TERVEELLISESTI SYÖMINEN KIIREESSÄ

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Saarioisen kanssa.

Kiire, tuo ihana tekosyy kaikkeen! Täytyy myöntää, että itsekin tulee laitettua välillä vähän liikaakin asioita kiireen piikkiin. Loppupeleissä tiedän, että kiire on useimmiten itse aiheutettua, mutta siltikin välillä on vaan viikkoja kun tietyt asiat kasaantuu itsestä riippumattomista syistä. Allekirjoittaneella on ollut tällaisia viikkoja tässä ihan muutama viime aikoina ja tälläkin viikolla jokainen päivä menee minuuttiaikataululla, että kaikki pakollinen tulee hoidettua.

Muutama asia joista en koskaan tingi, kiireestä tai mistään muustakaan huolimatta ovat ravinto, uni ja liikunta. Tiedän, että jos lähtisin karsimaan noista, ampuisin itseäni jalkaan ja olisin vain entistä stressaantuneempi. Liikuntapuoli tulee automaationa ohjausten kylkiäisenä, mutta kaksi muuta priorisoin ennen kaikkia kiireitä, deadlineja ja muita asioita.

Jos multa kysytään, terveellisen ruuan valmistaminen on usein jopa nopeampaa kuin vaikka pakastepizzan sulattaminen uunissa! Lisäksi markkinoilla on nykyään paljon myös hyviä valmiita annoksia. Mä teen aina yhden suuren annoksen ruokaa, josta syön useampaan kertaan pääaterioilla, mutta välipalojen eli pienempien aterioiden kanssa varioin sen mukaan, missä liikun välipala-aikaan.

Monesti välipaloiksi sekä aamu ja iltapalaksi mielletään rahkat, jugurtit, patukat, puuro tai leipä, joissa ei ole mitään vikaa, mutta yksi loistava variaatio näille on erilaiset salaatit, joiden valmistuksessa voi käyttää melkein mitä tahansa raaka-aineita. Joskus teen suuremman kulhon salaattia, jota on myös helppo ottaa safkaa mukaan, välilla nappaan Saarioisten valmiita Eväs Power Bowleja mukaan, etenkin silloin jos olen liikkeessä. Tässä pakkauksessa on haarukka mukana ja nää on ravintosisällöltään sekä maulta tosi jees! Joskus näissä valmis salaateissa on vaan muutama kuiva salaatinlehti ja pieni pala kanaa, mutta näissä on herkullisia ainesosia ja nää on myös tosi meheviä! :D

Eväs Power Bowleja on nyt neljää eri makua, joissa jokaisessa annoksessa on 400-500 kaloria ja makrot hyvässä suhteessa. Ennen tai jälkeen treenin sopii esim. Kana-couscous, koska siinä on reilummin hiilareita muihin verrattuna. Kevyimmät taas ovat kana tai cheddar bowlit, kun taas falafel bulgur sopii vegaaneille!

Oon ollut viikonlopun reissussa ja pakko myöntää, että jos toiset ihmiset ovat fiiliksissä kun pääsevät hotelliin, niin meikäläinen lähinnä stressaa kun rutiinit vaikeutuvat. :D Olin koko perjantain liikkeessä aamusta iltaan ja pakkasinkin mukaan Eväs Power Bowleja (kana cous cous & falafel bulgur), itse tehtyä kaurapeltileipää ja pari protskupatukkaa. Näillä selvisin ihan hyvin iltaan saakka, jolloin oli ensimmäinen mahdollisuus käydä syömässä jossain! Mun mielestä suunnittelu ja ennakointi onkin ääremmäisen tärkeitä työkaluja kiireessä. Kaikki tietää, että siinä tilanteessa kun on kamala nälkä, eikä ruokaa missään, tulee valittua helpommin niitä huonompia vaihtoehtoja.

Onko nää jo tuttuja teille? Mikä on sun paras on the go – safka?

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


Kommentoi