RUOKARAKKAUTENI TÄLLÄ HETKELLÄ

Mä niin tiedän mitä tuun syömään koko kesän! Kyseessä ei siis ole mikään ultimaattinen uusi juttu, vaan ruoka-aine, jonka oon vaan unohtanut, tai oikeestaan en ole vaan koskaan tajunnut käyttää. Tiedättekö, kun joku on silleen että himoitsen ihan hirveesti tomaattia/kurkkua/omenaa jne ja sit oot ite että painu nyt h*elvettiin siitä. :D No tämä menee vähän samaan kategoriaan, sillä tämä uusi ruokaihastukseni on nimittäin varhaiskaali! Oon aina tykännyt kaalilaatikosta ja muista kaaliruuista, mutta en oo koskaan tehnyt niitä itse, koska oon ajatellut sen olevan jotenkin vaivalloista ja aikaa vievää. 90% mun ruokailuista menee niin, että valmistan jotain todella nopeasti ja silloin ei oo aikaa alkaa valmistamaan ruokaa pitkän kaavan kautta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostin kuitenkin yhtenä päivänä sesongissa olevan varhaiskaalin ja ajattelin että teen paremmalla ajalla kaalilaatikkoa. Kotiin päästyäni päätin kuitenkin kokeilla heittää parit kaalinpalat pannulle, jossa paistoin jauhelihaa ja huomasin että kaali kypsyy tosi nopeasti. Ei muuta kuin lisää kamaa pannulle parsakaalien kaveriksi. Lopputulos oli jotain niin hyvää, että siitä saakka oon syönyt joka aterialla ja joka päivä tätä samaa settiä. :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotimaisen varhaiskaalin kausi on varsin lyhyt, vain noin kuukauden mittainen, joten nyt kannattaa pistää töpinäksi ja käyttää tätä kevyttä herkkua ruuissa. Kuten kaalikasvien yleensäkin, myös varhaiskaalin ravintoarvot ovat loistavat. Kaali on hyvin kevyttä, mutta sisältää runsaasti esimerkiksi kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia, C- ja K-vitamiinia, karotenoideja, folaattia ja muita B-ryhmän vitamiineja sekä kuitua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tykkään kovasti myös parsakaalista ja esim. paistetusta lehtikaalista, joten niitä kuluu runsain mitoin myös. Tapaan paistaa pannulla parsakaalia, kirsikkatomaatteja ja tuota varhaiskaalia, sitten lisään jauhelihaa/lohta ja paistelen, lopuksi sekoitan joukkoon vielä kypsennetyt hiilarit, eli useimmiten joko kvinoan, riisipastan tai riisin. Jos haluaa karsia hiilareista niin varhaiskaali on loistava kaveri proteiinin kanssa myös ilman lisättyä hiilaria. Paistoon ei tarvitse käyttää rasvaa mikäli omaa hyvän paistinpannun! :)

Varhaiskaalia voi myös grillata tai paistaa uunissa niin, että sivelee lehtiin hieman öljyä/mausteita ja kypsentää rapeaksi herkuksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Loppuun vielä yksi juttu, josta olen unohtanut mainita täällä. Etsimme siis täällä Vaasassa ihmistä, jolle tarjoamme täysin ilmaisen elämäntaparemontin. Kuuden kuukauden pakettiin kuuluu kaikki ravintovalmennuksesta, mentaaliharjoituksiin ja niihin tavanomaisiin treeneihin.

Meillä on kolmen hengen huikee jengi, joista kaikki osallistuvat tämän valitun ihmisen valmentamiseen. Valmennus tulee olemaan intensiivistä ja henkilö saa todella paljon tukea. Ohjelmaan voi hakea vielä muutaman päivän! Toivomme hakijalta ennen kaikkea hurjaa motivaatiota, jonka vuoksi emme suosi toisten ihmisten lähettämiä hakemuksia, vaan nimenomaan tyypin itsensä kertomaa tarinaa, miksi juuri hänet tulisi valita. Valitulla ihmisellä tulisi olla myös runsaasti ylipainoa, joten muutaman liikakilon pudotukseen tämä ohjelma ei ole paras vaihtoehto. :)

13394102_1289007434460258_6288307718879676872_n


5 Responses to “RUOKARAKKAUTENI TÄLLÄ HETKELLÄ”

 1. Avatar Aino sanoo:

  Oi nam! Kiitos muistutuksesta, pitääki käydä heti kaalikaupassa :D !

 2. Avatar Susanna sanoo:

  Mun rakkaus myös! ”Löysin” kaalin suunnilleen vuosi sitten kun Even blogista bongasin helpon kaalilaatikon ohjeen. Tein ensimmäisen laatikollisen hänen ohjeen mukaan ja rakastuin. Nykyisin lähinnä heitän kaalit, sipulin, mausteet ja jauhelihan pannulle ja paistan nopsasti. Jos haluan laittaa uuniin, keitän mausteisessa vedessä lisäksi desin riisiä ja nakkaan paistetun jauhelihan, kuullotetut kaalit ja sipulin uunivuokaan, puolikypsät riisit kiehuvan veden kera perään ja sekoitan joukkoon vielä yhden ruokalusikallisen agavesiirappia. Uunissa reilu puoli tuntia ja on vielä parempaa kuin tuo pikapaistettusörsseli. :)

 3. Avatar Tarja Karimäki sanoo:

  Kokeile myös varhaiskaalin lisukkeeksi pannulle varsiselleriä ja porkkanaa ja kevät sipulia. Ei tarvi muuta. Nam.

 4. Avatar Kisulainen sanoo:

  Kokeilepas tehdä tuosta kaalesta kiekkoja! N. 1,5 cm leveitä, vähän öljyä ja mausteita päälle ja itse laitan vielä juustoa – fetaa tai vuohenjuustooo nammm :)) Sit uuniin vaa niin kauaks aikaa että on kypsää! Voi jummi miten hyvää ja helppoa.

Kommentoi