VIELÄKÖ EHTII KESÄKUNTOON?

Huomenna alkaa jälleen uusi viikko. Maanantai on hyvä päivä aloittaa puhtaalta pöydältä. Toisaalta, mikä tahansa päivä on hyvä aika aloittaa muutoksien tekeminen. Kesään on nyt virallisesti 6 viikkoa jäljellä, mitä jos nyt alottaisi, ehtisikö vielä kuntoon? Minä sanon, että todellakin ehtii! Jos kelaat taaksepäin viimeiset kuusi viikkoa, miten nopeasti aika on mennyt? Juurihan vasta maaliskuu vaihtui huhtikuuhun ja nyt ollaankin jo menossa kohti toukokuuta. Miten nopeasti aika menee ja jos olisi kuusi viikkoa sitten aloittanut, kuinka pitkällä olisi nyt?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se, mitä yritän sanoa, on että aika tosiaan menee siivillä ja oikeasti lyhyessä ajassa voi saada suuria muutoksia omaan olotilaan ja myös ulkoiseen habitukseen. Vaikka ei pääsisi kuudessa viikossa juuri siihen 10 kilon pudotukseen, tuskin silti kesäkuun vaihteessa harmittaa 5 kilon pudotus? Monesti kun ajatellaan, että jos ei saa sitä kaikkea mitä haluaa, ei jaksa tehdä mitään tavotteiden eteen.

Jos mielessä siintää ajatus, että vitsi kun olisi kiva olla hieman sutjakammassa kunnossa tulevana kesänä, niin ei muuta kuin tuumasta toimeen! Huomenna on kaikki mahdollisuudet uuteen alkuun ja lähteä kohti hyvää oloa ja fiilistä. Voin luvata, että ei varmasti kaduta myöhemmin. Hyvä tapa on aloittaa uusi viikko tehokkaalla treenillä, jolloin pääsee heti oikeanlaiseen moodiin ja kannattaa tietysti täyttää kaapit terveellisellä ja ravitsevalla ruualla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

housut & toppi Kari Traa (saatu)

Monet kokevat ongelmaksi sen, että etenkin keväällä on paljon erilaisia juhlapyhiä, joihin periaatteessa kuuluu herkkujen ja myös alkoholin käyttö. Kannattaa muistaa, että aina on syitä miksi pitäisi juhlia tai syödä. Joka viikonloppu on jos jonkinlaisia kissanristiäisiä, eikä ne juhlat ja pyhät lopu. Täytyy vaan itse päättää, onko se niin outoa tai kummallista viettää niistä muutama ihan normaaleilla rutiineilla, ilman mättöö ja biletystä? Tietysti on mukavaa, että arki katkeaa aina silloin tällöin erilaisia perinteitä viettäen, mutta oman kokemuksen mukaan, monet kokevat ongelmalliseksi kaiken maailman laskiaispullat, mämmit ja simat, joita on ”pakko” imea napaan. Nämäkin ovat periaatteessa rutiineja, joihin on vain totuttu. :)

Itse aion jatkaa Bikini Bootcamp treenejä, sillä nyt kun ensimmäinen viikko on taisteltu alta, tiedän että pystyn vetää 3 kovaa treeniä kaiken muun ohella. Tänään on vietelty lepopäivää hyvillä mielin ja keräilty luonnon omaa deetä iholle ulkoilmasta nauttien!

JUST DO IT!

kuvat: Riikka


26 Responses to “VIELÄKÖ EHTII KESÄKUNTOON?”

 1. Avatar vilma sanoo:

  Nyt on minunkin pakko puhua. Tämä kesäkunto-hypetys saa sinulta aina tähän aikaan vuodesta ( ja vielä kesällä jatkuu aiheella kuinka-pitää-kesäkunto aka älä osallistu grillijuhliin vaan mene salille) järjettömät mittasuhteet. Olet aiemmin puhunut että kirjoitat laihduttamisesta ja kiinteyttämisestä koska ne tuovat eniten katselukertoja. Pidätkö itsekin näiden asioiden kirjoittamisesta?
  Lukijana koen ahdistavaksi jatkuvan pinnallisuudesta kirjoittamisen. Mieluiten luen treenaamisesta, terveellisestä ruoasta ja hyvinvoinnista ilman että niitä käsitellään kuinka-tämä-kiinteyttää-2kiloa-kahdessaviikossa-aiheen kautta.
  En ole varma sinusta, mutta yleisesti ajatellaan että liikunta- ja ruokatottumukset pitäisi muuttaa niin, että niitä voisi toteuttaa lopun elämää, ei vain 6 viikon kesäkuntodietin ajaksi. Jos itse ajattelet myös näin, ihmettelen miksi silti kirjotat miltei viikottain jostakin dietistä. Mielestäni ajat ihmisiä juuri siihen oravanpyörään, että diettaillaan ja bulkataan.
  Kuten olet sanonut, ihmisiä kiinnostaa kesäkunnon metsästys kevään tultua. Haluatko sinä olla edistämässä tätä pinnallista ilmiötä?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Kirjoitan kyllä senkin mukaan mikä aihe on pinnalla, esim vuodenaikojen mukaan, mutta en nyt sanoisi että homma saisi järjettömät mittasuhteet, sillä aiheet vaihtelevat kuitenkin aikalailla laidasta laitaan. Kehonmuokkaus ja laihdtus on yksi tämän blogin aihepiiri, joten siihen liittyviä juttuja on kyllä mukana tulevaisuudessakin.

