HORMONIHÄIRITSIJÄT VAIHTOON

Kerroin kuukausi takaperin, että teen tämän vuoden yhteistyötä Life ketjun kanssa ja toimin kyseisen yrityksen brändilähettiläänä, jonka tiimoilta tämäkin postaus on toteutettu. Tämän kuukauden teemana on sisäinen ja ulkoinen kauneus! Itse koen kaikista tärkeimmiksi kauneusrutiineiksi ruokavalion ja elämäntyylin vaikutuksen, eli se mitä suusta laittaa alas, näkyy ihossa, kynsissä ja hiuksissa. Mielestäni kauneusrutiinien pohja tulisikin olla terveellisessä ravinnossa ja riittävässä vedenjuonnissa ja vasta sen jälkeen panostaa ulkoisesti käytettäviin tuotteisiin. Sen lisäksi, että syön erittäin paljon vihanneksia, kasviksia ja marjoja, mulla on ollut jo pitkään käytössä sisäisesti nautittava kollageeni & biotiini edesauttamassa ihon sekä hiuksien hyvinvointia. Noin 25 vuoden iässä elimistö alkaa menettää kykynsä tuottaa uutta kollageenia, joten sisäisesti nautittuna sen tulisikin hidastaa ikääntymisen merkkejä! Käyttämässäni ”kollageeni & biotiini” – tuotteessa on myös biotiinia, joka edistää ihon, hiusten ja limakalvojen pysymistä normaalina. Myös sinkki edistää ihon ja kynsien hyvinvointia.

Sisäiset kauneusrutiinit:

 • Runsas veden juonti
 • Riittävä uni
 • Puhdas ruokavalio 
 • Sinkin, biotiinin sekä hyvien rasvojen riittävä nauttiminen
 • Kollageeni 
 • Opti MSM – jauhe

Kun sisäpuoli on kunnossa, kannattaa toki myös ulkopuolesta pitää huolta. Kerroin helmikuussa, että yksi tämän vuoden tavoitteistani on saada hormonitasapaino takaisin siihen kuntoon missä se oli, kun pari vuotta sitten ymmärsin hormonien kokonaisvaltaisen vaikutuksen. Yksi hormonitasapainoa häiritsevä asia on xenoestrgogeenit, eli niin sanotut hormonihäiritsijät. Ne ovat ympäristössämme esiintyviä kemikaaleja, jotka toimivat elimistössämme estrogeenin (naishormonin) lailla. Kun xenoestrogeeniä tulee elimistöömme, keho luulee sitä naishormoniksi, jolloin tasapaino horjuu ja erilaisia ongelmia syntyy. 

Näitä yhdisteitä esiintyy ympäristössä aina kosmetiikasta ja muovipulloista ruokaan ja ruokapakkauksiin. Tunnetuimpia näistä ovat luultavasti bisfenoli A, jota esiintyy esim. säilykkeissä, kauppakuiteissa ja muoviastioissa. Parabeenitkin saattavat kuulostavaa tutulta, niitä lisätään usein juuri kosmetiikkaan, eli shampoisiin, voiteisiin, meikkeihin, suihkugeeleihin, hammastahnaan jne.

Jotta pääsisin tavoitteeseeni, oli yksi askel siirtyä tiukemmin luonnolliseen kosmetiikkaan. Olen aiemminkin käyttänyt luomua, mutta nyt oon siivonnu kaappeja hieman runsaammalla kädellä ja vaihtanut tuotteita esimerkiksi näihin Lifen Body & Soul – tuotteisiin. Kyseessä on hoitavien ihonhoitotuotteiden sarja, joka on kehitetty erityisesti pohjoismaiseen ilmastoon. Sarjan tuotteet sisältävät luonnollisia ja luomutuotettuja ainesosia, ja ne on valmistettu Pohjolassa. Itse valitsin tuotteiden tuoksuksi raikkaan citruksen, joka muistuttaa mua tulevasta keväästä ja kesästä. :)

Vaikka kyseessä on luonnollinen sarja, on tiettyihin tuotteisiin tarpeen lisätä synteettisiä ainesosia bakteerikasvun estämiseksi. Tuotteiden säilöntäaineet ovat kuitenkin aina luonnollisia ja valmistaja on luvannut vältellä kaikkia sellaisia aineita, joiden epäillään olevan hormonihäiritsijöitä tai haitallisia ympäristölle. Tuotteet ovat ihanan hoitavia ja kuten oon monesti maininnut, kärsin talviaikaan kuivasta ihosta johon nuo allaolevat kuorinta ja ihovoide yhdessä ovat tehonneet mukavasti.

