6 x HUONO TAPA JOSTA HALUAISIN EROON

Tänään listaillaan tapoja ja luonteenpiirteitä, joista en ole kovin ylpeä ja joista haluaisin mielellään eroon. Oon huomannut, että mitä näihin huonompiin piirteisiin tulee, sitä monesti tiedostaa tekevänsä taas ”väärin”, mutta silti on vaan helppo toistaa itseään, koska jotenkin on aina selvinnyt niistä huolimatta. 😀

Olen maailman surkein ajankäytön suhteen! Erittäin ajankohtainen aihe, sillä oon taas onnistunut tekemään elämästäni todella vaikeaa ja buukannut itseni aivan liian tiukille. Vaikka sykin aamukuudesta iltakymppiin, ei silti aika riitä kaikkeen mitä tulisi hoitaa ja se jos mikä stressaa. Mun ajankäytöstä kertoo myös se, että suunnittelen kaiken aina tosi huonosti. Voin esimerkiksi lopettaa jumppatunnin kl. 11:55 ja olen sopinut hierojan kaupungin toiselle puolelle kahdeksitoista. Tänään lopetin jumpan 11:45 ja olin sopinut tapaamisen 12:30. Tätä ennen mun piti ajaa salilta kotiin, käydä suihkussa, syödä, siivota ja käydä koiran kanssa ulkona. En tajua miksi teen näin itselleni. 😀

En osaa priorisoida asioita tärkeysjärjestykseen! Kun aika on tiukilla, saatan silti käyttää vähäisiä hetkiäni johonkin täysin typerään asiaan, jonka voisi hoitaa myöhemminkin. Tänään mun piti olla salilla viimeistään kl 10:00 ja kello 9:45 aloin putsaamaan vessanpönttöä?! Jos mun jumppa alkaa viiden minuutin kuluttua, saatan silti nopeasti käydä Reebokin nettikaupassa katsomassa josko sieltä löytyisi se Rachael Newshamin combat videolla päällä ollut treenitoppi. Olen myös sellainen, että jos mulla on miljoona asiaa tehtävänä, en suostu ”luovuttamaan” vaan teen sitten vaikka keskellä yötä ne jutut. En myöskään koskaan ikinä jätä treenejä väliin, vaikka olisi kuinka kiire tai tärkeä juttu samaan aikaan. 😀 (ja en tosiaan koe tuota mitenkään kovin positiivisena asiana)

Jos en saa jotain, haluan sitä entistä enemmän! Tämä saattaa olla aika yleinen piirre, mutta meikäläisen kohdalla se pätee melkinpä joka asiaan. 😀 Jos löydän jonkun vaatekappaleen ja oma koko onkin loppu, saan kauhean pakkomielteen hankkia kyseisen rievun itselleni. Saatan katsella nettikaupassa jotain tuotetta fiiliksellä, että ihan ok kamaa, mutta jos se sattuukin olla lopussa, selaan koko netin läpi saadakseni tuotteen itselleni. Ei varmaan tarvi kertoa, miten toinen sukupuoli saa mut kiinnostumaan… 😀 

Jätän kaikki kaapin ovet ja laatikot auki! En tiedä mikä juttu tämä on, mutta nytkin kun nostin katseen koneelta, huomasin että keittiössä on neljä eri kaapin ovea ja yksi laatikko auki. 😀 Isäni huomautteli tästä kotona asuessani, eikä näköjään ole mennyt viesti perille edelleenkään.

Lykkään helposti asioita huomiselle! Tässä asiassa oon jo skarpannut hieman, mutta jotkut todella pienet asiat, kuten postin hakeminen saattaa olla ylitsepääsemättömän vaikeaa ja saatan siirtää sitä päivillä ja viikoilla eteenpäin. 😀 Muutenkin laiskuus tiettyjä pieniä asioita kohtaan on välillä aika raskasta.

Mulla on ärsyttävä ”ammattitapa”, jonka huomaan puskevan ilmoille jatkuvasti. Eli jos jollain ihmisellä on ongelma, mulla on pakko olla aina jonkinlainen ratkaisu tai neuvo siihen. Se on varmaan tosi ärsyttävää, kun mun pitää aina päteä että tee näin tai noin. Nyt kun tiedostan tämän, yritän pitää suuni kiinni ainakin aina välillä. 😀 Kaikkea ja kaikkia ei aina tarvitse parantaa ja auttaa.

Löytyykö muita samankaltaisia?

KUVA: Anna Riska / Annmarias

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


12 Responses to “6 x HUONO TAPA JOSTA HALUAISIN EROON”

  1. Anitta sanoo:

    Niin jää minulla myös helposti kaapin ovet auki.

  2. Sanna sanoo:

    Kaapinovet! Ne jää multaki aina auki ja saan aina kuulla siitä mieheltäni 😀 en vain opi..

  3. Anu sanoo:

    Ajankäyttö, etenkin tuo aikatauluttaminen ja sit noi kaappien ovet. Ne jää mulla aina apposen auki.

  4. Jaana sanoo:

    Jos en saa jotain, haluan sitä entistä enemmän! < Tämä! 😀 moni muukin juttu kolahti, mutta tämä eniten 😀

  5. J sanoo:

    Hei,
    Tämä nyt ei liity postaukseen mitenkään mutta voisitko kertoa tarkemmin millaiset pidennykset sulla on, mistä hommannut ja onko ”vaikea” pitää ja huoltaa? Entä kuinka pitkät sun omat hiukset on?

