Suoraa puhetta bloggaamisesta

Kylläpä mulla on paljon mielipiteitä tällä viikolla. Viime aikoina on ollut jonkin verran keskustelua blogiportaaleissa bloggaamisessa ja myös minä ajattelin tuoda oman mielipiteeni julki. Blogeissa ja niiden ympärillä puhutaan paljon kaupallisuudesta ja mainonnasta. Nykyään internetissä mainostaminen on todella yleistä ja mielestäni siinä ei ole mitään pahaa. Jokaisella meistä on kuitenkin oikeus itse päättää mitä ostamme ja ostammeko. Tästä on mielestäni tyhmä syyttää mainostajia. Tyhmä ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa.

DSC01011

Fitfashion ja muut blogiportaalit ovat yrityksiä ja tiedättekö mikä on yrityksen olennaisin syy? Tehdä taloudellista tuottoa. Blogiportaalit tekevät tuottoa, kun te lukijat käytte lukemassa blogejamme. Jokaisella bloggajalla on varmasti jokin syy bloggaamiseen. Toiset tekevät sitä harrastusmielessä, muuten vaan tai tienatakseen. Mikään näistä syistä ei ole mielestäni huonompi tai parempi kuin toinen. Ihminen tarvitsee rahaa elääkseen ja jos joku saa rahaa siitä, että kirjoittaa blogia niin mitä sitten? Mua on aina ärsyttänyt hirveästi sellainen ajattelutapa, että kun joku muu saa jotain niin se on itseltä pois. Turha alkaa itkeä, että kun toi saa tota ja mä vaan tätä. Valitettavasti elämä ei ole oikeudenmukaista ja siihen pitää vaan sopeutua.

DSC01081

Nyt joku ajattelee, että helppo mun on sanoa tällaisia, kun oma blogini on melko ”suuri” ja olen saanut paljon näkyvyyttä Fitfashionin sivuilla. Tiedättekö miksi? Oon tehnyt ihan hitosti töitä tämän blogin eteen, laittanut aikaa ja ajatuksia postauksiin sekä toteutukseen. Teen sen, koska tykkään bloggaamisesta todella paljon ja tämä on mulle rakas ”harrastus”. Harrastus, josta on tullut kuitenkin myös tulojen lähde, mikä on mun mielestä todella hieno asia! Kaikkien ei tarvitse panostaa bloggaamiseen tai haalia suuria lukijamääriä, ei todellakaan, mutta silloin ei myöskään pitäisi halveksia niitä jotka sitä tekevät tai mainostavat blogeissaan saamalla itse hyötyä. Jokainen päättää kuitenkin itse mitä blogeja lukee, vai lukeeko lainkaan. Ei se ole sen kummempaa. Olen toki sitä mieltä, että mainostaminen täytyy tehdä oikein ja ilmoittaa selkeästi, jos kyseessä on yhteistyö.DSC00342

Itse olen ollut todella tyytyväinen Fitfashioniin ja täällä bloggaamiseen. Tämä on melko uusi juttu, jonka vuoksi kehittämisen varaa tietysti on. Mielestäni homma on kuitenkin mennyt vain parempaan suuntaan esim. ulkoasujen kanssa ja sehän on tärkeintä. Kukaan tai mikään ei ole seppä syntyessään, mutta kehitys ja panostus asiaan ratkaisee. Fitfashionin ”suosituimmat blogit”-osio on saanut myös jonkun verran huomiota. Toiset tykkää ja toiset ei. Omasta mielestäni, tämä osio on mielenkiintoinen asia. Annoin tosin palautetta, että mielestäni jutun arvo ja mahdollisesti kiinnostus nousisi jos ”suosituimmat” – osiossa olisi hieman vähemmän blogeja, tyyliin top 5 tai top10. Olisinko itse siellä silloin? En tiedä, eikä se ole olennaista minulle. Teen omaa juttuani ja luotan omaan osaamiseeni, se riittää 🙂

