PAINOPEITTO – YÖUNIENI PELASTUS!

Uniasiat ovat lähellä sydäntä ja mielestäni unen tärkeyttä ei voi hehkuttaa liikaa. Joskus tuntuu, että koko hyvinvointibisneksessä keskitytään liikaa ravintoon ja liikuntaan, mutta unohdetaan kokonaan palautuminen ja uni. Mä oon kokeillut paljon erilaisia uneen vaikuttavia asioita, oon käynyt läpi vaiheita kun nukun hyvin, vaiheita kun heräilen yöllä ja nukun heikosti. Oon testannut lisäravinteita, rentoutuskeinoja ja vaikka mitä, mutta koskaan en ole kokenut näin suurta muutosta, näin lyhyessä ajassa.

Kyllä, kyseessä on siis niinkin yksinkertainen asia kuin painopeitto. Kuulin painopeitoista tämän vuoden alussa ja tuote herätti heti mielenkiinnon, sillä hyötyjä lukiessani, se kuulosti melkein taikuudelta. Peiton vaikutusta perustellaan sillä, että sen painava ja lämmin kosketus rauhoittaa kropan hermostoa. Painopeiton sanotaan auttavan uniongelmien myös ahdistuneisuuteen ja keskittymishäiriöihin. Samalla sen väitetään helpottavan myös erilaisia kipuja ja stressiä. Nykypäivänä rahoittuminen saattaa olla aika haastavaa itse kullekkin ja painopeitto nimenomaan aktivoi mielihyvähormonin tuotannon ja viestii keholle, että on aika rauhoittua. Sopii erittäin hyvin myös (ylivilkkaille) lapsille, joille nukahtaminen on hankalaa.

Tuolloin asia jäi kuitenkin vain selailun tasolle hieman unohtui, kunnes kävin pari kuukautta takaperin suurmessuilla Vaasan Botniahallissa ja löysin sieltä Tikki Team Oy:n ständin. Pääsin testaamaan painopeittoa paikan päällä ja sain testipeiton mukaani. Tuohon aikaan mulla oli kausi, että heräilin aamuyöllä ja nukkuminen tuntui muutenkin vaikealta. Iltaisin stressasin asiaa ja pelkäsin, että heräänköhän taas aamuyöllä. Eikä tuo stressaaminen ole ainakaan paras tapa rauhoittua iltaisin. Melatoniinin avulla pääsin pahimmasta kierteestä eroon, mutta en halunnut syödä sitäkään muutamaa viikkoa pidempään.

Ensimmäisestä yöstä tähän päivään mennessä olen nukkunut kuin tukki joka ikinen yö! Olen täysin rehellinen ja haluan kertoa tästä siksi, että jos joku muu voi hyötyä näinkin yksinkertaisesta asiasta yhtä paljon kuin minä, niin loistavaa! Voitte arvata, että kun kahden viikon testiaika oli ohi, en halunnut enää luopua peitosta! :D

Kun nukahtaminen nopeutui ja uni jatkui lakkaamatta aamuun, stressaaminen nukkumisesta lakkasi. Iltaisin on ihanaa käpertyä sänkyyn, kun tietää että nukahtaa nopeasti ja saa nukkua levollisesti aamuun asti. Olen kehittänyt itselleni asennon, jonka avulla nukahdan satavarmasti alle vartissa ja käytän tätä asentoa myös silloin jos yöllä pitää käydä vessassa. :D Aluksi pohdin, että onko peitosta minulle hyötyä, kun nukun paljon kyljellä, mutta siihen pystyy ihanasti käpertymään myös kyljellään.

