TIESITKÖ TÄTÄ KUIDUISTA? VOI AUTTAA JOPA SELLULIITTIIN!

Kaupallisessa yhteistyössä Lifen kanssa.

Kuitupitoinen ruokavalio on suositeltavaa vatsan ja yleisen hyvinvoinnin kannalta, mutta on myös asioita joita et välttämättä tiennyt kuiduista, sillä ne vaikuttavat muuhunkin kuin vain siihen että vatsa toimii ajallaan. Ravintokuituja on olemassa kahta laatua, liukenemattomia sekä liukenevia. Liukenematon kuitu sitoo itseensä runsaasti vettä, mikä lisää ulostemassaa ja ehkäisee ummetusta sekä auttaa ehkäisemään mm. diabeteksen puhkeamista. Vesiliukoinen kuitu hidastaa verensokerin nousua ja alentaa veren kolesterolia kuljettamalla sitä pois elimistöstä. Liukenemattoman kuidun lähteitä ovat mm. kookos- ja mantelijauho sekä täysjyväviljat. Liukenevaa kuitua saa kasviksista, hedelmistä, marjoista ja kaurasta. Jos olo tuntuu terveellisistä elintavoista huolimatta hieman turpealta, voi ongelma olla liian vähäisessä kuidunsaannissa. Lisäämällä vihanneksia jokaiselle aterialle, saa jo homman rullaamaan aika hyvin myös ilman kuitulisiä!

Kuitu on avainasemassa kun puhutaan suoliston hyvinvoinnista. Suoliston hyvinvointi heijastuu taas esimerkiksi vyötärön alueelle ja alavartaloon kertyneenä rasvana. Jos siis vatsan hyvinvointi ei kiinnosta niin luulisi reisiin ja vastaan kerääntyvän rasvan kiinnostavan, heh. Hormonitasapainon mukaan etenkin reisiin juuttunut rasva on peräisin siitä, että kehon estrogeenitasapaino ei ole kunnossa. Liiallinen estrogeenimäärä johtaa siihen, että rasva kerääntyy alavartaloon.

Syy tähän löytyy yleensä suolistosta. Huonokuntoinen suolisto lähettää estrogeenit uudelleen verenkiertoon, jolloin liika estrogeeni aiheuttaa erilaisia ongelmia. Suoliston bakteeritasapainoa taas huonontavat mm. sokeri, liiallinen viljatuotteiden syöminen, yliherkkyyksiä aiheuttavat ruoka-aineet sekä lääkkeet (antibioottikuurit) ja stressi. Ei huolta, vaikka nauttisit silloin tällöin edellä mainittuja, pystyy suolistoa tasapainottamaan parempaan hyvillä kuiduilla ja bakteereilla. 

Itse koen kuitupitoisen ruokavalion olevan todella tärkeä asia. Kuitujen saantisuositus on 25 g / vrk, mutta olen todennut saavani paremmat vaikutukset reilummalla määrällä. Kun syö paljon kuituja, täytyy muistaa juoda riittävästi nestettä. Joskus kuitujen nopea lisäys voi vaikuttaa vastan toimintaa ikävästi, joten näitäkin kannattaa lisäillä pikkuhiljaa. Omalla kohdallani suurin määrä tulee vihanneksista. Käytän myös mm. psylliumia, fibrexiä sekä chia-siemeniä lisäkuituina!

Moni varoittelu mua, että raudan syöminen pistää vatsan toiminnan sekaisin, mutta itse en ole kokenut mitään negatiivista raudan aloittamisen jälkeen. Uskon tämän johtuvan siitä, että syön paljon päivittäin todella paljon kuituja ja myös laadukkaita probioottivalmisteita. Myös probiootit hyötyvät runsaasta kuidunsaannista, sillä kuidun toimivat hyvien suolistobakteerien kasvualustana. Jos haluaa hieman hifistellä, kannattaa nauttia jotain kuitupitoista probioottien kaverina. Nämä siis tukevat toistensa toimintaa – win win! Toinen vinkki liittyy myös probiootteihin, jotka eivät usein kestä kuumuutta, näin ollen niitä ei välttämättä kannata nauttia kuumien ruokien tai juomien yhteydessä. Itse asiassa tuo Puhdas+ merkin Boulardii-hiivaprobiootti on ainoa probioottikanta joka kestää lämpöä. Muuten maitohappobakteerit kannattaa nauttia kylmän aterian yhteydessä!

