LÖYTYYKÖ SUN SALILTA TÄMÄ TYYPPI?

Kuntosalikäyttäytyminen on aika kuuma aihe ja olen lukenut useamman kirjoituksen, joissa jengiä on ärsyttänyt tietyt tavat salilla. Mielestäni kuntosalilla pätee aikalailla ne samat käytöstavat kun muuallakin. Kunhan osaa hieman ottaa myös muut huomioon, pääsee jo hyvin pitkälle. Myös ryhmäliikuntatunneilla käyttäytyminen menee samaan kastiin, kun on paljon porukkaa, homma toimii vain, jos osaa miettiä myös muita, eikä huidella vain oman mielen mukaan. Itse vietän aikaani pääsääntoisesti lavalla, mutta olen kuullut että yksi ärsyttävimmistä tavoista on, jos joku saapuu myöhässä tunnille ja pamauttaa itsensä suoraan toisen eteen/tielle niin, ettei ajoissa tullut pysty tehdä liikkeitä kunnolla. Tuleeko teille mieleen jotain käytöstapoja, jotka ottaa pannuun treeniympäristössä?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Törmäsin eilen Iltasanomien sivuilla hauskaan artikkeliin, jossa oli kategorioitu 12 tyypillisintä ryhmäliikuntaohjaajaa. Piti tietysti lukea nämä erilaiset persoonat läpi ja miettiä osuiko joku kuvaus omaan tyyliin. Kukaan nyt ei varmaan ole pelkästään yhtä ja samaa tyyliä, sillä itse ainakin koen, että ohjaustyyli muuttuu myös tunnin mukaan. Kyllä sieltä kuitenkin yksi tyyppi erottui, sillä tunnistin itsessäni näitä piirteitä…

Vääpelit:
Hokevat tauotta jaksaa, jaksaa, jaksaa. Kova ääni, myös naisilla. Vähän meikkiä. Vahva oma urheilutausta. Eivät anna kenenkään tehdä ryhmäliikuntatunnilla yhtään löysemmin. Usein innostavia ja positiivisessa mielessä hikoiluttavia hahmoja.

Täytyy kyllä sen verran sanoa, yritän vältellä tuota ”jaksaa jaksaa” hokemista. Vääpelin lisäksi tunnistin itsessäni myös fanaatikon piirteitä, sillä painotan aika paljon myös teknillistä tekemistä, ainakin tietyillä tunneilla.

Fanaatikot
Tekniikkapuritaaneja. Kontrolloivat, korjaavat, nalkuttavat, neuvovat, mutta parhaimmillaan myös kannustavat. Näkevät kaiken ja huomaavat jokaisen, varsinkin silloin, kun lipsahtaa ruodusta.

Että sillä lailla, fanaattinen vääpeli :D Kuulostaa varmasti tosi houkuttelevalta, haha. No on mulla toki myös lempeitäkin piirteitä, ainakin omasta mielestä. Lukeeko joku mun tunneilla käyvä jumppari tätä, osuiko oma veikkaukseni oikeaan? :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muut ohjaajatyypit:

Seksisarat:
Fitnesspimut, jotka ovat hyvin tietosia seksuaalisesta viehätysvoimastaan ja pukeutuvat sen mukaisesti. Yleensä suosittuja hahmoja miesten keskuudessa, naisten reaktiot ristiriitaisia. Harrastavat aktiivisesti fitnessiä. Panostavat vaatteisiin ja käyttävät värikkäitä kuoseja ja rohkeita leikkauksia. Ei koskaan samaa asua eri tunnilla. Pukeutuminen saattaa häiritä jumppaajien keskittymistä.

Epävarmat:
Puhuvat hiljaa, eivät käytä mikrofonia. Välttävät ohjeistamista. Vaatimaton asustus. Usein ihmisinä hyviä ja kehityskykyisiä.

Hurmurimarkot:
Syötävän suloiset miesohjaajat, joilla eturiviin tunkevia bändäreitä, jotka kiertävät kyseisten ohjaajien perässä eri saleilla. Ohjaajat puhuttelevat bändäreitään etunimillä, koska osaavat vedellä oikeista naruista. Vetävät salin täyteen, vaikka lukisivat vain puhelinluetteloa. Yleensä tunneille laittaudutaan.

Koskettelijat:
Ohjausta kädestä pitäen kädellä kosketellen intiimiä rajaa hipoen. Haluavat varmistaa, että pienet, mutta tärkeät liikkeet tehdään varmasti oikein.

