ENNEN – NYT

Tuli tuossa selailtua vanhoja kuvia ja hieman sai taas huokailla ja naureskella menneisyyden minälle. Kai se on niin, että vanhat kuvat huvittavat aina hieman, sillä ajat muuttuu ja tyylit muuttuu. Näissä kuvissa huomaa aika radikaalisti myös elämäntapojen vaikutuksen ulkoisesti. Vaikka olen aina liikkunut ja syönyt suhteellisen terveellisesti, niin koen että vasta todellisen terveellisen elämäntyylin ymmärtämisen jälkeen, on tapahtunut aikamoinen muutos. Olen siis ajatellut eläväni terveellisesti, vaikka todellisuudessa on ollut aika paljon parantamisen varaa.

nyt_Fotor_Collage

En ole koskaan ollut ylipainoinen tai lihava, mutta kehonkoostumus on ollut erilainen ja juuri ne huonommat elämäntavat ovat näkyneet pöhötyksenä sekä kasvoilla että keskivartalossa. Mun kroppa on sellainen, että jos lihon, kaikki kertyy keskivartaloon, rintoihin ja kasvoihin. :D

Kerroin juuri eilen kavereille, että tuossa vasemmanpuoleisessa kuvassa mulla oli takana viiden päivän paasto. En siis syönyt mitään viiteen päivään, ainoastaan join vettä. Nykyään en ikimaailmassa tekisi kropalle (saati pääkopalle) tuollaista kärsimystä. Luultavasti viiden päivän paaston jälkeen oli niin kovat himot, että tuli sitten vedettyä jokin tankkauspäivä heti perään. Ehkä ymmärrätte, miksi olen nykyään niin kovasti vastaan kaikenmaailman pikakuureja ja paastoja.

P6050477_Fotor_Collage

Olen aikaisemminkin jakanut näitä ennen-jälkeen kuvia ja usein saan komenttia, että olit paljon parempi ennen. Mielestäni on niin turhaa kiistellä makuasioista, eli kenen mielestä mikäkin vartalo näyttää parhaalta. Paljon tärkeämpää on se, millainen olo on omassa kehossa. Aina ei tarvitse olla ylipainoinen voidakseen huonosti. Elämäntavat voivat vaikuttaa energiatasoihin ja mielialaan todella radikaalisti ja itse olen kokenut myös ne vaiheet, kun en ollut ihan elämäni kunnossa, en pelkästään ulkoisesti vaan myös sisäisesti.

On myös aika turhauttavaa treenata noin 20 tuntia viikossa ja silti ulkoisesti sitä ei juurikaan näy missään. Loppujen lopuksi kyseessä oli vain se, että söin liian vähän ja liian yksipuolisesti, mikä johti siihen, että viikon lopussa teki niin paljon mieli kaikkea mahdollista, että karkkipäivänä lähti ihan käsistä. Ette tiedäkään miten hyvältä tuntuu, kun on päässyt kokonaan eroon koko ”karkkipäivä” – ajatusmallista. Olen myös oppinut lepäämään ja nukkumaan enemmän, mikä on ollut iso juttu kaikessa muutoksessa.

20150208_104513_Fotor_Collage

Kannattaa aina mennä terveys edellä ja se tuo ihan varmasti tuloksia kaikilla osa-alueilla! :)


11 Responses to “ENNEN – NYT”

 1. Avatar Anni sanoo:

  Oon kyl aina ajatellut, että ne ”näytit ennen paremmalta” -kommentit (muuallakin kuin sun blogissa) on vaan kateellisten panettelua. ;) Halutaan ajatella ja jakaa sellaista ajatusta, että sun tyylinen huippukunto on jotenkin epäterveellistä ja ”rumaa” tai ”miehekästä”, jotta ns normikansalainen pikkuisine pömppineen ja turvotuksineen ei näyttäis niin huonolta, ja ettei tarvisi luopua sipsikaljapäivistä. Kun oikeasti varmasti ihan jokainen haluaa olla hoikka, energinen ja voimakas, eikä sohvalla makaava ihrakasa! Ei kaikki tietty ihan yhtä hoikkia halua olla kuin mitä nykyään olet (kai), mutta enivei.

 2. Avatar Reetta sanoo:

  En tiedä oletko kirjoittanut kyseisesetä aiheesta joskus aiemmin, mutta olisi kiva kuullu sun näkemys ja kokemus asiaan. Eli onko ystävä- ja tuttavapiirisi vaihtunut sen myötä, kun alkoholi on jäänyt lähes kokonaan pois ja terveelliset elämäntavat ja runsas liikunta on tullut merkittäväksi osaksi elämääsi? :)
  Onko ollut esimerkiksi ystäviä jotka ovat häipyneet sen myötä, kun baarit eivät ole enää kiinnostaneet?

  ps. blogisi on tosi kannustava ja inspiroiva! :)

 3. Avatar Sarppa sanoo:

  Heippa Aino! Hyvältä näyttää, ennen ja nyt. Tuleeko muuten uutta haastetta 2016? Vai onko nuo 2015 bikinihaasteen ateriamallit edelleen sinun mielestä toimivia, jos aloittaisi niillä?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hello! Uusi haaste on tulossa helmikuussa, mutta siis toki edelliset haasteet toimii edelleen yhtä hyvin! :)

 4. Avatar elisa sanoo:

  Ehdottomasti jälkeen kuvat eli nykytilanteesi ovat parempia, näytät paljon kauniimmalta (vaikka kaunis olet muutenkin :D), näytät hyvinvoivemmalta ja jopa nuoremmalta! :D Harmi kun en asu Vaasassa, kävisin niin mielelläni sun spinning tunneilla!!

 5. Avatar Liisa sanoo:

  Huima muutos ja ehdottomasti paremmaksi:)

 6. Avatar ulla sanoo:

  Upea muutos ja tosiaan parempaan. :)
  Monilla on tuo alkoholiturvotus pysyvää ulkomuodossa.
  Itselläkin oli hurjat muodonmuutos kuvat jossain jemmassa. Ei tunnistaisi enään vuosin takaa :)

 7. Avatar Sirpale sanoo:

  Näytät niin hyvinvoivalta tällä hetkellä (: Ruokavaliolla on varmaan suurin vaikutus elämässä.

 8. Avatar Enni sanoo:

  Paljonko on nykyinen painosi, jos saan kysyä?

 9. Avatar Meeri sanoo:

  Yhdyn täysin tuohon lausahdukseen, että terveys edellä meneminen antaa parhaat tulokset! :)
  Itsellä myönnän aiemmin olleen treenaamisessa motivaattorina se, että näyttää paremmalta. Se ei kuitenkaan pidemmän päälle kantanut eteenpäin. Nyt olen viimein tajunnut (kenties iän myötä, kun havahtuu, että ei se elämä ikuista ole :D… ), että paras motivaattori onkin se, että pitää oman kehon terveyden ja hyvinvoinnin prioriteettina, niin motivaatio liikkumiseen tuleekin siinä jo automaattisesti ja samalla sitä kautta siitä nauttiminenkin ja tuloksien syntyminen! :)

Kommentoi