5 syytä juoda smoothie

Smoothie! Mikä mahtava keksintö. Voiko olla helpompaa aamu-, väli- tai iltapaa? Usein kysellään vinkkejä juurin tällaisiin pienempiin energiatankkauksiin ja oon sitä mieltä, että smoothie sopii loistavasti mihin vain väliin vuorokautta. Sinne voi laittaa melkein mitä tahansa, joten kyllästyminen ei ole tekosyy. Smoothien voi juoda kylmänä, huoneenlämpöisenä tai lämpimänä. Niin, nyt syksyllä ja talvella, lämmin smoothie voisi olla sopiva vaihtoehto aamuun, kun herää jo valmiiksi pienessä horroksessa. Mä taidan olla sellainen, että kun saan tietyn vaihteen päälle, liputan sen puolesta ja mun on vaikee muuttaa jotain tapaa, mihin oon jo rutinoitunut. Nyt on selkeesti smoothiekausi!

DSC02782

Syitä on varmasti vaikka kuinka paljon muitakin, mutta tässä muutama, mitä tuli mieleen..

 1. Pilkotussa muodossa ravinteet imeytyvät paremmin, etenkin lehtivihreiden hyödyt tulevat paremmin esiin murskatuna.
 2. Omistatko sata erilaista purkkia ja pulveria, mutta et tiedä miten niitä käyttäisit? Sujauta pulverit kätevästi smoothien joukkoon. Myös pahanmakuiset peittyvät sekaan, jos käyttää mauntaltuttajana esimerkiksi hyvän makuista heraproteiinia. Aamun kiireessä macat ja msm:t sujahtavat helposti kurkusta alas, kaiken muun energian mukana. Kaikkia jauhoja ja uutteita ei kuitenkaan kannata käyttää samaan aikaan, vaihdellen pitkin päivää/eri päivinä, eri aineita.
 3. Smoothieen saat kätevästi tasapainosen aterian, ilman turhuuksia ja vielä omien makromieltymyksien mukaan. Marjoja ja/tai hedelmiä, proteiinia jauheena ja rasvaa siemeinistä, pähkinöistä tai vaikka avocadosta ja kuituja lehtivihreistä tai psylliumkuidusta. Cocovin super mix seos tuo ihanaa täyteläisyyttä smoothieen ja sisältää runsaasti proteiinia, jos ei esim. halua käyttää heraa/jauheita/maitotuotteita.
 4. Salaattinirsojen on helppo piilottaa läjä lehtivihreää smoothien sekaan. Sekaan voi laittaa lehtikaalia, pinaattia, rucolaa, tammenlehtisalaattia tms. eivätkä ne maistu muiden makujen alta!
 5. Monilla on vaikeuksia syödä aamulla, jolloin juominen on parempi vaihtoehto. Smoothien kulauttaminen ei vie aikaa ja sen jälkeen on myös helppo urheilla heti perään, ilman ähkyistä oloa.
DSC02923

Näin paljon mahtuu 0,5 l pulloon!

Nykyään on paljon edullisia smoothie-laitteita, jotka sisältävät mukaan otettavan pullon, joten smoothie on myös helppo ottaa mukaan töihin tai vaikka salille. Mun smoothiessa on yleensä rutkasti lehtivihreää, marjoja, viherjauhetta, heraproteiinia, puolikas banaani ja erilaisia jauheita kuten viherjauhe, msm, synergy, proargi, Feel Vividin uutejauheet ja viime aikoina olen kokeillut myös lisätä puhdistamon nestemäisiä uutteita sekaan. Kaikkia en tosin käytä aina samaan aikaan, enemmänkin vaihdellen. :) Nesteenä käytän usein manteli-, kookos tai cashewjuomia.

