MIESTEN MIELESTÄ – MILLAINEN ON KAUNIS NAINEN?

Sain joskus syksyllä postaustoiveen, jossa toivottiin vastausta kysymykseen, mitä miehet ajattelevat naisen painosta. Painohan on asia, josta stressataan paljon ja aika paljon ihan turhaakin. Päätin laajentaa galluppia ja iskin 10 tiukkaa kysymystä koskien naisten ulkonäköä. Galluppiin osallistui kymmenen eri ikäistä miestä, joten vastauksia tuli ihan laidasta laitaan, kuten aina mielipiteitä jakaviin aiheisiin kuuluu.

Tällä postauksella en todellakaan tarkoita, että kaikki naiset miettisivät mitä miehet heistä ajattelevat ja monet ulkonäköön liittyvät asia ja muutokset tehdään tietysti ihan vain oman itsensä vuoksi. Jos siis olet tyyppiä jota pinnallisuus ärsyttää ja ”herne menee nenään helposti”, sanoisin että jätä suosiolla tämä teksti lukematta. :D Tarkoitus ei ole arvostella ketään ja nämä ovat puhtaasti mielipiteellisiä (ja niitä jakavia) kysymyksiä ja vastauksia. Ei ole yhtä oikeaa vastausta siihen mikä on kaunis, sillä kauneus on katsojan silmissä! Oli kuitenkin ihan ilahduttavaa huomata, että hyvin ulkonäköpainotteisista kysymyksistä huolimatta, monet painottivat silti esimerkiksi positiivisuutta, terveyttä ja luonnollisuutta tärkeimpinä asioina.

Tässä kysymykset! Lisäilen ne uudelleen tuonne väleihin, niin ei tarvitse selata ylös ja alas jatkuvasti!

 1. Millainen on kaunis nainen ulkoisesti?
 2. Mihin ulkonäölliseen seikkaan kiinnität naisessa huomiota ensi näkemällä?
 3. Miltä näyttää hyvinvoiva nainen ulkoisesti?
 4. Luonnollisuus vai viimeisen päälle laitettu ulkonäkö? (paljon meikkiä, hius – ja ripsilisäkkeet jne) ?
 5. Kauneusleikkaukset (rinnat, pakarat, huulet jne) hyvä vai huono, mielipiteitä asiasta?
 6. Onko naisen painolla merkitystä? Tiedätkö minkä verran naisen ylipäätään ”kuuluisi” painaa tietyn pituisena?
 7. Sixpäk naisella yes vai no? Mitä mieltä lihaksikkaasta naisvartalosta?
 8. Mitä mieltä ylipäätään hyvin vähäisestä rasvaprosentista, jossa lihaserottuvuus on parhaimmillaan ja nainen todella tikissä kunnossa? Onko mielipiteitä vallitsevasta trendistä silikonit + laiha” fitness vartalo” ?
 9. Mitä mieltä olet yltiöpäisestä laihuuden tavoittelusta naisilla?
 10. Jotain muuta sanottavaa naisista ja ulkonäköpaineista?

Mies 31 v

 1. Itse jaottelisin kauneuden kahteen eri luokkaan: Perinteinen ”hyvännäköisyys”, joka noudattaa skandinaavilaista kauneusihannetta mm. elovena-tyttö. Toinen puoli on individuaalinen nainen, joka on omalla tavallaan joukosta erottuva ja persoonallinen. Yleensä pukeutuu omalla tyylillään ja hänestä huokuu hänen päämäärätietoisuus. Kauneus on siis sidottu enemmän kokonaisuuteen ja ihmiseen. Itse pidän merkittävänä huomiona eläviä silmiä ja loistavaa ihoa, kertonee yleensä elämäntavoista. En pysty määrittelemään mitään yksittäistä kauneuden osaa, kyse on kokonaisuudesta.
 2. Kiinnitän yleensä huomion yleensä ensin silmiin tai kasvonpiirteisiin. Riippuen toki mistä suunnasta havaitsee toisen sukupuolen edustajan. Vaatteista yleensä pystyy päättelemään aika paljon. Luonnollinen meikkaus on myös iso bonus.
 3. Tavallaan jo vastasin aiemmissa.
 4. Mitä lähempänä luonnollista niin sen parempi. Suuremmat juhlat tai coctail-tilaisuus tms. niin meikkaaminen vahvemmin on ofc kaunista.
 5. En itse pidä kehomuokkaamisesta kirurgisin toimenpitein, mutta jos se tekee ihmisen onnellisemmaksi, niin koen, että se varmasti on yksilölle itselleen hyväksi.
 6. Hmmm.. Tiettyjen rajojen laatiminen on varmasti tuhoontuomittua, hyvinvoiva ihminen on merkityksellisempi hyve kuin painontarkkailu.
 7. Lihaksikas naisvartalo on tiettyyn rajaan asti kaunis, mutta toisaalta lajit muokkaavat ihmistä ja yleensä sopusuhtaisuus on omaan mieleeni. Itseä ei haittaa sixpack, mutta omaan mieleeni olisi enemmän rasvallisempi keho. Jos esim. toinen henkilö kilpailisi näytöslajeissa, niin ajoittain se sixpack-varmaan olisi ok. Kysymys on enemmän toisen mieltymyksistä omassa kehossaan kuin vastakkaisen sukupuolen näkemys ihanteesta. Naisen keho on siitä mystinen, että se voi parhaillaan näyttää hyvältä ilman minkäänlaista treeniä.
 8. En tykkää älyttömän alhaisista rasvaprosenteista, yleensä kehon tehontuotanto laskee silloin ja ihminen ei välttämättä voi hyvin, mikäli on vuoden ympäri nollarasvoilla.
 9. Mielestäni täysin tuomittava ihanne. Syömishäiriöt yleistyvät kysymyksen tilanteessa ja elämästä voi kadota jotain hyvää, mikäli tarkkailee orjallisesti rasvaprosenttia. Tosin en tosin väitä myöskään välillä ihalevani naisia, jotka ovat tavoitteellisia, mutta vaik kilpailutilanteissa.
 10. Itsensä vertaaminen ammattilaisiin esim. kehonmuokkauksessa muokkaa tarpeettomasti ihmisen kykyä nauttia itsestään. Tavoitteita ja esikuvia tulee olla kosolti, mutta realiteetit kannattaa pitää mukana. Tätä voisi verratta nopeisiin dietteihin, ihmisten mielestäni tulisi olla tyytyväisempiä pitkäjänteisen ja valitettavan hitaan työnsä tuloksiin vähän kerralla kuin yrittää tavoitella kauneutta (kuntoa), jonka näkee esim. maailman seuratuimmassa ig-fitnessstarassa.