   Jos luet blogiani säännöllisesti, tiedät etten koskaan suosittele pikadieettejä tai extreemejä laihdutustapoja, vaan enemmänkin pysyviä muutoksia. Tämänkin tekstin ideana oli, että niillä pienillä muutoksilla voi saada aikaan suuren muutoksen omassa olossa. Luonnollisesti teksti oli suunnattu niille, joilla on tarvetta laihduttaa/tehdä muutoksia. Eli turhaan sinä ahdistut jos olet normaalipainoinen ja hyvinvoiva?

   Toiset ihmiset tarvitsevat tsemppiä ja motivaatiota elämäntapamuutoksiin ja täältä löytyy sitä aina silloin tällöin! En tietenkään toivo kenenkään tavoittelevan lyhyttä kesäkuntoa, vaan ehkä saavan siitä motivaatota muuttaa elämäntapoja ihan pysyvästi.

   Mukavaa kevään jatkoa! =)

   • Avatar Mima sanoo:

    Mä olen vilman kanssa samaa mieltä. Kirjoitat paljon asiaa ja sun juttuja on mahtava lukea. Silti en tajua esim tota sun juttua treenata sikana ennen lomaa. Annat tosi epätervettä kuvaa siitä että seki loma pitäs jotenki ansaita hirveellä työlllä. Ja muutenkin toi jatkuva kesäkuntohypetys on typerää.
    Mikä se kesä mikään syy on olla kunnossa. Ei kaikki ihmiset arvosta biksupukuisia likkoja pumppipakaroineen.

    Kokonaisvaltainen hyvinvointi vuoden ympäri on parempi vaihtoehto kuin nää sun yllytykset hiplata jotain ahterin kaarta vaan sen takia että vuodenaika vaihtuu

    • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

     Kaikkea ei aina tarvitse tajuta. En tee mitään väkisin ja mun mielestä on ihan mahtavaa haastaa välillä itseensä ja kokeilla jotain uutta treenirintamalla.

     Mä todellakin kannustan jokaista (elän myös itse niin) olemaan mielummin hyvinvoivassa ja hyvässä kunnossa vuoden ympäri mielummin kuin hakemaan lyhytaikaisia ratkaisuja. Kesäkunto nyt sattuu olemaan tällainen tabu ja sen avulla joku voi saada motivaatiota muuttaa niitä tapoja lopullisesti.

  • Avatar Reta sanoo:

   Mun mielestä taas tällaiset postaukset on inspiroivia, eikä vähiten siitä syystä että Aino walks the talk, eli on itse hyvänä esikuvana puheilleen. Toki ei hänenkään kunto ole muutamassa kuukaudessa hankittua.

   Mutta siis omalla kohdalla, oon ollut syksystä asti tällaisella paljon terveemmällä ruokavaliolla, mutta jotenkin motivaatio ei ole ollut kuitenkaan huippuluokkaa talven aikana, ja se -500kcal/päivä ei ole kauheasti houkutellut, varsinkaan talven pimeydessä. Viimeiset 5-7kg pudotettavaa jotta lihaserottuvuutta alkaisi olemaan ja olisin tyytyväinen. Niin totesinpa itse tuossa viikko sitten, että ehkä nyt pitää vain rykäistä kurinalaisempi setti, ja toukokuun loppuun todellakin on vielä kivasti aikaa ja siihen tuleekin niitä tuloksia kunhan jaksan olla kärsivällinen ja kurinalainen. Samoilla ruoka-aineilla pelaan toki, en kituuta, mutta tässä vaiheessa painoa pitää olla tiukkana kaloreiden kanssa, ja uskon että kilojen ylläpitäminen on minulle helpompaa kuin 365 päivää vuodessa syöden 100 miinuskaloria päivässä.

   • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

    Kiitos :) Jokainen taplaa tyylillään ja tosiaan pitää löytää se tapa mikä passaa omaan tyyliin parhaiten. Tsemppiä kiristelyyn!! :)

  • Avatar Johanna sanoo:

   Nyt on pakko laittaa vastakommenttia :)
   Olen lukenut Ainon blogia ”vuosia” ja minun mielestä -huolimatta, että onko kesä tulossa vai se ”kinkun sulatus” :D – homma menee niin, että välillä on hyvä kiristellä, sitten nauttia tuloksista, inspiroitua uusista treeneistä, ruokavaliosta, testailla omia rajoja jne. Ja pitää ne saavutetut, kovalla työllä ansaitut tulokset. Ja vaikka otsikkona on, että kuusi viikkoa kesään.. Veikkaan, että väliin ja jälkeen mahtuu uusia ideoita ja tsemppauksia Ainolta. Hän ei myöskään kannusta bulkkaukseen ja dieettiin, vaan elämäntapojen vähittäiseen muutokseen. Näin hän itsekin tekee, aina löytyy jotain pientä viilattavaa :)

   Ehkä tämä on kunkin lukijan ”silmissä”, että miten asiat näkee ja lukee, mutta minusta tämä tsemppailu ja ideoiden jako on vain positiivista. Ja minusta tämä ei ole pinnallista-jos joku jaksaa pomppia jumpissa ja salilla mahdottoman määrän viikossa niin kyllä sitä on pakko rakastaa. Ei vaan sen haban kasvatuksen tai timmin six packin vuoksi :)

   • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

    Kiitos Johanna tästä kommentista, olet sisäistänyt mun ajatukset oikein. :)

 2. Avatar mirabella sanoo:

  Tää oli juuri se viimeinen sysäys mitä mä tarvitsin! Kiitos kirjoituksesta, huomenna alkaa tämän tyttelin uudet terveelliset elämäntavat :) itse olen myös vähän huolissaan tulevista kissanristiäisistä,mutta jo melkeinpä tottunut ajatukseen että tämä vappu mennään täysin vesilinjalla… Se ei estä silti juhlimista! Kiitos!:)

 3. Avatar ulla sanoo:

  uusi viikko jaaurinko nousee :)
  Oikein ihanaa ja aurinkoista viikkoa sinulle !!!

 4. Avatar Vilma sanoo:

  moikka! Ootko kertonu blogissas noista lisäravinteista? En ainakaan löytänyt kun googletin. Semmosta vaan kyselisin että kannattaisiko mun harkita lisäravinteiden käyttöä kun tuntuu etten enään kehity? Ja mitä suosittelisit? Olen liikkunut nyt säännöllisesti tammikuusta asti ja liikun sen 4-6 päivää viikosta ja tavoitteet olisi kasvattaa lihasta ainakan käsiin ja jalkoihin ja myös kiinteyttää pyllyä ja vatsaa. Kiitos paljon :)!

 5. Avatar Zaisa sanoo:

  Kiitos Aino, että valat uskoa meihin kelkasta jääneisiin. Vielä ehtii ja aina on hyvä hetki aloittaa terveellisempi elämä!

 6. Avatar tipi sanoo:

  Näimpä juuri! Itse olen aiemmin pitänyt ongelmallisena kaikenlaisia juhlia ja illanviettoja, joita mahtuu viikkoon melkein joka päivälle/illalle. Syöpä siinä sitten terveellisesti. Nyt olen päättänyt, ettei mun tarvitse syödä kaikkea sitä mättöö vain sen vuoksi, koska kuuluu. Mun kroppa ei kestä niin suurta määrää sokeria ja vehnää, sillä siisti. Ja vaikka tiukempi ruokavalio herättää aluksi kummastelua, ihmiset kyllä tottuu siihen. Jos kerran herkkujen mättämisestä joka ikisessä juhlassa ja tapaamisessa on tehty rutiini, aivan yhtä hyvin myös terveellisestä syömisestä sosiaalisissa tapahtumissa voidaan tehdä rutiini.

  Ps. ihan huikeat kuvat!! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos paljon :)
   Se on kyllä totta, että ns. sosiaalinen paine voi vaikeuttaa terveellisesti syömistä, mutta loppupeleissä sitä ehkä itse miettii enemmän että mitä ne muut ajattelee kuin asia oikeesti on. Toki on niitä jotka aina kyylää, että eikö se nyt taaskaan syö sitä munkkia, mutta suurin osa ihmisistä keskittyy kuitenkin vain omiin touhuihin :D

   Kumpa terveellisesti syömisestä tulisikin rutiini, sillä esimerkiksi terveelliset herkut ovat paitsi hyviä, niiden jälkeenkin on vielä hyvä olo! :)

