10 x ENNEN OLI KAIKKI TOISIN

Oliko ennen kaikki paremmin, vai kultaako aika vaan muistot? Ootko koskaan miettinyt ootko luonnostaan muutosvastarintainen vai tykkäätkö muutoksesta ja otat sen avoimin sylin vastaan? Useinhan me ollaan aika pitkälle muutoksia vastaan, mutta kun jälkeenpäin muistelee, ovathan monet muutokset olleet loppupeleissä hyvästä.

Tässä kymmenen asiaa, jotka olivat ennen toisin. Näitähän keksisi vaikka kuinka, riippuen miten pitkälle menneisyyteen muistaa, mutta tässä ne mitä mulle tuli mieleen pikkuisen lähempää männävuosilta! :D

Ennen maanantai oli maanantai ja perjantai perjantai, nykyään on vaan rintapäivä, jalkapäivä tai lepopäivä.

Ennen leivän, pastan tai karkin syöminen oli leivän, pastan tai karkin syömistä, nykyään se on hiilaritankkaus.

Ennen sait paljon ystäviä jos olit mukava, nykyään saat paljon seuraajia jos sulla on hyvä perse.

Ennen menestyttiin vuosien työllä, nykyään menestytään vuorokaudessa, jos tubekanava tai ig-tili breikkaa oikealla hetkellä.

Ennen syötiin silloin kuin oli nälkä niin pitkään ettei enää ollut. Nykyään syödään laskukaavojen, grammojen ja makrojen mukaan niin ettei nälkä lähde lainkaan ja yhtenä päivänä vedetään niin että vatsalaukku repeää.

Ennen vedettiin siskon vanhat lenkkarit jalkaan ja lähdettiin lenkille, nykyään ostetaan ensin 500 €:llä treenivaatteita ja pulvereita, laitetaan silikonit, hankitaan valmentaja, kirjoitetaan IG:n bioon IFBB ja sitten aletaan kilpaurheilijaksi fitneksessä.

Ennen sovittiin edellisenä päivänä missä nähdään ja milloin, nykyään ei pystytä sopia edes viittä minuuttia pidemmälle omia menoja, vaan ”soitellaan ja textaillaan” lähemmin.

Ennen lapset keksivät itse tekemistä, hyppivät ruutua ulkona ja pyöräilivät jalkapalloharjoituksiin. Nykyään aikuiset/älylaitteet keksivät lapsille tekemistä ja toimivat lasten harrastuksien hovikuskeina 24/7.

Ennen elokuvailta tarkoitti sitä, että tarkkaan harkiten valittiin tietty elokuva vuokraamosta ja sen parissa vietettiin ilta, nykyään maataan sohvalla ja aloitetaan 10 eri elokuvaa Netflixistä eikä lopulta jakseta katsoa yhtäkään loppuun.

Ennen oli lottovoitto kun ehti nauhoittaa oman lempikappaleensa radiosta kasetille, nykyään jonnet ei edes tiedä mikä on kasetti. :D

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


7 Responses to “10 x ENNEN OLI KAIKKI TOISIN”

 1. Avatar Hertta sanoo:

  Monesta samaa mieltä, just esimerkiks toiettei voida sopia mitään etukäteen . Viikonloppuna pidettiin Halloween pippalot ja oli lievästi sanoen ärsyttävää kun kaverit ei osannut lähes kukaan sanoa edes muutama päivä ennen onko tulossa vai ei. ”Katotaan lähempänä” on liiiankin tuttu ja monesti ei sitten edes katota.

 2. Avatar VV sanoo:

  Nyt täytyy kyllä kritisoida että ei ne asiat ihan noin mene kaikilla tai väitän että suurimmalla osalla ihmisiä. Vaikka itsekin tykkään elää tietynlaisessa terveyskuplassa – urheilla ja syödä terveellisesti – koen että edelleen syön just sillon kun on nälkä, en mieti mitään hiilaritankkauksia ja saan ystävän olemalla mukava, en sillä kuinka hyvä perse mulla on.

  Kuulostaa surulliselta jos elämä tosiaan on tuollaista mitä kirjoitit.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Vähän huumoria kehiin, ei tarvi ottaa kaikkea niin vakavasti! :D

 3. Avatar Eve sanoo:

  Tosi hauska postausidea, olen monesta asiasta kanssasi samaa mieltä!

  Saisinko käyttää tätä ideaa omassa blogissani? :)

 4. Avatar Tj sanoo:

  Päivän hauskin teksti – ja niin totta! Kiitos piristyksestä :D

Kommentoi