Relaxing Body Oil ”Ease Off” on rentouttava ihoöljy, jonka sisältämät laventeli ja kamomilla rentouttavat ja rauhoittavat kehoa ja kipeitä lihaksia. Tämä sopii hyvin esimerkiksi hierontaan ja voi että kuinka hyvää tekee kun kipeet jalat saavat samaan aikaan kosteuttavaa ja hoitavaa öljyä sekä hierontaa.

Tuo ”Get the Look” on taas helppokäyttöinen hoitoöljy iholle, hiuksille ja kynsille. Oon ollut pienessä nuhassa nyt viime aikoina ja sivellyt tuote öljyä niistämisestä kuivaksi vetäneelle nenän iholle – toimii! Öljyä voi käyttää myös hiuksiin silottamaan lopputulosta ja antamaan kosteutusta kuiville latvoille. Silikonia sisältävät hiustuotteet  tekevät vain kalvon pintaan, arganöljy läpäisee pinnan ja vaikuttaa syvällä hiuksissa!

Kasvojen ihonhoitoon mulla on ollut Dr. Hauschkan tuotesarja joihin oon näinkin lyhyen testijakson jälkeen todella tyytyväinen. Etenkin tuo tuubissa oleva puhdistusvoide on ollut ihan hitti! Kuten henkilökohtainen Life-konsulttini tuotetta kuvasi, se toimii imukupin tavoin iholla ja puhdistaa syvältä valmistaen ihon vastaanottamaan seuraavia hoitotuotteita varten. Nämäkin tuottet ovat 100-prosenttista luonnonkosmetiikkaa eivätkä sisällä mineraaliöljyjä, silikoneja eikä PEG:tä!

Juurikin PEG-emulgaattorien ansiosta ihon syvempiin pintakerroksiin imeytyy myös ei toivottuja aineita, kuten mineraaliöljyjä, hajusteita, väriaineita ja säilöntäaineita. Ihon syvemmistä pintakerroksista aineet saattavat päästä verenkiertoomme ja sisäelimiimme ja kuormittaa esimerkiksi maksaa. Jos multa kysytään, sillä on väliä mitä ihollensa laittaa. Olen ennenkin maininnut, että kaikkia myrkkyjä on varmasti mahdotonta välttää, mutta pienillä valinnoilla saa jo paljonkin aikaiseksi. :)

ID

Kuvissa näkyvä puteli on Evolven hyaluronihappo seerumi, joka on ollut todellinen kuivan ihon pelastaja! Tuotetta laitetaan siis kasvojen pesun jälkeen kasvoille ja mielestäni ihoni on ollut jollain tavoin kuulaampi tämän aloittamisen jälkeen. Seerumin jälkeen laitetaan vielä kasvovoide. Näistä mun ihonhoitorutiineista vielä sen verran, että itse koen riittäväksi sen, että puhdistan kasvot kerran päivässä pesuaineella ja muuten huuhtelen ihan vaan vedellä. Kasvovoidetta käytän aina suihkun tai huuhtelun jälkeen, sillä kasvojeni iho on sen verran kuiva, että muuten tuntuma jää inhottavaksi. En siis lotraa pesuaineilla tai muillakaan useita kertoja päivässä, vaan teen pidemmän rutiinin iltaisin treenin jälkeen suihkussa käydessä.

Nyt jollakin teistä olisi mahdollisuus voittaa Life Body&Soul – tuotesarjan paketti. Kerro kommenttiboksissa omista fiiliksistä koskien luonnonkosmetiikkaa. Oletko siirtynyt luonnollisempiin vaihtoehtoihin tai olisiko toiveissa tehdä niin? Kommenttien joukosta valitaan kaksi voittajaa, ja yhden palkinnon arvo on 50€. Arvonta päättyy ma 2.4.2018.

