RASVANPOLTTOA TEHOSTAVA MAJONEESI

No nyt on pakko! Eilinen meni tuttuun perjantaiseen tyyliin keittiössä puuhaillen. En ymmärä miten aika kuluu niin nopeaa aina. Voin siis touhuilla tunteja huomaamatta ajankulua lainkaan. Valmistin eilen ensimmäistä kertaa ikinä pizzaa pelkillä kasvistäytteillä ja täytyy sanoa, että kyllä se pizza on aina pizza, oli päällä mitä tahansa. :D Hyvää siis oli. Pizza oli myös gluteeniton ja maidoton, sillä kokeilin myös vegaanista juustoa ensimmäistä kertaa. Pyrin käyttämään mieluiten luonnollisia tuotteita, mutta koska pizza ja juusto vaan kuuluu yhteen, niin raastin päälle Violifen juustoa, joka on siis valmistettu pääosin kookosöljystä. :D Kaikkea ne keksii. Maku oli hyvin samankaltainen kuin  juustossa, olisin vaan voinut laittaa sitä hieman vähemmän, sillä maku oli jotenkin melko vahva. Ensi kerralla tietää sitten senkin.

Pohjan valmistin tuttuun tapaan täysjyväkaurajauhoista, fibrexistä ja psylliumista ja päällisinä oli herkkusieniä, suippopaprikaa, ananasta ja sipulia. (Pohjan ohje täällä)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sitten siihen itse asiaan. Jaoin yhden reseptiremontin yhteydessä ohjeen majoneesin tekoon ja nyt pakko hieman korjata tuota ohjetta, sillä löysin erittäin helpon tavan valmistaa majoa! Kiitos tästä kuuluu lukijalle, joka vinkkasi tästä kommenttiboksissa ja kyseinen ohje on siis suoraan kopioitu isyyspakkaus – blogistaKiitos hurjasti hyvästä ohjeesta, joka oli helppo ja nopein ikinä! :D

Tein reseptin sisältöön muutoksia ja käytin valmistukseen MCT – öljyä, joka on siis tunnettu sen termogeenisesta vaikutuksesta, eli se lämmittää elimistöä sisältäpäin lisätäkseen rasvanpolttoa ja energiankulutusta. MCT-öljy tehostaa rasva-aineenvaihduntaa ja antaa energiaa, se myös imeytyy muita rasvoja nopeammin ja toimii jopa hiilarien tavoin, antaen energiaa ennen ja jälkeen treenin. Kyseinen öljy sopii majon valmistamiseen täydellisesti, sillä se ei maistu millekään, joten se antaa mausteiden ja esim. valkosipulin loistaa!

Treenaajan valkosipulimajo:

 • 2 valkosipulin kynttä
 • 1 kanamuna (luomu)
 • 2 dl MCT – öljyä
 • ripaus suolaa ja chiliä
 • (1-2 tl dijon sinappia)

Hienonna valkosipulit ja laita ne kapeaan kannuun. Mittaa kannuun myös muut ainekset. Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni kannun pohjaan. Käynnistä sekoitin, ja nosta sitä vähitellen kohti pintaa. Tadaaa! Majo on valmis. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

lorauttelin majoneesia pizzan päälle :P

Yritin kuvata majoneesia, mutta ei tässä pimeydessä saa mitenkään päin järkeviä kuvia, joten tyydyin kuvaaman sitä pizzan päällä. :D

Bongasin muuten facebookista erään suuren median jakaman ohjeen, eli siis reseptin, joka oli täysin identtinen yhden mun reseptiremontti – ruuan kanssa. Voi tietysti olla, että joku on sattumalta keksinyt samaisen ohjeen. Täällä blogimaailmassa käy joskus niin hassusti, että tuotetaan samaa sisältöä, samaan aikaan. Jos kyseessä ei ollut sattuma, sitten kyllä vähän harmittaa, ettei anneta krediittiä sille jolle se kuuluu. :/


19 Responses to “RASVANPOLTTOA TEHOSTAVA MAJONEESI”

 1. Sanna sanoo:

  Taisin nähdä facessa samaisen reseptin! Mietin, että mistä se on nin tuttu! Harmillista, jos se on kopiointi sinun reseptistäsi :(
  Tuo majoneesi kuulostaa hyvälle! Mistä tuota mct-öljyä löytää?

  • ainorouhiainen sanoo:

   MCT-öljyä saa ainakin kaikista terveyskaupoista. Foodinilla, Cocovilla jne on omat tuotteensa! :) Voi olla että joistain isoimmista ruokakaupoistakin löytyy öljyosastolla. Sitä voi lisätä myös esim. kahviin tai smoothieen tuomaan energiaa.