Vihanneksien lisänä syön myös mm. psylliumia (leivonnassa) sekä chia-siemeniä, jotka ovat tunnetusti kunnon superruokaa ja eivät turhaan hypetettyjä. Jos haluat kokeilla jotain helppoa helpotusta vatsan toiminnalle, suosittelen lämpimästi testaamaan näitä siemeniä, jotka hellivät vatsaa huolella. Siemenet kannattaa liottaa ensin ja oma suosikkini on täälläkin aiemmin tavattu chia-hillo, jota tulee sekoiteltua jugurtin tai puuron sekaan ihan päivittäin. Hillo on täynnä kuituja, vitamiineja, hyviä rasvoja ja sen päälle vielä marjoista saatavat vitamiinit sekä antioksidantit. Lisäksi tämä on sata kertaa paremman makuista kuin sokeripommihillot, joista on kaikki vitamiinit kuumennettu pois.

 • Chia-siemeniä 4-5 rkl
 • 200 g jäisiä marjoja (kotimaisia)
 • stevia sokeria
 • 2-3 dl vettä

Siemenet laitetaan veteen  geeliytymään hetkeksi, jonka jälkeen blenderiin kaadetaan geelitynyt massa, pakastemarjat ja makeutus. Ei muuta kuin masiina surraamaan ja hetken kuluttua hillopurkkiin kaadetaan valmis hillo, joka säilyy jääkaapissa noin 3-4 päivää.

Joskus liika kahvinjuontikin sekoittaa pötsiä turhaan ja siihenkin löytyy nykyään ratkaisu! Nämä Coffee Pixels kahvipatukat oli mulle ihan uusi tuttavuus! Patukka, tai sanotaanko levy näyttää ihan suklaalta, mutta okin valmistettu kokonaisista kahvipavuista (paljon antioksidantteja!!). Patukka toimii kahvin tapaan piristävästi, mutta sen sisältämä kofeiini imeytyy hitaammin, jolloin vaikutukset ovat pehmeämpiä ja pitkäkestoisempia. Patukat sisältävät myös kuitua ja maistuvat todella hyvältä. Tämä on kuin kuppi kahvia, mutta hieman helpompi nauttia esimerkiksi liikkeellä ollessaan, tai jos kahvi ei sovi vatsalle suurissa määrissä!

minilevy

Muistakaahan että koodilla ”arou” saa -20 % koko tämän vuoden ajan kaikista normaalihintaisista Lifen oman tuotesarjan tuotteista. Alennuskoodi on voimassa sekä verkossa, että kivijalkaliikkeissä! Lifessä juhlitaan synttäreitä 8.-21.10,  jolloin heillä on huikeita tarjouksia. Nyt kannattaakin suunnata vierailemaan liikkeisiin ja tutustumassa huipputarjouksiin tarkemmin. Kannustan myös käyttämään ammattitaitoisien myyjien apua! Jos vaikka kärsit vatsavaivoista tai muusta, heiltä saa todella ammattitaitoista apua, jota kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Haluatko voittaa Life Sporebiotic-tuotteen itsellesi? Kerro kommenttiboksissa sun mielestä paras kuidunlähde ja oot mukana arvonnassa! Voittajia valitaan yhteensä 3 kpl ja palkinnon arvo on 52,50€. Arvonta päättyy pe 19.10.2018. Säännöt täältä.

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


43 Responses to “TIESITKÖ TÄTÄ KUIDUISTA? VOI AUTTAA JOPA SELLULIITTIIN!”

 1. Avatar Laura M. sanoo:

  Itse laitan joka aamu jogurtin sekaan sokerijuurikaskuitua

 2. Avatar Laura sanoo:

  Käytän chiansiemeniä runsaan kasvisten syönnin lisäksi!