Mies 25 v

 1. Ryhdikäs, huoliteltu ja kantaa itsensä arvokkaasti.
 2. Silmät, hiukset ja vaatetus varmaankin ensimmäisenä tulee mieleen.
 3. Iloiselta ja itsevarmalta
 4. Molemmat käy, mutta tietenkin hieman ”viimeisen päälle” laitettu on toki plussaa
 5. En itse pidä kauneusleikkauksista asioissa jotka voi saavuttaa treenaamalla ja ruokavaliolla mutta esmierkiksi rintojen suurennuttaminen jne ei haittaa, koska tähän ei voi itse vaikuttaa.
 6. Tietenkin jos on ylipainoa niin on väliä. Mutta muuten ei se vaaka kerro mitään minkälainen kroppa on siellä vaatteiden alla, onko treenattu ja sen takia painaa esmierkiksi enemmän. Suurinpiirtein tiedän minkä verran pitäisi olla painoa tietyn pituisena
 7. Lihaksikas naisvartalo on erittäin jees, sixpackia ei ole pakko omistaa.
 8. Yleensä tuo vaihe on mielestäni hyvin ohimenevä että pysytään tietyissä pienissä rasvoissa pidemmän aikaa. Ja jos harrastaa esimerkiksi fitness-lajeja niin tämä kuuluu asiaan kisakaudella. Ympärivuotinen erittäin pienissä rasvoissa pysyminen tuskin on pidemmän päälle hyväksi terveydelle.
 9. Mielestäni turhaa, itse omaa silmääni miellyttää treenattu kroppa enenmän kuin langan laiha.
 10. Kunhan on itse tyytyväinen omassa kropassaan, niin homma toimii. Eipä siinä muiden mielipiteitä tarvitse miettiä.

Mies 35 v

 1. Tilanteeseen sopivasti huoliteltu, ei liikaa mutta sopivasti
 2. Luonnollisuus, sopusuhtaisuus
 3. Ei väliä kunhan ”kantaa itsensä”
 4. Kaikille on tilanteensa mutta mielummin luomu
 5. Osa ok, mutta ei oikein, kasvojen leikkelyä, perseimplantteja en tajua ollenkaan
 6. Ei väliä.. korvien väli tärkeämpi
 7. ”hell yes!!!”
 8. Nojoo.. onhan se miellyttävää katseltavaa.. jos joku haluaa silarit niin se on sen oma asia, eipä nekään kaikki hyvältä näytä.
 9. Ei.. hieman lihaksikkaampi/pulskempi mielummin kun ihan laiha
 10. Mun mielestä naiset vois unohtaa koko ulkonäköpaine homman.. kaikki löytää halutessaan just sellasen kumppanin kun haluavat.. ja se ei oo mitenkään ulkonäöstä kiinni jos tunne on molemminpuolinen.. ”meressä on kalaa kaikille, jos ei nappaa niin uutta matoo koukkuun ja uutta yritystä”

Mies 26 v

 1. Luonnollisen kaunis, nätti naama. Kroppa ja kasvot kunnossa.
 2. kasvoihin, hiuksiin.
 3. Terveeltä, hymyilevältä. Ei ole renttu.
 4. Luonnollisuus
 5. Tietyissä tapauksissa hyvä, jos oikeasti tarvetta.
 6. On ja tiedän.
 7. Sixpäkille nou, ei tarvitse olla lihaksikas.
 8. En tykkää kummastakaan. Mielummin ei!
 9. Ei jatkoon
 10. Turha ottaa paineita!

 1. Millainen on kaunis nainen ulkoisesti?
 2. Mihin ulkonäölliseen seikkaan kiinnität naisessa huomiota ensi näkemällä?
 3. Miltä näyttää hyvinvoiva nainen ulkoisesti?
 4. Luonnollisuus vai viimeisen päälle laitettu ulkonäkö? (paljon meikkiä, hius – ja ripsilisäkkeet jne) ?
 5. Kauneusleikkaukset (rinnat, pakarat, huulet jne) hyvä vai huono, mielipiteitä asiasta?
 6. Onko naisen painolla merkitystä? Tiedätkö minkä verran naisen ylipäätään ”kuuluisi” painaa tietyn pituisena?
 7. Sixpäk naisella yes vai no? Mitä mieltä lihaksikkaasta naisvartalosta?
 8. Mitä mieltä ylipäätään hyvin vähäisestä rasvaprosentista, jossa lihaserottuvuus on parhaimmillaan ja nainen todella tikissä kunnossa? Onko mielipiteitä vallitsevasta trendistä silikonit + laiha” fitness vartalo” ?
 9. Mitä mieltä olet yltiöpäisestä laihuuden tavoittelusta naisilla?
 10. Jotain muuta sanottavaa naisista ja ulkonäköpaineista?

