CONDITION CHECK – KUUKAUSI ILMAN PUNTTAILUA

Pientä päivitystä tähän mun ”elämää ilman punttia” – projektiin. Oon siis tässä pari kolme vuotta treenannut melko säännöllisesti voimatreeniä salilla omien jumppatouhujen lisäksi. Nyt päätin kuitenkin katsoa mitä tapahtuu kun salitreenit jää välistä ja teen pelkkää aerobista treeniä, eli paljon intervallitreeniä sen eri muodoissa.

formcheck_Fotor_Collage

Ehdottomana hyvänä puolena koen sen, että koska treenimäärät ovat samalla vähentyneet, mulla on ollut hurjasti enenmmän aikaa tehdä kaikkea muuta. Sitä ei ehkä tajuakkaan paljonko aikaa päivästä menee, kun treenaa useamman tunnin, kuutena päivänä viikossa. Eihän se pelkkä treeni vie usein kuin tunnin, mutta siihen valmistautuminen ja sen jälkeiset toimenpiteet kuluttavat myös aikaa muista asioista. Treenimäärien kevennys on myös aiheuttanut sen, että kroppa on tuntunut jotenkin kevyemmältä. Kun treenaa paljon ja jatkuvasti, voi käydä niin että kehossa on jatkuvasti pieni pumppi päällä niin sanotusti. :D

Lihaspaineet ovat myös lähteneet, jonka vuoksi lihakset tuntuvat hieman pienemmiltä, eikä esimerkiksi jännittämällä saa yhtä hyvää erottuvuutta aikaiseksi, mutta tämä ei mun elämää kaada. Ainakaan toistaiseksi. ;)

formcheck_Fotor_Collage1

Kävin tiistaina vaa’alla, ihan vain tarkkaillakseni painon muuttumista ja painoa oli pudonnut – 2 kg. Johtuuko tämä juuri palautumisen aiheuttamasta kevennyksestä, lihaspaineiden katoamisesta vai kasvisruokavaliosta, siitä en osaa sanoa. Normaalisti en seuraa syötyjä kaloreita, mutta nyt kun mulla on myös tämä vegehomma käynnissä, oon kirjannut syömisiä ja uusia reseptejä sulamon laskuriin ja tsekkaillut että tulee riittävästi energiaa ja proteiinia. Kalorivajetta mulla ei ole ollut, päinvastoin. Nuo raakasuklaasetit ja leivonnaiset on aika energistä tavaraa ja muutenkin on tullut syötyä hyvin! Mun kroppa, tai oikeestaan kehonkoostumus reagoi aina aika nopeesti ylimääräisen sokerin vähentämiseen kiinteytymisenä. Huomaan, että vastapalikat erottuu paremmin ja olo on muutenkin keveempi.

formcheck2_Fotor_Collage

Hyvin menee siis so far, katsotaan kauanko maltan olla rauhassa näillä pienemmillä treenimäärillä. Laitan lisää kuntokuvia vielä myöhemmässä vaiheessa. Tähän asti ei siis kovin suurta muutosta, keho on ehkä kutistunut hieman entisestään, mitä kuitenkaan tuskin huomaa paljaalla silmällä. 2 kiloa ei kuitenkaan ole mikään kovin suuri luku. :)


4 Responses to “CONDITION CHECK – KUUKAUSI ILMAN PUNTTAILUA”

 1. Avatar Enni sanoo:

  Saako kysyä nykyistä painoasi ja paljon olet pitkä? Ei ole pakko julkaista. Pidäthän huolen että syöt tarpeeksi, koska ohjaajana helposti ottaa liikaa tunteja ja menee ”flowssa” ja unohtaa ravinnon ja levon merkityksen.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Olen ohjannut kohta 10 vuotta, joten tiedän aika hyvin omat rajani ja pidän niistä kiinni =) Ravinnolla on tosiaan iso merkitys ja satsaan siihen paljon, kuten myös uneen. :)

 2. Avatar sue sanoo:

  Hyvältä näyttää! :) mulla taas semmonen lihasten kasvatuskausi meneillään.. oon syöny hiilarit ja rasvat eri aterioilla ja pikkuhiljaa hiilannu kaloreja ylöspäin niin mukavasti on lihasta tullu ja rasvat pysyny entisellään, kyll sillä tosiaan on vaikutusta miten ne makrot ajottaa!:) näin elän siis viikolla, mut nyt vkpna testasin sitä sun pinaattilätty ohjetta. Korvasin kikhernejauhon kaurajauholla ja kiireen vuoksi paistoin pannarina enkä lättyinä.. täytyy sanoa et hyvää tuli!! KIITOS taas hyvästä ohjeesta:) ja mielenkiinnolla odottelen raportteja lihattomuudestasi ja tästä ”only aerobinen”- projektista :)) tsemppiä molempiin!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos! Lihastenkasvatuksessa pienilläkin asioilla on tosiaan merkitystä, tsemppiä! :D

Kommentoi