Mikäli arpaonni ei suosi tai et malta oottaa sen loppumista niin Lifen liikkeissä ja verkossa on käynnissä upea ketjukampanja (käynnissä 12.3 – 1.4), jonka aikana on tarjolla huikeita tarjouksia tuotteista!!

Muistakaahan, että  koodilla ”arou saa -20 % koko tämän vuoden ajan kaikista normaalihintaisista Lifen oman tuotesarjan tuotteista. Alennuskoodi on voimassa sekä verkossa, että kivijalkaliikkeissä! Tuo on musta jo aika hyvä alennus, etenkin jos ostaa suuremman määrän tuotteita kerralla! :) 

Olen ehdolla kategoriassa ”energisin”. Kiitos jos jaksat äänestää! :)

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


66 Responses to “HORMONIHÄIRITSIJÄT VAIHTOON”

 1. Avatar Anna sanoo:

  Pyrin ostamaan luonnonkosmetiikkaa, koska en halua omilla toimilla tukea kosmetiikan testausta eläimillä ja toki sillä on raju vaikutus luontoon. Pienen pientä mikrojätettä kertyy hillitön määrä yhdeltäkin ihmiseltä vesistöön.
  Olen pitkään etsinyt sitä omaa luottomerkkiä, ja toivon todella, että pääsen tutustumaan tuotteisiin.
  Kaikki tuotteeni eivät valitettavasti ole luonnonkosmetiikkaa, joten parannettavaa on.

 2. Avatar Marine sanoo:

  Olen alkanut siirtyä luonnolliseen kosmetiikkaan vuonna 2013. Silloin hankala entinen akneihoni reagoi luomuun voimakkaasti. Alkoi tulemaan kamalasti näppyjä, ystäväni tosin rauhoitteli minua että se on hyvä asia, iho alkaa puhdistua sisältäpäin. Kaikki tuotteeni eivät vieläkään ole luomua mutta pikku hiljaa sitä kohti. Hiuksissa käytän sulfaattitonta shampoota.

 3. Avatar mariem sanoo:

  Olen ostanut muutamia kertoja luonnonkosmetiikkaa, mutta aina pettynyt tehoon tai koostumukseen, ovat ikävä kyllä jääneet käyttämättä. Mielelläni suosisin luonnonmukaisia tuotteita, mutta etenkin kosteutuksessa ja puhdistuksessa kuiva ihoni vaatii tietyt ”kriteerit”. Olisi mahtava testata body&soul -sarjaa kuvauksesi perusteella.

 4. Avatar Ida Niinimäki sanoo:

  Pyrin valitsemaan kosmetiikkani kyllä luonnollisuuden mukaan. Myös kaikki kosmetiikkatuotteeni on eläimillä testaamattomia joka itselleni on erittäin tärkeä pointti :) Tulee myös syötyä biotiinia ja sinkkiä lisäravinteena! Olisipa hurjan hauskaa voittaa paketti kun ensi viikolla on hyvin syntymäpäivänikin niin tulisi synttäriyllätys samalla jos voitto liikenee :)

 5. Avatar Elli sanoo:

  Olisi kiva käyttää enemmän luonnon kosmetiikkaa.

 6. Avatar Noora sanoo:

  En ole vielä ikinä koittanut luonnonkosmetiikkaa, mutta kovasti kiinnostaisi ja pikkuhiljaa aijon siirtyä luonnollisempiin tuotteisiin. :) Sen takia olisi hienoa voittaa body&soul tuotesarjan – paketti!

 7. Avatar heidiannika sanoo:

  Ihana arvonta!
  Itse olen aloittanut siirtymisen luonnonmukaisiin tuotteisiin ”osasto” kerrallaan. Ruohonjuuressa on tullut shoppailtua paljon viimeisen vuoden aikana ja alkaa löytymään omalle ohuelle ja kamalalle tukalle ne parhaat ja välttämättömimmät tuotteet! Miksi olenkaan pilannut hiukseni aiemmin…. no mutta, olisi ihan mahtavaa kokeilla myös noita sinun suosittelemia tuotteita ihonhoitoon kun kuulostaa samanlaiselta ihotyypiltä tämä minunkin kuontaloni :D joten arvonnassa mukana!