Mies 28 v

 1. Ihmisestä huokuu ulospäin positiivisuus ja tyytyväisyys omaan ulkonäköönsä. Voi olla iso tai pienikokoinen, mutta ei näytä epävarmuutta koskien ulkonäköään. Huomaa jos peittelee hampaita yms pukeutuu ”kaapuihin
 2. Silmät, ehdottomasti silmät.
 3. Ihon laatu on kunnossa, sitä voi piilotella meikeillä, mutta liika ”pakkeli” paistaa läpi.
 4. Luonnollisuus ehdottomasti!
 5. Mielestäni parantaminen on jees, kunhan sen tekee luonnollisesti. Eli 40kg runkoon ei mee dd rinnat.
 6. Painolla ei ole väliä mikäli kantaa sen hyvin. Toki paino niin yli kun ali, mikäli vaikuttaa terveyteen. En pidä siitä että elämänlaatu heikkenee painosta johtuen.
 7. En erityisemmin pidä sixpäkistä, kyllä lihakset miellyttää, mutta rajansa kaikella.
 8. Kuten ylempänä vastasin liika epäluonnollisuus ei näytä hyvältä. Tikissä voi olla, kunhan rasvat eivät laske niin että hormonitoiminta sekoittuu jne. tulee oireita.
 9. Laihuus ei pitäisi olla tavoite, vaan hyvä kunto/vartalo. Mutta laihuus ei pue ketään jos se on ns. väkisin hankittu. Amfetamiini tekee ihmeitä, muttei näytä hyvältä.
 10. Turha paineilla, kaikki on yksilöllisiä. Ja virheitä voi korjata elämäntapavalintoina tai ammatilaisten avulla, mutta turha siitä on ottaa paineita. ;)

Mies 34 v

 1. Pitää olla terveen näköinen ja kehon sopiva. Ei liian laiha, ei liian lihaksikas, ei liian lihava. Mielummin hiukan tartuntapintaa kun laihempi.
 2. Ensiksi sopusuhtaisuuteen (esim isot rinnat ei sovi pieneen runkoon, tai pieni peräsin isompikokoisella naisella), sitten kasvoihin, ei saa olla liian luiset tai liian pyöreät.
 3. Terveeltä, en diggaa huippumalli-lapsikehoa, enkä yhtä leveää kuin korkeaa runkoa. Pitää olla lihasta, mutta pitää olla myös muotoja. Klichee mutta Marilyn Monroe ja muodokkaammat naiset… ei mitään 0 kokoja. Esim estejuoksijat eivät näytä hyvinvoivilta, ei crossfit kuningattaret eikä kuulantyöntäjät… Uimarit näyttävät heti paljon paremminvoivilta.
 4. Pieni ehostus, ripsaria, huulipunaa vähän ehkä puuteria tms.
 5. Hyvä niille jotka oikeasti näkee tarvitsevansa (esim roikkuvat rinnat imetyksen jälkeen on täys oikeus leikata jos tuntuu siltä, samoin roikkunahka jos on drastisesti laihtunut, ja rinnatkin voi suurentaa jos esim on isokokoinen, tyyliin 185cm mutta rinnat ”pikkutytön kokoa”), mielestäni se on jokaisen oma asia…mutta esim duckface huulet ei sovi kyllä kellekkään, tai DD rinnat 150 cm kapearunkoiselle naiselle.
 6. Onhan toki, tiedän.
 7. Miks ei…mutta ei tarvii olla supernäkyvä, en diggaa että keskivartalo on luuta, nahkaa + sixpäkki Mitä mieltä lihaksikkaasta naisvartalosta? En diggaa liian lihaksikkaista naisista esim Tia-Claire Toomey, Annie Thorisdottir…en pidä. Mutta esim Scarlet Johanssen Avenger elokuvissa on ok
 8. En pidä, ei ole luonnollinen, niin miehillä kuin naisilla kuuluu olla vähän rasvaakin.
 9. Pahin aalto alkaa olla onneksi ohi, mutta ei se ole terveellistä yrttää näyttää Victoria Beckhamilta. Mun mielestä pöhlöä hommaa
 10. Ei naisilla ole helppoa, onneksi mm Dove ja muutama muu yritys on ottanut (liian) pieniä askeleita siihen että ihan normaalikoon naiset on ok. JA että laiha riuku ei ole normaalikoko.

