MITÄ TÄNÄÄN SYÖTÄISIIN?

Tein tänään pitkästä aikaa kotzonen, tai siis calzone se taitaa olla, kun kotzone on virallisesti kotipizzan tuote. Pohjana toimi tuo täälläkin useasti esiintynyt kaurapohja. Tein muutaman havainnon, jonka avulla pohjasta saa entistä kevyemmän ja myös kuitupitoisemman! Eli jos kiinnostaa gluteeniton, rapea, hyvin kuitupitoinen mutta silti kevyt pizza/calzonepohja, kannattaa lukaista loppuun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fibrexin ja psylliumjauheen ansiosta kaurajauhojen määrää pystyy vähentää runsaasti. Laitoin kulhoon 2 dl vettä, kuivahiivapussin, suolaa ja n. 4-5 isoa ruokalusikallista fibrexiä, lisäsin sekaan vielä reilun ruokalusikallisen psylliumia perään. Hetken kuluttua vesi on imeytynyt ja seos on hieman limaista mössöä. Sekoitin reilun desilitran Provenan täysjyväkaurajauhoja ja hieman oliiviöljyä. Vaivasin seosta vielä hetken käsin, kunnes mulla oli taikina valmiina. Jauhoja voi lisäillä, jos tuntuu ettei seos muutu kiinteäksi taikinaksi. Tämän jälkeen kaulimella pyöreäksi ja uuniin esipaistumaan 220 asteeseen noin 10 minuutiksi. Paistoaika on aika tärkeä, sillä taikina täytyy kypsyä, mutta ei liikaa jottei se katkea taittaessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Esipaiston jälkeen pohjalle leivitetään tomaattipureeta tai ketsuppia, sekä haluamansa täytteet vain toiselle puolikkaalle. Itse paistoin broilerin jauhelihaa, herkkusieniä ja ananasta pannulla, jonka jälkeen leivitin seoksen pohjan päälle. Tämän jälkeen otetaan leivinpaperin reunasta kiinni ja sen avulla vedetää lätty kasaan ja paistetaan vielä 5-10 min uunissa. Paiston jälkeen lisätään salaatti ja kastikkeet. Itse pilkoin ruukullisen tammenlehtisalaattia ja tomaattia. Valkosipulikastikkeen tein itse, sen ohje alempana. Viimeisenä heittelin päälle vielä avocadoa ennen sulkemista!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valkosipulikastike:

 • n. desilitra maustamatonta jugurttia (kreikkalaista, turkkilaista, kaurajugurttia tms.)
 • 5 valkosipulinkynttä
 • tilkka oliiviöljyä
 • suolaa

Paista valkosipulinkynsiä pannulla tilkassa öljyä. Tämän jälkeen sekoita kaikki aineet kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää mausteita tarvittaessa. Itse lisäsin vielä pari tippaa tabascoa tuomaan tulisuutta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


7 Responses to “MITÄ TÄNÄÄN SYÖTÄISIIN?”

 1. Avatar Riikka sanoo:

  Tää olikin ihan loistava vinkki! Menee heti testaukseen :).

 2. Avatar Nanna sanoo:

  Kiitos reseptistä! Oli mielettömän hyvää :) hiivan tosin unohdin kauppaan, mutta pohja toimi siltikin hyvin!

 3. Avatar himpsis sanoo:

  Hei kiitos tästä! Mä teen tätä itselle nykyisin usein herkuksi viikonloppuisin. Vedän tyyliin puolet lauantaina ja puolet sunnuntaina joko lounaalla / päivällisellä. :D Ihan huippua löytää tällainen ohje!

  Mulla on elämäntapamuutos menossa (ylipainoa on vielä lähemmäs 25 kg)ja tosi usein bongaan sun blogista herkullisia lounaita yms. Sulamoa kun käytän työvälineenä, niin näistä kaikista herkullisista ruuista huolimatta paino tippuu noin 1,5 kg viikossa. Ja kuituja, kasviksia, hyviä rasvoja yms. tulee saatua helposti kasaan suositellut määrät. Syön siis tällä hetkellä noin 1700 kcal edestä päivittäin, enkä millään kitudieetillä koe ollenkaan olevani. Joskus mietin, että onko kalori kuitenkaan aina pelkkä kalori (sanovat mitä sanovat, mutta musta tuntuu, että sillä on jotain merkitystä, mistä ne kalorit tulevat)…

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos, kiva että oot löytänyt hyviä reseptejä täältä. Se on ihan totta että myös terveellisesti pystyy syömään todella herkullisia ruokia!! :)

 4. Avatar Sonja sanoo:

  Täytyypä kiittää tästä reseptistä! On tullut nyt muutaman kerran tehtyä pitsapohja sun ohjeella. Tänään jätin hiivan pois ja tuli tosi hyvää :) Ihan mahtavaa että voi tehdä terveellisen pitsapohjan ja vielä näin helposti!

Kommentoi