En tiedä tarkkaan mikä painopeitossa toimii mun kohdalla niin hyvin, mutta uskon sen rauhoittavan vaikutuksen olevan avainasemassa. Nukun myös päiväunia ja kun lisään painopeiton kaveriksi piikkimaton, en ehdi edes ajatella mitään ja olen jo untenmailla. Noiden kahden yhdistelmä on oikea nuijanukutus, jos niin voi sanoa. :D

Tein myös First Beat – mittauksen peiton käyttöönoton jälkeen ja senkin tulokset kertoivat yöunieni olevan todella laadukkaita ja palauttavia. Koen, että tämä palautumisasia on juuri se syy, mikä mahdollistaa nämä kovat treenit ja suuret harjoittelumäärät ilman ongelmia. Viime aikoina treenit ovatkin kulkeneet ennätyshyvin. Toki kaikki elämäntavat täytyy olla kunnossa, mutta jos ei palaudu, on ikävä alipalautumisen kierre hyvin nopeasti riesana.

Olin niin fiiliksissä painipeitosta ja sen tuomista vaikutuksista, että halusin ehdottomasti kertoa tuotteesta muillekkin. Markkinoilla on nimittäin paljon painopeittoja, mutta ei ole täysin sama, minkä peiton hankkii.

TikkiTeamin painopeitoissa on 180 taskua (10x15cm) verrattuna useiden vastaavien peittojen 40 – 90 taskuun. Tämän ansiosta peitto jakaa painon tasaisemmin, hengittää paremmin, eikä synny suuria painokasoja painotaskujen nurkkiin. Oma peittoni on 9 kg painava ja näissä sekä painavammissa on mahdollisuus puolittaa peitto vetoketjulla. Se mahdollistaa pesun kotikoneella ja peiton voi myös jakaa kaverille, jos haluaa rentoutua leffan ääressä sohvalla. 

Vaikka kyseessä on melko hintava tuote, laadukkaat TikkiTeamin painopeitteet kestävät vähintään kymmenen vuotta ja vain paranevat pesun jälkeen, jolloin kuitu aukeaa, peitteen kankaat pehmenee ja hengittävyys paranee. Peiton sisällä olevat painorakeet eli Thearapygrainit ovat valmistettu kotimaisesta kierrätetystä muovista, jolloin kyseessä on ympäristöystävällinen tuote. Therapygrain on elintarvikelaatua eli myrkytön ja hajuton. Therapygrain ei sido kosteutta tai muuta likaa, joten se ei myöskään homehdu peitteen sisällä, kuten vastaavien tuotteiden kosteutta ja hikeä keräävät silikoniset piihelmet tai hiekka painomateriaalit. 

Therapygrain rakeet hengittävät ja hierovat käytön yhteydessä mukavasti. Useimmissa painopeitoissa painorakeet on usein sekoitettu yhden vanun sekaan ja rakeet ovat yhdessä samassa kasassa, jolloin tuntuma ei ole yhtä hyvä kuin näin TikkiTeamin painopeitoissa!

Kuten mainitsin, peittoa saa kokeilla kahden viikon ajan ja vasta sitten päättää lopullisista kaupoista. Testaus maksaa 50 €, joka hyvitetään hinnasta, mikäli kaupat syntyy testauksen jälkeen. Painopeittoja pääset katselemaan ja tilaamaan täältä. Kyseessä on siis kotimainen yritys, joka sijaitsee Vaasassa. Multa lähtee vahva suositus tälle tuotteelle, jos on ongelmia nukahtamisen, rauhoittumisen tai yöheräilyn suhteen. Toimii myös lapsille, kuten tuolla aiempana jo vinkkasinkin.

Jos innostuit painopeitosta, koodilla AINO saat ilmaisen rahdin toukokuun (2019) ajan! 

Yhteistyössä: TikkiTeam Oy

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


One Response to “PAINOPEITTO – YÖUNIENI PELASTUS!”

  1. Avatar Henrik sanoo:

    Eikö sinulla tullut kuuma painopeiton kanssa? Itse kesän sitä testannut ja valitettavan kuuma on, ettei itsellä jää kokeilua pidemmäksi aikaa käyttöön. Vai oletko muuten viilentänyt huoneen :)
    yt.
    Henrik

Kommentoi