Mies 37 v

 1. Kaunis nainen ulkoisesti on mielestäni sellainen, kuka pitää itsestään huolen, on terveen näköinen ja hyvinvoiva. Elämänilo ja positiivisuus kaunistaa.
 2. Silmät ja hymy. Pylly.
 3. Sopivasti huoliteltu, siisti. Hymy on mielestäni hyvinvoinnin yksi parhaita merkkejä. Meikkiä sopivasti.
 4. Ehdottomasti luonnollisuus. Mielestäni liikaa laittautuneet näyttävät huvittavilta. Esimerkiksi mielestäni nainen on paremman näköinen perus duuni outlookissa, kuin vaikkapa iltajuhliin viimeisen päälle pynttäytyneenä.
 5. Kauneusleikkaukset ok, mikäli ne ovat järkevästi toteutettu ja parantaa ja korostaa parhaita puolia. Överit menee ns.hien puolelle…
 6. Painolla ei ole merkitystä, 50-80kg mielestäni ok haarukka. Pidemmällä naisella voi olla jopa yli 80kg. Ylipaino ei ole hyvännäköistä.
 7. Six pack ihan jees, semmoinen sopivasti näkyvä. Lihakset naisella näyttää hyvältä. Sopivassa määrin toki, kehonrakentaja tyyppiset naiset ei mielestäni mitenkään hirveän viehättäviä.
 8. Super alhainen rasva% naisilla ei näytä hyvältä. Mielestäni jopa hyvin luotaantyöntävä. Mm.Fitness- kisaajien kisakuntoa pidän hyvin luotaantyöntävänä.
 9. Todella absurdin näköistä, kun on ilmapallot rintojen tilalla. Kontrasti on vain liian karkea. En ymmärrä kenen mielestä se näyttää oikeasti hyvältä..Mielestäni se on huolestuttavaa. Se ei ole terveellistä, enkä myöskään tiedä ketään miestä, kuka pitäisi erittäin laihaa naista hyvännäköisenä.
 10. Rentous ja järjenkäyttö vie aika pitkälle. Turha katsella ”vieraisiin pöytiin” ja vertailla itseään muihin. Ylimääräistä saa ja pitää olla sopivasti, itse pidän sitä erittäin miellyttävänä kun naista voi puristella ilman, että se tuntuu samalta kuin puristelisi kiveä.

DOVE:n ”real beauty” mainoskamppanjasta.

 1. Millainen on kaunis nainen ulkoisesti?
 2. Mihin ulkonäölliseen seikkaan kiinnität naisessa huomiota ensi näkemällä?
 3. Miltä näyttää hyvinvoiva nainen ulkoisesti?
 4. Luonnollisuus vai viimeisen päälle laitettu ulkonäkö? (paljon meikkiä, hius – ja ripsilisäkkeet jne) ?
 5. Kauneusleikkaukset (rinnat, pakarat, huulet jne) hyvä vai huono, mielipiteitä asiasta?
 6. Onko naisen painolla merkitystä? Tiedätkö minkä verran naisen ylipäätään ”kuuluisi” painaa tietyn pituisena?
 7. Sixpäk naisella yes vai no? Mitä mieltä lihaksikkaasta naisvartalosta?
 8. Mitä mieltä ylipäätään hyvin vähäisestä rasvaprosentista, jossa lihaserottuvuus on parhaimmillaan ja nainen todella tikissä kunnossa? Onko mielipiteitä vallitsevasta trendistä silikonit + laiha” fitness vartalo” ?
 9. Mitä mieltä olet yltiöpäisestä laihuuden tavoittelusta naisilla?
 10. Jotain muuta sanottavaa naisista ja ulkonäköpaineista?

Mies 21 v

 1. urheilullinen.
 2. silmiin.
 3. iloiselta ja pirteältä.
 4. ei saa olla liikaa meikkiä.
 5. on ok suurentaa rintoja ja huulia mut ei liikaa.
 6. ei jos se on normaali suhteessa pituuden kans.
 7. saa olla sixpäk ja lihaksikas mut ei mikään kaappi.
 8. on ok kuhan ei näytä iha kuihtuneelta tai et luut erottuu joka paikas..
 9. ei mitään järkee.
 10. naiset on ihania.

Mies 36 v

 1. Itse pidän muodokkaista naisista. Saa olla lihaksikaskin, ei haittaa, mutta uber-laihoista naisista en pidä. Naisihanteeni menee linjalle Jennifer Lopez, Janina Frostell (nyk. Fry), Alicia Keys.
 2. Haluaisin valehdella että silmät, mutta kyllä sellainen yleisesti ”hyvin hoidettu”, eli hyväkuntoiset hiukset ja ei liian meikattu, luonnollinen nainen on paras. Tosin en voi kiistä ettenkö katsoisi naisen rintoja, vaikka olenkin enemmän ”peppumies”. (sairasta esineellistämistä, itsepähän pyysit vastaamaan)
 3. Terveelliseltä. Ei mikään uber-hoikka eikä uber-lihava. Tykkään jos nainen hymyilee ja nauraa ja saa vaikka hampaatkin näkyä hymyillessä. Tärkeintä on että ihmisestä näkee että on sinut itsensä kanssa.
 4. Luonnollisen kaunis nainen on parempi kun sellainen ”tehty”. Kevyt meikki on paras.En tykkää sellaisesta ”tällätyltä” pornoleffa-look-a-like naisesta.
 5. Kunkin oma valinta. Niin kauan kun pysyy ”hyvän maun rajoissa niin ihan fine”. Sitten kun homma menee siihen että halutaan botoksilla muuttaa huulet sellaiseksi että muistuttaa enemmän kultakalaa kun ihmistä niin ollaan menty pahasti yli. Tosin rintojen ”muutostyö” on mun mielestä ihan yees. Eli immettämisen jälkeen jos haluaa kiinteyttä, jos kärsii isoista tai pienistä niin mulle ihan fine!
 6. En tiedä eikä kiinnosta. Tärkeintä on että nainen on sinut itsensä kanssa. Itse en haluaisi 40 kiloista enkä 100 kiloista naista puolisokseni.
 7. Kiva katsoa, ei pakollinen varuste. Tässäkin se sikspäkki menee ihan kivan puolelle, mutta jos on heavybodari on sitten taas omasta mielestä no-no!
 8. Niin kauan kun ei ole ns. ”anorektikko”, eli että syö kuitenkin ruokaa ja treenaa lujaa niin se on ok.
 9. Saa olla fitness-vartalo ja silikonit, mutta tässäkin hyvän maun rajoissa. D-kuppi ja minimaalinen lantio näyttää epänormaalilta, eikä kuulu tuntemieni miesten naisihanteisiin. Ehkä päiväuniin kyllä, mutta ei ehkä vanhempien jouluruokailuun näytille vietäväksi. En tunne ketään miestä joka olisi koskaan sanonut että haluaa langanlaihan naisen. En ketään. Koskaan.  Olen muodostanut käsityksen että me miehet haluamme naisen joka ehkä treenaa itsensä timmiin kuntoon, mutta ei me maratoonareista haaveilla. Jos ette itsenne tähden halua näyttää anoreksialta kärsivältä Britney Spearsilta niin meidän miesten takia siihen ei kannata ryhtyä – me ei haluta nähdä.
 10. Jos naista valitessa on 100% jakaa luonteen ja ulkonäön perusteella niin yhdenillan jutussa prosentit menee varmaan 90% ulkonäkö ja 10% luonne, mutta jos parisuhteeseen pitää valita nainen niin prosentit menee toisinpäin… Älä siis kanna ulkonäöstäsi paineita. Syö terveellisesti, treenaa sen verran kun haluat/ehdit/pystyt. Nauti elämästä ja muista että olet uniikki! Nuorina poikasina kun hormoonit hyrräsi metrin aivoja alempana arvostelimme naisia ulkonäön perusteella. Nyt aikuisiällä en ole kuullut pitkiin aikoihin kenenkään valinneen naista ulkonäön perusteella. Olkaa omia itsejänne ja arvostakaa sitä mitä te olette – ette sitä miltä näytätte…

