TREENITRIKOIDEN AATELIA

Kaupallisessa yhteistyössä Bio Luvilin kanssa.

Saan aika paljon kyselyjä mun treenivaatteista – etenkin trikoista, joita omistankin aika mielettömän varaston! :D Alkuvuodesta tein postauksen, jossa kerroin silloiset lempparitrikootmutta koska varastot ovat saaneet sen jälkeen täydennystä, ajattelin jakaa nykyiset suosikit. Muhun iskee korkeat vyötäröt, mukava materiaali ja hyvin istuva malli. Luotan pitkälti Gymsharksin trikoisiin, mutta on mulla muutamat muunkin merkkiset helmet käytössä. Panostan mielellään laatuun, jonka vuoksi haluan myös pitää kuteista hyvää huolta. Treenivaatteet kuluvat ehkä kaikista vaatteista eniten niiden vaatiessa useampia pesuja, ja sen takia niiden ”oikeaoppiseen” pesuun ja huoltoon kannattaa perehtyä. Usein kalliit treenivaatteet pysyvät kunnossa pidempään, kun niistä pitää huolta. Omalla kohdalla treenivaatteet ovat yleensä treenin jälkeen aivan litimärkiä, jonka vuoksi pesen niitä paljon. 

GYMSHARK – FUSION LEGGINS – SCULPTURE LEGGINS – SEAMLESS LEGGINS (mulla kaikista koko XS, oon 168 cm)

Omistan noiden ylläolevien lisäksi myös ark legginsit, flexit sekä GS:n useita treenitoppeja. Tykkään merkistä siksi, että vaatteet näyttävät lähes poikkeuksetta hyvältä päällä. Nuo flexit ja seamlessit ovat kuitenkin sellaista materiaalia, jota en käyttäisi treenissä jossa voi tulla kulumaa, esim. spinning (mulla repesi yhdet flexit koska satula hinkkasi kangasta) tai lajit missä tanko raapii housuja. Ne ovat kuitenkin ihan loistot salitreeneissä tai vaikka arkikäytössä. nimim. treenivaatteet päällä, joka säällä! :D Fusionit ja Sculpturet taas ovat paksumpaa materiaalia ja kestävät kovempaa menoa.

seamlessit mustana

vasemmalla olevan topin kännykkätasku ihan loisto keksintö. :)

Koska vaatteet ovat myös aika hintavia, haluan pitää ne hyvänä mahdollisimman pitkään. Oonkin tykästynyt tähän BIO LUVIL SPORT – pesuaineeseen ihan kympillä. En pelkästään siksi, että se tuoksuu tajuttoman hyvältä, vaan myös siksi, että itse oon huomannut selkeän eron siinä miten se jättää oikeesti raikkaan tuoksun vaatteeseen seuraavan treenin ajaksi. Pesen aina kaikki tekniset vaatteet 30 asteen lämpötilassa ja tällä aineella ne tulevat puhtaaksi myös matalammassa lämpötilassa!

Pesuaine on:

 • Erikoistuote urheilu- ja treenivaatteiden pesuun
 •  Suunniteltu ulkoilu- ja urheiluvaatteiden pesuun
 •  Kehitetty erityisesti teknisille tekstiileille
 •  Hajuja neutralisoiva koostumus
 •  Huolehtii kankaista ja kuiduista kuten kaikki muutkin Bio Luvil tuotteet
 •  Jättää vaatteisiin raikkaan tuoksun
 •  Ei sisällä valkaisuainetta
 •  Nestemäinen pyykinpesuaine pesee ja huuhtoutuu hyvin myös matalammissa pesulämpötiloissa

Bombshell Sportswearin ”rock candy trikoot” sopivat hyvin cropattujen toppien kanssa (koko: s)

Tässä vielä vinkit, miten treenivaatteet kannattaa pestä!

1. Käytä nestemäistä pyykinpesuainetta

Treenivaatteet kannattaa pestä nestemäisellä pyykinpesuaineella, joka pesee ja huuhtoutuu hyvin myös matalammissa pesulämpötiloissa. Nykyään on olemassa myös erikseen treenivaatteille tarkoitettuja pyykinpesuaineita, kuten uusi Bio Luvil Sport, jonka koostumus on suunniteltu erityisesti urheilu- ja ulkoiluvaatteille.

2. Tarkista pesumerkinnät ennen pesua

Tarkista pesumerkinnät vaatteen pesuohjelapusta aina ennen vaatteiden pesua. Treenivaatteet on usein valmistettu teknisistä materiaaleista, jotka saattavat vaatia erityispesua ja alhaisen pesulämpötilan.

3. Käytä huuhteluainetta

Käyttämällä huuhteluainetta treenivaatteita pestessä autat ehkäisemään kuituvaurioita ja vanuttumista, joka saattaa vangita kosteutta ja hikeä treenivaatteisiin ja aiheuttaa ikäviä hajuja. Vanuttuneissa vaatteissa kankaan hengittävyys myös kärsii jolloin treenatessa kosteus ei pääse haihtumaan iholta pois yhtä hyvin. Lisäksi treenivaatteet on usein valmistettu keinokuiduista jotka sähköistyvät helposti.