  6. Jonna sanoo:

    Mulla kaikki samat 😀 paitsi kaapinovet ei täällä auki jää, vaan suljen muidenkin ovet tai ainakin salillakin alan järjestellä ihmisten huonosti jättämiä painoja ja sotkuja. Rasittava piirre, vaikka tavallaan ihan hyödyllinenkin. Toinen mikä ihan hitokseen ärsyttää on se, että pumppitunnilla ihmiset rahtaa niitä painoja kesken tunnin, vaikka ohjaajatin siitä muistavat huomautta….ARRRRGH…Kuuluuko tästä ärsyyntyä näin rajusti? 😀

    En ehkä ole aktiivisuustasoltani ja aikaansaamisiltani yhtä tehokas kuin sinä (tai ainakin näin olen ymmärtänyt), mutta aina jotain meneillään ja just toi, että pitäs olla jo menossa niin alan tyyliin hinkkaan vessan kaakeleita (mitä en muuten tee ikinä). Nytkin aloin kirjoittaa tätä kommenttia, vaikka piti vastata yhteen sähköpostiin ja mennä ajoissa maate. Enkä ymmärrä miten mulla jää aikaa mihinkään, kun toukokuussa aloitan kokopäivätyöt?!?!?

    Toisaalta nautin siitä hallitusta kaaoksesta, joka monesti päällänsä ja tulee hyvä mieli, kun saa asiat hoidettua…ja ei, mitään jo aloitettua ei jätetä kesken ja pyrin kaikki tekemään mahdollisimman huolella. Paras mun ei tarvitse olla missään, mutta kaikesta olisi mukava suoriutua kunnialla. Se on taas ihan hyvä piirre, kun en kuitenkaan vaadi itseltäni liikoja ja mielestäni olen armollinen itselleni, minkä vuoksi mussa ilmenee myös tuota, että jotkut asiat saattavat jäädä ”huomiselle”, jos en niille ole ajatusta enempää ehtinyt uhrata. Annan välillä itselleni anteeksi liiankin helpolla silloin kuin pitäisi olla niin sanotusti pettynyt itseensä. Tilanteesta riippuen hyvä ja huono asia.

    Toi on myös erittäin tuttua, että jos jotain tavaraa/tietoa haluaa niin sitä etsitään sitten koko maailma ja netti läpi (ja samalla eksyy tietenkin kaiken muun ”tosi tarpeellisen” tiedon ja tavaran pariin.

    Ongelmia yritän aina selvittää enkä ole tätä kokenut ikinä haasteena ihmissuhteissa, koska monesti olen myös se, jolta apua ja tukea tietyissä tilanteissa pyydetään ja joka on halukas auttamaan. Olen saanut nimenomaan kiitosta siitä, että yhteisymmärryksessä ja toisia kuunnellen yritän etsiä ratkaisuita ongelmiin, mutta nyt ihan pariin otteeseen olen saanut palautetta, että kaikkeen ei tarvitse löytää syytä tai olla aina tuputtamassa apuaan. Itsehän tapaan kutsua tätä välittämiseksi eli joko olen tekemisissä liian erilaisen ihmisen kanssa tai sitten olen vaan omia näkökulmiaan joka välissä tuputtava ajoittain raskas ihmisolento. Veikkaan, että molemmissa on perää 😉

    Tälläset tekstit on aina kivoja lukee. Easy-going ja hauskoja. Kivaa loppuviikkoa sulle Aino!

  7. Ines sanoo:

    Kaapinovet. Oudointa on, että nykyään jätän kaikki keittiönkaapit aina auki, mutta tää tapa on tullut vasta sen jälkeen, kun muutin pois kotoa 😀 Siis en jättänyt ikinä vanhempieni luona asuessani niitä auki… En tajua.

  8. Mie sanoo:

    Hahhaaha ne kaapinovet täälläkin! Kotona asuessani aina tuli sanomista, ja näin 6 vuotta myöhemmin ovet jää edelleen auki.

  9. Henriikka sanoo:

    Heip Aino.
    Touhusi kuulostaa suorittamiselta. Oikea Tahdin hidastaminen auttaa, mutra vain jos tosissaan haluaa suorittamisesta eroon. Minulla ollut samanlaisia ajatus-/käytösmalleja. Nyt olen onneksi herännyt ja löytänyt suunnan tasapainoon, mutta paljon on tehtävä.
    kevään jatkoja sinulle.

  10. Roosa Mononen sanoo:

    Olipa kiva postaus! Mutta hei, ”ongelmien” myöntäminen itselleen on ensi askel niiden parantamiseen 😉
    http://roosamononen.com

  11. Mmuksu sanoo:

    Yleistä näköjään tuo kaapinovien auki jättäminen kommenttiboksin perusteella. Itsellä palaa pinna nopeesti jos joutuu kulkee toisen perässä sulkemassa ovia. Ja hoidoksi voin suositella pirun uteliasta kissaa joka repii kaiken alas kaapista jos ovi jäänyt auki. 😀

    Terveisin yksi kaverien vihaama myöhästelijä.

  12. Hasse sanoo:

    Ovet kiinni nyt heti. Ehtii ehtii. Ja myös ne laatikot. Ja mitäs muuta..

Kommentoi