 8. Avatar Lilli sanoo:

  Vuosia jo mennyt luonnonkosmetiikalla. Öljyjä, palasaippuoita, palashampoota, ruusuvettä. Myös kodin- ja pyykinpesuaineet myrkyttömiä, mahdollisuuksien mukaan (tuppukylässä huono tarjonta, ja nettikaupat välillä liian hitaita lapsiperheen tarpeisiin). Vaatteissa suositaan myös luonnonkuituja, myös urheiluvermeissä. Luonnonkuidut eivät vapauta muovia luontoon, ja tuulettuu raikkaaksi jos ei joka pikkuhikoilun jälkeen jaksa pestä ☺️

 9. Avatar Ella sanoo:

  Ei ole ehkä tarpeeksi mielenkiintoa ja aikaa perehtyä näihin, joten ei tule juuri käytettyä luonnonkosmetiikkaa. Mutta siks just ois mahtava voittaa tällanen niin pääsis käytännössä testaamaan, ehkä kiinnostus sitten nousisi tuotteita kohtaan ja jäisi käyttöön :)

 10. Avatar Anni sanoo:

  Pikkuhiljaa olen alkanut siirtyä luonnonkosmetiikkaan :)

 11. Avatar Hantsu sanoo:

  Mun mielestä eläinkokeettomuus asettuu sen yläpuolelle, onko kyseessä synteettinen- vai luonnonkosmetiikka. Mielelläni valitsen silti luonnonkosmetiikkaa ja ilahduttavan usein nämä kohtaavatkin, vaikka valinnanvaraa ylipäätään on valitettavan vähän.

 12. Avatar Ninnis sanoo:

  Olen vasta viimeaikoina alkanut kiinostua enemmän luonnonkosmetiikasta,omistan muutamia luonnonkosmatiikka tuotteita mutta ehkäpä pikku hiljaa enemmän kunhan löytää itselle sopivat tuotteet.

 13. Avatar Tee sanoo:

  Heippa,

  Tavoitteena olisi siirtyä kokonaan luonnonkosmetiikkaan sekä vaihtaa kodinpesuaineet ympäristöystävällisemmiksi, samoin vaatteiden ostoa/materiaalia mietin aina harkiten ja suosin kierrätystä. Joten olisi kyllä mahtavaa voittaa tämä tuotepaketti jotta saisi kerralla kylppärinkaapit luonnollisempaan kuosiin ;)

  Kiitos muuten ihanasta blogista <3 niin samanlaisia ajatuksia sun kanssa treeniin ja ravintoon liittyen.

 14. Avatar Jenna sanoo:

  En ole aikaisemmin käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, mutta olen kiinnostunut kokeilemaan juurikin tuon hormonaalisen tasapainon löytämisen vuoksi. Kuvauksesi tuotteista lisäsi kiinnostusta. :)

 15. Avatar Jenny sanoo:

  Mielenkiintoinen postaus:) en ole ajatellut ennen asiaa ja ajatellut hölynpölynä luomut yms. Kuulostaa järkevältä ja pitää miettiä myös itse siirtymistä luomukosmetiikkaan:)

 16. Avatar Laura sanoo:

  Käytän jonkin verran tällä hetkellä luonnonkosmetiikkaa, mutta enemmänkin voisin jos vain löytyisi toimivat tuotteet :)

 17. Avatar Maisa sanoo:

  Voi kyllä, olen täysin hurahtanut luonnonkosmetiikkaan! Ihania, puhtaita, luonnollisia ja tehokkaita – tekevät hyvää iholle! En ole ehdoton käyttäjä, ainakaan vielä, mutta mielelläni suosin!

  Ihania tuotteita sinulla testissä!

 18. Avatar Laura sanoo:

  Olen pessyt hiukseni kohta vuoden keltuaisilla ja ruisjauhoilla ja meikit jojobaöljyllä. Öljyt on kyllä tehokkaita, mutta aina en muista viedä niitä jääkaappiin ja huoneenlämmössä ne ei oikein säily. Olisi siis kiva koittaa jotain helppokäyttöisempää ja luonnollista pesuainetta

 19. Avatar JassuO sanoo:

  Luonnonkosmetiikka on kiinnostanut jo pidemmän aikaa ja osittain olen niiden käyttöön jo siirtynytkin. Deodorantin ja eteenkin iholle tulevan meikin ja ihonhoitotuotteet pyrin ostamaan luonnonkosmetiikkahyllystä. Luonnonkosmetiikassa eteenkin meikit ovat ’tavan’ meikkejä kalliimpia, tai eivät ole olleet yhtä toimivia kuin synteettiset vastaavat. Tokihan se ottaa aikaa löytää itselleen sopivimmat tuotteet… Välillä on siis tullut kallistuttua niihin vanhoihin tuttuihin merkkeihin. Myös eläintestaamattomuus on tärkeä seikka tuotteita valittaessa.

