TÄYDELLISTÄ TERVEYSRUOKAA

Ensimmäinen työviikko alkaa olla paketissa, huomenna käyn vielä ohjaamassa aamutunnit ja sitten ajattelinkin pyhittää loppuviikon relaamiseen ja lepäilyyn! Aamupäivän Bikini Bootcamp oli hapokas, kuten odotinkin, mutta siitä selvittiin kunnialla! Käytiin vielä Riikan kanssa infapunasaunassa sen jälkeen ja jatkettiin siitä Raawkaan (raaka/vegeruokapaikka) syömään.

Vegeruuasta puheenollen, ajattelin taas ottaa käyttöön kasvispäivän vähintään kerran viikkoon. Koska tämä päivä alkoi niin hyvin, päätin jatkaa samalla linjalla ja valmistin äsken ihan t-a-j-u-t-t-o-m-a-n hyvää tomaattikeittoa! Tomaattikeitossa on vaan jotain, mikä iskee jokaiseen makuhermoon. Maukas maku, jota taidetaankin kutsua Umamiksi. Umami on yksi ihmisen aistimasta viidestä perusmausta makean, suolaisen, happaman ja karvaan ohella. Erittäin kypsässä tomaatissa esiintyykin juuri tämä maku, nam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä resepti ei ole mikään proteiinipommi, mutta jos muilla aterioilla tulee riittävästi protskua, en näkisi ongelmaksi syödä joskus jotain kevyempää. Yhdistin keittoon kanttarellit, mikä saattaa kuulostaa oudolle, mutta sopi mielestäni hyvin. Lisukkeeksi sopii myös esimerkiksi raejuusto, jonka avulla saa sitä proteiinipitoisuutta samalla.

Tulisen pehmeä tomaattikeitto:

 • 1-1,5 kg kotimaisia punaisia tomaatteja
 • 1 porkkana
 • 1 sipuli
 • 5-10 valkosipulinkynttä oman maun mukaan
 • 1/2 prk kookosmaitoa
 • loraus oliiviöljyä
 • 1 rkl hunajaa
 • yrttisuolaa, chiliä, valkosipulia, paprikamaustetta
 • basilikaa
 • (halutessaan 1 kasvisliemikuutio)

Pese ja pilko tomaatit, porkkana, sipulit ja  poista valkosipulinkynsistä kuoret. Keitä koko satsi kypsäksi isossa kattilassa. Säästä n. 1 dl keitinvettä ja kaada se blenderin pohjalle, lisää keitetyt ainekset sekaan ja soseuta. Lisää kookosmaito, oliiviöljy, hunaja ja mausteet. Mausteita kannattaa lisäillä vähän kerrallaan, maistaa ja lisätä uudelleen. Maustaminen on tärkeä osa reseptiä, eli keiton tulee olla maukasta ja samalla tulisen makeaa! Ripottele valmiin keiton päälle hieman kuivattua basilikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse paistoin siis kanttarelleja ja pilkottua sipulia pannulla ja lisäsin sen keiton lisukkeeksi! Keitto menee myös ihan sellaisenaan vaikka välipalana, tai kevyempänä lounaana. Todella herkullista! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mukavaa viikonloppua!


12 Responses to “TÄYDELLISTÄ TERVEYSRUOKAA”

 1. Avatar Miina sanoo:

  Moro Aino. Olen pohtinut maitohappobakteereiden hankkimista ja käytön aloittamista. Mitähän kannattaa ottaa huomioon valintaa tehdessä. Opiskelijana ei ole varaa kalleimpaan ja laadukkaimpaan merkkiin. Saakohan apteekista kelpo kamaa ainakin ensihätään.

