LYHYTKIN DIEETTI VOI TUODA PYSYVÄT TULOKSET

Tasan vuosi sitten tänä päivänä mun lyhyt kiristelyjakso tuli päätökseensä ja muistan kuinka hyvä fiilis oli! Olin päättänyt ottaa kahdeksan viikon haasteen, jonka tavoitteena oli tehdä tietyt salitreenit (Bikini Fit – ohjelma) viikossa ja noudattaa miinus viisi kiloa – ruokavaliota. Pääsin haluamaani tavoitteeseen itse asiassa jo etukäteen, joten vaikka vedin haasteen loppuun, aloin nostaa kalorimääriä jo kahden viimeisen viikon aikana.

ennen – jälkeen

Tämä kuva on jaettu ennenkin ja olen asiasta kirjoitellut aiemminkin, joten miksi taas? No syy tähän on se, että tämän haasteen jälkeen olen pysynyt samassa kunnossa nyt vuoden päivät. Pudotin viikkojen aikana muutamia kiloja ja pääsin sellaiseen kondikseen missä viihdyin silloin ja viihdyn edelleen. Paino ei ole noussut tuosta ja kuntokin pysynyt aika lailla samana, mitä nyt tietysti joskus turvottaa enemmän ja niin edelleen, mutta saitte pointista kiinni.

Tämä dieetti oli jollain lailla erilainen aiempiin nähden, sillä löysin sellaisen tavan syödä, jota on ollut helppo noudattaa myös tavoitteeseen pääsyn jälkeen. Tällä hetkellä oon sellaisilla fiiliksillä, että mun dieetit ja kiristelyjaksot taitaa olla historiaa, sillä en koe ainakaan nyt tarvetta sellaiselle. En ole enää vuoteen kokenut.

Aina sanotaan ettei lyhyet dieetit vie mihinkään (minä myös) ja se on osaltaan totta, mikäli kiristely tehdään liian radikaalisti. Tässä on silti esimerkki myös siitä, että tällainen lyhyempi freesaus/dieettaus toimi erittäin hyvin. Olo koheni ja tulokset ovat pysyneet vuoden päivät koska ruokavalio oli jo dieetin aikana sellainen, että sitä oli mielekästä noudattaa.

Välillä mua jopa ärsyttää, kun joka puolelta tulee niin paljon ohjeita siitä miten tulisi elää elämäänsä. Mm. kehon muokkaaminen on asia, joka herättää paljon tunteita. Tietyt asiat ovat hyväksyttävämpiä kuin toiset, esimerkiksi normaalipainoisen diettaamista katsotaan usein kieroon. Olen toki samaa mieltä, että radikaalit pikakeinot eivät ole millään tavalla järkeviä, mutta jos jostain asiasta tulee itselle hyvä fiilis niin toteuta se. Se on sun elämä.

Mä en ole koskaan ollut sellainen että halajisin isoja lihaksia (eikä pelkoa että sellaisia mulle kasvaisikaan :D) vaan liputan enemmän ihan sellaisen normi-sporttilookin perään. Tykkään itselläni enemmän sirosta kehosta, kuin massiivisesta. Ihailen kyllä, jos joku toinen on tehnyt kovaa duunia ja hankkinut lihaa luiden ympärille, mutta omalla kohdalla se ei ole ”the thing”.

Tuntuuko susta joskus siltä, että sun tavoitteet olisi jotenkin vähemmän hyväksyttäviä kuin toiset?

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


8 Responses to “LYHYTKIN DIEETTI VOI TUODA PYSYVÄT TULOKSET”

 1. Avatar Piya sanoo:

  Nyt on hyvä kohta kertoa, että itse olen ollut todella tyytyväinen Miinus viisi kiloa -ruokaohjelmaasi! 👌😊 Enkä pelkästään siksi, että ohjelma on sopinut minulle hyvin ja olen oppinut paljon uutta, vaan siksi että uskon koko ruokavalioni muuttuvan lopullisesti ja tulosten säilyvän!! Olen normaalipainoinen/hoikka, joten alkuperäinen tavoite oli -3-5 kiloa. Pidin tässä vapaa viikon reissun vuoksi ja ihan selkärangasta noudatin automaattisesti 80%sesti ohjelmaa, joten painoa palasi vain sata grammaa! Tästä tulikin elämäntapa remontti kohti hyvinvoivaa kroppaa🧡
  Kiitos Aino.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Ihan huikeeta! <3 Tosi kiva että kerroit! Tosiaan elämään kuuluu poikkeukset, reissut ja muut jutut, eikä ne kaada mitään kun vain palaa takaisin rutiineihin. :) Tsemppiä jatkoon!