 20. Avatar Sanna sanoo:

  Toisinaan innostun luonnonkosmetiikasta ja on tullut kokeiltua eri merkkejä ja tuotteita. Osa jäänyt käyttöön, osa ei. Olisi mukavaa löytää oikeasti hyvät tuotteet myös luonnonkosmetiikasta!

 21. Avatar Riikka sanoo:

  Todellakin suosin luonnonkosmetiikkaa – ehdottomasti iholle turvallisempi ja omaan arvomaailmaan sopivampi vaihtoehto. Tuota Body&Soul sarjaa onkin himottanut testaa, joten ainakin alekoodi menee käyttöön, jos arpaonni ei suosi ;)

 22. Avatar Elli sanoo:

  Mulla olis kova halu alkaa siirtymään synteettisestä kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan. En oo saanut aikaiseksi alkaa ottamaan selvää erilaisista tuotteista, yhtenä syynä tähän on mun herkkä iho, joka ei tykkää esimerkiksi vahvoista tuoksuista.

 23. Avatar susamaikki sanoo:

  Luonnonkosmetiikka on päivittäisessä käytössä kuivan ihon hoitajana! Eli tykkään!

 24. Avatar Jonna sanoo:

  Kookosöljyllä, kananmunilla, etikalla ja ruokasoodalla (kuuluuko nämä enää kosmetiikkaan, vai meneekö vaan ruokakaapin puolelle?) pääsee pitkälle sekä kotinsa, pyykkinsä että itsensä puhdistuksessa, mutta olisihan se kiva, että joku tuote tulisi suoraan tuubistakin, eikä tarvisi kaikkea itse sekoitella. :D

 25. Avatar Ia Wilson sanoo:

  Olisin todella kiinnostunut testaamaan kostmetiikan parempia vaihtoehtoja, mutta opiskelijabudjetilla se on vähän hankalaa

 26. Avatar Anni sanoo:

  Edellisiltä I love me messuilta osti luonnonkosmeetiikka sarjaan kuuluvaa shampoota ja hoitoainetta. Pettymykseksi nää jättää hiukset todella karheiksi ja pörröisiksi.
  Olisi tosi kiva kokeilla luonnon kosemtiikkaa enemmän, jos saisi vielä paremman kokeumksen.

 27. Avatar Eve sanoo:

  Haluaisin ehdottomasti käyttää enemmän luonnonkosmetiikkaa, itse en omista kuin vasta muutaman luonnonkosmetiikkatuotteen. Pitäisi vaan löytää hyvät ja toimivat tuotteet sieltä luonnonkosmetiikan puolelta

 28. Avatar Minä vain sanoo:

  Olen erittäin kiinnostunut luonnonkosmetiikasta ja esim luotto silmänympärysvoide on tätä. Muutenkin pidän luonnollisemmista vaihtoehdoista uskon että myös ohi kiittää.

 29. Avatar Virpi sanoo:

  Tällä hetkellä oma ruokavalioni on mahdollisimman luomua mutta tämä kosmetiikkapuoli on jäänyt lähes huomioimatta. Valitettavasti. Jossain joku sanoi, ettei mitään sellaista kannata laittaa iholle, mitä ei voisi syödä. Tokihan iho suodattaa enemmän haitallisia aineita mutta yhtäkaikki, kehommehan on kokonaisuus ja yhtälailla kaikki imeytyy iholta meidän kehoomme.
  Ehkä suurimpana ongelmana luonnonkosmetiikan kanssa koen nimikkeiden ja sertifinaattien villin viidakon. On vaikea löytää aidosti ja oikeasti täysin puhtaita tuotteita. Ehkä näistä mainitsemiatasi tuotteista voisi olla hyvä aloittaa.

