8 X SYYTÄ LÄHTEÄ KÄVELYLLE

Ei ole aikaa liikkua..

Ei ole varaa harrastaa..

On niin huono kunto ettei pysty treenata..

On niin huonot polvet ettei voi lenkkeillä..

Tekosyitä liikkumattomuudelle löytyy satoja, mutta sanoisin että jokaisen tekosyyn voi kumota, sillä liikkua voi niin monella eri tavalla ja se kannattaa, rajoituksista huolimatta. Kävely on mielestäni aliarvostettua, sillä kävelemisellä on paljon terveysvaikutuksia ja muitakin positiivisia juttuja.

Kävely on mitä parasta liikettä, huoltoa ja hyvinvointia keholle. Pitkä työntävä askel avaa lonkankoukistajia ja aktivoi pakaraa. 

Ei kuormita niveliä, kuten esimerkiksi juokseminen. Jos pääset kävelemään nopeammin kuin hölkkäät niin silloin ehdottomasti kävele mielummin. Hölkkääminen on paljon tehottomampaa jos ”hyppelee” vain jalkojen päällä, eikä työntävää liikettä pääse tapahtumaan liian hitaan vauhdin vuoksi. 

Mitä enemmän treenaa kovaa, sitä enemmän tarvitaan palauttavaa liikuntaa, johon kävely toimii erinomaisesti!

Ei maksa mitään ja voi harrastaa missä tahansa. 

Kiireisinä päivinä voi tehdä useamman lyhyen kävelylenkin, pienistä pätkistä syntyy suurempi kokonaisuus joka auttaa mm. painonhallinnassa myös silloin kun ei ehdi ”treenata”. Kävelyä voi ujuttaa arkeensa myös liikkumalla välimatkat ilman autoa, tai hyppäämällä yhden pysäkin aikaisemmin julkisilla liikkuessa.

Reipas kävely on useimmille paras tapa kehittää peruskuntoa. Peruskuntoharjoittelussa keho käyttää ensisijaisena energianlähteenä rasvaa ja opettaa elimistöä käyttämään rasvaa energianlähteenä myös muussakin treenissä. Hyvän peruskunnon avulla palautuu nopeammin myös kovista harjoituksista. 

Voi harrastaa yhdessä kaverin kanssa – Sen sijaan että menisitte kakkukahveille kahvilaan, menkää kävelylle vaikka luontopolulle. Vaihtelu virkistää ja samalla kuulumiset vaihtuu kun päivän tarpeelliset askeleet täyttyy! 

Luonnossa liikkuminen alentaa tutkitusti stressitasoja. Stressaavina ajanjaksoina kevyt liikkuminen luonnossa on juuri sitä mitä tarvitset. 

Sen sijaan, että huomenna aamulla herätessäsi otat puhelimen käteen ja alat selata somea, kokeile käyttää se aika pieneen reippailuun ulkona ja saat takuulla paremman startin päivälle! Itse oon huomannut, että kun heti herättyään lähtee kävelylle, on ihan erilainen fiilis koko päivän. Jos mulla tulee hetki ettei ajatus kulje ja väsyttää, heitän pienen lenkin ja väsymys on tiessään.

Joskus on kiva kuunnella esimerkiksi musiikkia tai podcasteja kävellessä, mutta kannattaa kokeilla myös ilman mitään ärsykkeitä. Puhelin jää kotiin ja keskittyy vain vaikka luontoon ja maisemiin, tekee erittäin hyvää itse kullekkin! 🙂

Leppoista keskiviikkoa kaverit!

LUE MYÖS: Miksi kannattaa panostaa hyvään peruskuntoon?

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


Kommentoi