Loppuun vielä lukijamääristä ja niiden arvoista. Eve oli löytänyt mielenkiintoisen artikkelin, jossa laitettiin blogit kategorioihin lukijamäärien perusteella. Tasot menevät siis viikottaisien kävijämäärien mukaan. Mielestäni paras tapa seurata yksittäisiä kävijöitä on Googlen Analytics palvelu. Sivujen katselulla ja yksittäisillä käynneillä on aika suuri ero. Esim. bloggerin seurantamenetelmä näyttää vain sivujen katselut, eikä todellisia yksittäisiä käyntejä 🙂

  • Timantti: yli 25 000 uniikkia kävijää viikossa
  • Kulta: 10 000 – 25 000 uniikkia kävijää viikossa
  • Hopea: 5000 – 10 000 uniikkia kävijää viikossa
  • Pronssi: 1000 – 5000 uniikkia kävijää viikossa

Olen kultatasolla tällä hetkellä.


18 Responses to “Suoraa puhetta bloggaamisesta”

  1. Tiina R sanoo:

    Jokainen jonka blogi on portaaliin päässy, saa olla h*lvetin ylpee itestään! Tuskin kukaan muu ideoi, ottaa kuvia tai kirjottaa postauksia bloggaajan puolesta. Hatun nosto kaikille bloggaajille ehottomasti. Ite alotin blogin vasta tällä viikolla ja jo muutaman postauksen jälkeen huomaa, että ei se oo pelkkää kirjota ja paina lähetä nappii. Vaikkakin mukavaa puuhaa toki ja oon jo nyt jääny koukkuun :D.
    http://fitfatmamatiina.blogspot.fi/

    • ainor sanoo:

      Tähän puuhaan todellakin jää koukkuun. Kirjoittaminen ja ajatuksien kertominen on terapeuttista puuhaa. Täytyypä käydä tsekkaamassa sun uusi blogi 🙂

  2. Johanna Koo sanoo:

    Kiva posti ja asiallinen <3 Mielenkiintoinen toi kävijämäärä vertailu….mäki oon siis tällä hetkellä kultatasolla 🙂 Mukavaa Sunnuntaita! <3

    • ainor sanoo:

      Kiitos Johanna! Mua kiinnostaa tosi paljon kaikki nuo kävijämäärä jutut ja tykkäänkin selailla analyticsin erilaisia toimintoja, haha =)

      Mukavaa sunnuntaita myös sinne!

  3. Laura sanoo:

    Hei,
    Mä haluaisin antaa palautetta tästä fitfashion sivustosta: varsinkin kännykällä on mahdotonta yrittää navigoida, valita tietty tagi tai kuukausi, koska vanhemmat postaukset latautuvat automaattisesti kun skrollaan alan. Menee hermot:D! Voisiko tuon asetuksen siis vaihtaa, haluan lukea pari vanhempaa tekstiä…

  4. Nimetön sanoo:

    Hei! Tykkään sun blogista ja sulla on niin arkipäivisiä postauksia, kuin ajatuspostauksia ja treenipostauksia. Oon kovasti tykänny sun treeniohjelma -postauksista. Ajattelin kysyä, että voisitko kirjoittaa miten saada alavatsa pömppis kuntoon? Itselläni, ja varmasti monilla naisilla on juurikin ongelmia alavatsan kanssa. Olen yrittänyt etsiä netistä erilaisia alavatsa liikkeitä, mutta haluaisin saada sinunkin ajatukset tästä esiin.

  5. Heidi sanoo:

    Hei! Tykkään sun blogista ja sulla on niin arkipäivisiä postauksia, kuin ajatuspostauksia ja treenipostauksia. Oon kovasti tykänny sun treeniohjelma -postauksista. Ajattelin kysyä, että voisitko kirjoittaa miten saada alavatsa pömppis kuntoon? Itselläni, ja varmasti monilla naisilla on juurikin ongelmia alavatsan kanssa. Olen yrittänyt etsiä netistä erilaisia alavatsa liikkeitä, mutta haluaisin saada sinunkin ajatukset tästä esiin.

