KUUKAUSI SYNNYTYKSESTÄ

Meidän mini on tänään viiden viikon ikäinen, eli synnytyksestä on jo yli kuukausi, vaikka otsikko antaa ymmärtää muuta. Viime viikon päivitys jäi tekemättä, koska mulla on ollut kädet täynnä (lue: vauva sylissä 24/7) 😅. Tässä siis koontia muutaman viikon edestä.

Pari viikkoa takaperin vauvalla oli itkuisempi kausi ja kerroinkin siistineeni ruokavaliostani mahdolliset vatsaa ärsyttävät ruoka-aineet. Homma toimi ja nyt meillä on ollut kuin eri vauva. Niin tyytyväinen ja kiltti, itkee tuskin lainkaan. Jos tämäkin on vain vaihe, toivon sen kestävän pitkään! 😆 Lupasin kirjoitella ruokavalioni siistimisestä oman postauksen ja kertoa tarkemmin millä periaatteella mitäkin poistin.

Tällä hetkellä tuntuu, että kroppa olisi melkein entisensä. Toki mulla on lähtenyt lihasta ja se onkin motivoinut hankkimaan voimaa ja sen mukana tulevaa lihasta uudelleen. En jaksa surkutella sitä mikä on jo tapahtunut, päin vastoin saan vain enemmän motivaatiota treenata kehosta uudelleen voimakkaan. Raskaus ja synnytys ovat isoja juttuja ja vaikka treenasin koko raskausajan, siitäkin huolimatta lihasmassaa on palanut ja voimaa uupuu, koska keskivartalon tuki ei ole vielä entisensä.

Isoja lihaksia mulla ei ole koskaan ollut, mutta voimatasot ovat olleet ihan hyvät kokooni suhteutettuna. Kunhan keskivartalo on täysin palautunut, pääsen nostamaan kunnon rautoja ja hankkimaan voimat takaisin!

Tällä hetkellä olen suunnilleen samassa painossa kuin ennen raskautta. Viidessä viikossa painoa on lähtenyt melkein 12 kg. Kehon koostumus on tosin erilainen, sillä keho on pehmeämpi ja rasvaisempi entiseen verrattuna. Oon kuitenkin aika varma, että koostumuskin muuttuu ajan kanssa, kun urheilee ja syö riittävästi. Miinuskaloreilla ei nimittäin lihasta kasvateta, eikä näin ollen kehon koostumus muutu kuin entistä ”tyhjemmäksi” jos kroppa ei saa riittävästi polttoainetta!

Oon treenannut nyt neljästi viikkoon ja sen lisänä edelleen tehnyt lantionpohjaa vahvistavia harjoitteita kotona. Syy miksi niitä teen on se, että haluan ennalta ehkäistä kaikki mahdolliset ongelmat, mitä synnytys voi keholle tehdä. Mun työ on hyppiä, pomppia ja mennä kovaa, joten haluan tehdä sitä mielellään niin, ettei oo pissat housussa jatkuvasti. 😁 Mulla on jälkitarkastus nyt elokuussa ja neuvolassa tehtävän tarkastuksen lisäksi meen myös äitiysfyssarille tsekkaamaan, että oonko valmis lisäämään pökköä pesään, eli nostamaan treenien tehoja!

Tällä hetkellä mulla on myös oma spinning-tunti sunnuntaisin koko elokuun ajan. On ollut ihanaa päästä hikoilemaan yhdessä asiakkaiden kanssa pitkästä aikaa. Huomaan, että niinä päivinä kun käyn urheilemassa, oon myös kotona paljon aikaansaavampi sekä iloisempi, eikä pienet vastoinkäymiset tunnu missään.

suklaapallojen resepti instagramissa!

Yöt meillä on mennyt nyt niin, että oon herännyt keskimäärin kahdesti syöttämään vauvaa. Kolmas syöttö on usein aamulla 6-8 aikaan ja tapaankin silloin nousta ylös, ellei takana ole paljon valvomista. Väsymystä ei ole edelleenkään ollut, tosin illalla nukkumaan mennessä ei ole mitään ongelmia nukahtaa. 22 aikaan oon jo ihan valmista kauraa unten maille! 😴 Muutamana yönä on käynyt niin, että en ole saanut heti unta syötön jälkeen ja toivon ettei siitä alkaisi tulla tapa. Tulee heti mieleen raskausajan yöllä kukkumiset, kun väsytti mutta uni ei tullut.

Täällä siis kaikki hyvin ja toivotaan että sama meininki jatkuu! Monesti pelotellaan vauva-ajan olevan ihan hirveän rankkaa, mutta itse en ole kokenut sitä niin. Paljon on asenteesta kiinni ja paljon on toki vauvastakin kiinni. Asiat voi silti mennä myös kivasti. Toki ollaan ihan alkutaipaleella vielä ja paljon voi muuttua!

lakujäden resepti myös instassa!

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


One Response to “KUUKAUSI SYNNYTYKSESTÄ”

  1. Avatar Johanna sanoo:

    Itse ainakin koin vauva-ajan aika helpoksikin, joskus tosi tuntui ettei sitä olisi kannattanut sanoa ääneen vaan piti aina vähän jostain keksiä valittamista. Itsellä valvomisessa auttoi varmasti hormonit, ja jossain (ehkä neuvolassa) sanottiin että ne kannattelevat hyvin n.6kk ja sitten voi alkaa tuntua, mutta yleensä silloin vauva voi jo nukkua koko yön. Fyssarilla käynti on tosi hyvä idea, itselle neuvolan lääkäri antoi luvan liikkua ja tehdä rankkaakin reeniä vaikka tosiasiassa erkauma oli mulla ihan auki ja fyssarin ohjeilla sitä korjattiin todella lempeillä liikkeillä!

Kommentoi