 30. Avatar Maria sanoo:

  Enenemissä määrin yritän siirtyä luonnonkosmetiikkaan. Vielä kumminkin melko uusi juttu :)

 31. Avatar Resus sanoo:

  En ole siirtynyt luonnonkosmetiikkaan mutta tahtoisin ehdottomadsti kokeilla :)

 32. Avatar Anneli sanoo:

  Itseäni kiinnostaa luonnonkosmetiikka todella paljon. Pikku hiljaa toivon voivani siirtyä siihen kokonaan.

 33. Avatar Tuikku sanoo:

  Kärsin muutama vuosi sitten karseasta POD-ihottumasta ja sen jälkeen aloin ottamaan selvää mitä aineita kosmetiikkani pitää sisällään. Yksi kerrallaan olen alkanut vaihtamaan käyttämiäni tuotteita luonnonkosmetiikkaan ja suurin osa on ollut hyviä ja jäänyt käyttöön. Tämä paketti olisi ihana voittaa, koska työelämästä takaisin opiskelijaksi siirtyminen on verottanut käyttövaroja ”hieman” :)

 34. Avatar Kati sanoo:

  Toiveissa olisi testata ihonhoitotuotteita kuivalle mutta silti akneiselle iholle.

 35. Avatar Jenni sanoo:

  Oon käytttänyt vegaanisia luonnon tuotteita jo usean vuoden ajan, en tinkisi tästä mistään hinnasta. Ei tarvitse montaa eri putiloa tai täköttiä vaan pelkällä kosteutusvoiteella, kookosöljyllä ja vedelläkin pärjää pitkälle!

 36. Avatar Hanna sanoo:

  Juurikaan en kosmetiikkaa käytä, joten se mitä käytän, käytän mahdollisimman hyvälaatuista, mieluiten luonnonmukaista. Yleensä ne myös sopivat iholleni paljon paremmin :)!

 37. Avatar Suivi sanoo:

  Luonnonkosmetiikkaan perehdyin vasta ensikertaa ehkä noin 2 vuotta sitten ja nyt pikkuhiljaa päivittänyt mahdollisuuksien mukaan kaikkea kosmetiikkaa siihen suuntaan. Tosi hyviä vaihtoehtoja ja kun on tarkkana niin ei ihan älyhintaiseksikaan tule. Madara ja Lavera ovat merkkeinä ehkä eniten käytössä.

 38. Avatar Sanna sanoo:

  Olen pikku hiljaa ruennut siirtymään luonnonkosmetiikkaan. Käytän juuri näitä bodyandsoul tuotteita. Deodorantti on vielä hakusessa kun ei ole löytynyt pitävää.

 39. Avatar Proeinari sanoo:

  Haluaisin käyttää luonnonkosmetiikkaa, mutta olen juuri saanut erittäin ongelmallisen ja hankalan (ja aaargh) ihoni rauhoitettua normaaleilla tuotteilla niin en viitsi ottaa yllätyksiä. Ehkä kuitenkin joskus tulevaisuudessa:)

 40. Avatar Jenna sanoo:

  Toiveissa olisi siirtyä käyttämään yhä enemmän luonnonkosmetiikkaa ja tämä paketti olisikin hyvä ensiaskel!

 41. Avatar Veera sanoo:

  Tähän pitäs niin panostaa enemmän!! Aina vaikea lähteä etsimään hyvää tuotesarja, itsellä on käytössä pari luonnonkosmetiikka juttua ja kyllä sen eron vaan tuntee :)

 42. Avatar Anna sanoo:

  Käytän pelkästään luonnonkosmetiikkaa, suosikkimerkit on ehottomasti Mossa ja Madara! Käytössä minulla on misellivesi, päivä- ja yövoide, vitamin cocktail kasvoöljy, silmänympärysvoide, sekä vitamiiniseerumi. Osaa käytän aamuisin ja osaa illalla, lisäksi tarvittaessa kuorintavoide ja yövoide&naamio (sama tuote) :) Tässä siis vain kasvojenhoito, luonnonkosmetiikkaa suosin myös vartalolle ja hiuksille! Olen ollut todella tyytyväinen, etenkin Mossalla on loistava hinta-laatusuhde <3

