RUOKAPÄIVÄKIRJA JOSTA EI KANNATA OTTAA MALLIA

Mitä ruokaan tulee, elän melko säntillistä elämää ja noudatan tasaista rytmiä syömisten kanssa. kahdesti päivssä treenaaminen oikeastaan pakottaa syömään säännöllisesti, koska haluan kuitenkin syödä aina sekä ennen että jälkeen treenin. Mun ruokailut menee jollain tavoin kausissa, voi olla pitkiäkin aikoja, kun syön seitsemänä päivänä viikossa samalla tyylillä, enkä edes ajattele sitä sen kummemmin. Sitten voi olla kausia, kun kaipaan jonkinlaista irtautumista ja pidän yhden päivän, jolloin en sen kummemin ajattele ruokaa. Syön jos on nälkä ja mitä tekee mieli. Nyt mulla on ollut sunnuntaisin esim. vapaa päivä smoothiesta ja oon syönyt jotain muuta aamiaiseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tonne kun sais työntää lusikan :D

Viime sunnuntai oli päivä, jonka voisi lisätä ”älä tee näin” – oppaaseen ja mietinkin illalla, että syököhän kukaan muu terveellistä elämäntapaa noudattava näin, vai noudattaako kaikki suht. säntillisiä ruokailuja, vaikka olisi ”herkkupäivä”. Kyseessä ei ollut mikään jäätävä mättääminen, eikä mulla ollut missään vaiheessa edes ähkyä. Mutta sellaista epäsäännöllistä napsimista joka kostautuu illalla jädekarkkipopkorni-himona. :D Kuvia ei ole, koska en alunperin ajatellut kirjoittavani tästä aiheesta.

Mitä söin?

 • Herättyäni (kiitos kellojen siirtämisen, heräsin jo 7:30) join kaksi isoa kuppia kahvia, joiden avulla siirsin nälkää eteenpäin.
 • 10-11 aikaan päätin leipoa sämpylöitä (ihan niinku oikeita sellaisia :D) ja niitä tulikin vedettyä 3 kpl kirnuvoin ja kanamunan kera (3 keitettyä munaa)
 • 13 aikaa söin taas yhden sämpylän ja munan..
 • 15 mentiin poikaystävän äidin luokse, jossa tuli syötyä päivän ainoa järkevä lämmin ruoka. Karjalanpaistia, salaattia, punajuurisalaattia ja ruisleipää. Napsittiin myös muutamat karkit ruokailun jälkeen.
 • Illalla kotona maistoin mieheltä yhden mozzarella tikun (sellainen ällöttävä  friteerattu tikku täynnä juustoa) ja vetäisin yhden benkkujenkku purkin (blondie brownie). Paistoin myös kattilallisen poppareita ja vetäsin koko kulhon omaan napaan.
 • Suolaisen jälkeen alkoi tekeen mieli makeeta ja napsin taas miehen karksita koostuvia eväitä. :D Lähdin jo keittiöön kaivamaan pakastimesta mudcaken sulamaan, mutta sitten tulin järkiini (tai kakun päiväys oli mennyt..) ja annoin kakun olla. :D

Yleensä ruokapäiväkirjoja lukiessa, kaikki on jotenkin niin säntillistä ja mietittyä, mutta meikäläinen ainakin syön joskus myös niin, että noita napsimisia ja kaapin koluamisia tapahtuu useamminkin päivässä. Onhan se tylsää kirjoittaa ylös kaikki syöty, varsinkin jos niitä on paljon, mutta tällaista tällä kertaa.


12 Responses to “RUOKAPÄIVÄKIRJA JOSTA EI KANNATA OTTAA MALLIA”

 1. Avatar Mea sanoo:

  Mun mielestä tälläsiä ’epäonnistumisia’ on kiva just välillä lukea! Se kertoo just siitä että kaikki on vaan ihmisiä ja on sallittua välillä irrotella ja tehä just niinku huvittaa!! Itseasiassa tollanen on musta myös jollain tapaa onnistumista, kun pystyy poikkeamaan normaalista muttei kummankaan menetä peliä siihen :)

 2. Avatar Marie sanoo:

  Hahahah, aivan mahtavaa että kerroit myös tällaisesta täysin toiseen ääripäähän menevästä ruokapäiväkirjasta!! Mielestäni on nimenomaan vain tervettä välillä irrotella ja vetää just sitä mitä mieli tekee, ja vaikka vaikutatkin ihan superihmiseltä joka pysyy missä tahansa päätöksessä jonka vain itse määrittelet, niin ihan huikeeta huomata että olet kuitenkin ihminen ja hulluttelet keittiössä välillä miten sattuu. :) kiitos tästä, oli piristävää!

