ADDIKTI

Treenitön päivä numero neljä edessä ja voin kertoa, että on ollut aika rankka viikko tähän asti. Mikään ei ole niin ärsyttävää, kun se ettei saa tehdä sitä mitä rakastaa. Joka aamu toivon, että josko tänään pystyisin jo jumppailla, mutta jalka on vielä sen verran jäykkä ja hellä, että toisaalta tuntuisi hieman hullulta lähteä vetämään askelkyykky- ja kerähyppyjä täysillä. :D Varasin juuri ajan Mehiläiseen ja ajattelin käydä vielä tarkistuttamassa olisko heillä siellä jotain ideaa mikä mua vaivaa. Ainoa liike mikä sattuu on polven koukistaminen ja sekin tuntuu jotenkin ”kiristävältä” tunteelta, johtuen varmaan nesteestä. Toisaalta, turvotuskin on jo laskenut aika hyvin, joten luulisi että alkaisi jo helpottaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kuva: Riikka

Taidan vaan olla vähän malttamaton ja luultavasti tämän episodin jälkeen nauran itsekin omalle kiukuttelulle. Kun on tottunut saamaan ne endorfiinit joka päivä aamuin ja illoin, huomaan heti jo muutaman päivän jälkeen, että en ole yhtään oma itseni. Kiukuttaa ja v*tuttaa pienetkin asiat. Ärsyynnyn paljon helpommin ja mieli on muutenkin maassa. Olen aina ihmetellyt, että miksei jengi vaan ajattele positiivisesti, kun se on niin helppoa. :D No, tulipahan koettua tämäkin. Ja jos nyt jotain positiivista pitäisi tästä repiä, niin ainakin kroppa pääsee palautumaan vähän pidemmän kaavan kautta vaihteeksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

dieettiruokaa :)

Joskus kun on oikein kiire, sitä ajattelee miten ihanaa olisi olla vapaalla. No, nyt kun sitä vapaa-aikaa yhtäkkiä siunaantui vähän liikaakin, niin sitä vaan miettii että mitä ihmettä mä nyt teen tänäänkin koko päivän. Mitä ihmiset ylipäätään tekee iltaisin, jos ei urheile? Oma elämä on niin sidoksissa näihin rutiineihin, että nyt kaikki tuntuu ihan turhanpäiväiseltä hengailulta. Ehkä mua jossain takaraivossa pelottaa, että mitä jos polvessa onkin jotain isompaa vialla. Toisaalta koko homma on muutenkin niin outo, kun mitään ei ole tapahtunut ja koipi vaan paisuu omiin nimiin yhtäkkiä. Joku sanoi, että tää olisi mun kehon tapa viestiä, että nyt pitää ottaa iisisti hetki, mutta koska olen jääräpää, en kyllä halua sitäkään uskoa. :D

Eipä ollut tarkoitus raapustaa mitään valitusvirttä, vaikka sellainen tästä taisi tulla. Yritän nyt kerätä itseni ja lopettaa tämän tinttailun.

Arvostakaa terveyttänne ja liikkukaa jos vaan voitte! ;)


9 Responses to “ADDIKTI”

 1. Avatar marlena sanoo:

  Moi! Mulla alkoi 1,5 vuotta sitten yllättäen polven turpoaminen. Ei ollut kipeä tai mitään. Kiristi vaan nimenomaan esim kyykkyyn mentäessä. Ravasin lääkärissä noin vuoden eikä mitään löytynyt. Röntgenit, ultrat, kolmet magneettiikuvat, arcoxia kuurit ja lukuisat labrat tehtiin/otettiin. Kaikki kunnossa. Kaikki siis kunnossa mutta polvi turpoili tasaisin väliajoin (n.5 päivää turvoksissa ja n.8 päivää normaali). Tätä siis jatkui niin kauan kunnes menin tähystykseen, josta mitään ei kuitenkaan löytynyt. Polttivat sieltä jotakin kudosta. Polven leikkausturvotuksen jälkeen sain kortisonipiikin polveen ja mulle aloitettii lääkitys, jolle olinkin sitten pahasti allerginen, joten se lopetettiin heti. Sovittiin, että otan yhteyttä, kun polvi taas turpoaa. Ei turvonnut ja nyt 4kk polvi on pelannut mainiosti. Mysteeriksi jäi koko homma.

  Toivottavasti sun polviturvotus ei mene näin pitkälle :)

 2. Avatar Urheilija sanoo:

  Hei,

  Jos polvessa on yli 2 viikkoa nestekertymää, niin kannattaa ehdottomasti käydä poistattamassa se lääkärissä. Itselläni oli myös nestettä polvessa noin 4kk. Välillä turvotus laski mutta liikkumisen jälkeen neste taas alkoi kerääntymään. Polvea ei pystynyt koukistamaan koska se oli niin kireä ja jäykkä. Kipua esiintyi vaihtelevasti mutta suurin ongelma oli tuo jäykkyys. Ajattelin myös että kyllä se siitä ajan kanssa menee ohitse, vaan eipä mennyt. Polvi lopulta punktoitiin neulalla ja siihen laitettiin kortisonia lääkkeeksi. Itselläni ei ole syy vielä täysin selvinnyt koska en ole sairastanut mitään bakteeria taikka kaatunut, joten nesteen kertyminen on mysteeri. Runsaalla liikunnalla saattaa olla osuutta asiaan.

