ITSE TEHDYT SUBIT

”Subit” eli täytetyt uunipatongit on aika yksinkertainen ruoka, mutta ah niin hyvää! Kun jaksaa väsäillä nämä herkkupatongit kotona, säästää rahaa ja saa vielä laittaa patongin väliin ihan mitä haluaa. Jos syöjiä on useampia, voi tuorekset ja täytteet asetella valmiiksi esille, jolloin jokainen voi tehdä omanlaisensa ”subin” tarjolla olevista täytteistä!

Vaikka en ole muuten kanan ylin ystävä, subissa valitsen aina kanatäytteisen leivän. Kastikkeeksi valikoituu valkosipulikastike sekä southwest-kastike. Päätin valmistaa myös omatekoisen leivän samaan tyyliin ja näitä tarvittiin!

  • esipaistettu maalaispatonki
  • jääsalaattia
  • kurkkua
  • tomaattia
  • paprikaa
  • maustekurkkua
  • punasipulia

Lisäksi voi laittaa esim. jalapenoja ja oliiveja.

  • valitsemasi päätäyte esim. paahtopaistia, kinkkua, kalkkunaa, kananrintaa, kasvispihvi jne. Minä käytin Vuolu kana fajitaa!
  • sulatejuusto viipaleita
  • valkosipulimajoneesia (Hellmann’s) , smoky chipotle chili mayo (Santa Maria)
  • suolaa, pippuria, oliiviöljyä, viinietikkaa niin halutessasi

Leikkaa esipaistetut patongit auki siten, että toinen reuna jää kiinni (ei haittaa vaikka ei onnistu :D, näin on vaan helpompi rullata subi kiinni, mutta onnistuu myös irtopaloilla). Laita päälle haluamasi päätäyte toiselle puoliskolle ja lisää päälle sulatejuustoviipaleet.

Viipaloi valmiiksi kasvikset.

Paista patonkia leivinpaperin päällä uuniritilällä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Lisää päälle ”tuorekset” ja viimeistele kastikkeella. Rullaa patonki leivinpaperin sisään ja leikkaa keskeltä kahtia. 

Oli muuten hyvää ja täyttävää! Täytteitä varioimalla voi sitten vaikuttaa annoksen kalori -ja esimerkiksi rasvamäärään. Moni saattaa kammoksua majoneesin käyttöä, mutta jos tarkastellaan kalori aspektia niin 20 grammassa (21 grammaa on mm. se määrä mitä Subwaylla käytetään kastikkeita) käyttämääni valkosipuli majoa on 55 kcal ja esimerkiksi puolikkaassa avocadossa 120 kcal. Rasvan laadulla on toki merkitystä, mutta mun mielipide on, että hyvään ja monipuoliseen ruokavalioon mahtuu myös joskus niitä ”huonompia” valintoja!

Folioon käärittynä patonki toimii hyvin myös täyttävänä eväänä, meinaan nimittäin, että tällä 250 gramman patongilla puolikas oli jo itsessään aika riittävä annos. 🙂

PS. majoneesi on helppo tehdä myös itse ja tällöin voi vaikuttaa rasvan eli öljyn laatuun! 🙂

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


One Response to “ITSE TEHDYT SUBIT”

  1. Anna sanoo:

    Nami kokeiluun menee, subit on niin hyviä! Tuli mieleen kun tein Instagram-tvn puolella julkaisemasi keskivartalotreenin ehkä 20 kerran että olisiko mahdollista saada lisää tehokkaita pikatreenejä videoituna jakoon? Niitä on kiva tehdä kun on ohjaus mukana 🙂

Kommentoi