Tarhatätiraijat:
Puhuvat yliselkeästi lässytystä hipoen kuin lapsille. Tsemppaavia ja mukavia, mutta joskus rasittavia suurina annoksina. Arkisella pukeutumisellaan fitnesspimujen täydellisiä vastakohtia.

Ronskit:
Reippaat, äänekkäät ja itsevarmat. Hauskojakin voivat olla. Jos ajatus katkeaa, puhe ei koskaan. Saattaavat myös laulaa, naureskella tai pitää muuten reipasta tunnelmaa yllä. Lipsauttelevat suustaan intiimejäkin asioita. Käyttävät kaikista ruumiinosista niiden oikeita nimiä.

Selittäjät:
Kaiken kokeneet ja nähneet ohjaajat, jotka siviilissä elävät hurjempaa elämää, koska aina joku kohta kipeä, nyrjähtänyt tai leikattu. Selittävät jokaisen tunnin aluksi, etteivät voi tehdä liikettä x tai y ja saattavat selittää myös syyn ja seurauksen kautta mihin tähän pisteeseen jouduttiin. Esimerkiksi liukastuminen, urheiluvamma tai kissanpurema.

Vierasperäiset:
Yleensä teknisesti taitavia, asenne loistava. Kielitaito hapuilee koomisesta ymmärrettävään, mutta se ei yleensä haittaa. Ammattilaisuudella saa paljon anteeksi.

Häslääjät:
Saavat aina äänentoiston tai valot jumiin, on väärä musiikki mukana. Yrittävät lisätä valoa, sammuttavat ne poikkeuksetta. Selittävät ihan väärää liikettä, tarkoittavat kuitenkin hyvää ja ovat ihan mukavia, ryhmäliikuntamaailman riittaväisäsiä. Tunneilla outoja poltergeist-ilmiöitä. Toiset rakastavat, toisilla menee hermo. Peukalo keskellä kämmentä. Tyypillinen repliikki: ”Osaako joku sanoa, miten tämä toimii?”.

Sekoilijat:
Niin sanotusti lisenssivapaat. Omia sovellutuksia tutuista ja järkevistä liikuntamuodoista. Lopputulos sekasotkua, pahaa mieltä ja vaivautuneita katseita suihkussa. Eivät ymmärrä, etteivät esimerkiksi jalkakyykyt ja jänishypyt kuulu yhteen eikä pyörää voi keksiä uudestaan.

lähde: http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/art-1454041308856.html

Löytyykö teidän salilta ohjaajia, jotka sopivat johonkin kuvaukseen? Entä onko näistä joku tyyppi, joka miellyttää eniten?

trikoot & toppi – Puma*

kengät: Nike TrFit*

*Intersport Vaasa

kuvat: Riikka


25 Responses to “LÖYTYYKÖ SUN SALILTA TÄMÄ TYYPPI?”

 1. Elina sanoo:

  Aino, juuri tuolla fanaattisella tekniikan ohjauksella ja tinkimättömällä otteella saat ryhmäliikkujankin haastamaan itsensä ja treenaamaan tosissaan. Totuushan on, että esim BodyStep-tuntisi ovat huomattavasti tehokkaampia ja siten raskaampia, kuin sama ohjelma jonkun toisen ohjaamana. Loistavat ohjaajan taitosi vetävät salin aina täyteen. Tunnillesi tullessa tietää saavansa aina hyvän ja laadukkaan treenin. Kiitos taas tämänkin päivän jumpasta. Koko kehossa tuntuu sopiva väsymys :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Apua, kiitos! Menin ihan sanattomaksi tästä kommentista :)

 2. Henna sanoo:

  itse suosin fanaatikkojen tunteja. Ohjaajan oma asennoituminen (=fanaattisen asennoituminen) kyseiseen jumppaan on kaikkein tärkeintä :) käymälläni salilla kovin vääpeli meikkaa runsaiten, joten siinä meni vähän metsään IS:n kuvaus. Tuolta jäi vaan pois se nautiskelijatyyppi, jonka body&mind tyyppisellä tunnilla on paras relata. :)

  Mitä ryhmäliikkujiin tulee, en ymmärrä kun jotkut tulevat myöhässä ihan jatkuvalla syötöllä, eräs vanhempi naishenkilö jopa päivittäin. Itse menen salin puolelle jos joskus käy niin etten ehdi, koska on kiusallista olla myöhässä tai viime tipassakin.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Toi on totta, että eri lajiin sopii myös erilaiset ohjaajat ja tyylit =)