DSC03017

Nokkonen on erinomainen kalsiumin lähde

Nyt hus siitä surraamaan oma smoothie! ;)


18 Responses to “5 syytä juoda smoothie”

 1. Avatar armi sanoo:

  mä join kesällä kokoajan smoothieita ja nyt on tauko meneillään ;D yks päivä tekasin tosin iltajuomaksi iltapalan päälle tosi kevyen shotin: lehtikaalta, pinaattia, vähäkalorista mehukeittoa, tyrniä, mantelimaitoa, vettä, rahkaa ja pari pähkinää, sekä mausteeksi luomukanelia paljon. oli hyvää ja tuli muuten sellanen 7 desin satsi, vaikka kaloreitahan tässä ei ole paljoa mitään. tosin en vielä innostunut uudestaan smoothieista – nyt on kausi kun lusikoidaan kaikki, hahha! :D blenderi tosin saa käyttöä jatkuvasti kun sekoittelen mehukeittoa, marjoja ja rahkaa sekaisin jogurtiksi :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mullakin menee nää aina vaiheissa ja nyt on toisaan sellainen kausi, että smoothieita menee joka päivä. :D

 2. Avatar Jenni sanoo:

  En tiedä onko tämmöstä, mutta olis kiva saada iso smoothie postaus, jossa olisi kaikkia eri makuyhdistelmiä kun ite ei tuppaa keksimään mitään muuta kuin mansikkabanaani :D ja että mitä jauheita sinne voi laittaa sekaan yms

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tätä toivottiin jo niin monta kertaa, että pakko toteuttaa!:)

 3. Avatar Lotta sanoo:

  Olis kiva jos tekisit postauksen sun lempi smoothieista :)

 4. Avatar Sonja sanoo:

  Edellisen ehdottama reseptipostaus olisi kiva, vaikka oonkin ihan ok kekseliäs tän suhteen. Se voisi tuoda uusia vinkkejä kuitenkin :) Ja lämmin smoothie, miten sellainen tehdään?

 5. Avatar Eikku sanoo:

  Joo, mäkin kaipailen lämpöiseen smoothieen vinkkiä :).

 6. Avatar Saara sanoo:

  Moikka, ei nyt liity kyseiseen postaukseen, mutta haluaisin kysyä Bodyattackista. Olen aiemmin käynyt paljon ryhmäliikuntatunneilla, etenkin Bodycombatissa. Nyt on aktiivisesta liikunnasta ollut kuitenkin noin vuoden tauko, satunnaisia lenkkejä lukuunottamatta. Sain vierailukortin eräälle salille, jossa vedetään Bodyattackia. Haluaisin sitä kovasti kokeilla, mutta uskaltaako tunnille mennä, kun kunto on melko rapistunut? Onko siis liian rankka tunti?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Mene ihmeessä kokeilemaan. Bodyattack sopii ihan kaikille, sillä tunnin tasoja voi säätää oman kunnon mukaan. Kerro ohjaajalle että oon ekaa kertaa ja hän muistaa näyttää kevennetyt vaihtoehdot myös. :) Bodyattack on ihan parasta!

 7. Avatar Riikka sanoo:

  Oon miettinyt että alkaisin syödä smoothieta välipalana, kun siitä saa niin erimakuisia versioita. Kysymykseni oli se, että säilyykö smoothie hyvänä, jos sen tekee aamulla ja säilyttää jääkaapissa töissä iltapäivään asti?

 8. Avatar julia sanoo:

  Hei! Olisin halunnut kysyä, että millaista pinaattia käytät näihin smoothieihin? Pinaatin käytöstä saa niin monenlaista käyttöohjeita, että en itse tiedä mitä uskoa..

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Käytän vaihdellen tavallista pinaattia tai baby pinaattia. Tavallinen pinaatti, ainakin suurina määrinä käytettynä tulisi ryöpätä ennen (eli kiehauttaa noepasti) ellei kyse ole luomusta, jossa on vähemmän nitraatteja. Pakastepinaatti sopii myös smoothieen, sillä se on ryöpätty jo valmiiksi. Käytän siis myös tavallista pinaattia ilman keittämistä silloin tällöin.

Kommentoi