PARHAAT PEPPULIIKKEET

Heippa! Tein eilen pitkästä aikaa jalka/pakaratreeniä salilla, ja voi jestas, että tänään tuntuu. Sai ainakin hieman haastetta aamupäivän Bodyattack-tunnille, kun jalat ei olleet ihan yhtä vetreenä kuin normaalisti. Ajattelinkin jakaa tänään inspiraatiota pakaratreeneihin salin puolelle tehtäväksi. :) Oon kertonut, että mulla on ollut ongelmana saada pakarat aktivoitua, mutta pitkäjänteinen harjoittelu on tuottanut tulosta ja nykyään treenit menee perille hyvin oikeaan paikkaan, sekä jumpissa että salilla!

Nyt onkin luvassa ihan rehellisiä, karseita kännykkäkuvia, enjoy! ;)

Tässä muutamia lemppariliikkeitä:

1. Lantionnosto tangolla

20140718_095416_Fotor_Collage4-1024x1024

2. Yhden jalan prässi

20140718_095416_Fotor_Collage5-1024x768

3. takakyykky/boxikyykky

20140718_095416_Fotor_Collage-1024x1024

4. Askelkyykky korokkeelta

20140718_095416_Fotor_Collage2-1024x1024

5. Maastavedon erilaiset variaatiot (sumomaastavedolla saan parhaat poltteet pakaraan)

20140718_095416_Fotor_Collage3-1024x1024

Sitten vielä hieman inspiraatiota salitreeneihin vähäsen erikoisemmilla liikkeillä! Oletteko kokeilleet näitä?

1. aasinpotku smithissä

IMG_47941-768x1024

2. Polvikyykky smithissä (ei ole kuvaa, joten käytän youtube pätkää) itse tapaan tehdä liikkeen smithissä

3. Jalkaprässi sivuttain tai jalat vinossa. Liikkeen voi tehdä myös selinmakuulla niin, että asettaa molemmat jalat toiselle sivulle vierekkäin, polvet ja varpaat yläviistoon osoittaen.

Erilaiset loitonnusliikkeet aktivoivat pakaran pienemmät lihakset ja niitä kannattaa myös tehdä omassa treenissä. Taljassa voi tehdä potkuja taakse ja sivulle, mutta myös takaviistoon, mikä on itseasiassa mun mielestä tehokkain pakaran aktivointiin. Joku kyseli jos voisin jakaa jonkun jalkatreenin jonka voisi suorittaa liikeparityyppisesti ja Piukat Pakarat – treenin voi käydä tsekkaamassa täällä. Tuossa treenissä pysyy syke ylhäällä ja treenin saa hoidettua melko nopeasti pois alta. :)


6 Responses to “PARHAAT PEPPULIIKKEET”

 1. Avatar Maija sanoo:

  Oho, en ollut nähnytkään muutamaa liikettä aiemmin. :)

  Tuli mieleen, että kun sulla on paljon kuvia ja kans välillä videoita sun ’saavutuksista’ esim. Leuanveto video , niin ootko koskaan ajatellut tehdä videopostausta? Tai ootko koskaan tehnyt? Toivoisin sellaista :)

 2. Avatar - sanoo:

  Moikka! Oot varmaan aiheesta joskus postannutkin, mutta ois kiva lukea lämmittelyn tärkeydestä ja erityisesti jos sulta löytys vinkkejä yläkropan lämmittelyliikkeisiin :-)! Tuntuu, että tästä tulee lintsattua aivan liian usein enkä haluaisi aiheuttaa (enempää) vaurioita..

 3. Avatar Jiri sanoo:

  Entä kotona tehtävät liikkeet? Jokaisessa elämäntilanteessa ei vain pysty menemään salille, vaikka aikaa treenaamiseen (aina välillä) olisikin.

  Tai no, nelosliikkeen luulisi pystyvän tehdä myös kotona.

 4. Avatar Larppa sanoo:

  Heippa,
  Ei nyt liity aiheeseen mutta osaisitko suositella Vaasasta jotain pururataa, joka olisi edes vähän mäkistä tai vastaavasti jotain ylämäkeä, jossa pystyis tekee mäkitreeniä/intervalliharjoituksia ylämäkeen? :D
  Oon vasta muuttanu tänne, niin on paikat vähä hukassa.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Joo osaan! :D Eli täälä on kaksi hyvää mäkivetopaikkaa. Toinen on Öjbergetillä Sundomissa ja toinen Gerbyn rapatunturi. Molemmat on siis laskettelumäkiä, joten jyrkkyyttä ja pituutta riittää just hyvin hapokkaisiin mäkivetoihin.

 5. Avatar **¨¨** sanoo:

  Hei Aino!
  Voisitko kirjoittaa joskus postausta esim ylikunnosta tai foam rollereista/kehonhuollosta ylipäätään? En ainakaan muista nähneeni, että olisit kirjoittanut näistä vielä.
  Hyvää viikonloppua sinne! :)

Kommentoi