Mies 40 v

 1. Sellainen joka näyttää luonnollisella tavalla kauniilta ilman liikaa meikkiä tai hiusväriä. Nainen voi olla kaunis vaikka ei olisi langanlaiha/normipainoinen, toisessa ääripäässä taas selvästi hälyttävän lihava ei näytä kauniilta ja monesti se heijastuu esim. iho-ongelmina tai yleisesti vaisuna olemuksena. Terve iho ja silmät ilman liian pitkiä ripsipidennyksiä ja kasvo- ja vartalopiirteiden sopusuhtaisuus. Kaunis voi olla lyhyt tai pitkä.
 2. Silmiin, hiuksiin, ihoon ja pukeutumiseen. Myös kuinka paljon meikkiä on. Jos on liikaa, niin se häiritsee. Pituuteen ja painoon tietysti, vaikka ei aina haluaisi sitä myöntää.
 3. Hyvinvoivalla naisella on terve iho, hymyilee, silmistä näkee myös onko väsynyt vai hyvinvoiva, yleinen olemus on energinen ja kun pukeutuminen on huoliteltu. Huonosti voivat ei jaksa panostaa itseensä ja se voi näkyy vaisuna olemuksensa. Hyvinvoiva nainen viestiin jo sanattomalla viestinnällä hyvinvointisuuttaan, hymyilee ja on energinen.
 4. Luonnollisuus, sopivasti meikkiä, ei lisäkkeitä, luonnollinen hiusväri. Voi olla viimeisen päälle huoliteltu ja silti näyttää luonnolliselta, kun meikkaus ei mene överiksi. Ihossa on tärkeetä ihohuokoset ja ihon terveys.
 5. Ymmärrän ne joissain tapauksissa, jos on tehty esim. Leikkauksia tai sairastanut pahasti syöpää tms. että sitten korjataan, mutta mielestäni niitä tehdään liian herkästi ja ihan turhaan. Itseään voi riittävästi muokata itse treenaamalla ja kaikkien on tärkeetä hyväksyä oma itsensä ja tekeen sen kanssa parhaansa niin että on tyytyväinen itseensä.
 6. Ei niin paljoa, kunhan ei ole sairaalloisen laiha tai lihava. Monesti pieni pyöreys on parempi kuin minimaalinen rasvaprosentti. En tiedä mitä naisen ”kuuluisi” painaa tarkalleen.
 7. En itse tykkää jos lihaksikkuus on mennyt äärimmäisyyteen (vrt. Fitness kilpailijat). Jos nainen on hyväs kunnossa ja olemukseltaan luonnollisen lihaksikas sopivassa suhteessa niin se näyttää hyvältä. Sixpack voi olla naisella, mut se ei ole mielestäni oleellista.
 8. En pidä sitä itse tavoiteltavan arvoisena kauneuden kannalta, jos sitten ei tähtää siis fitness-kisoihin missä sitä arvostetaan. Mutta itselläni nimenomaan fitness-mallit on omaa naiskauneusihannetta vastaan.
 9. Naisten ei pitäisi pyrkiä yltiöpäiseen laihuudeen tavoitteluun vaan keskittyä kuuntelemaan omaa kroppaansa ja keskittyä vaan kunnon kohottamiseen omalla tavallaan. Toisella se on voimaharjoittelu, toisella aerobinen liikunta. Laihuuden tavoittelu saa jotkut vaan voimaan huonosti eikä se mitenkään edesauta kauneutta tai hyvinvointisuutta, mikä loppupeleissä tekee ihmisistä kauniita.
 10. Naiset on kauneimpia luonnollisimmillaan ja kun he itse voivat hyvin sisältä. Toivoisin että naiset eivät pyrkisi vaan laihduttamaan ajatellen että mahdollisimman pieni paino tekee heistä automaattisesti kauniita, kauneus tulee siitä kun voi hyvin ja ymmärtää kuunnella kehoaan ja samalla itseään.