 3. Avatar Urheilija sanoo:

  Lisäten vielä että polven tyhjennyksen jälkeen jouduin käyttämän keppeja pari päivää ja raskasta liikuntaa ei saanut harrastaa kahteen viikkoon. Pikaista paranemista sinne!

 4. Avatar Pinja sanoo:

  Voi että, kuulostaa kyllä todella inhottavalta! Toivottavasti löytyy mahdollisimman nopeasti syy polven turpoilulle. Ja hei, oisko ton pannarin ohjetta mahdollista saada? ;-) Pikaista paranemista!

 5. Avatar Kati sanoo:

  Mulla oli n. kuukausi sitten polvessa rasitusvamma. Jalkatreenin jälkeen alkoi polvi oireilla. Turposi, kiristi en pystynyt seuraavana päivänä varaamaan toiselle jalalle yhtään. Menin lääkäriin, polvesta poistettiin 30ml nestettä. Kävin verikokeisa, ei ollut tulehdusta. Ohjeena lepoa ja kylmää. Tästä tosiaan reilu kuukausi eikä polvi vieläkään normaali. Kyykkyyn mentäessä kiristää ja jotenkin jäykän tuntoinen. Ja huomaa jos on enempi ollut liikkeellä, niin polvi tuntuu jäykältä. Tosi ärsyttävää, jos tämä polvi jää tuommoiseksi. Fysioterapiaa oon suunnitellut. Kerro mitä mehiläisessä sanottiin! Kuulostaa sanantyyppiseltä tuo sun vaiva. Myös hyppyjä en oo uskaltanut tehdä, kun tulee tunne, että polvi pettää alta.

 6. Avatar Amanda sanoo:

  Harmi tota sun polvee. Itellä oli pitkät pätkät juuri tollasta säätämistä oman polveni kanssa ja tiedän sen tunteen kuinka v*tuttaa, kun pelkkä kävelylenkki saattaa alkaa pistämään polvessa.
  Ite loukkasin polveni lasketteluonnettomuudessa. Kaaduin ja liusuin pöpelikköön suksineen päivineen. Siinä rytäkässä toisesta polvesta meni eturistiside poikki, sivuristisiteet repeytyi ja nivelkierukasta lähti suikale nivelen ulkopuolelle. Mulla oli kasvulinjat vielä sillon auki, eli odottelin leikkausta sitten sen melkein puolitoista vuotta. Just samoja oireita, turpos täyteen nestettä, tuntu kireältä kun liikutti. Myös ”muljahteli” ikävästi vähänkin rankemmin liikkuessa. Jouduttiin usein punktoimaan neulalla sitä nivelnestettä ulos sieltä.
  Tsemppiä, toivottavasti paranee pian!

 7. Avatar Heinis sanoo:

  Mulla vastaava oireilu johtui rustovauriosta, joka lopulta reilun kk:n oireilun jälkeen jouduttiin leikkaamaan :/ Suosittelisin lämpimästi magneettikuvaa, jotta r-vauriot ja kondromalasian asteet pystytään havaitsemaan.

 8. Avatar Maija sanoo:

  Voi ei Aino, kuulostaa kamalalta toi sun tilanne! :( Ymmärrän hyvin miks ketuttaa ja potuttaa!
  Mulla ei oo itellä ollu koskaan tollasta enkä oo kuullut tutuillakaan olevan niin en osaa yhtään auttaa. Mutta uskon, että oot just jääräpää ittes(hyvällä tavalla) ja pakotat lääkärien ottamaan kaikki mahdolliset kuvaukset ym. Että saat selvitettyä ja hoidettua polvesi.
  Ei muuta kuin kaikki sympatia sinne ja toivotaan, että pian helpottais!! Ja nyt vaan positiivisesti mietit, että nyt ainakin sun kroppa saa lepoa! Treffaa frendejä, lueskele, käy leffassa, käy syömässä ulkona; nyt ainakin ehtii nähdä läheisiä. :)
  Tsemppiä ja jaksamisia!! Mieti sitä fiilistä kun kaikki on ohi ja pääset taas treenaamaan täysillä energioilla! :-)

 9. Avatar Urheiluhullu sanoo:

  Tsemppiä! Kunnon lääkäriin vaan ja magneettikuva, siinä näkyy kaikki.

  Itellä oli jalkaterässä jokin aika sitten joku jännetulehdus tai mikä olikaan (selvisi magneetissa) ja otti tosi paljon aivoon kun ei voinut liikkua.
  Toivon että sulla menis pian ohi, jos vaikka jo ensi viikon maanantaina pääset takaisin liikuntaan!!

Kommentoi