PALUU KOVEMPIIN TREENEIHIN JA SUUREMPIIN TREENIMÄÄRIIN!

mainos: Feel Vivid

Niin siinä vaan kävi, että ensi viikolla Olivialla tulee 9 kk ikää mittariin ja samalla mun vanhempainvapaa päättyy. Mullahan alkoi vapaat jo hieman aiemmin, sillä vuosi sitten näihin aikoihin mut lomautettiin koronan vuoksi töistä ja olin reilun kuukauden verran lomautettuna ennen kuin äitiyslomani alkoi. Tässä on nyt vuoden verran elelty ihan toisenlaista arkea ja elämää, mutta kohtapuoliin olisi tarkoitus ottaa askel kohti entisiä rutiineja kohti. Vielä on hieman epäselvää millaisia työkuvioita mulla tulee olemaan, mutta koska jumppaohjauksia voi tehdä ilta-aikaan, kun mies on kotona, alan vetää taas enemmän tunteja!

Tämä tarkoittaa, että treenaaminen muuttuu kuntoliikunnasta taas ammattimaisempaan suuntaan ja se taas vaatii keholta, ravinnolta ja palautumiselta enemmän. Tilanne on myös siinä mielessä uusi, että jos ennen lapsen syntymää pystyin priorisoimaan palautumiseen ja uneen niin paljon kuin halusin, nyt ei samaa mahdollisuutta ole, sillä pidämme lapsen tietysti kotona, joten se aika joka ei mene treenatessa, menee lapsen hoidossa.

Tässä vuosien aikana oon oppinut, että kestän hyvin kovaakin rasitusta ja suuria treenimääriä, mutta se vaatii myös tietyn panostuksen elämän muilta osa-alueilta. Ravintopuoli on yksi suuresti vaikuttava asia ja jos oon viimeisen vuoden elellyt vähän iisimmin sen osalta, nyt täytyy hieman ryhdistäytyä ja panostaa tarkemmin tiettyihin asioihin. Oon alottanut jo nyt lisäilemään mm. vitamiineja, mineraaleja ruokavaliota tukemaan ja hankkinut muutamat lisäravinteet avittamaan kovia treenejä ja palautumista.

Vanhimmat lukijat ehkä muistaa, että käytin jo blogin alkuvuosina Feel Vivid – merkin marja- ja hedelmäjauheita ruokavaliossani. Nyt Feel Vivid on laajentunut kokonaiseksi verkkokaupaksi ja omaa todella laadukkaan ja kattavan valikoiman kaikenlaista aina vitamiineista leivontatarvikkeisiin edulliseen hintaan! Koodilla ”ainob” saat -10% alennusta koko Feel Vividin valikoimasta.

Nyt ajattelin kuitenkin esitellä tuotteita, joita hankin nimenomaan tukemaan kovia treenejä ja niistä palautumista.

Viherjauheiden avulla on helppo lisätä ruokavalioon terveellisiä antioksidantteja, vitamiineja ja hirvenaineita. Sanotaan että annos viherjauhetta vastaa lautasellista vihreitä vihanneksia. Aika kätevää vai mitä! Itse sekotan viherauheen joko smoothieen tai vitamiiniporetabletin kanssa veteen. Pyrin syömään jokaisella aterialla vihanneksia, marjoja tai hedelmiä ja joskus kiireessä nämä on helppo korvata annoksella ravitsevaa viherjauhetta. Puhdistamon premium viherjauhe on muuten tosi kätevä, sillä siihen on lisätty myös maitohappobakteeria.

Marjajauheista mun suosikki on mustikkajauhe, jota on helppo lisätä smoothieen, puuroon tai jugurttiin! Sen avulla annokseen saa runsaasti antioksidantteja ja ravintoaineita. Mustikkajauhe sisältää runsaasti A-, B- ja E-vitamiinia, mangaania, kuituja sekä polyfenoleita. 

Mitä lisäravinteisiin tulee, markkinoilla on paljon tuotteita joista ei tutkimuksien mukaan ole kuitenkaan mitään hyötyä tai tarvetta. On olemassa ihan muutama lisäravinne, joista saa tutkituski hyöytyä mm. voimaharjoitteluun. Kreatiini onkin monelle tuttu lisäravinne, joka kasvattaa kreatiinifosfaattivarastoja ja auttaa näin ollen tuottamaan lihaksille pidempään energiaa. Kreatiini on ihanteellinen lihasmassaa ja räjähtävää voimaa vaativiin urheilulajeihin. Itse oon käyttänyt kreatiinia ja huomannut sen selkeän hyödyn nousevina voimatasoina, suurempina sarjapainoina ja sitä kautta tehokkaampana kehityksenä.