 43. Avatar maikki sanoo:

  Aina välillä ”jaksan” / ”muistan” panostaa, ja panostan enemmän luonnonkosmetiikkaan, mutta sitten välillä kaupasta lähtee mukaan jotain ihan mitä vaan.. :D Eli enemmän pitäisi panostaa, ja haluaisinkin

 44. Avatar Carolina sanoo:

  Atooppisen ihon takia käytän pelkästään luonnonkosmetiikkaa ja hoitoaineita. Niissä yhdistyy myös luontoystävällinen ajateelutapa ja eettisyys, jotka ovat mulle tärkeitä =)

 45. Avatar Iiiipe sanoo:

  Pyrin ostamaan luonnonkosmetiikkaa, mutta yllättäen niissä on usein liian vahvat, huonovoitisuutta aihettavat tuoksut mulle. Pitää kyllä katsastaa toi lifen sarja, miten siinä!

 46. Avatar M sanoo:

  Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa jo muutaman vuoden ja mahdollisimman yksinkertaisia myös kodin pesuaineet. Omat suosikit peruspäivään on vakiintunut, mutta noita merkkejä en ole vielä kokeillut ja esim hiustenhoitotuotteissa ei ole sellaista täydellistä tuotetta vielä löytynyt. Iho voi todella hyvin ja meikkaaminen on nopeaa ja tuloksellista :)

  Itselle tärkeää on minimoida kosmetiikassa(kin) juuri nuo hormonihäiritsijät, mikromuovit ja muut keinotekoiset mönjät ja mieluiten vielä muutenkin eettistä ja ekologista.

  Ps. Ihanat kuvat!

 47. Avatar Reetta sanoo:

  Puhun aina että haluaisin kokeilla luonnonkosmetiikkaa. Poikaystävä on ottanut tästä kopin ja olen jo useamman kerran saanut lahjaksi häneltä jotain luonnonkosmetiikkaa. Sitä kautta olenkin löytänyt uusia lemppareita, jotka ovat jääneet jokapäiväiseen käyttöön!

 48. Avatar Tiina sanoo:

  En ole paljoakaan vielä käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, mutta se kiinnostaa kyllä kovasti.

 49. Avatar Pauliina.K sanoo:

  Vielä ei ole kokemusta luonnonkosmetiikasta, mutta olisin erittäin kiinnostunut kokeilemaan :)

 50. Avatar Aurora sanoo:

  Kyllä ehdottomasti haluaisin enemmän siirtyä luonnonkosmetiikkaan. Herkkä ihoni vaatii tällä hetkellä todella perusteellisia pesuja ja olisi kiva kokeilla miten luonnonkosmetiikka siihen toimisi.

 51. Avatar Tanja sanoo:

  Olisi mukava löytää sellainen luonnonkosmetiikkasarja, johon ihoni ei reagoisi niin voimakkaasti. Tähän mennessä vain synteettiset tuotteet ovat käyneet iholleni.

 52. Avatar Pia sanoo:

  Vielä ei ole luonnonkosmetiikkaa tullut kokeiltua satunnaisia ostoksia lukuunottamatta, mutta tavoitteena olisi pikkuhiljaa uudistaa omaa kosmetiikkavarastoani luonnollisempaan suuntaan. :)

 53. Avatar Emmi sanoo:

  Täytyy myöntää, ettei ole luonnonkosmetiikkaa tullut köytettyä kun satunnaisia kertoja. Nyt pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja käyttää niitä mielummin!:)

 54. Avatar Suvi Rinne sanoo:

  Itselläni on myös hyvin kuiva ja herkkäiho, välillä jopa atooppinen. Siksi yritän valita tuotteita jotka eivät ylimääräistä sisällä jotta iho ei ainakaan niistä ärtyisi. Eli nuo luonnonkosmetiikat olisivat enemmän kuin tervetulleita!

 55. Avatar Minttu-Maaria sanoo:

  Peukkua luonnonkosmetiikalle! Olen itsekkin pikkuhiljaa yrittänyt siirtyä vain luonnonkosmetiikkatuotteiden käyttäjäksi, mutta meikit on vielä suurimmaksi osaksi synteettisiä. Lifella on kyllä ihan mahtavia tuotteita :)

 56. Avatar Annika sanoo:

  Olen pitkään halunnut kokeilla luonnonkosmetiikkaa, mutta en tiedä mistä lähtisin kokeilemaan ja mitkä ovat hyviä tuotteita. Tämän kautta olisi helppo lähteä niitä kokeilemaan.