 3. J sanoo:

  Jumppiin myöhässä tulevat ovat niin rasittavia!! Ja sit tietty pitää viel tunkee eturiviin ja viedä oma hyvä paikka. Mua myös ärsyttää ne ketkä valittaa koko ajan että musiikki on liian kovalla! Itse saan ainakin parhaan fiiliksen juuri musasta ja tuntuu tyhmälle heilua hiljaisessa musiikissa. Yhdellä salilla oli nainen joka käytti korvatulppia ja silti pyysi aina hiljentää musiikkia… Oiskohan ollut parempi jumpata vaikka kotona :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tuo musiikin volumetaso kyllä jakaa aina ja ikuisesti mielipiteet :D Meiän salilla on onneks korvatulppia tarjolla joten niitä saa käyttää mikäli musa tuntuu liian kovalta.

 4. Kirsti sanoo:

  Itse oon vielä ohjaajaurani alussa ja olen kai epävarma häslääjä. Aina välillä tulee kuitenkin ronskin luonteenpirteitä esille. Aika jännä, mikä musta sitten tulee, kun varmuus ja osaaminen lisääntyy
  Mutta kyllä tuli jokaisesta esimerkistä joku tietty ohjaaja/ohjaajat mieleen. Erityisesti Hurmurimarkot oon nähnyt jonkin verran ja olen itse ollut bändärinä

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Varmuutta tulee lisää kokemuksen myötä ja sitten alkaa tosiaan ne omat piirteet puskea enemmän läpi! Mäki niin tiedän nuo hurmurimarkot :D :D

 5. S sanoo:

  Vääpelit ja fanaatikot on ehdottomasti parhaita ohjaajia! Hiljaiset ja epävarmat ohjaajat ei vaan nappaa, samoin ohjaajat joiden oma kunto ei selkeästikään riitä rankan tunnin ohjaamiseen. Ohjaaja ja sen tyyli vaikuttaa tosi paljon treeniin ja omaan fiilikseen!

 6. Suvi sanoo:

  Tavaroiden poisvieminen kesken tunnin on ärsyttävää. Vaikka ohjaajat usein sanovatkin, että tavarat viedään pois vasta tunnin loputtua, niin silti monelta tunnilta löytyy niitä, jotka vievät painoja, steppilautoja ym. pois kesken tunnin. Siinä sitten itse saattaa joutua väistelemään (esim. ei pysty kunnolla tekemään liikkeitä pumppitunnilla tangon kanssa),kun seuraava biisi on jo alkanut ja joku laukkaa ympäri salia tavaroita palauttamassa. Venyttelyissä saa pelätä että paino tippuu poisviejän kädestä maassa olevan venyttelijän päälle tai joku talloo sormille. Myöhässä tunnille tulijat ovat myös ärsyttäviä ja silloinkin saattaa joutua itse väistämään kun esim. pumppitavaroita viedään omalle paikalle. Huh :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No niin on. Se on oikeesti tosi vaarallista kantaa tavaroita makaavien ihmisten yli. Toivottavasti jengi tajuis sen ennen kun oppii kantapään kautta.

 7. Susanna sanoo:

  Luin tämän uutisen eilen ja kyllä tuli kaksi ekaa susta mieleen… Mutta NIIIN hyvällä! Kunnon meininkiä sen olla pitää ja tykkään siitä fiiliksestä, että ohjaaja omalla ”fanaattisella asenteella” haastaa munkin sen ”kipurajan” yli! Muutama muukin tuttu hahmo tuolta löytyy – yhden lempiohjaajan kuvaisin ronskiksi. Yksi ei-niin-lemppari on tuo tarhatäti.

  Ärsyttävimpiä tyyppejä juu on ne myöhästelevät. Ja nimenomaan ne jotka tulee myöhässä järjestäin aina. Salilla on yksi tyyppi, joka tulee tunnille aina vasta toisen biisin aikana. Ihmetys oli suuri kun viimeksi näin että tyyppi tuli itseasiassa salille PYÖRÄILEMÄÄN/lämmittelemään jo puolta tuntia aikaisemmin, mutta tuli silti tunnille sen 5-10min myöhässä. Sama nainen myös joka jumalan kerta valittaa kovasta musiikista…aaargh.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos Susanna! :)

   Satunnainen myöhästely on tietysti ymmärettävää ja jokaiselle käy sitä, mutta just se jos aina tullaan myöhässä,ja usein myös lähdetään ennen kuin tunti on loppu. Se on kyllä vähän häiritsevää.