 3. Avatar Jenni sanoo:

  Mun mielestä toi oli oikeesti ihana ruokapäiväkirja. Siis vähän aitoutta tähän kaikkeen mitä blogimaailmassa usein näkee näitä ruokapäiväkirjoja. Ja mun mielestä tosta vois monet hyvin ottaa mallia. Jes! Ja ei ruokaa pidä ottaa niin hitsin vakavasti, se on kuitenkin vaan ruokaa. Toivottavasti nautit päivästäsi :)

 4. Avatar Anni sanoo:

  Aina ei tarvii mennä just ohjeiden mukaan. Antaa mielellekin vähän lepoa ku ei ajattele ja antaa vaan mennä :)

  Olisiko sulla muuten vinkkejä hyviin maidottomiin välipaloihin, joita voisi kantaa mukana ja jotka sopisivat ennen treeniä syötäväksi?

  Kiitos! Mukavaa iltaa!

 5. Avatar Anitta Erenius sanoo:

  Ruokapäiväkirja!
  klo 09:00 kaurapuuro,raejuusto
  klo 12:00 lounas kalaa ja täysjyväriisiä
  Klo 14:00 välipaala omena
  KLO 17:00 Päivällinen kalaa ,2perunaa ,vihanneksia
  klo 21:00 Iltapala maitorahkaa ,bona

 6. Avatar hanne sanoo:

  Mun mielestä toi näytti ihan normaalilta viikonloppu-syömisiltä. Suurin osa ihmisistä, myös niistä jotka ovat todella ”tikissä”, syövät noin ainakin kerran viikossa. Paitsi että varmaan suurimmalla osalla on pikkubenkun sijaan se iso.. :D Laskitkos esim makroja tai kaloreita, ei salee oo edes mitkään pahat :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tietysti iso benkku, siitä pienestä tulis vaan vihaseks :D En laskenut makroja tai kaloreita, en jaksa.

   Kiva jos jonkunmielestä tuo näyttää ihan normaalilta, voi jatkaa samaan malliin, haha! ;)

 7. Avatar Tinja sanoo:

  Mullakin tulee välillä noita lipsumisia. Eilen vedin pitkästä aikaa herrkuja kaksin käsin. Sitten tuli ähky ja morkkis :D

  Ps. I love organic

 8. Avatar eh sanoo:

  Mulla oli eilen myös noh, aika käsistä riistäytynyt vapaasyöntipäivä, jonka jälkeen olo oli huono. Syön yleensä tosi terveellisesti ja liikun paljon, mutta ruokailuissa vaivaa usein tuollaisten päivien jälkeen aivan kammottavan huono omatunto ja esimerkiksi seuraavina päivinä en voi olla ajattelematta ruokaa, tai sitä, mitä tuli syötyä ja kuinka nyt pitäisi syödä taas paljon vähemmän ja kadun sitä että herkuttelin niin paljon, kun nautin normaalista ruuasta paljon enemmän. Onko sinulla mitään vinkkejä, miten tälläisestä pääisisi eroon tai pystyisi kehittymään, ettei tavallaan rankaisi itseään syödyistä herkuista, vaan pystyisi jatkamaan seuraavana päivänä normaalisti, eivätkä kaikki syödyt herkut hakkaisi koko ajan takaraivossa.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tunnistan tuon ajattelutyyin, koska oon ollut samanlainen. Nykyään en saa morkkiksia noista, koska en esimerkiksi ajattele sortuneeni syömään tms. Teen tietoisia päätöksiä, välillä annan itselleni luvan ja välillä taas pidän tiukempaa linjaa. Tämä on auttanut aika paljon =)

 9. Avatar ee sanoo:

  Näiden jälkeen mulle tulee aina sellainen mitä ihmettä-fiilis. Siis itse syön noin varmaan 2-3kin kertaa viikossa ja koen olevani ihan terveellinen. Nykyään kun on some ja blogit yms. niin uskon että monessa asiassa silottelua tapahtuu enemmän ja tällaisen päivän ajatellaan olevan ihan katastrofi. Ei se ole! Tämä on ihan oikeasti, ihan normaalia elämää :)

Kommentoi