8 x TE KYSYITTE – MINÄ VASTASIN!

Nonniin ja nyt olisi aika taas paneutua teidän lähettämiin kysymyksiin! Kirjoittelin ensimmäisen osan pari viikkoa sitten ja se löytyy täältä. Tänään hommat jatkuu ja vastailen loppuihin Instagramin kautta tulleisiin kysymyksiin.

Johtuuko tästä ajankohdasta (syksy – flunssakausi) vai mistä, mutta todella moni kysymys koski juuri sairastamista ja siihen liittyviä asioita. Monia mietitytti myös se miten sairastelun tai loukkaantumisen jälkeen kannattaa lähteä liikkumaan. Tähänhän ei ole mitään sääntökirjaa olemassa, mutta pohdin aihetta auki seuraavissa vastauksissa!

Onko vinkkejä vastustuskyvyn parantamiseen? 

Kyllä! Syö riittävästi ja monipuolisesti. Ole aktiivinen ja nuku tarpeeksi. Noilla pääsee jo hyvin pitkälle! Usein terveelliseen ruokavalioon panostavat saattavat syödä liian kevyesti, joka johtaa vastustuskyvyn madaltumiseen ja ikävään sairastelukierteeseen.

Miten yli kolmen viikon flunssaputken jälkeen kannattaa lähteä taas urheilemaan?

Tutkimustiedon mukaan yli kahden viikon tauon jälkeen suorituskyky lähtee heikkenemään, mutta kun taas aloittaa treenaamisen ovat voimat ja kestävyys yhtä nopeasti vanhalla mallilla, joten tästä näkökulmasta kolmenkaan viikon tauko ei ole mikään maailmanloppu. Ensimmäiset liikuntakerrat tuntuvat yleensä raskaalta tauon jälkeen, joten kannattaa aloittaa maltillisilla tehoilla pari ensimmäistä treenikertaa. Tällaisissa pidemmissä pakollisissa tauoissa on se hyvä puoli, että usein motivaatio on ihan huipussaan kun palaa takaisin urheilun pariin.

Mitkä ovat tärkeimmät lisäravinteet? (vitamiinit)

Ihan yleisellä tasolla D-vitamiini ja magnesium. Loput riippuu paljon elämäntavoista ja siitä mitä saa ravinnon kautta. Itse olen mennyt nyt puoli vuotta pelkän magnesiumin avulla. Tänään aloitin ottamaan myös D-vitamiinia ja lisään mahdollisesti omega-3 valmisteen mukaan, koska ruokavalioni on aika vähärasvainen tällä hetkellä, enkä syö rasvaista kalaa kovin usein.

Voiko saada timmin kehon ilman salitreeniä?

No totta kai! Kuten oon monesti todennut niin kaikki urheilu muokkaa kehoa ja yksittäistä harjoittelumuotoa tärkeämpää on ne yleiset elämäntavat (ravinto, yleinen aktiivisuus/liikunta, uni). Suosittelen aina liikkumaan sellaisella tavalla mikä tuntuu itselle hyvältä, sitä tulee yleensä tehtyä säännöllisesti ja näin ollen saatua myös näkyvää tulosta. Ajatteleppa vaikka eri urheilulajien harrastajia – Monilla on timmit kehot. Monilla saliharjoittelu kuuluu oheisohjelmaan, mutta lajin kautta tehtävät treenit muokkaavat kehosta sellaisen kun se on.

Onko sinulla PT-palveluita?

Kyllä. Tällä hetkellä pääosin online-valmennuksena. Näistä saa lisää tietoa –> www.ainorouhiainen.fi. 

Ootko koskaan miettinyt että voisit kouluttaa ryhmäliikuntaohjaajia tai jakaa inspiraatiota ohjaamiseen somessa?

Olen. Juuri eilen mietin tätä ja lähinnä siltä kannalta, että mikä olisi koulutuksen punainen lanka. Mulla olisi niin paljon annettavaa tällä saralla, mutta en ole vielä keksinyt miten sen toteuttaisin. Ideoita otetaan vastaan! :D

Kenet vaihtaisit pois jos olis pakko, mies vai obe?

Ai kauhee! Ei tällaiseen voi vastata!!! :D En kyllä kumpaakaan suostu vaihtamaan, vaikka olis pakko.

Miten treenaat tällä hetkellä?

Pääosin vain ohjauksien kautta tulee treeniä. Välillä oon käynyt 1-2 krt viikossa juoksemassa, tekemässä kuntopiiriä tai porrastreenejä ulkosalla. Aika lailla fiiliksen mukaan menen! Mulla on 13-15 ohjausta viikkoon, enkä ohjaa kevyitä tai rauhallisia lajeja, joten edelleen ihan ammattiruheilijan määrillä mennään ilman omiakin treenejä! :D Kaikki on suhteellista, nimittäin itsestä tuntuu että treenaisin suhteellisen vähän tällä hetkellä kun se vertauspohja on millainen on.

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


Kommentoi