    • Lapa sanoo:

      Hei Aippa 🙂 Sulla on huikee blogi ja aiheet on ajankohtaisia ja sisältö järkevää! Huomaa että panostat blogiin ja laitat aikaa sun kirjoituksiin. Mitä väliä sillä on mainostetaanko blogissa joatkin. Sitähän se nykyään on, blogien kauttahan ihmisiä parhaiten varmaan tavoitetaankin, eikä siinä mitään pahaa ole. Ihmiset jotka ei ymmärrä sitä ovat varmaan kateellisia ja on tyhmää ettei osata olla iloisia toisten puolesta. Sitä vaan että tsemppiä, luota sun omaan tekemiseen ja jatkaa samaan ralliin! <3

  6. EJL sanoo:

    Moikka!

    Löysin sun blogin vastikään Googlen kautta, ja menit suoraan kirjanmerkkeihin! Koska olen intohimoinen plus-miinus-listaaja, saat sinäkin omasi (tai neuroottinen, jos kavereitani haluaa uskoa.)

    + Mielenkiintoiset aiheet
    + Sopivassa suhteessa liikunta- ja muita juttuja, yleisnäkökulma pysyy kuitenkin koko ajan pääaiheessa eli terveessä elämässä!
    + Rehellistä ja suoraa puhetta. Mä en kestä enää yhtään ”hei kaikki on hyvii niinku ne on, ja mä rakastan itteeni just niiku oon enkä haluu muuttuu, mut muuten vaan käyn salilla neljä kertaa viikossa ja opiskelen ravitsemusta, täs teillekin hei pari vinkkii noihin löllöihin mut ei saa kuitenkaan arvostella ku oikeesti kenenkää ei tarvi muuttuu muuten vaan bloggaan tästä”-lässyn lässyn lää blogia. Jos on tavoitteita ei ole häpeä pyrkiä niitä kohti, vaikka maali olisikin kaukana. Eikä se, että haluaa parantaa fysiikkaa ja muuttaa kehoaan tietynlaiseksi, tarkoita, etteikö arvostaisi itseään. Pikemminkin päinvastoin. Piste.
    + Ihanat motivointikuvat juttujen lisäkkeenä! Hoikkien, timmien naisten käyttöä kuvituksena arvostellaan mielestäni liikaa. Jos haluan nähdä höllyviä alleja ja ”kurvikkaita naisia”, menen lähimmälle ostarille.
    + Jutut täyttä asiaa. Eli ei pelkästään esim. liikkeiden esittelyä. Katselin noita sun juttuja, joissa lisäksi kuvattu ko. lihakset ja selitetty niiden toimintaa. Hyvä!
    + Videoita löytyy! 🙂
    + En ole vielä törmännyt kliseisiin tai ”puhkiblogattuihin” aiheisiin.
    + Sun positiivinen energia välittyy 🙂
    + Vastailet kommentteihin ihailtavan reippaasti!

    – Kieliasuun ja oikeinkirjoitukseen voisi välillä kiinnittää huomiota. Puhekieliset lauserakenteet hyppivät ikävästi silmään. Esim. toiset tekee -> toiset tekevät, aloin tekemään -> aloin tehdä. Asia- ja puhetyylin sekoitus harvoin on mukavaa luettavaa. Mä ja mun menee huomaamatta, mutta kieliopin ja lauserakenteiden sekoittaminen tekee tekstistä raskasta.
    – Haku on huono, pitäisi olla mahdollisuus hakea asiasanalla blogin sisältä.
    – Google ei ole lähde, ei edes kuville.
    – Voisi olla myös hakemisto, jossa olisi mahdollista selailla kirjoituksia otsikoinnin perusteella – nyt kirjoituksia selatessa jokainen kirjoitus päivittyy näkyviin, ja sivu lataa hitaasti.
    – Osassa vanhoista kirjoituksista videot eivät näy, ilmeisesti poistettu?