Toinen monille ehkä tuntemattomampi aine on sitrulliinimalaatti. Sitrulliinimalaatti lisää kehon omaa typpioksidituotantoa. Typpioksidi rentoututtaa verisuonet, jonka ansiosta lihakset saavat enemmän happea, verta ja ravinteita. Lisääntynyt verenvirtaus saa aikaan voimakkaamman lihaspumpin ja parantuneen suorituskyvyn. Tuotetta käytetään ennen treeniä buusterina ja nimenomaan tutkitusti toimivana sellaisena! Vaikka sitrulliinumalaattia on tutkittu enemmän kuntosaliharjoittelun yhteydessä, itse aion ottaa sen käyttöön nyt kun palaan taas suurempiin treenimääriin, sillä se auttaa nimenomaan suorituksissa, joissa mennään uupumukseen asti. 

Vitamiineista mulla menee säännöllisesti D-vitamiinia, magnesiumia ja omega kolmosia! Kävin taannoin ottamassa veriarvot ja kaikki vitamiinien tasot olivat hyvällä tasolla, kiitos monipuolisen ruokavalion ja laadukkaiden lisäravinteiden. Puhdistamon super D-vitamiini sisältää jopa 100 ug D-vitamiinia, joten sen avulla saa vitamiinitasot nopeasti nousuun. Kirjoittelin aiemminkin, että mikäli äidin D-vitamiinitasot ovat riittävän korkeat, saa vauva myös osansa tästä tärkeästä vitamiinista rintamaidon kautta. 

Magneisumin käytössä luotan samaan valmistajaan, sillä tripla magnesium sisältää kolmea huippulaadukasta magnesiumin muotoa: magnesiummalaattia, -glysinaattia ja -tauraattia, joka tekee siitä todella hyvin imeytyvän magnesium valmisteen! Magnesium on mielestäni yksi tärkeimpiä lisäravinteita vaikuttaen todella moneen asiaan kehon toiminnassa.

Feel Vivid kalaöljykapselit ovat markkinoiden vahvimpia, yksi kapseli sisältää huikeat 500 mg EPA:a ja 250 mg DHA:ta. Omega-3 rasvahapot on pilkottu etyyliesterimuotoon, jotta niiden imeytyvyys olisi paras mahdollinen, joten tästä koppia tosi hyvästä omega valmisteesta!

Mulla tulee olemaan päiviä jolloin treeniä kertyy useita tunteja. Kaikki treenit ovat todella hikisiä ja tuleva kevät ja kesä edesauttaa sitä että hikoilun määrä tulee olemaan suurta. Oon ennenkin käyttänyt nesteytystä avittavia tuotteita, mutta nyt otan ensimmäistä kertaa käyttöön Elekrtolyyttijauheen, joka auttaa pitämään yllä tarpeellisten elektrolyyttien tasapainoa elimistössä. Tuote sisältää keskeisimpien elektrolyyttien lisäksi guerande merisuolaa, C-vitamiinia sekä OptiMSM:ää, orgaanista rikkiä. Sopii käytettäväksi nesteytykseen esimerkiksi urheillessa, saunoessa, kuumana kesäpäivänä tai aina kun hikoilemme.

Oon jotenkin ihan fiiliksissä siitä, että saan taas enemmän haastetta päiviin. Hieman tarkempia aikatauluja ja pieni paine on jo tässä vaiheessa tervetullutta! Mulla oli sunnuntaina pitkästä aikaa kaksi jumppaa putkeen ja  vitsi sitä fiilistä kun on vetänyt tollasen haastavan treenisetin. Kyllä liikunta on vaan parasta!

Muistathan että Koodilla ”ainob” saat -10% alennusta koko Feel Vividin valikoimasta. Ostoksille pääsee tästä!

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


2 Responses to “PALUU KOVEMPIIN TREENEIHIN JA SUUREMPIIN TREENIMÄÄRIIN!”

  1. Mia sanoo:

    Onko noi sun mainitsemat tuotteet siis ok käyttää vaikka imettää? 😊

    • Moi! Joitakin viherjauheita ei suositella niiden puhdistavan vaikutuksen vuoksi, mutta jos on käyttänyt niitä jo pitkään ennen raskautta/imetystä (kuten minä) niin silloin on ok. Toki kannattaa aina konsultoida neuvolaa jos on epävarmuuksia sopiiko jokin itselle. 🙂

Kommentoi