Itselleni jäi vastauksia lukiessa hyvinkin positiivinen fiilis. Uskon, että oli sukupuoli kumpi tahansa, ulkonäköpaineet ovat usein pitkälti omassa päässä ja asetamme itse itsellemme tiettyjä (liian korkeita) standardeja, joita tulisi saavuttaa. Onneksi nykyään painotetaan paljon kehopositiivisuutta, terveellisiä elämäntapoja ja hyväksyntää kaikkien paineiden keskellä. En usko, että mikään kehonmuokkaaminen tai ulkonäön parantelu voi parantaa huonoa itsetuntoa, jos ei ensin pysty hyväksymään itseään (kliseisesti) sellaisena kuin on. Kehittyä saa ja kroppaakin voi muokata, mutta mielestäni nekin matkat teosta tavoitteeseen tulisi tehdä positiivisella mielellä, eikä itseään ruoskimalla. On totta, että oma mieli alkaa uskoa omia ajatuksia ja positiivisella ajattelulla on aika suuri merkitys siihen, miten ajattelee itsestään!

Mukavaa sunnuntaita kamut!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


23 Responses to “MIESTEN MIELESTÄ – MILLAINEN ON KAUNIS NAINEN?”

 1. Avatar Mariem sanoo:

  Kiva postaus Aino :) Rakastuin melkein ensimmäiseen mieheen (mies 31v), ihania vastauksia ja toiseksi viimeinen mies 36v oli myös hauska. Hyvä muistutus meille naisille, että tyytymättömyys on yleensä omien korvien välissä eikä kaunista ketään!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos! Mä kerron terveiset eteenpäin kyseiselle herralle :D

 2. Avatar nn sanoo:

  periaatteessa kiva postaus, ainakin itselle tuli yllätyksenä kuinka vähän loppupeleissä ne timmit salipuput pakkelissa ja ripsienpidennyksissä kiinnostaa miehiä ihan parisuhdemielessä.
  ehkä vähän ärsytti toi iänikuinen vaatimus siitä et naisen pitäs aina olla ”pirteä, iloinen ja hymyileväinen”, tajuan kyllä että useimmat ihmiset ovat hymyillessään kauneimmillaan, mutta kuka oikeasti jossain ruokakaupassa jaksaa kulkea virne naamalla?
  näistä kommenteista tuli mieleen vaan ne iänikuiset sovinistien klassikkokommentit: ”säki oisit nätti, jos hymyilisit joskus” jotka saa ainaki oman veren kiehumaan, jos ei ole annettu mitään hyyilemisen aihetta ja oletetaan, et naiset on olemassa vaan näyttääkseen hymyileviltä miehiä varten.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Itse en ottaisi ehkä ”vaatimuksena” tollasta ominaisuutta, tai siis..ton perusteellahan sitten voisi ärsyyntyä mistä tahansa ominaisuuden kehumisesta. Mun mielestä positiivisuus ja hyväntuulisuus kaunistaa kaikkia ihmisiä, mutta ymmärän silti ettei kaikilla ole aina hyvä päivä, eikä kukaan jaksa hymyillä jatkuvasti. Ihan kiva vaan, että arvostetaan tällaista piirrettä joka on ns. mahdollista jokaiselle, eikä kenenkään tarvitse muokata/leikata itseään jotta voisi olla hieman positiivisempi tai hymyilevämpi.

   :)

 3. Avatar Anna sanoo:

  Hauskoja ja osin aika diplomaattisia vastauksia! ;) Kiinnitin huomiota siihen, että jälleen kerran miehillä (tai ainakaan näillä) ei ole käsitystä rintaliivien koosta, koska D-kuppihan on aivan järkyttävän ”iso”. ;) Mutta siitä en oikeastaan yllättynyt. :D

 4. Avatar Kuosanni sanoo:

  Olipa kiva postaus, mukava oli myös huomata että miehet kannustavat naisia olemaan sellaisia missä naiset itse viihtyvät. Ei ole mitään tiettyä naisihannetta ja saa olla lihaksikas,laiha tai lihava kunhan itse on sinut asian kanssa.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiva kuulla, että miellytti. Näinhän se on, että ei ole olemassa mitään yhtä tiettyä mallia tau ulkomuotoa joka miellyttäisi kaikkia, siksi onkin turhaa yrittää väkisin muuttaa itseään tietynlaiseksi. :)

 5. Avatar Ida sanoo:

  Herra 31v. eli ensimmäinen vastaaja on symppiksen oloinen :D Hyvät vastaukset! Ja yllätyin myös kuinka moni mies oli todella kiinnostunut ja kiinnittää huomiota naisen ihoon! Olipa kiva postaus :)

 6. Avatar Iitu sanoo:

  Tosi symppiksiä jätkiä! :D ja hauska huomata,että aika moni mies arvostaa täysin ”normaalia”naista,kunpa naisetkin tajuaisi tän :)
  Ehkä hieman itseäni ”harmittava” asia oli ihoon keskittyminen. Itsekin yhdistän hyvän ja kuulaan ihon terveisiin elintapoihin,ja on asia johon kiinnitän ihmisissä huomiota. Sen takia onkin masentavaa,että itselläni iho on huono teinpä mitä vaan. Elintavat ovat todella terveelliset,mutta finnit on ja pysyy :(

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Vaikka koskaan ei voi yleistää liikaa niin kovimmat paineet taitavat olla naisten välissä ja ihan siellä omassa päässä..:)

   Ymmärän että harmittaa tuo iho, aina niillä elämäntavoillakaan ei voi ihan kaikkeen vaikuttaa!

