KAHDEN AINESOSAN NOPEA & TERVEELLINEN PIZZAPOHJA (VIDEO)

Kuvailin perjantaina instagramin storyyn vaihteeksi pizzajuttuja ja jälleen kerran tämä aiheutti suuren kysymystulvan koskien reseptiä, joten päätin tehdä videon, jossa näytän miten pohja on tehty. Tämä on siis maailman helpoin, nopein ja vielä terveellinen pohja pizzalle, sillä pohja koostuu ainoastaan vedestä sekä kahdesta raaka-aineesta. Ja ei, tämä ei ole kukkakaalipohja vaan kaurasta valmistettu ihanan rapsakka ja maukas pizza.

Päätin tosiaan kuvata videon ihan extemporee, se on tehty ja editoitu puhelimella. Pääpointti on kuitenkin näyttää koko touhun tärkeimmät aspektit. :D

Tarvitset:

 • 4 dl vettä
 • noin. 80 g kaurajauhoja
 • 2 reilua ruokalusikallista psylliumia

(suolaa kannattaa myös lisätä)

Tämä metodi  mahdollistaa jauhojen käytön minimoinnin, sillä normaalia pohjaa tehdessä, tarvitaan aika paljon jauhoja, joka tietysti nostaa energiamäärää ja hiilihydraattien määrää. Tämän kevennetyn pohjan idea on toimia suhteellisen nopeasti, eli aineet kulhoon järjestyksessä vesi, suola, psyllium, jauhot. Tämän jälkeen sekoitus ja taikinan kaato uunipellille.

Psyllium alkaa kiinteyttää seosta melko nopeasti ja sen jälkeen on enää vaikeaa muovailla pohjaa lusikan avulla. Pohja siis kiinteytyy itsestään kun se on jo pellillä. Tämän jälkeen esipaisto 250 asteessa noin 10 minuuttia(voi mennä pidempäänkin, riippuu uunin tehosta). Halutessaan pohjaa voi kääntää matkan aikana. Valmis pohja on niin kiinteä, että sen voi vaikka kääntää hajoamatta.

Esipaiston jälkeen

Päälliseksi voi tietysti laittaa mitä tahansa, mutta mikäli haluaa pitää kalorimäärän aisoissa niin tässä ideaa. Täytteissä ei siis ole juurikaan proteiinia, vaan se tulee juustosta. Juustona käytän 5 % polaria tai kadettia. Näin vähärasvainen juusto on sekä vähäkalorinen, että myös runsasproteiininen.

Tässä kuvassa näkyvässä versiossa on vihanneksia (paprikaa, parsakaalia, valkosipulia, punasipulia) sekä herkkusieniä. Kaikki aineet paistetaan pannulla ja maustetaan hyvin. Kun pohja on valmis, sivele siihen sokeroimatonta ketsuppia sekä päälliset. Ripottele päälle itse raastettua juustoraastetta ja viimeistele uunissa 5 min. Käytän juuston raastamiseen monitoimikonetta joka raastaa juuston hetkessä! :)

Maukkaita pizzahetkiä!

PS. Runsaan kuitumäärän vuoksi tämä on todella täyttävää. Itse tulin täyteen kahdesta palasta, mikä on aika ennätysmäistä. Laitan kylkeen aina suuren määrän salaattia, sillä pizza ja salaatti kuuluu yhteen! 

PPS. Osa kyseli kastikkeesta, jota mulla oli ig-storyssä näkyneen pizzan päällä ja se oli Walden Farmsin caesar-soossia!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


7 Responses to “KAHDEN AINESOSAN NOPEA & TERVEELLINEN PIZZAPOHJA (VIDEO)”

 1. Erika sanoo:

  Tätä pitää kokeilla. Mistä kaupan hyllystä löytyy psylliumia? Ei ole osunut silmään…

 2. !!! sanoo:

  Yes!! Oon ettimäl ettiny kaurapitsapohjaa. Hyvää ei o tullut vielä vastaan, joten tätä kokeilen seuraavaksi.

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kiva, täältä blogista löytyy myös muita kaurapizza reseptejä, että jos kalorimäärällä ei väliä, löytyy myös perinteisempääkin pohjaa! :D

 3. Annika sanoo:

  Aino, osaatko kertoa, mistä voi johtua kun kävin tänään inbody 770 -mittauksessa ja tulokset järkytti. Nimittäin, olen treenannut viimeisen vuoden tavoitteellisesti lihaksen kasvatusmielessä ja vaa’alla painoa on tullut 5 kg lisää. Inbody kuitenkin kertoi, että kaikki paino olisi tullut läskinä ja lihasta lisäksi olisi lähtenyt -1,1kg! Ostin sinulta keväällä treeniohjelmasi ja sen ruokavalion mukaisesti olen syönyt pari kk. Ja tietotaitoa muutenkin löytyy paljon. Voiko inbody mittaustulos olla virheellinen mielestäsi? Eikö tuommoiseen tulokseen olisi oikeasti tarvinnut tapahtua jo jotain hazardia, mutta oma olemus ja tekeminen kertoo jotain muuta :(

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Vaikka Inbodyn sanotaan olevan tarkka niin kannattaa muistaa että näissä laitteissa on aina virhemarginaali myös. Mittausajan tulisi aina olla mahdollisimman identtinen edellisen kanssa, esimerkiksi juotu nestemäärä, ruoka, treeni, kuukautiskierto jne vaikuttaa tulokseen. Ehdottomasti tarkempi ja tärkeämpi on se miltä tuntuu ja näyttää, ei se mitä numeroita joku laite näyttää. Aina on mahdollisuus että sun kehossa on ollut käynnissä jotain mikä on aiheuttanut virhetuloksen, älä ota liikaa stressiä tästä! :)

 4. Jenna sanoo:

  Tätä pitääkin joskus testata! Pitsa on niin ”helppo” ja nopea ruoka, jota voisin syödä vaikka joka päivä..

Kommentoi