NÄIN TOIMII UUDISTUNUT INSTAGRAM

Viime päivinä on saattanut aistia pientä joukkohysteriaa Instagramin puolella. Kukaan tuskin on välttynyt kuvalta, jossa kehotetaan painamaan päälle käyttäjän julkaisuilmoitukset, eli ”post notifications”. En tiedä tietääkö monikaan mitä tuo oikeasti tarkoittaa. Klikkaamalla ilmoitukset käyttöön, saat jokaisesta kuvasta/videosta ilmoituksen puhelimen ruudulle. Jos laittaa jokaisen seuratun tyypin ilmotukset päälle, ei siihen luurin näytölle paljon muuta mahdukkaan kuin ilmotuksia postatuista kuvista ja videoista. Mielestäni tällainen on hyvin stressaavaa, kun nykyään tulee jo muutenkin joka tuutista ilmoituksia ja ärsykkeitä. Kannattaa siis miettiä kahdesti ennen kuin klikkailee mitään, saati kehoittaa muita tekemään niin.

Screenshot_2016-03-29-08-34-46

Totta on kuitenkin se, että Instagramiin on tulossa samankaltainen algoritmi kuin Facebookissa. Tänään tiistaina otetaan testiin algoritmi, jossa syrjäytetään vanha tapa, jolloin ”feedi” päivittyi ajan mukaan, eli selatessa kuvia, ylimpänä olivat uusimmat kuvat ja mitä alemmas selaa, sitä vanhempia kuvia tulee vastaan. Algoritmi taas toimii siten, että se näyttää vain mitä haluaa nähdä. Eli näkee niiden henkilöiden julkaisuja, joita kommentoi ja tykkää eniten. Kaikki päivitykset eivät siis välttämättä näy seuraajille, mikä voi olla hyväkin juttu, sillä joskus liian aktiivinen päivittäjä voi olla jopa ärsyttävä. Toisaalta Instagramissa seurataan juuri sen vuoksi, että halutaan nähdä kuvia, kun taas Facebookissa on useampi kaveri, jonka jokaista lapsi- tai ruokakuvaa ei ole ihan pakko nähdä. :D

“On average, people miss about 70 percent of the posts in their Instagram feed,” Kevin Systrom, co-founder and chief executive of Instagram, said in an interview. “What this is about is making sure that the 30 percent you see is the best 30 percent possible.” 

Screenshot_2016-03-29-08-34-54

Jos hieman jatketaan aiheesta syvällisempään suuntaan niin ihmisethän ovat lähes aina muutosvastarintaisia. Mitä jos hyvin toiminut asia muuttuukin huonompaan? Kuka kuitenkaan muistaa, saati kaipaa enää vaikkapa sitä Facebookin vanhaa mallia? Sama juttu pätee muussakin elämässä, yleensä muutokset ovat hyvästä, kunhan vain uskaltaa ottaa askeleen ja tehdä jotain. Yleensä täytyy pystyä luopua jostain vanhasta saadakseen tilalle uutta. Tätä voi heijastaa vaikkapa elämäntapojen muutokseen; herkuttelusta luopuminen voi tuntua ylitsepääsemättömän vaikealta niin kauan kunnes vain kokeilee jotain muuta tyyliä. Peloista huolimatta, muutoksia harvemmin katuu, sillä niistä jää käteen aina jotain hyvää. Jos tekee asiat aina kuten on tehnyt, ei mikään asia tule muuttumaan nykyisestä. Parempi muuttunut kuin juuttunut! ;)

Mua voi seurata Instassa nimellä ainorouhiainen, mutta ei kuitenkaan haittaa yhtään, jos et seuraa!

 


16 Responses to “NÄIN TOIMII UUDISTUNUT INSTAGRAM”

 1. Avatar Jenma sanoo:

  Miten tuo ilmoituskuva, jossa kehoitetaan ottamaan ilmoitukset käyttöön, näkyy vain joillain? Pitääkö tuommoinen kuva itse laittaa?

 2. Avatar Oona sanoo:

  Oon kanssasi samaa mieltä siitä että muutos on yleensä hyvästä. Mutta mielestäni instagram unohtaa hieman merkityksensä, sillä ideana on juuri sillä hetkellä otettujen kuvien julkaisu ja nyt kuva meneekin johonkin jonon hännille sen pienistä katsojaluvuista johtuen. Itse myös seuraan instassa ainoastaan sellaisia henkilöitä joiden kuvat kiinnostaa, enkä välttämättä tarvitse instagramin päivitystä kertomaan mikä kuva minua kiinnostaa ja mikä ei.
  Päivityksen jälkeen saattaa käydä niin että jotkut kuvat jää nyt näkemättä.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No se on kyllä totta, kuten itsekin mainitsin niin instan pointti on yleensä juuri se, että seurataan niitä kenen kuvia tahtoo nähdä. Mutta jos tuo pitää paikkaansa että normaalisti missaa n. 70 % kuvista niin nythän sitten ainakin tulee näkemään niitä kuvia, joita tykkää katsella ja kommentoida!