    Mutta kiitos ihanasta blogista ja tsemppiä alkutalveen, sait vakilukijan. 😉

    • EJL sanoo:

      No hehheh, tietenkin kun lähetin kommentin ja sivu päivittyi, sieltä hyppäsi se hakupalkkikin esille… Mun mokkulanetti m/

    • ainor sanoo:

      Heippa ja lämpimästi tervetuloa tänne 🙂
      Kiitos paljon + – listauksesta. Jutut olivat tosi hyviä ja aionkin ottaa noita kehitettäviä puolia työn alle. Täytyy mainita tuosta ”- Google ei ole lähde, ei edes kuville” – kohdasta, että nykyään liitän aina lähteet jos käytän muita kuin omia kuviani. Aikaisemmin blogatessa mulla ei oo oikein ollut tietoa näistä asioista, jolloin ei ole tullut hoidettua kaikkia asioita kuten olisi pitänyt.

      Kun siiiryin bloggerista fitfashioniin, kaikki videot katosivat siirron aikana. Olen yrittänyt laittaa niitä takaisin, mutta en ol löytänyt kaikkia kirjotuksia. Jos löytyy sellaisia postauksia mistä puuttuu video, voi kommentoida kyseiseen postaukseen niin korjaan asian! 🙂

  7. lindda sanoo:

    Tää ei nyt liity postaukseen mitenkää, mut osaisikko auttaa mua kenkien suhteen.

    Mulla on aikasemmin ollu käytössä Niken Dual Fusion ST2 malli (http://www.oershang.com/images/4/454240-006.jpg), jotka ovat oleet hyvät, mutta alkoivat vedellä viimeisijään joten päätin hommata uudet kengät. Päätin koittaa asicsen lenkkareita, koska monet niitä suositteli. Päädyin tilaamaan Gel Zaraca malliset (https://images.otto.de/asset/mmo/formatz/asics-laufschuh-gel-zaraca-2-lila-orange-8901424.jpg). Sovituksessa ja kävelessä kengät tuntuivat todella hyväle jalassa, mutta kun ensimmäisen kerran pääsin juoksemaan, jalkapohjat kipeytyivät todella paljon 10minuutissa. Tunto lähti ja veri ei kiertäny, tuntui että pyörtyy, jos ei lopeta. Pahin kipu siinä holvikaaren kohalla. Vaihoin sitten vanhoista nikesta pohjalliset ja kipu hieman helpottui.

    Mitä nyt kannattaa tehdä? Onko kaikissa asicsen malleissa se holvikaare niin korkea, että se merkki täytyy mun unohtaa kokonaan. Voisiko omaan jalkaan tehtävät pohjalliset auttaa? Koska oisi harmi jättää käyttämättä uusia kenkiä. Ja tosiaan, mulla ei oo ikinä aikasemmin ollu kyseistä ongelmaa kenkien kanssa, mutta en mä kyllä asicsia oo ennen omistanukkaa.

    • ainor sanoo:

      ääh, vastasin juuri pitkän kommentin ja sitten se vaan katosi 😀

      Mulla ei ole itsellä ollut kuin tuo nimbus-malli Asciselta ja olen myös huomannut että parilla ekalla käyttökerralla jalat puutuu ja jopa kiepytyy. Ongelma katoaa kun kenkä muotoutuu jalkaan.

      Ehkä voisit kokeilla kenkiä vielä uudelleen, tehdä niillä esim. kävelylenkin ja pitää muutenkin jalassa.

  8. Linda sanoo:

    Mun mielestä fitfashionille voisi myös laittaa palautetta, että kommentoinnin jälkeen olisi kiva saada joku lause esim. ”kommenttisi on vastaanotettu”. Monesti jään miettimään, että meniköhän se vai ei… 🙂

Kommentoi