  3. Maria sanoo:

    Moi! sun ja Kaisa Jaakkolan innoittamana oon ruvennut pistää vitamiini ym puolta kuntoon, ja huomannut esim magnesiumin käytön vaikutukset. Justiin olin ostaa uutta purkkia, se taitaakin olla samaa super-mg:tä mitä sullakin. Ostaessani törmäsin kuitenkin hydroksidi-, karbonaatti- ja asetaattilaatuihin. Mitä mieltä oot niistä?
    Toinen kysymys koskee monivitamiinia, käytätkö sitä suositusten verran vai oletko laskenut sen määrän itsellesi sopivaksi?

    • ainorouhiainen sanoo:

      Noista laaduista mulla ei oo kokemusta, joten en oikeen osaa sanoa? Käytän Poliquinin Multi intense monivitamiinia mulle annetun ja myös purkin ohjeen mukaan ja otan sitä siis 6 tablettia päivässä (aamulla 2, päivällä 2 ja illalla 2) Kaisa Jaakkolan kirjassakin taisi olla maininta että jos monivitamiinin annos ohje on 1 tabletti päivässä, se ei tällöin olisi riittävän tehokas.:)

  4. Anna sanoo:

    Moi Aino! Oon jo pitkään lukenu sun blogia ja pakko kiittää aivan mahtavista postauksista. Ostin Jaakkolan kirjan ja inspiroiduin laittamaan munkin vitamiinit ja hormoonit kuntoon. Haluaisin mennä biosignature-mittaukseen, mutta kaikkialta josta olen aikaa sellaiseen kysynyt on vaadittu joko pt-paketti samalla tai sitten on vain täyttä. Päätinkin sitten sivuuttaa sen ja ostaa itse nämä lisäravinteet. Vaikeinta on löytää oikeasti hyvää tuotetta kaikkien muiden joukosta 😀 Kiitti vielä kaikista neuvoista ja avusta!

Kommentoi