 2. On, ehdottomasti on vähemmän hyväksyttyjä tavoitteita. Itse olen pudottanut kahteen kertaan 30kg. Ajattelin ensimmäisen olevan pysyvä, mutta vuodelepoon vienyt raskaus ja synnytys joka jatkoi vuodelepoa toivat ne kilot takaisin. Eikä se sinällään yllätänyt että söin kun en muuta voinut, nyt ollaan taas hyvissä kantimissa ja paino laskee hissuksiin lääkärin annettua myös luvan tehdä melkein kaikkea.

  Koska alunperin mulla oli _oikea_ syy (sokeriarvot koholla) niin pudottaminen oli hyväksyttyä. Halusinhan olla terveellinen ja ”vain kutistua”. Vaan autas armias kun menin salille puolen vuoden jälkeen. Sekin oli vielä puoli vuotta ihan okei, koska painoahan se vaan pudottaa. Vaan kun totesin, että satun pitämään kyykystä, mavesta ja penkistä, yhdistettynä jokuseen tukiliikkeeseen…

  Sen jälkeen ei ollut osalle ihmisistä loppua sille, miten saan treenata. ”Herranjumala sä oot nainen, kohta sulla on hirveet muskelit ja sitten susta tulee mies!” No, ei todellakaan ole hirveät muskelit kun käyn kolmesti viikossa niin toki siinä hissuksiin kehittyy mutta ei siinä kyllä muskelit kasva.

  No, raskauden ja toipumisen jälkeen oli edessä sama urakka ja sama laulu ”ethän vaan mee pelkästään salille” jne. Mun ihanne kroppa itselleni on lihaksikas, jäntevä. En tuu koskaan olemaan mikään hento, en mun ruumiin rakenteella, ellen näännytä itseäni nälkään ja lopeta rakastamaani salilla käyntiä. Myös se, että ylipätään taaperon äitinä kehtaan ottaa itselleni aikaa kolmeen salikertaan viikossa (siis sen lisäksi että käyn sitten taapero rattaissa kävelemässä vielä siihen päälle). Tavoite jossa haluan pystyä juoksemaan lapseni kanssa ja nostamaan häntä vielä monta vuotta on jotenkin todella väärin monen mielestä. Ilmeisesti äidit eivät saisi huolehtia itsestään…

  Tosin, tämä ei ole kaikkien mielipide, mutta ajoittain kuulee mutinoita. Etenkin tuo lihasten kasvu kuulostaa huikealta kun ”Penkkaatkin niin paljon” (en oikeasti mutta toki enemmän kuin pelkän tangon :D ). Että tämmöisiä tavoite ongelmia :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Ompa ikävää :/ En ymmärrä ihmisiä joiden pitää yrittää sabotoida toisten tekemisiä ja antaa tuollaista palautetta. Ei ne muskelit kyllä tosiaan itsestään kasva, aika paljon saa painaa hommia. :D Uskon, että tuollainen ”varoittelu” muiden suusta on vaan pelkoa siitä että itse jää jotenkin huonommaksi kun ei saa välttämättä tehtyä muutoksia joita tahtoisi. Jatka samaan malliin vain!! :)

 3. Avatar Jemina sanoo:

  Moikka! Onkohan tuossa miinus 5 kiloa -ruokavaliossa vegeversiota, siis ihan vegaania? Ois toosi kiva kokeilla että toimisiko itsellä tuollainen ja ois kieltämättä helpompaa kun ammattitaitoinen ihminen ois sen kyhännyt :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Kasvisversio on mutta ei täysin vegaanista valitettavasti. Onnistuu soveltaa, mikäli itse tietää hieman miten korvata esim. heraa tai kanamunia :)

 4. Avatar Jepa sanoo:

  Moikka!

  Mä olen aina ollut kaikkia mahdollisia dieettejä vastaan, koska jos tarkoituksella luovun jostain, tuntuu että tulee jo kolme kiloa pelkästä ajatuksesta lisää :D
  + en tykkää siitä, että ruokavalio vedetään niin tiukaksi ajatuksella ”kaurapuuroa/ kanaa/ rahkaa” joka ei tosiaan sitten dieetin tms. jälkeen kuitenkaan enää päde. Tuo -5 kiloa ruokavalio kuitenkin kuullostaa mielenkiintoiselta, mutta haluaisin tietää onko ruokavalio todella tiukka kuten yllä mainitsin, vai löytyykö variaatiota? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Ruokavalio on saanut palautetta siitä että se on joustava ja helposti noudatettava. Toki aina kun viedään energiatasapaino miinukselle, vaatii se hieman tiukempaa syömistä, mutta tässä on kyllä kivasti vaihtoehtoja ja jos osaa laskea makroja, voi soveltaa myös omia annoksia kalorien puitteissa. :)

Kommentoi