Huuhteluaine auttaa vähentämään vaatteiden sähköisyyttä ja tekee niistä miellyttävän pehmeitä. Vaatteiden kunnosta huolehtimisen lisäksi huuhteluaineella saat treenivaatteisiisi halutessasi raikkaan tuoksun.

Vastoin yleistä uskomusta, huuhteluaine ei vaurioita elastaani kuituja tai vaikuta kankaan joustavuuteen.

4. Kuivaa vaatteet oikein

Kuten vaatteiden pesussa myös paras kuivaustapa riippuu vaatteen materiaalista. Puuvillakankaat voi laittaa suoraan kuivausrumpuun, mutta teknisten materiaalien tulisi antaa kuivua luonnollisesti. Tarkasta aina paras kuivaustapa vaatteiden hoito-ohjelapuista.

Loppuun vielä kiva kilpailu!

Kerro mulle sun lemppareimmat treenitrikoot (merkki & malli). Näin jaetaan myös tietoa hyvistä treenivaatteista muile! Kaikkien kommentoineiden kesken arvotaan 3 Bio Luvil Sport –tuotepakettia. Säännöt täällä.

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


33 Responses to “TREENITRIKOIDEN AATELIA”

 1. Avatar Laura sanoo:

  Mulla on vaan jotain Stadiumista ostettuja SOC:in trikoita, mutta mulla niissä on vähän ongelmana se, että niitä saa vähän väliä nostella, joten uusia pitäis kyllä hommata…

 2. Avatar Essi sanoo:

  2xu:n mid rise sanon mä! ;)

 3. Avatar Jennan sanoo:

  Itselläni on ollut salilla käytössä Niken Pro cool tight-trikoot. Niistä ei näy läpi ja ovat samalla tosi hengittävää materiaalia. Trikoita myydään monissa eri väreissä, mutta omassa käytössä on varma valinta ja aina toimiva musta :)

 4. Avatar Eveliina sanoo:

  Muutaman kerran mulle on treenivaatteita ostaessani sanottu kassalla, että ei huuhteluainetta. Ehkä uskallan kokeilla nyt :D

  Käytin pitkään Niken trikoita mm. legend-mallia, mutta omat tämän hetkiset lempparit ovat Adidaksen Stella McCartney -mallistoa. En tiedä tarkkaan, mikä malli, mutta Zalandon valikoimista THE 7/8 on lähes sama. Mukavat päällä ja laadukas materiaali, koska yhdetkin olleet mulla käytössä pian 2 vuotta eikä kulumisen merkkejä näy.

  Seuraavaks aion hommata Gymsharkin trikoot, pakko testata itsekin, kun näyttävät noin hyvältä!

 5. Avatar Mariem sanoo:

  Melkei kaikki niken trikoot on suosikkeja, riippuen lajista, oikein hikisissä treeneissä shortsit, salilla trikoot joko pitkinä tai 3/4. Mieluiten teknistä kangasta.

 6. Avatar Eija sanoo:

  Everlast USA Pro! Tukeva ja joustava kangas, leveä vyötärönauha, avaintasku ja sitä saa tosi kivoissa kuoseissa kuten esim. Space.

 7. Avatar Saara sanoo:

  Gazoz merkkiset. Ei näy läpi ja ihanan mallisia. Katseen ja kulutuksen kestäviä :).

 8. Avatar jasmin sanoo:

  niken pro warm on arkikäytössä ihan paras, varsinkin syksyisin ja viileämmillä keleillä mukavan pehmeä ja vähän paksumpi materiaali. treeneissä taas 2xu:n kompressiotrikoot 5/5

 9. Avatar Hanski sanoo:

  Aim’n tribe (y)

 10. Avatar mjai sanoo:

  Mistä lähteestä olet ottanut noi tiedot vai tuliko suoraan Bioluvililta.
  Ois kiva tietää enemmän tuosta kohdasta 3 ja huuhteluaineen käytöstä.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tiedot on tosiaan Bio Luvililta!Ja tämä perustuu siihen, että huuhteluaine huolehtii kuiduista, vähän samalla tavalla kuin hoitoaine hoitaa hiusta. Huuhteluaine auttaa suojaamaan kuidun pintaa ja näin ollen auttaa torjumaan kulutuksen merkkejä.Voit olla myös yhteydessä Unileverin kuluttajapalveluun mikäli haluaa lisätietoja asiasta: https://www.unilever.fi/contact/contact-form/ tai lukemaan lisätietoja huuhteluaineista osoitteesta http://www.comfort.fi

   • Sama kuin kysyisi tupakkayhtiöltä syövän yhteydestä savukkeiden polttamiseen. Huuhteluaineet haurastuttavat joustavia kuituja kuten elastaania eikä joustavien trikoiden kanssa tulisi käyttää huuhteluainetta. En ole vielä ainakaan tavannut varta vasten suunniteltua huuhteluainetta, joka olisi oikeasti suunniteltu elastisille tekokuiduille (paitsi tuo aiemmin mainitsemani väkiviinietikka).

