VÄLIPALALEMPPARI ATM

Välipala, iltapala, aamupala.. Joskus näille pikkuaterioille on vaikeampi keksiä syötävää ja itse oon sellainen, että kun keksin jonkun hyvän, syön sitä kyllästymiseen saakka! Jossain vaiheessa tuli syötyä proteiinipatukoita lähes päivittäin, koska patukka on helppo ottaa mukaan ja ei tarvitse sen kummemmin valmistaa mitään. Silloin tällöin syötynä patukka onkin ihan kelpo välipala, kunhan tsekkaa ettei sokerimäärä ole kovin korkea. Halusin kuitenkin päästä irti patukkakierteestä ja aloin syömään hieman ravitsevampaa ruokaa.

Mulla on tapana valmistaa chia-mustikkahilloa kerran pari viikossa. Ja yleensä tuollainen hillopurkki kestääkin meillä kolmesta neljään päivää. Valmista hilloa on helppo sekoittaa jugun joukkoon tuomaan vitamiineja, antioksidantteja, kuitua sekä hyviä rasvoja! Itse en ole oikeen koskaan ollu rahkojen saati jugurttien ystävä, mutta hieman rasvaisemmat (ja ah niin pehmeät) jugurtit uppoaa hyvin! Mun lemppari on kreikkalainen jugurtti (lidl tai valion sininen purkki) jota tulee käytettyä aika paljon. Herana taas käytän edelleen Fitnessgurun One Wheytä, koska paras maku.

Löysin taannoin myös kaupasta Pauluns merkin Paleo Granolan, joka on paitsi vähähiilarinen että myös vähäsokerinen. Tässä ei ole lisättyä sokeria, mutta tuote sisältää hieman taatelipyreetä, jossa sitten on tietysti hieman hedelmäsokeria. Muista granolatuotteista tämä eroaa sillä, että tuote sisältää ainoastaan pähkinöitä, manteleita ja siemeniä, eikä varsinaista hiilarinlähdettä. Tämä sopii mulle hyvin, sillä syön edelleen hiilarisyklittelyllä ja vhh-päivinä tää on kätevä lisä välipalalle! :)

Nyt kun kaikki ainesosat on esitelty, mennään tähän huikean erikoiseen (haha) reseptiin!

150 g kreikkalaista jugurttia

10 g vanilja-valkosuklaan makuista heraproteiinia

50 g chia-hilloa

25 g paleo granolaa

Hera sekoitetaan jugurtin sekaan (tuo herkullista makua kermaiseen juguun!) ja sitten vaan loput höysteet kehiin. Kaivoimpa muuten pitkästä aikaa ruoka vaa’an hyllyltä ja laskin mitä tällainen annos sisältää.

kalorit: 380 

proteiini: 26 g

hiilari: 13 g

rasva: 25 g

Täyttää hyvin ja pitää nälkää poissa pitkään. Toimii omalla kohdalla myös makeanhimoon, sillä tää on älyttömän hyvää! Chia-hillon ohje onkin tullut jo jaettua useampaan otteeseen, mutta laitetaan se vielä mukaan..

Chia-siemenet (4-5 rk) laitetaan veteen (2-3 dl ) geeliytymään hetkeksi, jonka jälkeen blenderiin kaadetaan geelitynyt massa, pakastemarjat (200 g)  ja makeutus (mulla stevia sweet sokeri, joka on kaloriton sokeri). Ei muuta kuin masiina surraamaan ja hetken kuluttua hillopurkkiin kaadetaan valmis hillo, joka on mielettömän hyvää! Oon testaillut tätä mustikoilla, seka marjoilla (vadelma, mustikka, mansikka) sekä mansikoilla. Kaikki toimii älyttömän hyvin.

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


Kommentoi