 8. Maija sanoo:

  Sulla on ollut ihan sika hyviä postauksia viime aikoina! Kaikkii tuntuu osuvan ja uppoovan. :D

  Mua ei oo oikeastaan ärsyttänyt ryhmäliikunnassa eikä kuntosalilla juuri kukaan viime aikoina. Mutta ryhmäliikuntaohjaajista on ollut vähän kiukun pidettelemistä. :D Mua harmittaa semmonen ihme ’suosiminen’ eräässä ohjaajassa. Joka tunnilla ohjaaja ottaa esiin meiän salin ’sporttikaksoset’, jotka siis ovat kaksosia ja liikkuvat yhdessä. Mitä ihmeellistä siinä on? Ja joka tunti ohjaaja karjaisee mikkiin ’ja meiän sporttikaksoset ovat täällä!’ Aivan kuin ei kukaan muu olisi saapunut paikalle. Se ärsyttää. :D
  Ja sit semmoset hiljaset hissukka -ohjaajat jotka vetävät tunnin aivan kuin eivät haluaisi olla siellä sitä tuntia vetämässä.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiiitos!! =)

   Oho, onpa kummallinen tapa :D Kyllä munki jumpas käy kaksosia (vai kolmosia) mutta eipä ole sitä tullut huomioitua sen kummemmin kuin muita treenaajia, hehe! :)

 9. Anumaaria sanoo:

  Voi taivas. Mun entisellä salillani, tiedät kyllä mihinä :D, löytyy lähes jokainen tyyppi. Pystyisin heti nimeämään kaikki muut paitsi vierasperäisen, hurmurin ja seksin. ;)

  Joo, ja sä oot oikeassa omissa tyypeissäs, todellakin. :)

 10. Mie vain sanoo:

  Usein jos tunnille menee n. 5min ennen sen alkua, on saliin jo pakkautunut kivasti porukkaa ja ainoat vapaat tilat ovat suoraan eturivissä ohjaajaa lähellä. Pakkohan siihen eturiviin on sitten mennä jos ei halua jossain ahtaassa nurkassa jumpata :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tietysti sinne saliin saa mennä, ehkä enemmänkin se miten saapuu paikalle. Katsoo hieman ettei mene suoraan jonkun eteen tai kysyy vaikka onko ok että tuun tähän =)

 11. petra sanoo:

  Ei ”tarhatädit” kyllä lässytä lapsille.. ne on muut jotka lässyttää koska luulevat että niin lapsille puhutaan :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tässä varmaan vain haettiin juuri sitä lässyttävää- puhetapaa :D

 12. Roslin sanoo:

  Minun lempiohjaajiani ovat ”fanaattiset” ja ”ronskit”. On hyvä, jos ohjaaja kehtaa sanoa, ja on kiinnostunut siitä, että liikkeet tehdään oikein ettei tule vammoja. Myös tuollaisista rennoista ohjaajista tykkään, että jokainen saa tehdä oman kunnon mukaan, mutta sitten kuitenkin jaksaa kannustaa positiivisesti. Jatkuva käskyttäminen ja huutaminen sen sijaan lähinnä häiritsee keskittymistä. Ja kaikista eniten ärsyttää se, jos ohjaaja ensin sanoo, että jokainen saa tehdä kuntonsa mukaan ja näyttää liikkeestä helpomman ja haastavamman vaihtoehdon, mutta sitten kuitenkin alkaa ”raivota”, jos kaikki eivät jaksa tehdä haastavampaa versiota. :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kuulostaa aika oudolta jos antaa ensin vaihtoehtoja ja sitten kieltää niiden tekemisen :D haha!

 13. Sanni sanoo:

  Ryhmäliikuntatunneilla en käy, mutta kuntosalin puolella raivostuttaa ihmiset, ketkä ei siivoa jälkiään! Esimerkiksi meidän salin pienellä naisten osastolla on niitä eri vimpaimia (en nyt tiedä oikee nimitystä) taljaan. Taljaan niitä mahtuu vain rajallinen määrä roikkumaan, ja ylimääräisille on kori vieressä. Silti ne ei ikinä sinne koriin päädy, vaan ovat lattialla tiellä, kuin myös painot, stepit, jumppapallo ja jumppamatto. Kaikilla on oma paikkansa, mutta paikoillaan harvoin ovat. Lukemattomia kertoja oon siivonnut koko alueen ennen kuin alan treenaamaan. Treenin jälkeen tavarat paikoilleen!

  Inhottaa myös ihmiset (miehet ja naiset) ketkä laittaa järkyttävän määrän hajuvettä ennen treeniä. Itselläni ei mitenkään älyttömän herkkä nenä ole, mutta henkeä en näiden ihmisten lähellä saa.

Kommentoi