 3. Avatar maijjaa sanoo:

  Veikkaan, että jos 70% missattuja kuvia täyttyy niin seurattavia on älytön määrä. Toivon, että mun seurattujen määrällä insta toimisi niinkuin aina ennenkin. Mut olis kiva, että jos voisi tehdä valinnan. Onhan se aika eri juttu seuraatko 50 vai 5000 ihmistä/asiaa. Facebookissa ei niinkään häiritse toi, vaikka siellä missaankin aina välillä jtn tärkeitä. Instassa ehdin taas näkemään kaikki kuvat.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Jos seuraat vaikka vain pariakymmentä ihmistä, silloinhan näet helposti kaikki postaukset, sillä kaikki kuvat näkyvät kyllä, mutta eri järjestyksessä..Jos taas seuraa 5000 ihmistä, tuskin silloin muutenkaan ehtii nähdä kaikkia kuvia. Kuvat eivät siis katoa, vaan järjestys muuttuu. Jos nyt edes muuttuu, joku ehti jo kommentoida että koko muutos on peruttu :D

 4. Avatar minttu sanoo:

  Tuo muutos peruttiin:)

 5. Avatar Jenni sanoo:

  Jos tällä on jotakin tekemistä Facebookin nykyisen seinän kanssa, niin ei voi kyllä tykätä. Facebok-seinäni ei ainkaan ole täynnä asioita joista pidän, vaan tuntemattomien ihmisten päivityksiä, mainoksia ja sivuja joista kaverit ovat tykänneet. Kaipaisin kovasti takaisin aikajärjestettyä seinää. Samoin twitterissä ovat raivostuttavia ne ”while you were away” -päivitykset.

 6. Avatar Sani sanoo:

  Kyllä muistan facebookin vanhan feedin ja kaipaan sitä joka ikinen päivä :D kyse ei ole muutoksesta, vaan huonosta sellaisesta. Facebookin feedi on hyvin epäkäytännöllinen, enkä tahdo instagramiin samaa.
  Kun sosiaalisen median ongelmakohta jo muutenkin on siinä, että sosiaalisuuden sijasta vertaillaan suosiot en edes arvojeni pohjala halua kannustaa siihen pyrkiviä muutoksia.

 7. Avatar Tuija sanoo:

  En tiedä miten muut kokevat mutta itse ajattelen ainakin että hirveen hankaliksi pitää tehdä kaikki! Itse en ainakaan jaksa kaikkien ”tärkeiden” seurattavieni julkaisuilmoituksia ottaa käyttöön. ehkä ajan kanssa sitten jos tämä uudistus nyt näkee päivänvalon :D

 8. Avatar Heidi sanoo:

  Mäkin kaipaan vanhaa facebookia. Nykyään mä en jaksa käydä siellä kun ilmoitukset mitä siihen mun etusivulle tulee, on ihan jotain muuta mitä haluisin nähdä. Paljon menee asioita siellä ohi. Instasta olen tykännyt juuri sen takia, että ne kuvat on siellä nähtävissä julkaisujärjestyksessä. Jos instagram ottaa mallia facebookista, niin kyllä senkin seuraaminen sitten vaan jää… Toivottavasti tätä muutosta ei tule ja se on oikeasti peruttu. :)

 9. Avatar hop sanoo:

  Eli tämä tarkoittaa siis tällaiselle tavikselle instaajalle sitä, etteivät epäsuositut kuvani näy enää kenenkään feedissä, kun vain paljon seuraajia haalineet suositut julkkikset, artistit ja bloggaajat täyttävät seuraajieni feedin. Laitan instaan kuvia lähinnä päivitelläkseni kuulumisia kavereille, mutta jatkossa lienee turhaa. Itse näkisin mieluummin jokaisen kuvan kerran, eikä niin että näkemättömiä kuvia pitää etsiä erikseen toisten profiileista. Blää.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mikäli muutos tulee voimaan (joku sanoi että se on peruttu) niin kaikki kuvat näkyvät kyllä feedeillä, mutta eri järjestyksessä…riippuu sitten toki seuraajastasi, monenko tyypin kuvia hän seuraa! :)

 10. Avatar Henna sanoo:

  Joo mikään en pahemmin käytä facebookia uudistuneen feedin takia. Mäkin oon poistellut seurattavia ja aikanaan Facebook-kavereita, että näkee ne julkaisut mitkä kiinnostaa

Kommentoi