PAREMPI PEHMIS X 2

Tein viikko sitten pitkästä aikaa omatekoista jäätelöä, tai paremminkin pehmistä. Olin unohtanut kuinka helppoa ja hyvää tällaisen väsääminen onkaan. Resepti saattaa olla monelle tuttu, mutta jos itsekin olin tämän unohtanut, ehkä joku teistä myös.

Kyseessä on siis banaanipehmis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lakritsainen pehmis:

  • 2 banaania
  • pieni loraus mantelijuomaa tms.
  • 1 rkl lakritsiuutetta

Kuori ja paloittele banaani. Pakasta pari tuntia. (Itse pidän aina banskuja pakkasessa hätävarana). Laita blenderiin banaanit, lakritsiuute ja pieni loraus mantelimaitoa. Kannattaa olla varovainen nesteen kanssa, ettei seosksesta tule liian vetistä. Sekoita!

Suklaapehmis:

  • 2 banaania (pakastettuna)
  • loraus mantelijuomaa
  • kauhallinen (30g) suklaan makuista heraproteiinia
  • 3 tuoretta taatelia (ilman kiviä)
  • ripaus kanelia

Sekoita kaikki aineet blenderissä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


12 Responses to “PAREMPI PEHMIS X 2”

  1. Sue sanoo:

    Ai namm että vakkuttaa ihanilta ohjeilta!!:p pakastatko ”hätävara banaanit” kuorien kans vai ilman? Sitten aiheeseen liittymätön kysymys… mitä mieltä olet karppisokerista? Itse sitä välillä aina käytän, parempi vaihtoehto kuitenkin normisokerille? Kiitos!:)

    • anni sanoo:

      Mua kiinnostaa toi karppisokeri myös! En oo vielä raaskinut ostaa, koska on niin kallista, vaan oon käyttänyt täysruokosokeria (tumminta ja terveellisintä intiaanisokeria), hunajaa ja agavesiirappia, mutta karppisokeri kiinnostaa kalorittomuutensa vuoksi! Sehän on kyllä täysin kemiallisesti käsitelty tuote, mutta ei varmaan kuitenkaan verrattavissa aspartaamiin tms?

    • Petra sanoo:

      Veikkaisin, että ilman kuoria 😀 jäisen banaanin kuoriminen kuulostaa vaikeelta 😀

    • ainorouhiainen sanoo:

      banaanit siis ehdottomasti ilman kuoria, tapaan myös pilkkoa valmiiksi jotta ei jäisinä tarvitse 😀

      En ole karppisokeria käyttänyt, enkä aihetta ”tutkinut” mutta mielestäni on ihan ok käyttää näitä sokerin korvikkeena kohtuudella.

  2. anni sanoo:

    Banaaneista puheen ollen, tiedätkö Freelee the Banana girlin? Australialainen fitness vegaani videobloggaaja, joka vannoo ruokavalioon, jossa ei rajoiteta hiilihydraattien määrää, mutta rasvaa on hyvin minimimäärä. Syö omien sanojensa mukaan noin 3000 kaloria päivässä ja treenaa pari kertaa viikossa laiskasti, mutta silti sillä on kunnon absit ja hyvä peppu ja muuten tosi tosi laiha. Mitä mieltä olet tästä – onko ylipäänsä mahdollista syödä noin paljon kaloreita (mahdollisesti yli oman kulutuksensa, jos ei kerta edes treenaa) ja silti pysyä hoikkana, jopa laihtua? Hän siis promoaa tätä ruokavaliotaan kaikille, jotka haluavat timmiin kuntoon.

    • ainorouhiainen sanoo:

      Olin kuullut henkilöstä ja kommentin ansiosta googlailin enemmän. Voihan olla että kyseinen tyyli sopii hänelle hyvin, mutta mielestäni on tyhmä hehkuttaa että yksi tapa olisi ainoa oikea tapa kaikille (en tiedä tekeekö hän niin) sillä ihmiset reagoivat eri tavoin. Toisilla on hyvä insuliiniherkkyys jolloin suuri hiilarimäärä passaa ja toisille käy taas vähemmän hiilareita, runsaammin proteiinia sisältävä ruokavalio! 🙂

  3. Tarja sanoo:

    nami! sika hyvän näköstä! tuleeko tosta montako annosta? 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Noilla määrillä tulee yksi reilu tai kaksi pientä annosta =) Itse söin yksin kaiken!

  4. Sofia sanoo:

    Naminami! Ite teen tosi usein juuri tätä banaanipehmistä, jos kaipaa jotain makeaa. :p Välillä oon myös laittanut joukkoon kardemummaa, mustikoita ja kookoshiutaleita. Hyvää tulee!

  5. Petra sanoo:

    Millaista tuo lakritsiuute on? Onko lakritsijauhe eriasia? Ja mistä tuota uutetta saa 😀

    • ainorouhiainen sanoo:

      Lakritsijauhe sopii myös, mulla on molempia, uute taitaa olla hieman vahvempaa 🙂 Noita saa ihan marketeista ja terveyskaupoista!

      • Petra sanoo:

        Kiitos paljon, tänään tuli tätä herkkua kokeiltua! Oli ihan mielettömän hyvää 🙂

Kommentoi