 7. Avatar aikku sanoo:

  Mä olen oikeeestaan alottanu jo pari viikkoa sitte laihduttamaan, vaikka lipsumisia onkin tullu enemmän ku laki sallii. Meillä on kuitenki lomamatka heti koulujen loputtua ja sinne haluaisin ehdottomoasti olla paremmassa kunnossa. Laihtua mun ei tarvi, ku max. 10 kg, joten jos nyt oon tarkempi ettei lipsumisia tule, oisko vielä mahodollista saada se 10 kiloo pois pelkkällä ruokavaliolla? Urheilu ei todellakaa oo mun juttu, mutta liikun kuitenki jonkin verran, etten mikään sohvaperuna ole. Oon tähän asti tehny sillee, että oon syöny aamupalan, juonu tosi paljon vettä, jättäny riisit ja perunat jne. tosi vähälle, lopettanut herkut melkeen kokonaan ja pienentäny annoskokoa, mutta siltikään en oikein laihdu. Pitäskö vaan sitte syyä tositosi vähän,vaikka epäterveellisestikin (ja tiiän, että sillon laihtuu vain väliaikaisesti, mutta sitten loman jälkeen voisin taas jatkaa semmosta terveellistä laihduttamista) ja näin ollen kuluttaa enempi ku syödä, joten laihtuisin varmemmin?
  Kiitos sinulle tästä mahtavasta blogista! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mä en lähtisi laittamaan ihan noin korkeita tavotteita niin lyhyeen aikaan. Liian vähäisellä energialla eläminen johtaa yleensä vain väsyneeseen huonoon oloon ja liian nopea pudotus vie lihasmassaa, jolloin painoa on todella hankala ylläpitää, kun aineenvaihdunta hidastuu.

   Suosittelisin lisäämään edes jonkinlaista liikuntaa, jolloin kaloreita ei tarvitse vetää liian alas. Reippaat kävelylenkitkin toimivat hyvin.

   Kalorilaskuri (nykyinen sulamo) on hyvä apu tällaisiin projekteihin :)

 8. Avatar iida sanoo:

  Muutamat kertyneet ”talvikilot” on tullut nyt pudotettua, mutta taidampa nyt hypätä bikini bootcampille tiristelemään loput kilot ja olla kesäkuussa tyytyväinen omaan kroppaan :) kiitos ihanasta blogista! :)

 9. Avatar maija sanoo:

  Hei!
  Kiitos ihanasta blogista! Haluaisin ihan vain mielenkiinnon kautta kysyä mielipidettäsi sellaiseen asiaan kun olen lukenut myös Venla Savikujan blogia, että miten näin aika erilaisilla elintavoilla voi saada yhtä tikissä olevan, pienen ja timmin kehon kuin sinulla? Venlaa seuraten hänhän ei todellakaan liiku yhtäpaljon kuin sinä eikä syö yhtä kurinalaisesti, mutta silti molemmilla samannäköiset, upeat kropat! Mikä on sinun mielipiteesi asiaan? :) Miksei tehdä ns. rennommin jos lopputulos on sama? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka ja kiitos. :)

   Hmm, tähän varmasti pätee se, että me ollaan kaikki erilaisia. Tiedän kyllä itsekin että pystyisin olemaan hyvässä kunnossa vähemmälläkin urheilulla, mutta en urheile (vain) ulkonäön vuoksi vaan koska yksinkertaisesti nautin siitä ja sen tuomasta fiiliksestä. :)

   Kannattaa myös aina muistaa blogeja lukiessa, että vaikka joku sanoisi herkuttelevansa esim. päivittäin, ei voi tietää onko tyyppi syönyt yhden keksinmurun vai kokonaisen keksipaketin. Joillekin on taas helppoa pysyä luonnollisesti erittäin tiukassa kunnossa, mutta useimmille se vaatii kyllä tiukempaa ruokavaliota. :)

 10. Avatar Lin sanoo:

  Hei Aino! Kysymykseni ei oikein liity aiheeseen, mutta haluaisin kysyä treenin jälkeen nautittavasta palautusjuomasta. En ole ennen sellaista nauttinut treenin jälkeen ja haluaisin ottaa sen mukaan ruokavaliooni. Pitääkö palautusjuomasta saadut kalorit nipistää jostain muusta päivän ateriasta, ettei kalorit menisi plussan puolelle vai eikö palautusjuoman kaloreita lasketa ollenkaa päivän kaloreihin? Kiitos vastauksestasi ja hyvää loppukevättä!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Palautusjuoman kalorit kyllä lasketaan mukaan päivän kaloreihin, eli jos on esim. dieetillä tulee silloin rajottaa jostain muusta jos kalorit menee ihan juuri rajoilla :)

Kommentoi