 11. Avatar Suvi sanoo:

  Kari Traan treenitrikoot on ihania! <3 Nyt mulle iski hirveä hinku saada tuollaiset Gymshatkit, Fusionit nimittäin näyttää aika ihanilta.. :D

 12. Avatar Heidi sanoo:

  Gymsharkit täälläkin lempparit, tai sitten aim’n korkeevyötäröiset trikoot :)

 13. Avatar elina sanoo:

  Reebokin Lux Legging trikoot! Gymsharkin trikoot näyttää kyllä hyviltä :)

 14. Avatar Jasmin sanoo:

  Niken pro trikoot on kyllä lempparit! Niin mukavat ja pysyy hyvin jalassa.

 15. Minä kuulun kyllä siihen ryhmään, joka ei käytä huuhteluainetta kuin vain pyyhkeisiin ja lakanoihin. Kaikki sporttikuteet saavat huuhteluaineekseen (väkiviini)etiikan jo n. 20 :ttä vuotta, toimii!

 16. Avatar Reetta sanoo:

  En osaa sanoa merkkiä ja mallia, kun oon ostanut vaan ihan perus H&M:ltä ja ginasta. Parhaat ominaisuudet on kuitenkin leveä korkea vyötärö (litistää ihanasti mahan :D) ja tarpeeksi paksu kangas ettei näy läpi. Tällöin ne usein pysyvätkin paikoillaan eikä lähde häiritsevästi valumaan. Pitääkin heti mennä tutustumaan näihin Gymsharkin trikoisiin, koska nää näyttää just hyville!

 17. Avatar Kaisu sanoo:

  Gazoz merkkiset. Ei kuulla läpi ja on mukavat päällä. :)

 18. Avatar Aliisa sanoo:

  Yhdet addut on mun ehdottomat lempparit vapaa-aikana, treenatessa erityisesti juostessa asiasta ja craftin trikoot vie voiton!

 19. Avatar Jonna sanoo:

  Nike Legend <3

 20. Avatar maikki sanoo:

  Tällä hetkellä icaniwill trikoot on lempparit :)

 21. Avatar Sara sanoo:

  Tykkään itse eniten ehkä Stadiumin SOC-merkin trikoista. Tarpeeksi korkea vyötärö ja ovat todella mukavia päällä. Aika paljon ihmiset ovat hehkuttaneet erilaisia kalliimpia merkkejä kuten Better Bodies, Bia Brasil ym. mutta omaan vartalooni ja makuuni niissä on liian matala vyötärö ja valuvat koko ajan alaspäin!

 22. Avatar Anna sanoo:

  Omistan joitakin Niken, Craftin, Under Armourin ja Röhnischin trikoita, mutta lempparia en vielä ole löytänyt. Uusia merkkejä ja malleja täytyisi siis testailla:) Gymsharkit voisivat olla seuraavat!

 23. Avatar Saana sanoo:

  Nike prot on suosikit

 24. Avatar Aa sanoo:

  Olen jämähtänyt Niken trikoisiin, pitäisi varmaan tutustua uusiin merkkeihin… :)

 25. Avatar henriikkav sanoo:

  Mun lempparitrikoot on röhnischit! Niillä oli ainakin ennen sellainen shape up malli, missä on korkea vyötärö ja matsku on tosi napakkaa ’muotoilevaa’. Ne ei näkyny syvimmässäkään kyykyssä läpi ja siloitteli kivasti muotoja ;P

 26. Jäi vastaamatta trikoo-kysymykseen; miehinen näkökulma vannoo SKINS :n nimeen, laadukkaat ja hyvännäköiset! http://www.milankolarovic.com/fi/2017/06/25/vaatteet/skins-kompressiovaatteet/

 27. Avatar Jenpa sanoo:

  Moikka!

  Nyt esittelit niin makeita pöksyjä, et tekis mieli shopata tili tyhjäks! Nykyään löytyy niin paljon hyviä merkkejä, etten pysy perässä.

  Käytössä olevat suosikit on ICANIWILL:ltä. Geometrinen viivakuviointi kehuu muotoja kivasti (tosi selkeetä :D). En tiiä mistä niitä enää löytyy!

 28. Avatar Ninnu sanoo:

  Viimeksi huomasin, että kauppoihin on tullut tuommoinen pesuaine. Kiinnostuin, mutta jätin vielä kauppaan kun halusin ottaa ensin selvää onko pesuaine jotenkin parempaa. Edelleen tekisi mieli testata pesuainetta

 29. Avatar Anniina sanoo:

  Moikka! Gymsharkin Fit Leggingsit ovat ihan ehdottomat ykköset!

 30. Avatar Isa sanoo:

  Nike Legendit!!:)

 31. Avatar Emilia sanoo:

  Hei! Kuinka pitkiä nuo gymsharkin trikoot ovat? Onko eri malleissa eroja? Itse mietin näiden ostamista, mutta näin 175cm lahje jää usein lyhyeksi.

Kommentoi