 7. Avatar -babe- sanoo:

  Aika suppeat tulokset. Kun kattoo vaikka instan seuraajamääriä, niin kyllä vaan niillä laihoilla ja isorintaisilla siellä on satoja tuhansia seuraajia, vaikka ”kukaan ei pidä epäluonnollisista”. Jos kukaan ei pidä niistä, niin miksi ne sitten saavat niin paljon äijien huomiota?
  Itsekin näin laihana ja isorintaisena (silarit) saan älyttömästi huomiota miehiltä, missä vaan liikunkin. Välillä saman kauppareissun aikana tullaan useampaan kertaan iskemään. Jos liikun ulkona niiden luonnollisten vähän pyöreämpien naisten kanssa, niin olen ainoa jota tullaan iskemään. Silloin kun olin itse paksumpi ja pienirintainen, en kiinnostanut miehiä läheskään niin paljoa. Viestiä miehiltä tulee älyttömästi, usea kosintakin on kuultu ja monessa joulupöydässä anoppiehdokkaan kanssa istuttu. Kummallista, kun tämän haastattelun mukaan olen juuri sellainen josta miehet ei pidä :D kummallista myös että netin suosituimmat tyttökuvat on niistä hoikista ja isorintaisista, eikä suinkaan niistä kaikkien miesten kuulemma fantasioimista pulskista tavistytöistä :D ja kumma juttu myös että ne seksikkäät mallit ja vaikkapa aikuisviihdetähdet, on hyvin usein naimisissa/ vakavassa suhteessa, vaikka eihän kukaan mies nyt sellaista halua..

  • Avatar opp sanoo:

   tää on kyllä niin totta. siis että vastaukset on vaan lähinnä ollu diplomaattisia, kun miehet ei oo kehdannu myöntää kuinka pinnallisia ne on. sulla kuitenki useempi esimerkki, ja voin sanoa että kun ite en ole mitenkään erikoisen näköinen, ylipainoa on, niin ei mua kyllä ikinä oo kukaan kaupassa lähestyny, tuskin edes baareissa. et vaikka on pitkät hiukset ja hyvä iho niin ei ne sit mitään merkkaakaan, jos ei oo sitä ampiaisvyötäröö, tai muodokasta etumusta tai takamusta.
   mut olihan se kiva edes vartin verran uskoa, et joskus kelpais jolleki.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mielestäni kukaan ei tässä gallupissa sanonut että isorintainen + hoikka olisi huono asia, ehkä lähinnä suuret (överit) ääripäät eivät kiinnosta, ainakaan näitä herroja.

   En itse lähtisi jakamaan noin mustavalkoisesti, että joko isorintainen ja laiha tai pulska tavistyttö..Toki pelkkä ulkonäkö on se asia mihin ensin kiinnitetään huomiota, mutta jos itse ajattelen toista sukupuolta, niin hyvin nopeasti se komea ulkokuori muuttuu rumaksi, jos käytös/asenne/olemus onkin jotain muuta, joten kyllä niillä muillakin asioilla vaan on merkitystä. Ehkä somemaailmassa juuri pelkällä ulkonäöllä ”pärjää” juuri siksi että siellä ei paljon muuta siitä ihmisestä irti saa.

   En toki tarkoita, että kaunis ulkokuori tarkottaisi huonoa luonnetta, mutta sitä että ehkä se kokonaisuus on kuitenkin tärkeämpää kuin vaikka isot tissit ja hoikka vyötärö. :)

 8. Avatar Laila sanoo:

  Tässä varmaan jonkun verran vaikuttaa näiden henkilöiden suhde gallupin tekijään. Kun ei voi täysin anonyymi olla niin helposti ei ole ehkä ihan täysin rehellinen. Tai ei kehtaa myöntää kaikkea. Tuo ”tärkeintä on olla sinut itsensä kanssa” on vähän sellainen klisee, kuten ”sisäinen kauneus ratkaisee” ja ”ulkonäöllä ei ole väliä”, kun sitten samaan aikaan nämä hlöt näkevät päiväunia jostain Maisa Torpasta. Vähän tekopyhää.

  Toki voi olla, että tässä ei niin ollut, mutta tutkitusti ihan virallisissakin tutkimuksissa ihmiset valehtelee itselleenkin vastauksillaan.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Vaikea sanoa minkä verran vaikuttaa vastauksiin, itse sain fiiliksen että halusivat sanoa rehellisen mielipiteensä, mutta who knows.. :)

   Ja onhan kyseess suhteellisen pieni gallup, jota ei tarvitse ottaa ihan niin hirveen vakavasti!

   Olis kiva jos joku miespuolinen lukija vastaisi vaikka kommenttikentässä nihin kysymyksiin! :D

 9. Avatar JN sanoo:

  Mielenkiintoinen postaus ja mielenkiintoisia kommentteja! Käänsin ajatuksen päässäni toisinpäin, millaisia ulkonäköajatuksia minulla on miehistä ja se ehkä tiivistää myös ajatuksen toisinpäin. Eli, en vaadi mieheltä lihaksikasta vartaloa, mutta ei siitä ole haittakaan. Oma mieheni ei ole tikissä, eikä hänellä ole sixpäckiä, mutta en ikimaailmassa vaihtaisi häntä ulkonäkösyistä. Arvostan hänessä hänen luonteenpiirteitä ja pidän häntä hyvin komeana. Mutta kuten sanoin, ei minua haittaisi vaikka hän olisi hyvässä kunnossa ulkoisesti, kohtuuden rajoissa.