 3. Avatar Reetta sanoo:

  Mun mielestä paras kuitulisä on psyllium, koska se on niin monikäyttöinen! Lisäilen sitä mm. smoothieihin (tuo hyän koostumuksen), itsetehtyihin leipiin ja itsetehtyyn hilloon.

 4. Avatar mariem sanoo:

  Oon ehkä vähän tylsä, mutta marjat ja kaurapuuro <3

 5. Avatar Anonyymi sanoo:

  Moi! Ymmärrän, että yhteistyöteksteissä täytyy markkinoida tuotteita myyvästi, mutta ootko tietoinen elintarvikelaista ja asetuksesta koskien terveysväittämiä? Ois super, jos kaikille sun kirjoittamille väitteille olis validi lähde, sillä osalle jutuista ei edes ole hyväksyttyjä terveysväitteitä ja täten sellasia väitteitä ei sais sanoa edes blogeissa. Esim probioottien kaikki terveysväitehakemukset ovat hylättyjä.
  Tää oli myös melko mielenkiintoinen: ”Huonokuntoinen suolisto lähettää estrogeenit uudelleen verenkiertoon, jolloin liika estrogeeni aiheuttaa erilaisia ongelmia.” say whaat? and who?

  Suuret pahoittelut ehkä tylsästä palautteesta, mutta valveutuneempana opiskelijana nää jutut häiritsee. Anyhow, ihanaa viikonloppua!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Pahoittelut että kesti vastata, mun täytyi penkoa esiin tuo tutkimus/lähde ja meinasi olla hieman vaikeaa! :D Ihan ensinnä haluan sanoa, että yhtestyötekstejä ei tarvitse markkinoida myyvästi, sillä en esimerkiksi itse hyödy siitä mitenkään että mun kautta tai suosituksesta tuotteita hankitaan. Mun kirjoitustyyli ja jopa intohimo näitä lisäravinteita kohtaan on joskus ehkä liiankin innostunut, mutta minkäs teet.. :D

   Nämä hormonitasapainoon liittyvät asiat ovat siis Charles Poliquinilta opittua asiaa, josta löytyy ihan tutkimuksiakin, mulla on itse asiassa liitteenä yksi, jonka voin lähettää sulle mailitse jos olet kiinnostunut lukemaan enemmän. En pysty liittämään kommentteihin tiedostoa valitettavasti! :)

   Kiitos palautteestasi!

 6. Avatar Meliina sanoo:

  Eniten saan itse kuitua kaurapuurosta ja vihanneksista, mutta ei varmasti olisi pahitteeksi lisätä esim. psylliumia tai chiansiemeniä :)

 7. Avatar Sleepless sanoo:

  Päärynä ja chiasiemenia sekä runsaasti vihanneksia ja marjoja

 8. Avatar Annina sanoo:

  Syömällä normaalia ruokaa eli runsaasti hedelmiä ja kasviksia sekä täysjyväviljoja. Kaurapuuro on maailman parasta ❤️

 9. Avatar Rose sanoo:

  Kaura, vaikka puuroissa ja leivässä, marjat sekä chian siemenet silloin tällöin.

 10. Avatar annikahiltunen sanoo:

  Kaurapuuro, ruisleipä, marjat :) ja toki ihan minimissään se puoli kiloa kasviksia päivässä!

 11. Avatar johanna sanoo:

  Aamupuuron seassa psyllium-jauhe ja chian siemenet <3 Lisäksi syön tosi paljon kasviksia!

 12. Avatar Jennann sanoo:

  Itselleni tärkeimmät kuidunlähteet ovat marjat, kasvikset ja hedelmät. Niitä menee päivittäin ihan kiitettävä määrä :)

 13. Avatar Suvi sanoo:

  Mulla toimii kyllä parhaiten vihannekset kuidun lähteenä. Omalle kropalle vehnä, ja varsinkin täysjyvävehnä ei nimittäin sovi ollenkaan. Myös kaurapuuro on erittäin hyvä vatsalle!

 14. Avatar Pia sanoo:

  Viime aikoina olen löytänyt Chia-siemenet ja koen ne tosi helpoksi ja hyväksi kuitulisäksi!

 15. Avatar Oona sanoo:

  Mustikat ja visiblin-kuitujauhe ovat mun luottotuotteita mitä tulee kuidunsaannin turvaamiseen!