 2. Avatar + sanoo:

  Asiasta moottorisahaan! Tein tuossa jonkin aikaa sitten positiivisen raskaustestin. Olen suuri superfoodien käyttäjä, mutta neuvolassa täti käski jättää kaikki pois raskausajaksi, koska superfoodien sisältämistä aineista ei ole tarpeeksi tutkittua tietoa, vaikka olisivatkin luomua. Nyt ensimmäisenä kysyisin, onko sinulla parempaa tietoa kuin neuvolatädillä, mitkä mahdollisesti olisivat ns. sallittuja superfoodeja raskausaikana?
  Vaihtoehtoisesti, minkälaisen (aamupala)smoothien saa tehtyä ilman näitä, jotta smoothiesta tulisi tarpeeksi ravintorikas? Superfoodien poisjätön jälkeen smoothieni ei pidä enää lainkaan nälkää, kun lisään kasvisten, hedelmän ja proden lisäksi vain kuitulisiä. Ennen jaksoin monta tuntia, nykyään tulee tunnin sisään taas nälkä.
  Kiitos, mikäli jaksat vastailla tms! :)

  • Avatar Eve sanoo:

   En ole Aino, mutta itse ollut juuri raskaana ja käyttänyt ennen superfoodeja. Mä jätin myös kaikki pois raskauduttuani, koska niitä ei tosiaan ole tutkittu ja monet sisältävät niin paljon erilaisia vitamiineja ja antioksidantteja, joista saattaa olla haittaa. Esimerkiksi joissain siemenissä on A-vitamiinia, mitä ei saisi käyttää, levätuotteita ei saa käyttää tuoreinakaan eli kaikki chlorellat ja muut on pois luvusta. Macaa ja erilaisia sienivalmisteita pidän myös aika riskialttiina.

   Raakasuklaata söin raskaana, samoin ruususuolaa, jos sitä nyt superfoodiksi haluaa kutsua ja ehkä MSM on aika turvallinen, kun se on vain rikkivalmiste mitä on luonnostaan kropassa, mutta muuten en olisi uskaltanut ottaa riskejä.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Voisiko smoothieen lisätä siemeniä/pähkinöitä korvaamaan supereita? Avocadolla saa myös täyttävyyttä lisättyä. Jos kerrot mitä superfoodeja olet käyttänyt, voin ehkä keksiä niille korvaajat :D ?

 3. Avatar Noora sanoo:

  Moi! Onko tämä tomaattikeiton ohje yhdelle?:) Tykkään hurjasti sun blogista, annat inspiraatiota ja kirjoitat aina mielenkiintoisista aiheista!

 4. Avatar Noora sanoo:

  Hups, lukasin ohjeen uudestaan ja määrät olikin aika suuria:D varmaan parempi kysyä kuinka monta annosta tästä tulee?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tästä tulee iso kattilallinen, jota voi tosin säilyttää jääkaapissa. =)

 5. Avatar Annika sanoo:

  Hei!
  Olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa, etenkin suoliston hyvinvointia koskevat jutut ovat olleet todella mielenkiintoisia, ja olen alkanut itsekin kiinnittää siihen enemmän huomiota. Haluaisin kysyä mielipidettäsi seuraavaan asiaan:
  Olen lopettanut e-pillerit noin puolivuotta sitten. Niiden myötä kuitenkin jäivät inhottavat selluliitit takareisiin ja pakaroihin (jotka siis ilmestyivät e-pillereiden myötä, vaikka muuten en lihonut). Syön puhdasta ruokaa ja juon todella paljon vettä. Nämä eivät kuitenkaan näytä vielä riittävän.. Mikä olisi mielestäsi paras keino alkaa näitä pahaisia selluliittejä karkoittamaan?
  -Annika

 6. Avatar henu sanoo:

  tässä hyvä, helppo ja nopea kasvisruokaohje :)

  2dl couscousia/bulguria tai kvinoaa
  1/2 kesäkurpitsa
  1/2 munakoiso
  1 sipuli
  1prk kikherneitä
  soijakastiketta
  mausteita esim. chili, valkosipuli, melkein mitä vaan mistä tykkää :)

  keitä couscous tms. ohjeen mukaan, lisää mausteet keitinveteen. paista vihannekset öljyssä pannulla, lisää soijakastike ja kikherneet, sekä kypsä couscous tms. :)

 7. Olipa hyvää tomaattikeittoa! Kanttarellit tosin vaihdoin pariin mozzarellasiivuun. Tämä jää kyllä ehdotomasti omalle ruokalistalle. Lapsille (4 ja 6 v.) ei sen sijaan maistunut ihan yhtä hyvin. ”Äiti, ethän enää koskaan anna meille tätä tulista ruokaa?”. Taisi tulla vähän liikaa chiliä… :)

Kommentoi