  Vaikka itse mietinkin omaa ulkonäköä ja haluan olla hyvässä kunnossa, en mieti sitä oikeastaan kumppanissani. Terveyden kannalta ajoittain mietin, ja luonnollisesti haluaisin häntä enemmän lenkkiseurakseni. Mutta eivät ne urheilullisiin piirteisiin liittyvät ulkonäköasiat määrittäneet sitä miten nopeasti häneen ihastuin. Ja etenkään siihen miten häntä tänä päivänä rakastan.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Ajattelen itse hyvin samalla tavalla sun kanssa, että vaikka sitä miettii omaa ulkonäkö ja ulkomuotoa, en koskaan kyllä vaadi muilta ihmisiltä samaa. Toki tietyt jutut vastakkaisessa sukupuolessa herättää huomion ja arvostaa esim urheilullisuutta jne, mutta kokonaisuus siinäkin ratkaisee loppupeleissä! :)

 10. Avatar Mies 34 sanoo:

  Olen yksi vastaajista…ja voin sanoa että en muokannut vastauksia ”diplomaattisiksi”. En osaa sanoa miksi täällä painotetaan että ”epärehellistä, nrot näyttää että isot tissit ja kapea vartalo voittaa.”

  Ei näin, katsotaanpa ihan statistiikkaa siitä mikä miehiä kiinnostaa.
  (Lähde: https://www.pornhub.com/insights/2016-year-in-review)

  Ei ole top 10 hakusanoissa kertaakaan seuraavaa; babe, model, big tits.

  Myöskin eniten katsottuja pornotähtiä, maasta riippumatta näyttää olevan Mia Khalifa. Toki hällä on isohkot rinnat, mutta suht normaalikokoinen.
  Vuona 2017 on top 25 naispuoliset pornotähdet (lähde http://www.ebaumsworld.com/pictures/top-25-hottest-female-pornstars-that-are-owning-2017/85236257/ ) aikalailla mitä kutsuisin normirakenteiseiksi. Jos kuvia katot (uskaltaa käydä, kukaan ei ole toss linkiss alasti) niin esim Alli Haze, Eva Lovia ja Aidra Fox ei mitään ampiais super-silareita ole.

  Loukkannun kun väitetään että puhumme soopaa… varmaan niitä on jotka haluaa isoa tissiä ja ampiaista…niin on naisia jotka ihannoi ”He-man vartaloa”.

  Mutta taitaa silti olla niin että suurin some suosio näillä keino naisilla on muitten naisten parissa.

  Sopusuhtaisuus kunniaan!

 11. Avatar Laila sanoo:

  Noi kaikki naisethan on tosi hoikkia, ei mitenkään erityisen kurvikkaita. Et jos noi on miesten mielestä niitä normaalipainoisia ja muodokkaita naapurintyttöjä niin joopajoo :D

 12. Avatar Nainen 26 sanoo:

  Miksi me naiset tehdään tästä niin suuri juttu ylipäätään? Mua jotenkin hämmentää valtavasti, että vaikka kovasti muuta julistetaan, tuodaan usein esiin sitä mitä mieltä miehet naisista ovat. Syyllistetään miehiä siitä millainen on niiden ihannenainen (koska kaikki miehethän pitävät samanlaisista naisista ofc) ja väitetään vastaan, jos mies kuvailee ihannenaistaan stereotypioiden vastaiseksi. Mitä sitten, jos useiden miesten ihannenainen olisikin isotissinen aikuisviihdetähti? Harva mies tuskin edes kehtaisi myöntää pitävänsä sellaisista, koska siitäkin saa hirvittävästi lokaa niskaan. Lokaa niskaan siis oli mielipide mikä hyvänsä. Ihan hyvin ihannenaisen roolissa voisi olla voisi olla supertreenattu fitnessbloggaaja, ylipainoinen milf tai ihan mitä tahansa muuta. Sitten älähtää luonnostaan hoikat ihmiset tai jotkut, joiden vartalo ei ole sitä mitä miesten ihannenaisen kuvaillaan olevan. Näin se vaan menee.

  Olen itse normaalipainoinen, (entinen?) syömishäiriöinen ja itsetunto-ongelmien kanssa painiskeleva ja yritän kovasti muuttaa omia ajatusmalleja nimenomaan sen mukaisiksi, että vain mun omalla mielipiteellä on väliä. Jos suurin osa miehistä metsästää Kim Kardashian-vartaloita, ei se ole multa varsinaisesti mitenkään pois. Aina olen onnistunut löytämään kumppaneita, joiden silmää olen miellyttänyt. Eipä ole yksikään parisuhde kariutunut vielä siihen, ettei mulla ole peppuimplantteja tai sixpackia.

  Antaako miehet kuinka paljon painoarvoa sille millainen on kärjistetty yleistys siitä millainen on naisen ihannemies? Niinpä.

  Kanssatissieläimet pliiiis, ei anneta niin paljoa painoarvoa sille mitä muut ajattelee. Oli kyse sitten jostain miehiin liittyvästä stereotypisesta käsityksestä tai median luomista kuvista, niin annetaan olla. Jooko?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Todella hyvä kommentti. Oon itse ajatellut ihan samalla tavalla näiden kommenttien (osa näistä) lukemisen jälkeen. Tuntuu välillä että pitää oikeen väkisin etsiä negatiivisia asioita, eikä mikään ole hyvä. :)

Kommentoi