KESÄINEN RAAKAKAKKU

Törmäsin sunnuntaina Fitnessgurun reseptiin terveellisemmästä sitrus-juustokakusta ja sain siitä inspiraatiota väsäillä omanlaisen, kesäisen raakakakun. Fitnessgurun resepti sisälsi rahkaa ja tuorejuustoa, joita mulla ei ollut, joten homma meni oikeestaan kokonaan uusiksi, ainoa ominaisuus oli tuo sitruksisuus ja mango, joita tuli myös mun kakkuun. Kakku on helppo ja tosi nopea valmistaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pohja:

  • pari desiä pähkinöitä
  • 2 tuoretta taatelia (poista kivet)
  • 2 rkl kaurahiutaleita

Sekoita tehosekoittimessa rakeiseksi taikinaksi ja painele sormin irtopohjavuokaan.

Täyte:

  • 1 purkki kookosmaitoa
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1 sitruuna
  • 5 tuoretta taatelia
  • kauhallinen (30g) Fitnessgurun vanilja-valkosuklaan makuista heraproteiinia
  • koristeluun mangoa sekä kookoshiutaleita

Kaada kookosmaidon kova osa tehosekoittimeen. Purista sekaan myös sitruunan mehu, poista taateleista kivet ja lisää ne, kookosöljy sekä hera mukaan. Blendaa tasaiseksi massaksi ja kaada pohjan päälle. Laita hetkeksi pakkaseen. Kuori ja pilko mango ja asettele siivut hieman hyytyneen kakun päälle, ripottele vielä kookoshiutaleita ja anna hyytyä pakkasessa kiinteäksi.

IDOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oli ihanan raikasta ja sopii myös kuumaan kesäpäivään (niitä odotellessa!) korvaamaan jäätelön. Tuo Fitnessgurun hera tuo täytteeseen ihanan maun, joten jos käyttää jotain toista heraa, kannattaa tarkistaa että se maistuu hyvälle. 😀 Sekaan voi lisätä myös vaniljaa halutessaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mulla on ollut tänään vähän sekava päivä, kun piti käydä aamulla verikokeissa edes takas. Kävin siellä itseasiassa jo eilen, mutta olin unohtanut että olisi pitänyt olla 10 tuntia syömättä ja juomatta, joten sain tehdä uuden visiitin tänään aamusta. Mulla on siis terveystarkastus torstaina ja sitä varten otettiin verikoe etukäteen. Labran jälkeen suuntasin salille ja imaisin pari kuppia kahvia ja yhden banaanin ja päätin samalla heittää salitreenin kun siellä kerta olin. Tiistaisin tapaan tehdä kiertoharjoittelun yläkropalle. Nopea ja tehokas setti, jonka jälkeen takas kotiin ja aamupalan ääreen. Nyt täytyis opetella combatin loppuosa, kerrata alkuosa ja sitten lähtee takas töihin. 🙂


4 Responses to “KESÄINEN RAAKAKAKKU”

  1. Sanna sanoo:

    Moikka, olisiko sulla jotain ehdotuksia pähkinöiden tilalle, kun olen allerginen niille? 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi! Kokeileppas tätä:

      2 dl taateleita, poista kivet.
      2 rkl kookosöljyä
      2 dl kookoshiutaleita
      Pieni ripaus laadukasta suolaa

      kaikki blenderissä massaksi =)

    • anni sanoo:

      Erilaisilla siemenillä voi myös korvata! Esim auringonkukka, pellava ja kurpitsa. Kannattaa käyttää eri siemeniä, niin yhden siemenlajin ominaismaku ei tuu liian voimakkaana esiin.

      Ihanan kuuloinen kakku kyllä!

  2. Kape sanoo:

    Herkulliselta näyttää! Mitäs jos ei omista heraa, eikä sitä viitsi isoa purkkia hommata, niin millä voisi korvata?

    Kiitos muutenkin mielenkiintoisesta blogista 🙂 ihanaa kun tuossa yhdessä postauksessa kerroit ottavasi ruuat jne rennommin, kuulosti järkevältä 🙂

Kommentoi