 57. Avatar Anna sanoo:

  Jee, kiva arvonta! :) ehdottomasti pyrin nykyään käyttämään vain luonnonkosmetiikkaa ja meikäläiselle ne on toistaiseksi aina toiminut hyvin joten yritän jatkaa näin!

 58. Avatar Ansku sanoo:

  Olen yhä enemmän siirtynyt luonnonkosmetiikkaan. Jotenkin iän myötä on tajunnut mitä kaikkia kemikaaleja on itseensä tunkenut ja ajatus hirvittää. Suurin osa tuotteistan jo luonnonkosmetiikkaa, ihan kaikki eivät vielä ole, mutta viimeistään purkkien loputtua tulee hankittua luonnonmukaisempaa tuotetta tilalle.

 59. Avatar Kaisa sanoo:

  Vähitellen siirtymässä kohti luonnonkosmetiikkaa. Aika vähän tulee ”lotrattua” kosmetiikalla, joten tällä hetkellä käytössä olevat tuoteet kun loppuvat on aika ostaa luonnonkosmetiikan vaihtoehtoja tilalle!

 60. Avatar Noora sanoo:

  Haluaisin siirtyä luonnonkosmetiikkaan, mutta vielä on jäänyt vähän vaiheeseen koko projekti. Pitäisi vain rohkeammin kokeilla uusia tuotteita, eikä jämähtää vanhoihin.

 61. Avatar Helmi S sanoo:

  Satunnaisia tuotteita olen käyttänyt, suurin osa marketeista saatavia, eli tyyliin Urtekram :D kiinnostaisi toki kokeilla enemmän!

 62. Avatar Nina sanoo:

  Käytän pääasiassa pelkästään luonnonkosmetiikkaa. Tosin kosmetiikankäyttöni on ylipäätään todella vähäistä, koska olen opiskelija, eikä hirveitä summia ole mahdollista laittaa kauneudenhoitoon, vaan moni tuote on korvattu mm. kookosöljyllä (ihon rasvaus, ”kuorinta-aineessa”, ihon puhdistuksessa).

  Pari huonoa kokemusta minulla on, kun olen yrittänyt ”palata” normikosmetiikkaan: Viime syksyn lomareissulle ostin apteekista sävyttävän uv-suojallisen päivävoiteen, taisi olla Aco-merkkinen, joka ei sopinut iholleni enää yhtään (joskus vuosia sitten olen paljonkin acoa käyttänyt). Naamaan tuli punaisia läikkiä, jotka kaikkosivat heti kun vaihdoin tuotteen luomuun. Toinen tapaus oli nyt talvella, kun yritin säästää ja olin ostanut jonkun lumenen meikkivoiteen: lopputulos oli, että iho kuivui jostain kohdin ihan ihottumalle asti (tosin pakkasella oli vaikutusta asiaan). Luomuun taas vaihtaessani, ihon kunto muttui paremmaksi.

  Olen pohtinut, että liekkö ihoni ”tottunut” luonnollisempiin aineisiin, kun ei tunnu enää sietävän tavallisia kosmetiikkatuotteita niin kuin vaikkapa 10 vuotta sitten, jolloin kosmetiikankäyttöni oli paljon suurempaa ja käytin ainoastaan ”normituotteita”….

 63. Avatar Tepa sanoo:

  En ole kokeillut. Olisipa huippua voittaa ja päästä testailee. Itselläkin iho kuiva ja kaipaa päivittäistä kosteutusta.

 64. Avatar Anna sanoo:

  Olisi ihana päästä testailemaan luonnonkosmetiikkaa! Vasta ostin ensimmäinen luonnonkosmetiikka kaavojen putsarin, vaikka ruokavaliossa pyrin suosimaan luomua. :)

 65. Avatar Maijai sanoo:

  Luonnonkosmetiikka tietysti ensisijaisesti ostoslistalla, eläinkokeettomuus tosi tärkeää.

 66. Avatar Matilde sanoo:

  Luonnonkosmetiikka on hyvä vaihtoehto. Käytän itsekin luonnonkosmetiikkaa. Olen ollut tyytyväinen. Ihanaa kevättä!

Kommentoi