 16. Avatar Jenni N sanoo:

  Paras kuidunlähde on kotimaiset oman pihan tai metsien suomat marjat ja sokerijuurikaskuituhiutale Fibrex. :)

 17. Avatar Jessi sanoo:

  Paras kuidunlähde omasta mielestäni on psyllium kasvisten lisäksi.

 18. Avatar Emilia sanoo:

  Mun mielestä chia siemenet ovat paras :)

 19. Avatar satu sanoo:

  Marjasmoothiet ja chiasiemenet

 20. Avatar Sonja sanoo:

  Hyvä kirjoitus aina sitä näköjään oppii uutta vaikka luulee olevansa asioista perillä :D puurot, chiahillo, marjat ja kasvikset toimivat kuidunlähteinä :)

 21. Avatar Resus sanoo:

  Mä käytän paljon chiaa, kasvistensyönnin kanssa pitäisi kyllä skarpata myös tän kuituaspektin vuoksi.

 22. Avatar Nea sanoo:

  Kasvikset ja marjat, chia-siemenet ja psyllium joskus käytän myös kauraleseitä

 23. Avatar Elli sanoo:

  Itse käytän kuitulisää puuron joukossa sekä syön paljon vihanneksia ja marjoja :)

 24. Avatar petra sanoo:

  Chia-siemenet. Huomaa nyt kun en ole saanut ostettua uutta pussillista, mahan toiminta on heti sekaisin :(

 25. Avatar Maria Viinikka sanoo:

  Chiansiemeniä sekoitan kookosmannan kanssa ja vettä. Tätä lisäilen jogurtin joukkoon ja on niin hyvää!

 26. Avatar Riina sanoo:

  Ehdottomasti kaurapuuro ja marjat!

 27. Avatar Veera sanoo:

  mäkin käytän paljo chia-siemeniä kaikessa!! ja marjoja menee suuri määrä päivässä – avopuolisoa ketuttaa kun aina marjoja joutuu ostaa ja aina myös loppu :D

 28. Avatar Johanna sanoo:

  Kaurapuuro ja marjat.

 29. Avatar Karoliina sanoo:

  Marjat ainakin oma suosikki :) Satunnaisesti tulee tosin myös käytettyä chia-siemeniä tai psylliumia

 30. Avatar Pauliina.K sanoo:

  Itselleni marjat, kaura ja kasvikset+hedelmät :)

 31. Avatar Laura L. sanoo:

  Psyllium tai leseet

 32. Avatar Jenna sanoo:

  Pellavansiemenrouhe. B)

 33. Avatar Niina sanoo:

  Chiasiemeniä olen yrittäny käyttää vaihtelevalla menestyksellä.

 34. Avatar Kreeta sanoo:

  Multa on nyt päässyt ”unohtumaan” sekä chia että psyllium joten pitänee kipinkapin hakea niitä. Oma suosikkini ehdottomasti kotimaiset marjat ja kaura missä muodossa tahansa!

 35. Avatar Vanessa sanoo:

  Olisin laittanut yksityisviestillä, mutta en löytänyt yhteystietoja. Ajattelin korjata vain asia virheen ,sulla on tuolla kirjoitettuna että S.Boulardii on Puhdistamon vaikka se on Puhdas Plussan :)

 36. Avatar Jonna sanoo:

  Runsas kasvisten, hedelmien ja marjojen syönti (hyvin pureskeltuna) :)

 37. Avatar tiiamaria sanoo:

  Kaura ja siitä tehdyt puurot,(perinteinen kaurapuuro/tuorepuurot)leivät yms. sekä kasvikset ja hedelmät:)!

 38. Avatar joosuva sanoo:

  Psylliumia, puuroa ja kasviksia menee joka päivä!

 39. Avatar Loora sanoo:

  Chia-siemenet ja pellavansiemenrouhe!

 40. Avatar jipp sanoo:

  Parhaita päivittäisiä kuidun lähteitä on itsellä puuro chian siemenillä sekä runsaasti erilaisia vihanneksia.

 41. Avatar Aino sanoo:

  Chian siemenet

Kommentoi