 2. Anna sanoo:

  Yhdessä postauksessa taisitkin käsitellä kasvisruuan makroja ja totta on, että kasvisruuasta voi saada aivan yhtä paljon proteiinia kuin liharuuastakin. Mutta kuinka paljon kiinnität nykyisin proteiinin saantiin huomiota? Meidän molempien idoli Kaisa Jaakola suosittelee proteiinin sypöntiä jokaisella aterialla. Äkkiseltään arvioituna esimerkiksi tässä pizzassa proteiinin lähteenä on vain kaurajauhojen ja herkkisienien (melko vähäinen) proteiini. Olen itsekin siirtynyt pienin askelin kohti kasvisvoittoisempaa ruokaa ja herkullisia ruokaideoita kyllä riittäisi, mutta usein niissä tulee vastaan proteiinin vähäisyys. Käytät ilmeisesti ainakin heraa aamusmoothieen, mutta itse yritän pitää lisäproteiinit lähinnä treenin jälkeisinä lisäboosteina. Kuinka siis lisät kasvisruokavalioon proteiinia luonnollisista lähteistä? Esimerkiksi juurikin tähän pizza-ateriaan. En välittäisi lisätä jokaiseen ruokaan papuja tai kikherneitä, alkaa nopeasti kyllästyttämään :D

  • ainorouhiainen sanoo:

   Pizzapohjan proteiinimäärä on n. 30 g proteiinia kokonaisuudessaan, joten kyllä noistakin aina jotain kerääntyy, en siis keskity liikaa siihen että satunnaiset annokset eivät ole proteiinipitoisia ja olin syönyt aiemmin päivällä riittävästi protskua. Keskityn ehkä enemmän siihen kokonaissaantiin, vaikkakin olisi tietysti hyvä saada proteiinia tasaisesti päivän aikana. Nämä annokset ovat kuitenki aika harvassa ja en koe, että se haittaa kauheasti.

   Oon tosiaan tässä vasta pari viikkoa syönyt kasviruokavaliolla, joten mulla ei ole ihan hirveästi vinkkejä jaella. Kanamunia oon syönyt ja ne ovat myös helppo keino lisäillä protskun saantia. Erilaiset protskupannarit, munakkaat tai vaikka munasiivut riisikakun päälä on hyviä settejä!

   Kaisa Jaakkola tosiaan suosittelee eläinproteiinin syöntiä jokaisella aterialla, mutta mä aion nyt ainakin kokeilla miten kroppa sopeutuu tällaiseen ja teen valintani sen perusteella. :)

 3. Henna sanoo:

  Eräs suuri media on muun muassa rahastanut tällä viikolla erään yleisurheilijan twiitin julkaisemisellakin. On tuosta touhusta moraali kaukana. :(

 4. Tuulia sanoo:

  Vegepizzaanhan voi lisätä esimerkiksi vegaanista salamia, tofua, seitania tai taikinapohjaan lupiinijauhoa (40% proteiinia). Lisäksi juuston korvikkeena monet käyttävät hiivahiutalepohjaisia kastikkeita, ja hiivahiutaleiden protskupitoisuus on erittäin korkea.

  Itse kuulun niihin vegetaristeihin, jotka syövät käytännössä jokaisella aterialla protskua. Aamulla puuroon menee protskujauhoa, päivällä pääruokaan ”melkein mitä vain” itse ruoasta riippuen, välipaloilla pähkinöitä + esim. soijajogurttia ja iltapalalla teen usein salaattia tai sosekeittoa, joita runsastan sopivalla protskulähteellä.

  Mä en oikein koe tuota protskunsaantia itse ainakaan ongelmaksi, toki joidenkin reseptien kohdalla se on itse lisättävä. Luetteloita näistä kasvispainotteisista protskulähteistä on jo netti niin pullollaan etten ala niitä tähän toistaa, mutta vaihtoehdot ei tosiaankaan papuihin ja kikherneisiin rajoitu (edes silloin, jos jostain syystä ei koe voivansa soijaa edes kohtuudella käyttää). :)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Jep totta, kyllähän noita vaihtoehtoja löytyy. En ole itse kokenut proteiinin saantia haasteelliseski, vaikka oon välillä syönyt myös ns. vähäproteiinisia ruokia, kuten tää pizza. Ajattelen enemmän päivän kokonaissaantia! Itse en syö myöskään gluteenia ja juuri monet ”korvikkeet” sisältää sitä. :D

 5. Niina sanoo:

  Hei, kiinnostaisi kovin lukea mistä saat päivän proteiinit. Itse olen vasta hiljan siirtynyt kasvisruokaan ja samoin gluteeni ei itselle sovi. Koen itse haasteeksi proteiini tarpeen täyttämisen.
  Kiitos mahtavasta blogista

 6. marsu sanoo:

  Moikka! Mielenkiintoinen tuo majoneesin ohje, täytyypä ehkä kokeilla! Mutta sitä mietin että onko se miten paksua kun ainakin tosta kuvasta välittyisi että olisi melko laihaa? Ja mitä tulee sun reseptin plagiointiin, niin musta tuntuu et oon aikasemminkin tainnu huomata suuria yhteneväisyyksiä sun reseptien kanssa tiettyjen lehtien nettisivuilla. Sinänsä imartelevaa että sun hyviä ohjeita kopioidaan mutta vois tosiaan kuitenki ne kreditit antaa sulle! >:(

  • ainorouhiainen sanoo:

   Se majo tavallaan ”suli” kuuman pizzan päälle, eli oli kyllä ihan paksua! Kannattaa kokeilla niin huomaat kuinka helposti se muuttuu paksuksi, olin ihan fiiliksissä haha :D

   Oon saattanu iteki huomata aika-ajoin joitan yhtenäisyyksiä, mutta ei kuitenkaan viitsi alkaa syytellä ketään plaginoinnista kun ei tosiaan tiedä onko kyseessä sattumaa vai ei. :/

 7. Suvi sanoo:

  Hei, mistä oot löytänyt tuota juustoa? Tytöllä on maito- ja soija-allergia ja tämä oli ensimmäinen juusto, mistä kuulen, joka olisi ilmeisesti molempia pikaisen googletuksen perusteella. Saisi taas hieman monipuolisuutta ruokavalioon, jos voisi jotain ”juustoruokiakin” tehdä :)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Hei! Ostin sitä ekolo-nimisestä verkkokaupasta. Heillä on ilmeisesti liike helsingissä ja turussa, eli jos siellä päin asut niin liikkeestä varmaan helpompi hakea. :)

   • Suvi sanoo:

    Asun Vaasassa, joten siksi heti kysyin, että mistä ostit :) Löysin Prismasta sekä Violifeä että Wilmersburgerin maidotonta ja soijatonta juustoa. Nyt vaan testailemaan ruokiin. Leivältä tyttö otti tietysti pois :D

 8. Christina1 sanoo:

  Violifen juustoa löytyy ainakin Kaaren Prismasta, raejuustojen lähellä ylähyllyllä tofujen yms vieressä. En ole maistanut enkä tajunnut edes katsoa hintaa…

 9. Eienää sanoo:

  Hei varoituksen sanainen jokaiselle, joka kokeilee tätä majoreseptiä tai ylipäätään mct-öljyä ilman testaamalla pienillä määrillä ensin. Olen aiemmin käyttänyt mct:tä välillä smoothien seassa 10-15g kerrallaan. Tein eilen Aino jakamallasi reseptillä majoneesin bataattilohkojen kylkeen ja oli kyllä todella hyvää. Kuitenkin n. puoli tuntia syömisen jälkeen alkoi vatsaa kivistellä todella pahasti, olo oli oksettava ja koko kroppaa alkoi kuumottaa aivan julmetusti. Tätä sanoinkuvaamattoman hirveää olotilaa kesti muutaman tunnin ja kirjaimellisesti makasin olohuoneen sohvalla sikiöasennossa ämpäri kainalossa, ikkuna sepposen selällään, koska kehoa kuumotti niin paljon. Miehenikin alkoi huolestua, kun tuntui, että tila vain paheni ensimmäisen kahden tunnin aikana. Iltaan mennessä onneksi hiljalleen helpotti, vaikkakin ruokahalu katosi kylläkin kokonaan.

  En rehellisesti edes muista, koska viimeksi olisin kokenut vastaavaa. Luin myöhemmin illalla, että mct-öljy on termogeeni sekä suurina määrinä (minulle riitti n. kolmen ruokalusikallisen verran) saattaa aiheuttaa erittäin tukalaa pahoinvointia antibakteerisuutensa ja muidenkin ominaisuuksiensa puolesta. Jäi kyllä niin pahat traumat tästä, että mct saa hetkeksi jäädä. Ajattelin kokemuksestani kirjoittaa, jotta ihmiset noudattaisivat varovaisuutta käytössä. Tietysti monen muunkin superfoodiksi luokiteltujen jauheiden kanssa voi ilmetä joillakin pahoinvointia, mutta omalle kohdalle tällaista ei ole sattunut koskaan aiemmin. Tänään tullut jo vitsailtua miehen kanssa, että paloikohan paljonkin rasvaa eilisen päivän aikana, kun koko kroppa ollut aivan liekeissä muutaman tunnin (itse tilanteessa ei naurattanut kyllä yhtään!) Googlaamalla löytyy muutamia samankaltaisia tarinoita. Kaikki ruoka-aineet ei vaan jokaiselle sovi, mutta kiitos kuitenkin reseptistä, itse majoneesi oli kyllä oikein maukasta! :)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Hui, kamalaa! :( Kiitos että tulit jakamaan kokemuksen. Eipä tullut mieleen että voisi aiheuttaa tuollaisia oloja!

Kommentoi